IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моят портфейл в момента е следния.... а вашия ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Явно и аз трябва да представя с какъв портфейл съм се подготвил за нов бичи тренд, за да се отприщи като хората и самия той

ПИБ - 26%
    ЦКБ - 11%
    Довхл - 7%
    Агрия - 6%
    ЧЕЗ - 6%
    Бреф - 5%
    Билборд - 4%
    БФБ - 4%
    Манбат - 4%
    Атера - 3%
    Прайм проп. - 3%
    Сирма - 3%
    Топливо - 3%
    Софарма - 2%
    Гагарин - 2%
    Трейс - 2%
    Непубл. и др. малки пакети - остатъка

Обща експозиция към акции - 115% (15% репа)

Разхвърлил съм се малко повече от обичайното, ама какво да правя като толкова неща ми харесват на тези цени
    А и с оглед на ликвидността на БФБ.

Успех на биците и сълзи за меците!

Last edited by Батя; 16.06.2019, 18:52.

Коментар

• сега не пълня
      Много Бичи капани и навсякъде..
      нека първо щракнат и тогаз ще вадя кеша

Коментар

• металното ми американско дългосрочно портфейлче започна да придобива следния вид тая пролет:

(silver + gold miners )
        AG 8.2%
        PAAS 7.2%
        FSM 3%
        към тая първата група ще добавям периодично докато ги докарам до 50-60%; HCHDF & HL и "родното" Dundee Precious Metals също са кандидати

(вместо отделни миньори алтернативата е са ETFовете им - SIL & SILJ, даже съжалих по едно време че не започнах с ЕТФите (SILJ) вместо да гоня отделните акции)

PPLT(platinum ETF) 14.3%
        UUUU(US Uranium Miner) 6.3%

Cash/Money Mkt Fund 61%

Last edited by Longin; 12.06.2019, 23:50.
        "the trend is your friend until the end..."

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
          Ако не сте презаверили поръчката си с днешна дата- нищо не връщат
          днес се назобаха много "едри" -инФЕСТитури, които на мен ми
          отнеха правото на максимално упражняване на лимита от 2кила
          в над полувината ми сделки
          И като ги надробят пакети по 10/15 акции и с един bid правя 10 сделки примерно. То максима 15 май бяха.
          Аз като обикновен трейдър през посредник имам ли възможност да виждам от някъде пакетите по колко акции са?

Коментар

• Първоначално изпратено от Чичо Манчо Разгледай мнение

Ще ви ги върнат. В по-стари години "Карол" ми ги връщаха след 1 седмица.
            Зависи какви акции са търгували. Миналата година Импето ми продаде някакви заложни къщи и нищо не върнаха
            Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Първоначално изпратено от tatoo Разгледай мнение

И на мен на Карол ми взема комисионните. Сега да не ми ги държат до края на месеца. Което е тъпо, като няма да няма, тези пари вместо да се инвестират (колкото и да не е много) ще ми ги вземат и ще ми ги връщат??
              Ще ви ги върнат. В по-стари години "Карол" ми ги връщаха след 1 седмица.
              Vanitas vanitatum...

Коментар

• Ако не сте презаверили поръчката си с днешна дата- нищо не връщат
                днес се назобаха много "едри" -инФЕСТитури, които на мен ми
                отнеха правото на максимално упражняване на лимита от 2кила
                в над полувината ми сделки
                Last edited by inta53; 12.06.2019, 15:40.

Коментар

• Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение

Айде да отбележа деня за акции с още малко Браво Пропърти на 1,02 лв. Виждам че ми е взело комисионна. Сега чакам от Елана да ми ги върнат нали?
                  И на мен на Карол ми взема комисионните. Сега да не ми ги държат до края на месеца. Което е тъпо, като няма да няма, тези пари вместо да се инвестират (колкото и да не е много) ще ми ги вземат и ще ми ги връщат??

Коментар

• Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение

Софарма имоти АДСИЦ - 18,37%
                    Bayer AG - 17,72%
                    Equinor - 11,77%
                    Telenor - 6.38%
                    Корадо България АД- 5,44%
                    Софарма трейдинг АД - 5,30%
                    Daimler - 4.82%
                    Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ - 4,73%
                    Градус АД - 4,55%
                    British American Tobacco - 4,44%
                    Хидравлични елементи и системи АД - 4,22%
                    Стара планина холд АД - 2,43%
                    Total - 2,06%
                    М+С хидравлик АД - 1,39%
                    Браво Пропърти Фонд АДСИЦ - 1,38%
                    Софарма АД - 1,08%
                    Елана агрокредит АД - 0,99%
                    Спиди АД - 0,98%
                    Адванс Терафонд АДСИЦ - 0,76%
                    Монбат АД - 0,67%
                    Индустриален Капитал Холдинг АД - 0,33%
                    Арома АД - 0,19%

Нямам съществени изменения от март. И все пак - не съм продавал, а съм добавил единствено малко акции на Градус и Браво Пропърти Фонд. Взех доста добри дивиденти от Даймлер, Байер, Теленор и Екинор. Отделно Бритиш табако, също 'плащат" стабилно, но там съм доста назад капиталово. Към момента събирам кеш, като в България бих купил евентуално още малко Градус и Браво пропърти. Навън следя доста компании, но и там съм на "режим изчакване". И все пак компаниите които следя са- (добра сегашна цена)- Norsk Hydro, Aurubis, EDF, ENI, UBS,Kongsberg, RTL Group. При спад - още Daimler, Volvo, alstria office REIT, BNP Paribas, DNB, Repsol, Mowi, Continental, Sanofi и още куп компании
                    Айде да отбележа деня за акции с още малко Браво Пропърти на 1,02 лв. Виждам че ми е взело комисионна. Сега чакам от Елана да ми ги върнат нали?

