Първоначално изпратено от Yori
Разгледай мнение
Това за диктатурата е абсолютно смешно. Не Русия краде частна собственост на чужди граждани. Нито Путин взема еднолични решения, Русия си има парламент и всеки си знае правомощията. Нима Путин не призна независимостта на ДНР и ЛНР под натиск от Държавната Дума? На базата на какво наричаш "диктатор" президент с 80% подкрепа сред гражданите си? Интересно тогава как ще определиш чучулото-узурпатор - вероятно като "демократичен лидер"? Делистването е нормална реакция на западните санкции и на западните банки, които отказаха да обслужват емисиите и ги спряха от търгговия, ощетявайки ЗАПАДНИТЕ инвеститори. Всяка компания си има мениджмънт, който взема решенията - Газпром е типичен случай. Наложиха им специален данък (същото се подготвя и в "демократичния запад", щото енергийните компании "печелели много") но Газпром пък реши да НЕ изплаща дивидент и така държавата дори ще получи по-малко пари, отколкото от дивидент и БЕЗ извънреден данък. Относно гръмките новини - за "тайнственно умрелите мениджъри на Газпром" дори умерено внимателен прочит на самата новина показва, че реално никой от тях не е част от екипа на ПАО Газпром - а са някакви "далечни роднини".
Да, в руските компании е най-добрия мениджмънт и се плащаха най-добрите дивиденти. Когато една компания ти плаща 12-15% и в същото време дългът и е под 60% от EBITDA - аз я наричам добра. Инвестирах в руски компании именно на базата на подробен и детайлен анализ - включително холистически и макроикономически. В инвестирането симпатии няма. Иначе защо имам толкова много британски компании - аз - дето мрaзя обрaтняците? Що не ми каза, че ще има война? караха ме да продавам озлобени русофоби, дето повечето няма да различат финансов отчет от филия с мас...
Коментар