IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моят портфейл в момента е следния.... а вашия ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Etihad Разгледай мнение
    Колко мислиш ще е цената след дивидента?
    Може би около 5.38. Въобще не мисля, че разликата в цената ще бъде достатъчно сосна, за да рискувам да продам сега и да си купя след дивидентът, както правя в някои други компании.
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
      Жабоците са супер - само че при мен и без това са с прекалено голяматежест в портфейлът - за моментът ми стигат толкова. И да - цената е ниска дори и сега при тая сосна дивидентна доходност.
      Колко мислиш ще е цената след дивидента?

Коментар

• Жабоците са супер - само че при мен и без това са с прекалено голяматежест в портфейлът - за моментът ми стигат толкова. И да - цената е ниска дори и сега при тая сосна дивидентна доходност.
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от iezuita Разгледай мнение
          Има ли смисъл, да чакаш търговото за 10 стинки разлика, а да мине времето ?
          Днеска разкеших половината така, че да ти е мирна главата...
          Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Коментар

Обикновено Оса им беше към 22 юни. Сега не знам кога е. Дали се е провело или предстои, но ако пак е традиционно за към 20 юни може да изтървеш правото на дивидента. - все пак са си над 70 стинки
            ОСА е на 28ми юни, а за дивидента има времеокло 2 седмици след решението.

Коментар

• Първоначално изпратено от Мажоритаря Разгледай мнение
              Имам си причини да не бързам сега да продавам. Току виж дигнали цената на търговото... Но съм си преценил риска....
              Обикновено Оса им беше към 22 юни. Сега не знам кога е. Дали се е провело или предстои, но ако пак е традиционно за към 20 юни може да изтървеш правото на дивидента. - все пак са си над 70 стинки
              http://www.youtube.com/watch?v=9-mDA1vRHOA&feature=related

Коментар

Имам си причини да не бързам сега да продавам. Току виж дигнали цената на търговото... Но съм си преценил риска....

Коментар

Аз, ако имах кеш сега да съм ги събрал жабоците, ама ц... Чакам търговото...

Коментар

• Към този момент това е :

КЕШ -6%
                    BREF-15.3%
                    Atera-3.8%
                    FPP-4.4%
                    CCB-16.4%
                    FIB-1.6%
                    Chim/p/-8.4%
                    EUbG-0.83%
                    PetHL-2.7%
                    CEHL -5%
                    Gaz-4.9%
                    SFARM--20.6%
                    SFTRD-9.5%
                    Last edited by toto 2; 03.06.2013, 17:12.

Коментар

Ами купувай бре, човек! Нали 50% ти е као! Както казва Бенца - и там партито е финито! Поне имаш кеш да товариш каруцата
                      Аз, ако имах кеш сега да съм ги събрал жабоците, ама ц... Чакам търговото...

Коментар

Аз им се чудя на продавачите... Как може да продаваш на по-малко от 6,50-7,00 лева тая хубава хартия "Жабока", както й вика импето...
                        Ами купувай бре, човек! Нали 50% ти е као! Както казва Бенца - и там партито е финито! Поне имаш кеш да товариш каруцата

Коментар

• Аз им се чудя на продавачите... Как може да продаваш на по-малко от 6,50-7,00 лева тая хубава хартия "Жабока", както й вика импето...

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                            Вече си имам във фиделити опр.сума от няколко годинки.
                            Не че се оплаквам.....ма никой фонд не може да е управлява по добре от мене моите пари. В това съм напълно уверен.

Бе не е баш тъй Равновесов. И сега бих влязъл веднага (макар и с по малка сума) в 1-2 от тези които следя.
                            А от тези дето най искам - нивата в момента на 4 от тях са в диапазона на 14.5 до 18.7 % над тези на които искам да влизам. Да паднат едно 8-10% при една корекция (или някой кофти отчет) и аз като купя с 8-10% над желаните нива (все пак инфлация и анкъл Бен печата ) - и съм в играта
                            Само дано голямата корекция да почака до август....
                            18% за акция която е по-ниско рискова от индекса означава че е нужен спад на индекса над този за компанията за да достигне до там. За това и бях дал такива проценти. Това ако цената се движи от сентимента на пазара като цяло - което по принцип е по-добрия вариант. Ако пада обаче заради цената на патрелоа например изобщо не е сигурно че след това ще се вдигне, нито че дивидентите ще са запазят. Ако пък пада заради някоя мизерия която е направила компанията или заради политическа несигурност в държава в която има значителни интереси, или пък се окаже че е надценила резервите си и тренда надолу може да продължи и години.

петролните компании не случайно се търгуват на ниски коефициенти, просто при тях има сериозна несигурност и то от доста разнообразни източници.

Коментар

• Първоначално изпратено от Martingale Разгледай мнение
                              на кво му викате жбоци да си купя и ас?
                              не знаеш жабока да бе да и все пак - софия комерс

Коментар

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
                                Ако нямаш време да се занимаваш , някои чужд взаимен фонд оперираш на запад няма ли да е по-добре ?
                                Вече си имам във фиделити опр.сума от няколко годинки.
                                Не че се оплаквам.....ма никой фонд не може да е управлява по добре от мене моите пари. В това съм напълно уверен.

добра идея само където ако те паднат до тези нива означава че СП е паднал с грубо към 25-30%. И едва ли ще ти е до влизане в мечи пазар, защото такъв спад не се случва без причина.
                                Бе не е баш тъй Равновесов. И сега бих влязъл веднага (макар и с по малка сума) в 1-2 от тези които следя.
                                А от тези дето най искам - нивата в момента на 4 от тях са в диапазона на 14.5 до 18.7 % над тези на които искам да влизам. Да паднат едно 8-10% при една корекция (или някой кофти отчет) и аз като купя с 8-10% над желаните нива (все пак инфлация и анкъл Бен печата ) - и съм в играта
                                Само дано голямата корекция да почака до август....

Коментар

Working...
                                X