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                      Няма ли кой с нова инвестиция да се похвали ?

Аз все още се надявам в светлото бъдеще и стискам следните компании
                      - Софарма
                      - Химимпорт
                      - Фонд за недвижими имоти България
                      - Хидравлични елементи и системи
                      - Корадо
                      - Индустриален капитал холд
                      - Спиди, СФТРД, Мбат, Лавена, БФБ и Атера

Чудя се все още с тия банки...не се чувствам комфортно с тях в портфейла. Дивидента ми е разочароващ, особенно след издънките на Сфарм....но мисля, че поне дъното на пазара е минато.

Поздрави и успех на всички!!!
                      Софарма имоти АДСИЦ - 18,37%
                      Bayer AG - 17,72%
                      Equinor - 11,77%
                      Telenor - 6.38%
                      Корадо България АД- 5,44%
                      Софарма трейдинг АД - 5,30%
                      Daimler - 4.82%
                      Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ - 4,73%
                      Градус АД - 4,55%
                      British American Tobacco - 4,44%
                      Хидравлични елементи и системи АД - 4,22%
                      Стара планина холд АД - 2,43%
                      Total - 2,06%
                      М+С хидравлик АД - 1,39%
                      Браво Пропърти Фонд АДСИЦ - 1,38%
                      Софарма АД - 1,08%
                      Елана агрокредит АД - 0,99%
                      Спиди АД - 0,98%
                      Адванс Терафонд АДСИЦ - 0,76%
                      Монбат АД - 0,67%
                      Индустриален Капитал Холдинг АД - 0,33%
                      Арома АД - 0,19%

Нямам съществени изменения от март. И все пак - не съм продавал, а съм добавил единствено малко акции на Градус и Браво Пропърти Фонд. Взех доста добри дивиденти от Даймлер, Байер, Теленор и Екинор. Отделно Бритиш табако, също 'плащат" стабилно, но там съм доста назад капиталово. Към момента събирам кеш, като в България бих купил евентуално още малко Градус и Браво пропърти. Навън следя доста компании, но и там съм на "режим изчакване". И все пак компаниите които следя са- (добра сегашна цена)- Norsk Hydro, Aurubis, EDF, ENI, UBS,Kongsberg, RTL Group. При спад - още Daimler, Volvo, alstria office REIT, BNP Paribas, DNB, Repsol, Mowi, Continental, Sanofi и още куп компании

Коментар

• В моя има:

Градус
                        Химиморт
                        М+С
                        Корадо
                        София Комерс

Сравнително нов съм и тепърва ще гледам да диверсифицирам и добавя още. Няма да са твърде много, че ми е трудно да ги следя всички. Нямам възможност през деня да съм постоянно пред компа и да следя каква информация излиза на момента, работата ми няма нищо общо със това. Но предпочитам сам да си ги управлявам вместо да ги сложа във фонд.
                        Следващото ми влизане май ще е във Фонд за недвижими имоти България. Наблюдавам как се развива новия проект, а и нямам АДСИЦ. С едно око наблюдавам и Атерата и Елана Агрокредит. Софарма ги разкарах, поне за сега не мисля да влизам пак, може би на един по-късен етап, като почне да се връщат МИЛИОНИТЕ от Молдова или има някакво събитие около Тавекса.
                        На пилетата възлагам надежди. До сега са нямали някаква груба управленска грешка, според мен поне. Изпълняват си инвестиционната програма, не купуват банки, кръчми, винарни, а строят пилчарници. Основните им приходи са от БГ, където не виждам конкуренция, лудогорското пиле умре, в магазина има 30 артикула на Градус и 3 на Лудогорско. Мисля че имат потенциал за увеличение на износа с тези яйца. Проблема е че са за едни страни, като Турция, Иран ...... Добро управление за сега, пак казвам поне според мен, всичко друго са хипотези, естествено винаги има едно на ум и някакъ план за действие при неблагоприятна ситуация.
                        Може и да греша, но поне ще ми е за урок. Така ги виждам нещата.
                        Успех на всички

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                          Няма ли кой с нова инвестиция да се похвали ?

- Софарма
                          - Химимпорт
                          - Корадо

Чудя се все още с тия банки...не се чувствам комфортно с тях в портфейла. Дивидента ми е разочароващ, особенно след издънките на Сфарм....но мисля, че поне дъното на пазара е минато.

Поздрави.....аз смятам че банките за задължителен инструмент в протфейла....при мене формират 10% от общата стойност....почти колкото и физическото злато .... нямам Софарма.... Хима продадох на 2,40 средно в момента съм върнал 45% от артиите си на средна цена от 2.08.... Чудя се дали да не възстановя останалите на тия нива...или да купувам физическо жълто в очакване на голямото насиране ... Въпрос за мн пари ...

Коментар

• Няма ли кой с нова инвестиция да се похвали ?

- Софарма
                            - Химимпорт
                            - Корадо

Коментар

• Какво ще се получи ако продам 100 рандом пут опции?? По мое мнение те приличат малко на застраховки и ако се направят достатъчно голям брои за да се неттират би трябвало да няма загуба

Коментар

• Първоначално изпратено от hamorphis Разгледай мнение
                                Ей го моя. Започнах го декември 2017: https://imgur.com/a/FJUX9oJ
                                Какво по-точно те насочи към тези акции? Търсил си дивидентни акции, но на каква база си ги избирал. Теглата също са ти близки, което за мен е добре. Само ме притеснява че пик-а на цената при някой от акциите е отминал... Ще видим.

Коментар

Working...
                                X