IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моят портфейл в момента е следния.... а вашия ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Ъръмчх.

Аз направих засега последни покупки, щото свърших сухичкото - опухах почти до съвсем стотинка, барабар с вече получените дивиденти - останаха ми само някакви 2 Зеленички и центове... а баш сега пък е сгода да си вземе човек Газпромчета, но какво да се прави... Ето едно колелце за външните ми инвестиции към момента с последните покупки - добавени една крайно могъща и една крайно сгодна компания. На БФБ съм без промяна:

Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Кеша винаги е цар...
      Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение

всеки бяга от парите
        ще боли повече като започнат да се вадят тези пари за кеш
        ама да видим кога ще е
        Да, сега всеки бяга от кеша. Всички го ненавиждат вече. Ще дойде време да бъде пак скъп и да се търси. Ще има, но при високи лихви. Това вече го видяхме след 2007. И пак идва.
        Две позиции ги шортнах миналата седмица малко под върха. Засега е ОК. Малко по-малко минавам на кеш и шортване.
        Last edited by Alee; 17.05.2017, 16:36.
        “Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”

Коментар

• Първоначално изпратено от Alee Разгледай мнение
          20% в кеш, и на БФБ и извън БГ. От време на време и това е необходимо. Независимо от оптимизма на всички. Не знам дали го забелязвате, но доста приказки почнаха колко се печели по борсите.
          При мене е над 30% общо кеша, ма понеже имам навън и на лост - някъде на около 85% се получава че съм инвестиран.
          Около 20% са трежърита и злато.
          На бфб - 22%.

Коментар

Така е. И навън кофти новините не влияят.
            Много от банките в БГ прехвърлят парите на граждани и фирми към структурирами депозити. След време ще има и минуси по тези сметки.

Засега съм HOLD на останалите позиции.
            всеки бяга от парите
            ще боли повече като започнат да се вадят тези пари за кеш
            ама да видим кога ще е

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение

забелязах и че лошите новини не спихват цените - за справка крз одесос и фазерлес
              Така е. И навън кофти новините не влияят.
              Много от банките в БГ прехвърлят парите на граждани и фирми към структурирами депозити. След време ще има и минуси по тези сметки.

Засега съм HOLD на останалите позиции.

Коментар

20% в кеш, и на БФБ и извън БГ. От време на време и това е необходимо. Независимо от оптимизма на всички. Не знам дали го забелязвате, но доста приказки почнаха колко се печели по борсите.
                забелязах и че лошите новини не спихват цените - за справка крз одесос и фазерлес
                destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• 20% в кеш, и на БФБ и извън БГ. От време на време и това е необходимо. Независимо от оптимизма на всички. Не знам дали го забелязвате, но доста приказки почнаха колко се печели по борсите.

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение

Имайте това предвид, когато си мерите портфейлите
                    Много добре казано. Поздравления!

Коментар

• Имайте това предвид, когато си мерите портфейлите
                      Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение

Кои точно? Данък дивидент е 5% а капиталовата печалба /ако я има / е необлагаема.
                        Благодаря за отговора. Доста по-добре излежда в сравнение със Западна Европа, поне от тази гледна точка. Принципно БФБ ми е тъмна Индия

Коментар

• Първоначално изпратено от DerSpieler Разгледай мнение
                          Нямам представа как е във Великобритания или в България от гледна точка на данъците, но тези тyк ми идват малко в повече.
                          Кои точно? Данък дивидент е 5% а капиталовата печалба /ако я има / е необлагаема.
                          Life won't wait for you.

Коментар

• Поздравления за колегите DerSpieler и Unsworth. Дали са пример за културна и полезна за всички ни дискусия.
                            Vanitas vanitatum...

Коментар

• Ами аз от година и половина съм на борсата. Портофейла ми изглежда по този начин, поради факта че е не особено голям и не виждам смисъл да го разводнявам с много компании, от които да Имам по 5-10 акции.

Нямам представа как е във Великобритания или в България от гледна точка на данъците, но тези тyк ми идват малко в повече.
                              Last edited by DerSpieler; 10.05.2017, 11:40.

Коментар

• Първоначално изпратено от DerSpieler Разгледай мнение
                                При сделки до 3000 евро таксата, която плащам е около 10-11 евро, в зависимост от борсата, на която извършвам сделката. Над тази сума е някакъв процент, но максимума е 30 евро. При продажба на печалба ме товарят с данък печалба и данък солидарност.

П.С. търгувам от Германия, през Deutsche Bank
                                Стандартни комисиони. Търговията от Германия обяснява облика на портфейла.

Изненадах се германците колко социални били, не го знаех. Одобрявам, нормална данъчна философия и обществена етика. На англичаните им оставят да трупат богатство на гърба на бизнеса, което не е много мило.

Иска ми се да метнеш някой превод към български посредник, но няма с какво да те зарибя При теб няма дори валутен риск. Да се обърне паунд в лев има някакъв резон, то си е паунд към евро на практика.

И три до пет позиции за индивидуален е перфектно по мое мнение. Аз с шест се чувствам вече леко дискомфортно.

Коментар

Working...
                                X