If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Kоито са с привилегировани там нито една от точките не ги касае, с изключение на това, че имат да прибират още 3 гарантирани и фиксирани по 75 стинки дивиденти (за справка - космическото МЦХ дава 30% по малко при 300% по-скъпи акции) )))
Иначе казано, държачите като импето ще получат дивЕдент за:
2013г. - 0,75 лв
2014г. - 0,75 лв
2015г. - 0,75 лв
Общо 2,25 лв. (40% гарантиран приход спрямо сегашна цена, какво му е лошото ? Независимо вали, гърми, русия, украйна и тем подобни събития за 3 годин напред !??)
А цената на обикновените при жабока е дори по-скъпа от привилегированите, т.е. уплаха от точките ти (в който го има този уплах) изглежда предварително и многократно калкулиран
Не е препоръка
1 Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ, 20.02%
2 Еврохолд България АД, 14.32%
3 Адванс Терафонд АДСИЦ, 12.36%
4 Спиди ЕАД - София, 10.92%
5 Химимпорт АД, 10.39%
6 ТБ Корпоративна търговска банка АД, 9.94%
7 Агрия Груп Холдинг АД, 9.42%
8 Доверие - Обединен Холдинг АД, 7.37%
9 Зърнени Храни България АД, 5.21%
основно чакам - наваксване при еврохолд и доверие и 2ра силна вълна ръст при ТИМ
второстепенно очаквам - ръст при ФНИБ до поне 80ст. ( за мен там всичко под 70-80 стотинки е чист арбитраж ) също и ръст при СПИДИ надявайки се да кажат, че ще има около 1лв дивидент на акция, както и ръст при КТБ
Може би жабока изостава защото:
1. Е ниско ликвиден и това не се харесва на инвеститорите;
2. Защото скоро много силно ще увеличат регулациите в сектора и ще намалят печалбата на ЗК
3. Защото скоро изтича емисията на привилегированите акции
4. Защото в последните години печалбата намалява
1. Ненисколиквиден - ако понеделник поискам да си шитна акциите, мога да сторя туй веднага.
2. От тия увеличени регулации ще печелят коректните и законни фирми, предлагащи услугата - напримерно: Жабокът.
3. Простите акции са по-скъпи.
4. Ама си остава достатъчно голяма.
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
2. Защото скоро много силно ще увеличат регулациите в сектора и ще намалят печалбата на ЗК
Kоито са с привилегировани там нито една от точките не ги касае, с изключение на това, че имат да прибират още 3 гарантирани и фиксирани по 75 стинки дивиденти (за справка - космическото МЦХ дава 30% по малко при 300% по-скъпи акции) )))
Иначе казано, държачите като импето ще получат дивЕдент за:
2013г. - 0,75 лв
2014г. - 0,75 лв
2015г. - 0,75 лв
Общо 2,25 лв. (40% гарантиран приход спрямо сегашна цена, какво му е лошото ? Независимо вали, гърми, русия, украйна и тем подобни събития за 3 годин напред !??)
А цената на обикновените при жабока е дори по-скъпа от привилегированите, т.е. уплаха от точките ти (в който го има този уплах) изглежда предварително и многократно калкулиран
Не е препоръка
Иначе аз си зех малко армейски акции - иначе: няма промяна.
В моментът: Трейдингът ми се откъсна чувствително, а Жабокът взе малко надмощие пред Атерката.
В същото време (понеже портфейлът ми е дивидентаджийски) най-сосно ще намажа от Атерата, после от Жабокът, най-скромно: от Трейдингът. Това показва, че Жабокът изостава в цената си - защото хората гледат нему с предразсъдство - може би. Изостава и Атерката: да.
Импе поздрави за промяната в портфейла, дано да е за добро. Във всеки случай СФТРД има малко по-голям шанс да порасtне от СОФКОМ. Софком-а на същите ти бройки от оса-то ли е, за да се ориентирам?
Ми май не също бройки - не помня вече.
Иначе аз си зех малко армейски акции - иначе: няма промяна.
В моментът: Трейдингът ми се откъсна чувствително, а Жабокът взе малко надмощие пред Атерката.
В същото време (понеже портфейлът ми е дивидентаджийски) най-сосно ще намажа от Атерата, после от Жабокът, най-скромно: от Трейдингът. Това показва, че Жабокът изостава в цената си - защото хората гледат нему с предразсъдство - може би. Изостава и Атерката: да.
Коментар