Батенце: аферим.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Моят портфейл в момента е следния.... а вашия ?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнениеЕвала! Пейтриът си, истински! Модел си за мен. Инвестирал в най.-доброто, дори споделяйки го. Винаги съм вярвал, че хора като теб са носители на добрите практики в България.
Успех в инвестициите!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеДобре де, ти хем искаш да спиш спокоен като бебе държайки, както сам казваш, скучните депозити и дойни кравички, хем искаш и яка доходност да трупаш. Е, няма начин, разбира се - и вълка сит и агнето цяло
Не знам за 15 г., защото моите инвестиции са само от 14, но за това време капитала ми се е увеличил 65 пъти или 6 500% за периода... сам сметни колко е средно-годишно. И то при условие, че от тия инвестиции ежемесечно съм теглил кеш за да храня семейство Инвестирам само в БГ акции, предимно на публични дружества. От 2007 до 2012 имах и добра инвестиция в недвижим имот, която ми запази значителен капитал по време на срива на БФБ.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nedev75 Разгледай мнениеНяма друга тема където да го кажа, но ако говорим без лъжи забелязали ли сте колко е трудно да се постигне средногодишна доходност от дори 15%.Не говори за лъки инвестицийка в акция и след два месеца скочила и айде колко съм велик.Говоря за 12-15% доходност за 15 поредни години.Има ли някой който може да се похвали с това.Аз лично за последните 10 години , но тъй като съм доста консервативен съм докарал нето средно около 9-10%.
Ако има сериозни хора които четат форума нека дадат пример, не с конкретни акции или имоти, а с инструменти които са използвали като цяло-акции, облигации, имоти, депозити и др.
Ще дам пример като кажа, че аз основно съм бил на депозити и дивидентни "скучни" сини чипове на Дау.Най-доброто сравнително не малко вложение е в JNJ.
Не знам за 15 г., защото моите инвестиции са само от 14, но за това време капитала ми се е увеличил 65 пъти или 6 500% за периода... сам сметни колко е средно-годишно. И то при условие, че от тия инвестиции ежемесечно съм теглил кеш за да храня семейство Инвестирам само в БГ акции, предимно на публични дружества. От 2007 до 2012 имах и добра инвестиция в недвижим имот, която ми запази значителен капитал по време на срива на БФБ.
Коментар
-
Първоначално изпратено от DidoDinev Разгледай мнениеБуахаха, тука ли се скри да ме плюеш зад гърба ми бе Лорде от Карпузица Нещо да не се срамуваш от резила си в другата тема, буахахааа
Коментар
-
Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнениеА така, обясни го това сега на Дино Динозавъра и други тролове.......в темата за поскъпването на имотите
Коментар
-
Първоначално изпратено от никой. Разгледай мнениеакции и малко имоти
Коментар
-
Първоначално изпратено от nedev75 Разгледай мнение24-25% доходност са огромна цифра и излиза, че на всеки 3 години си удвоявал имането си.В какво си инвестирал?
Коментар
-
Първоначално изпратено от nedev75 Разгледай мнениеНяма друга тема където да го кажа, но ако говорим без лъжи забелязали ли сте колко е трудно да се постигне средногодишна доходност от дори 15%.Не говори за лъки инвестицийка в акция и след два месеца скочила и айде колко съм велик.Говоря за 12-15% доходност за 15 поредни години.Има ли някой който може да се похвали с това.Аз лично за последните 10 години , но тъй като съм доста консервативен съм докарал нето средно около 9-10%.
Ако има сериозни хора които четат форума нека дадат пример, не с конкретни акции или имоти, а с инструменти които са използвали като цяло-акции, облигации, имоти, депозити и др.
Ще дам пример като кажа, че аз основно съм бил на депозити и дивидентни "скучни" сини чипове на Дау.Най-доброто сравнително не малко вложение е в JNJ.
без да съм водил абсолютно точни сметки, за последните 20г средно годишно 24.5-25%
това за всички активи, които съм имал и имам
грешката ми може да е 1-3% надолу, но не съм сигурен, т.е. 22-25%
Коментар
-
Няма друга тема където да го кажа, но ако говорим без лъжи забелязали ли сте колко е трудно да се постигне средногодишна доходност от дори 15%.Не говори за лъки инвестицийка в акция и след два месеца скочила и айде колко съм велик.Говоря за 12-15% доходност за 15 поредни години.Има ли някой който може да се похвали с това.Аз лично за последните 10 години , но тъй като съм доста консервативен съм докарал нето средно около 9-10%.
Коментар
-
Първоначално изпратено от vhk Разгледай мнениепортфейл на vhk
PETHL 11,44% 3 000 0,610 1,410 +131,15% BIOV 14,20% 500 5,300 10,500 +98,11%
AROMA 10,82% 5 000 0,370 0,800 +116,22%
TOPL 26,44% 2 000 1,495 4,890 +227,09%
ATERA 13,03% 2 000 2,230 2,410 +8,07%
FPP 8,06% 10 000 0,260 0,298 +14,62%
AGR 15,41% 600 8,000 9,499 +18,74%
Коментар
-
ivandavidov
След няколко преструктурирания моят портфейл от близо 100% акции спрямо края на миналата година, вече е с малко по-различен вид:
• 70% акции
• 25% нискорискови фондове
• 5% кеш/депозит
Коментар
Коментар