IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моят портфейл в момента е следния.... а вашия ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• При сделки до 3000 евро таксата, която плащам е около 10-11 евро, в зависимост от борсата, на която извършвам сделката. Над тази сума е някакъв процент, но максимума е 30 евро. При продажба на печалба ме товарят с данък печалба и данък солидарност.

П.С. търгувам от Германия, през Deutsche Bank

Коментар

• Първоначално изпратено от DerSpieler Разгледай мнение
      ABENGOA S.A. - 13,73 %
      Baumot Group AG - 20,58 %
      Daimler AG - 58,05%
      Доходност y-t-d в процент?
      Колко като процент от сделката ще бъде комисионата за ИП, ако закриеш напълно позицията с Абенгоа днес?

Интересно ми е как се представя един изцяло чужд портфейл на фона на БФБ, за да си направя сметка дали премията от неликвидния ни пазар си струва.

Коментар

• ABENGOA S.A. - 13,73 %
        Baumot Group AG - 20,58 %
        Daimler AG - 58,05%

Коментар

• Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение

Какви фондове по-конкретно? ETF-и ли? Имат ли такси управление и ако да, какъв процент са? Не е ли по-добре ти да избереш 3-4 акции, вместо да се доверяваш на фонд? Големината на портфейла ти е завидна, моят е в пъти по-малък и все пак съм се насочил към 1-2 "външни" компании. Успех ти желая, щом си достигнал такъв мащаб, е доказателство че не е случайност, и не е би трябвало да се влияеш от всяко мнение във форума. Аз поне не бих...
          Здравей, не са ETF и имат такси. Инвестирам през няколко фонда на Schroders.

Коментар

• Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение

Какви фондове по-конкретно? ETF-и ли? Имат ли такси управление и ако да, какъв процент са? Не е ли по-добре ти да избереш 3-4 акции, вместо да се доверяваш на фонд? Големината на портфейла ти е завидна, моят е в пъти по-малък и все пак съм се насочил към 1-2 "външни" компании. Успех ти желая, щом си достигнал такъв мащаб, е доказателство че не е случайност, и не е би трябвало да се влияеш от всяко мнение във форума. Аз поне не бих...
            Фондовете може да си имат съществени плюсове - гъвкавост, доверяване на "второ лекарско мнение" (тоест - на фондмениджърско такова), възможност да бягаш лесно от пазар на пазар или от вид инструменти на друг. Отделно - ако инвестицията е в определена форма, може да чешеш данъчните и да си сигурен, че поне тия пари не може да ти ги очешат някакви мошшшшшшеници, което са си съществени плюсове.
            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Бик в атака Разгледай мнение
              Аз предлагам да не се занимаваме повече с писаниците на Импето и да продължим по темата.
              Оф-ф-ф-ф-ф-ф-ф-ф-ф-ф, дано поне отчасти те послушат, Софиксов. Не разбирам защо: когато аз напиша нещо, дори да спомена нещо помежду другото, всички почват да коментират това на 1-2 страници? Написал си - все едно аз съм виновен - че ОСТАНАЛИТЕ умират да обсъждат това, дето аз съм написал или нарисувал на колелце.

Софиксов, не съм искал да ставам толкова прочут туканка: честно. Просто така се получи.

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение

Импе аз не можах да те разбера каква ти е идеята, да се похвалиш с нечии чужди активи ли, и че се познаваш с човека ? Хайде всеки да си гледа и копа своята собствена градинка ! Правиш ми и по долу забележка, че са се набалончили акциите, които имам. И какво предлагаш от един както ти го наричаш балон да отида на друг ? Ами не, благодаря ти ! Освен това тук споделих портфейла ми на БФБ само. Излезнал съм и навън, но чрез фондове, защото ми е трудно да следя пазара там, а и мисля, че познавам по добре българския пазар и компании от колкото да гоня Михаля навън ! От около година и половина инвестирам на външните пазари чрез фондове основно заради диверсификация, а не за друго.
                Не се хваля с нищо - просто стана дума. Нито съм ви карал да разисквате толкова усърдно това, нито да гадаете кой това (при положение, че аз - бе ясно че няма да кажа), нито близо осем човека да ми пишат на лични и да питат кой това. Иначе - не гледай пазарите като аморфни балони - навсякъде има по-балони и по-небалони. Фондове - хубаво - и аз инвестирам през фондове, но тук като цяло обсъждаме, както си се ориентирал, основно лични инвестиции.
                Last edited by Императорът; 08.05.2017, 17:32. Причина: Хльъх.

