IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моят портфейл в момента е следния.... а вашия ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Батенце: аферим.
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
      Евала! Пейтриът си, истински! Модел си за мен. Инвестирал в най.-доброто, дори споделяйки го. Винаги съм вярвал, че хора като теб са носители на добрите практики в България.
      Благодаря за добрите думи!
      Успех в инвестициите!

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
        Добре де, ти хем искаш да спиш спокоен като бебе държайки, както сам казваш, скучните депозити и дойни кравички, хем искаш и яка доходност да трупаш. Е, няма начин, разбира се - и вълка сит и агнето цяло
        Не знам за 15 г., защото моите инвестиции са само от 14, но за това време капитала ми се е увеличил 65 пъти или 6 500% за периода... сам сметни колко е средно-годишно. И то при условие, че от тия инвестиции ежемесечно съм теглил кеш за да храня семейство Инвестирам само в БГ акции, предимно на публични дружества. От 2007 до 2012 имах и добра инвестиция в недвижим имот, която ми запази значителен капитал по време на срива на БФБ.
        Евала! Пейтриът си, истински! Модел си за мен. Инвестирал в най.-доброто, дори споделяйки го. Винаги съм вярвал, че хора като теб са носители на добрите практики в България.

Коментар

• Първоначално изпратено от nedev75 Разгледай мнение
          Няма друга тема където да го кажа, но ако говорим без лъжи забелязали ли сте колко е трудно да се постигне средногодишна доходност от дори 15%.Не говори за лъки инвестицийка в акция и след два месеца скочила и айде колко съм велик.Говоря за 12-15% доходност за 15 поредни години.Има ли някой който може да се похвали с това.Аз лично за последните 10 години , но тъй като съм доста консервативен съм докарал нето средно около 9-10%.
          Ако има сериозни хора които четат форума нека дадат пример, не с конкретни акции или имоти, а с инструменти които са използвали като цяло-акции, облигации, имоти, депозити и др.
          Ще дам пример като кажа, че аз основно съм бил на депозити и дивидентни "скучни" сини чипове на Дау.Най-доброто сравнително не малко вложение е в JNJ.
          Добре де, ти хем искаш да спиш спокоен като бебе държайки, както сам казваш, скучните депозити и дойни кравички, хем искаш и яка доходност да трупаш. Е, няма начин, разбира се - и вълка сит и агнето цяло
          Не знам за 15 г., защото моите инвестиции са само от 14, но за това време капитала ми се е увеличил 65 пъти или 6 500% за периода... сам сметни колко е средно-годишно. И то при условие, че от тия инвестиции ежемесечно съм теглил кеш за да храня семейство Инвестирам само в БГ акции, предимно на публични дружества. От 2007 до 2012 имах и добра инвестиция в недвижим имот, която ми запази значителен капитал по време на срива на БФБ.

Коментар

• Първоначално изпратено от DidoDinev Разгледай мнение
            Буахаха, тука ли се скри да ме плюеш зад гърба ми бе Лорде от Карпузица Нещо да не се срамуваш от резила си в другата тема, буахахааа
            Какъв резил бе лек? Доказах ти, че имота е два пъти по-добра инвестиция от депозита. Имам и депозит де .......

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
              А така, обясни го това сега на Дино Динозавъра и други тролове.......в темата за поскъпването на имотите
              Буахаха, тука ли се скри да ме плюеш зад гърба ми бе Лорде от Карпузица Нещо да не се срамуваш от резила си в другата тема, буахахааа

Коментар

• Първоначално изпратено от никой. Разгледай мнение
                акции и малко имоти
                А така, обясни го това сега на Дино Динозавъра и други тролове.......в темата за поскъпването на имотите

Коментар

24-25% доходност са огромна цифра и излиза, че на всеки 3 години си удвоявал имането си.В какво си инвестирал?
                  акции и малко имоти

Коментар

• 24-25% доходност са огромна цифра и излиза, че на всеки 3 години си удвоявал имането си.В какво си инвестирал?

Коментар

Няма друга тема където да го кажа, но ако говорим без лъжи забелязали ли сте колко е трудно да се постигне средногодишна доходност от дори 15%.Не говори за лъки инвестицийка в акция и след два месеца скочила и айде колко съм велик.Говоря за 12-15% доходност за 15 поредни години.Има ли някой който може да се похвали с това.Аз лично за последните 10 години , но тъй като съм доста консервативен съм докарал нето средно около 9-10%.
                      Ако има сериозни хора които четат форума нека дадат пример, не с конкретни акции или имоти, а с инструменти които са използвали като цяло-акции, облигации, имоти, депозити и др.
                      Ще дам пример като кажа, че аз основно съм бил на депозити и дивидентни "скучни" сини чипове на Дау.Най-доброто сравнително не малко вложение е в JNJ.

без да съм водил абсолютно точни сметки, за последните 20г средно годишно 24.5-25%
                      това за всички активи, които съм имал и имам
                      грешката ми може да е 1-3% надолу, но не съм сигурен, т.е. 22-25%

Коментар

• Няма друга тема където да го кажа, но ако говорим без лъжи забелязали ли сте колко е трудно да се постигне средногодишна доходност от дори 15%.Не говори за лъки инвестицийка в акция и след два месеца скочила и айде колко съм велик.Говоря за 12-15% доходност за 15 поредни години.Има ли някой който може да се похвали с това.Аз лично за последните 10 години , но тъй като съм доста консервативен съм докарал нето средно около 9-10%.

Коментар

• Първоначално изпратено от vhk Разгледай мнение
                          портфейл на vhk

PETHL 11,44% 3 000 0,610 1,410 +131,15% BIOV 14,20% 500 5,300 10,500 +98,11%
                          AROMA 10,82% 5 000 0,370 0,800 +116,22%
                          TOPL 26,44% 2 000 1,495 4,890 +227,09%
                          ATERA 13,03% 2 000 2,230 2,410 +8,07%
                          FPP 8,06% 10 000 0,260 0,298 +14,62%
                          AGR 15,41% 600 8,000 9,499 +18,74%
                          Харесва ми портфейла ти!

Коментар

• портфейл на vhk

PETHL 11,44% 3 000 0,610 1,410 +131,15% BIOV 14,20% 500 5,300 10,500 +98,11%
                            AROMA 10,82% 5 000 0,370 0,800 +116,22%
                            TOPL 26,44% 2 000 1,495 4,890 +227,09%
                            ATERA 13,03% 2 000 2,230 2,410 +8,07%
                            FPP 8,06% 10 000 0,260 0,298 +14,62%
                            AGR 15,41% 600 8,000 9,499 +18,74%

Коментар

• След няколко преструктурирания моят портфейл от близо 100% акции спрямо края на миналата година, вече е с малко по-различен вид:

• 70% акции
                              • 25% нискорискови фондове
                              • 5% кеш/депозит

Коментар

• Към днешна дата моят малък портфейл изглежда така:

6A6 / ATERA - 41,2%
                                4ЕS - 24,2%
                                solvay sodi - 34,5%

Коментар

Working...
                                X