If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Ето и от мен един портфейл
Софарма 41%
Монбат 6%
Българска Фондова Борса 9%
Софарма трейдинг 7%
и малко фондове купувани навремето....
фонд 1 инвестира в БГ 3%
фонд 2 инвестира в Китай 14%
фонд 3 инвестира в златни мини и ресурси и т.н.20%
Поздрави и успехи
Да споделя и аз
30% Агрия груп
20% Бреф
15% Актив пропъртис
15% Атера
10% Албена холдинга
5% Енерго продажби
Другите са по малко бмрейт, синергон, ИХБЛ, агрофинанс и севекоп.
Солвей-Соди, през ЕКСПРЕС БАНК - както всяка година - и тая започват /след 19.07.2013 г./ - изплащането на дивидента за миналата 2012 финансова година.
Чистата сума, която начисляват, след удържане на задължителния данък на изхода на Содата - е 9,95 лв./акция.
Успехи, нека всички д-ва в тая страна станат конкуренти на Содите /белгийците излязоха бели хора/! Спечелилите да почерпят, за да могат и догодина да се похвалят ПОНЕ със стократно увеличение на дивидента!
/неполучилите дивидент през минали години - могат да си го получат по банков път, или на каса в дружеството/
Я една моментна снимка и от мене.
Засега съм на + 73%. Средносрочния ми таргет е да направя 100% за 3 годишнината ми на борсата, т.е. до ноември 14та.
Не мисля че ще е голям зор, половината само от дивиденти ще си ги докарам, се ще донадим дотогава и поне 10-ина % капиталова..дано.
2 % - кеш
67 % - в дивидентната ми библейска 7-ца. По тежест:
Атера
Хим (прив)
Бреф
Жабоци
СФарма имотна
СФ търговска
Ланд
31% - в 11 други, уж растежни, па да видим....
Засега само на Петробрас и Хим обикн. съм на червено, съответно с 6 и 3%, ма те са общо под 7% от портфейла.
Петробрас
Агрия
Неохим
Биовет
Хим (обикн.)
ЦКБ
ХЕС
Фазерлес
МЦХ
Емка
Избушляци (зрънчо и топливо) - малко над 1% - колкото за чесане на спекулативния сърбеж
От групите - най много имам при тимуровците - над 17%, софарма групата - 10 % , на Ст.планина са само 5.2%...засега.
Коментар