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение

Импе аз не можах да те разбера каква ти е идеята, да се похвалиш с нечии чужди активи ли, и че се познаваш с човека ? Хайде всеки да си гледа и копа своята собствена градинка ! Правиш ми и по долу забележка, че са се набалончили акциите, които имам. И какво предлагаш от един както ти го наричаш балон да отида на друг ? Ами не, благодаря ти ! Освен това тук споделих портфейла ми на БФБ само. Излезнал съм и навън, но чрез фондове, защото ми е трудно да следя пазара там, а и мисля, че познавам по добре българския пазар и компании от колкото да гоня Михаля навън ! От около година и половина инвестирам на външните пазари чрез фондове основно заради диверсификация, а не за друго.

Коментар

• Аз предлагам да не се занимаваме повече с писаниците на Импето и да продължим по темата.
                    Събитията не винаги отговарят на очакванията!

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение

За последен път пиша по темата, която повдигнах неволно защото все пак: конфиденциалство:

Не зная за кого мислиш, че говоря и дали е същият, който и твоят човек - но аз няма да споменавам имена и никове, ти също не прави това.

Ретров - той на БФБ не инвестира - по обясними причини, които сам ти загатваш, в неговия случай би било абсурдно дори и 10% да тури тука.

Софиксов - не знам как са структурирани активите му и не ми е работа да зная, но надали има имоти за 200-300 КБ.

Коментар

• Първоначално изпратено от Etihad Разгледай мнение

Знам кого има впредвид Импето, само че той нито инвестира на БФБ, нито са само негови, така че няма много общо с това което постна Здравко.
                        За последен път пиша по темата, която повдигнах неволно защото все пак: конфиденциалство:

Не зная за кого мислиш, че говоря и дали е същият, който и твоят човек - но аз няма да споменавам имена и никове, ти също не прави това.

Ретров - той на БФБ не инвестира - по обясними причини, които сам ти загатваш, в неговия случай би било абсурдно дори и 10% да тури тука.

Софиксов - не знам как са структурирани активите му и не ми е работа да зная, но надали има имоти за 200-300 КБ.

Коментар

• Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение

Ами държи си човека,що да не си държи?Явно нещо е замислил!Като вземем предвид,че пазарната капитализация на БФБ е 8млрд.лв. и съвсем така, по кръчмарски,като се замисля,реалният фрий-флоут едва ли е повече от 10%....Какво излиза?Че тоя баю с половин милиард в платформата ,ако се напъне малко повече,може да изкупи целия фрий-флоут и за нас ще останат да търгуваме с грънци...
                          Знам кого има впредвид Импето, само че той нито инвестира на БФБ, нито са само негови, така че няма много общо с това което постна Здравко.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бик в атака Разгледай мнение
                            Импе, спри да пишеш глупости! Тук обсъждаме портфейли от инструменти търгувани на регулиран пазар + кеш. Разните му там бижута, депозити и недвижими имоти не би трябвало да ги броим. Ти искаш да кажеш, че някой си държи половин милиард в платформата ли?
                            Ами държи си човека,що да не си държи?Явно нещо е замислил!Като вземем предвид,че пазарната капитализация на БФБ е 8млрд.лв. и съвсем така, по кръчмарски,като се замисля,реалният фрий-флоут едва ли е повече от 10%....Какво излиза?Че тоя баю с половин милиард в платформата ,ако се напъне малко повече,може да изкупи целия фрий-флоут и за нас ще останат да търгуваме с грънци...

Коментар

• Първоначално изпратено от Felbuzz Разгледай мнение

В блумбърг на английски имаше преди няколко месеца статия за Домусчиев и там го бяха оценили на над милиард ама лева или долара бяха Предполагам топ 3 са Цоцорков, Вутов и Домусчиев в променлив ред

So far, the economy is on track for an eighth straight year of expansion. Gross domestic product grew 3.4 percent in the third quarter, annual exports jumped 15 percent in December and industrial output rose 6.9 percent in the last month of 2016, according to the statistics office. And Domuschiev, who’s assets include more than 1 billion euros ($1.1 billion) worth of stakes in the pharmaceutical, shipping, machine-building and real-estate industries, said he expects further growth, driven by exports and manufacturing.

https://www.bloomberg.com/news/artic...ian-investment

Коментар

• Импе, спри да пишеш глупости! Тук обсъждаме портфейли от инструменти търгувани на регулиран пазар + кеш. Разните му там бижута, депозити и недвижими имоти не би трябвало да ги броим. Ти искаш да кажеш, че някой си държи половин милиард в платформата ли?
                                Събитията не винаги отговарят на очакванията!

Коментар

Working...
                                X