Първоначално изпратено от tony1975
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Моят портфейл в момента е следния.... а вашия ?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеТака мисля: по-точно -
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеРеших да си направя подробен портфейл на сичкото инвестиции - и ето какво излезе:
Тони - прав си донякъде - но и двете компании са толкова добри, че пак са едни от най-добрите на пазарът. Жабокът - от спадът на печалбата патят само простите акции, които остават без дивидент, макар че в компанията има и бая сухо. Ако развият бизнесът си чрез емисията облизвации, супер, дори и хич да не дръпнат - пак имат достатъчно да плащат дивидентите и лихвите по облизвациите.
Атерката - въпреки спадът, дивидентът и догодина ще е добър - а и не са разпродали толкова ного - пак им остават към 240 000 декара.
А пазарът - защо да дръпне двойно? Не виждам никакви перспективи за туй - в Европа, камо ли туканка.
Може да дръпне и четворно: но ако стана Дуче - а ако тръгна да ставам - ще преструктурирам.
Направо ме кефиш как напредна с графиките !!!
Жив и здрав - не знам дали съм прав, просто изказвам теза и търся аргументи за противното, които да ми покажат слабите страни!
Жив и здрав!
п.с. много каманяк у вас бе, как го охраняваш
Коментар
-
Реших да си направя подробен портфейл на сичкото инвестиции - и ето какво излезе:
Тони - прав си донякъде - но и двете компании са толкова добри, че пак са едни от най-добрите на пазарът. Жабокът - от спадът на печалбата патят само простите акции, които остават без дивидент, макар че в компанията има и бая сухо. Ако развият бизнесът си чрез емисията облизвации, супер, дори и хич да не дръпнат - пак имат достатъчно да плащат дивидентите и лихвите по облизвациите.
Атерката - въпреки спадът, дивидентът и догодина ще е добър - а и не са разпродали толкова ного - пак им остават към 240 000 декара.
А пазарът - защо да дръпне двойно? Не виждам никакви перспективи за туй - в Европа, камо ли туканка.
Може да дръпне и четворно: но ако стана Дуче - а ако тръгна да ставам - ще преструктурирам.Last edited by Императорът; 07.09.2013, 20:30.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеТо хубаво: чакаш дивиденти - но като гледам - догодина - не ного дивиденти ще чакаш - трудно ще направиш и 5% диведентно доходност.
Де са ти Жабоците, Атерките и т.н.? Ти нали си имаше? да ти уредя ли поне някоя облизвация?
Макар да не съм купил лидерите ти по дивидентна доходност, мисля че само една(евроинс) от притежаваните от мен не дава дивидент, но и тя е давала преди.
Успех!
Коментар
-
Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнениеТи си знаеш, но според мен това не е много правилно. Така може да пропуснеш добра сделка при изсипване на пазар или при преминаване на голям пакет
Иначе беше готино при Инс-а като изсипваха на 70ст и бях в къщи и се наредих със скромни шепички
п.с. мнения за избора на двата ЕТФ-а?
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеКеш реших да не държа в платформата си. Не съм интрадей търгуващ и ако нещо падне, винаги до 1-2дни мога да прехвърля от Свободния си депозит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеТо хубаво: чакаш дивиденти - но като гледам - догодина - не ного дивиденти ще чакаш - трудно ще направиш и 5% диведентно доходност.
Де са ти Жабоците, Атерките и т.н.? Ти нали си имаше? да ти уредя ли поне някоя облизвация?
СОФКОМ
- новото ръководство показва че не може да се справя,
- Влошаващи се резултати
- Наближава края на привилегированите
- златото прецака не само Форекс мастъра, но и заложните къщи
АТЕРА:
- започва спад в цената на рентите и на свързаната с тях цена на земята(продиктувани от реколтата)
- Разпродадоха си основния актив и раздадоха печалбата като дивидент, следващия цикъл може да е след 7-10години
-твърде скъпи са за доходността която получават от рентиLast edited by tony1975; 07.09.2013, 18:01.
Коментар
-
И аз по-промених моя.
Остава ми още една акция от БФБ да си взема и сядам да гледам мача.
1. СФАРМ - 13%
2. Евроинс - 11%
3. М+С - 11%
4. СФТРД - 11%
5. Химимпорт - 10%
6. АЛБЕНА ИХ - 9%
7. Елхим - 8%
8. СФИ - 6%
9. БРЕФ - 5%
10. За тази събирам кеш и чакам дивиденти
11. Luxor ETF ATHEX 20 - 8%
12. Luxor ETF TURKEY(DJ Turkey Titans) - 8%
Кеш реших да не държа в платформата си. Не съм интрадей търгуващ и ако нещо падне, винаги до 1-2дни мога да прехвърля от Свободния си депозит.
Успех на всички в избора им!
Коментар
Коментар