If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Я една моментна снимка и от мене.
Засега съм на + 73%. Средносрочния ми таргет е да направя 100% за 3 годишнината ми на борсата, т.е. до ноември 14та.
Не мисля че ще е голям зор, половината само от дивиденти ще си ги докарам, се ще донадим дотогава и поне 10-ина % капиталова..дано.
2 % - кеш
67 % - в дивидентната ми библейска 7-ца. По тежест:
Атера
Хим (прив)
Бреф
Жабоци
СФарма имотна
СФ търговска
Ланд
31% - в 11 други, уж растежни, па да видим....
Засега само на Петробрас и Хим обикн. съм на червено, съответно с 6 и 3%, ма те са общо под 7% от портфейла.
Петробрас
Агрия
Неохим
Биовет
Хим (обикн.)
ЦКБ
ХЕС
Фазерлес
МЦХ
Емка
Избушляци (зрънчо и топливо) - малко над 1% - колкото за чесане на спекулативния сърбеж
От групите - най много имам при тимуровците - над 17%, софарма групата - 10 % , на Ст.планина са само 5.2%...засега.
Ми що ?
И аз съм сега със 17, дори мисля да ги направя 18 позиции другата седмица.
А кво да каже Софиксов де има май около 50...
Момента смятам е добър за една прилична диверсификация, което той е направил.
Няма веч скрити ракети на маркета, всичко читаво що има вече мръдна повече или по малко, някои дори се побалонираха
При това си е осигурил така като гледам на око една прилична 4.5-5% дивидентна доходност, която да му покрива инфлацията поне, пък където изскочат още бели зайчета - още по добре.
Като му гледам името здраве си има, дано. Остава да му пожелаем и много профит.
Благодаря колега за пожеланията !
И ти бъди жив и здрав, и много успехи !
Много добре ми го разтълкува и портфейла ! Да ти кажа точно това целя, да имам що годе добра дивидентна донодност и същевременно няколко евентуални ракети както му казвате ! Сигурност, съчетана и с малко риск по няколко позиции. А относно диверсификацията и аз на моменти си мисля, че е малко прекалена и може би от това ми страда доходността, но и сумата която инвестирам в акции никак не е малка. Всъщност в петък кеширах една от позициите.
Поздрави и успехи на всички инвестиращи специално на нашата борса, всички заслужаваме поздравления, че въпреки всички проблеми и трудности през годините все още сме тук и не сме се отказали. Аз съм от 1999г. на борсата и съм преминал през почти всички катаклизми с постоянство и търпение.
До Императора : благодаря за поканата за събранията, но съм от провинцията, а и с малки деца, та ми е трудно да пътувам и присъствам.
Броят зависи от вложената сума. Но според мен прекалената диверсификация не спомага за бързата печалба, а е по-скоро признак на консервативност. Десетина стигат. Разбира се, ако играеш повече от 200 К (става въпрос за дребен инвеститор и то на БФБ) работата е друга.
Не са ли малко множко 17 позиции с кеша? Разбира се, зависи и от общата сума.
Ми що ?
И аз съм сега със 17, дори мисля да ги направя 18 позиции другата седмица.
А кво да каже Софиксов де има май около 50...
Момента смятам е добър за една прилична диверсификация, което той е направил.
Няма веч скрити ракети на маркета, всичко читаво що има вече мръдна повече или по малко, някои дори се побалонираха
При това си е осигурил така като гледам на око една прилична 4.5-5% дивидентна доходност, която да му покрива инфлацията поне, пък където изскочат още бели зайчета - още по добре.
Като му гледам името здраве си има, дано. Остава да му пожелаем и много профит.
Коментар