Първоначално изпратено от mpy_yordanov
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Приятел залага 70% от акаунта при ливъридж 10 пъти, кога ще фалира?
Collapse
X
-
По темата.
Същественото е, че малките акаунти са обречени. Просто при малки сделки транзакционните разходи (комисионни) тежат. Не може да вложих 100 долара в позиция, а само разхода за комисионна да е 30 долара, ако и при 300 долара пак ще е 30 долара. И човек се подлъгва да купи повече, защото комисионната му се разпределя, или дори вече му я опрощват, заради големия обем.
Това е една от причините малките акаунти да се зануляват лесно и да са камикадзета.
Разбира се важно е и че с 1 000 лв. в акаунта, с умна търговия да изкараваш по 50 лв. на месец, което е нищо за всеки бюджет.
Затова се играе на макс и става тя каквато става.
Всичко това е известно като проблема на малкия акаунт или както е научното му определение.
Поради тази причина не е много разумно от сметка за 5 000 лв. да се изтеглят 4 000 и да останат 1 000. То и 5 000 са малко.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kefala Разгледай мнениеХей,хей!!!Спокойно!!!Не ме взимай на сериозно!!!
Конкретно по темата!!!Твоят приятел сам ще си намери верният подход!!!А може и да го е намерил!!!"Разни хора,разни идеали"!!!
Ситуацията е много идентична.
Бях купил и бях на печалба с около 40% и го видях и говорихме и той ми обясни с какво дружество и с какъв бизнес съм се захванал.
След няколко дни продадох и слава богу, защото щеше да загубя доста.
Сега сме се разбрали да осветлим стратегията му и да получи максимално много обратна връзка.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнениеТова е лъжа. 1-во винаги съм се интересувал и правил целия спектър инвестиции, без облигации.
2-ро бонусите са ми около 1 000 текущи акции на Investor.bg на база работата ми през 2001-2002 г. Получих ги преди IPO-то през 2004 г.
Разбира се благодарение на директорите в Investor.bg и хора които познавам покрай работата си в Investor.bg съм научил за инвестирането това което знам. А какво знам, че имам още да уча, например проклетата дисциплина.
Поемал съм безрасъден риск, по една случайност не съм фалирал. Един път активите ми бяха доста по-малки от пасивите, но кредитора си затвори очите и изчака, за което му благодаря.
В общи линии късмет.
Вече съм стар и надявам се поумнял, за да правя такива глупости.
Но темата не е за мен и повече няма да отговарям на лични определения, направо ще ги трия, защото са извън темата.
Конкретно по темата!!!Твоят приятел сам ще си намери верният подход!!!А може и да го е намерил!!!"Разни хора,разни идеали"!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от kefala Разгледай мнениеНали имаш само акции от Инвестора!И то бонуси!!!Какъв ММ!!!
2-ро бонусите са ми около 1 000 текущи акции на Investor.bg на база работата ми през 2001-2002 г. Получих ги преди IPO-то през 2004 г.
Разбира се благодарение на директорите в Investor.bg и хора които познавам покрай работата си в Investor.bg съм научил за инвестирането това което знам. А какво знам, че имам още да уча, например проклетата дисциплина.
Поемал съм безрасъден риск, по една случайност не съм фалирал. Един път активите ми бяха доста по-малки от пасивите, но кредитора си затвори очите и изчака, за което му благодаря.
В общи линии късмет.
Вече съм стар и надявам се поумнял, за да правя такива глупости.
Но темата не е за мен и повече няма да отговарям на лични определения, направо ще ги трия, защото са извън темата.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнениеОсвен да споделя, че и аз сериозно работя върху MM-а си и затова цялата тази тема е полезна колкото за приятеля ми, толкова и за мен.
Дори повече за мен, че имам трески за дялане в тази област.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнениеЕ не да се гръмне. Просто да кешира 5-те хил. и да забрави за трейд при този ливъридж.
С едно изречение, самочувствието, че разбира от пшеница ще му изяде акаунта, защото не търгува пшеница. При този ливъридж си е чист хазарт. Това просто не е пшеница, както си мисли. Това е хазарт.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнениеп.с. не мога да разбера защо повечето му завиждат и искат да фалира и си правят сметки как ще загуби. Хора, пазете си своите пари...като почнете вие да печелите тогава давайте акъл на хора, които печелят!!!
Още един път - шапка му свалям на колегата щом е успял да направи толкова добра печалба!!!
Ако милион хора се пробват с неговата стратегия, то 1 все пак ще печели нон стоп години.
Би ли свалил шапка на този късметлия?
Ако някой спечели 6 от 49 и на него ли ще свалиш шапка?
Аз пък няма, защото не сме в епохата на шаманизма, а в епохата на науката, въпреки че егото и чувствата не са ни пуснали хич.
Коментар
-
Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнениеДа пропуснеш "много" Да работиш за "стабилно"
С 600%, акаунта е пътник.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kefala Разгледай мнениеСамо не мога да разбера,защо Мариян пусна тази тема отделно и сега!!!Този въпрос е обсъждан многократно досега!!!Кажи си ,Мариане!!!
Той не е хлапе, така че мисля, че ще осъзнае какво му се пише и че доматите не се ядат с колците.
Коментар
-
Първоначално изпратено от никой. Разгледай мнениеВие тотално го разбихте колегата. Какво му препоръчвате тогава??????? Да се гръмне ли???
Вижте какво намерих, че той е писал тези неща доскоро:
http://alvanovo.blog.bg/
Май все пак не е гол и бос колкото го очаквахме. Нека всеки сам си отговори на въпроса - дали знае толкова неща за пазара, където търгува или само гледа в тавана и пуска сделки???
С едно изречение, самочувствието, че разбира от пшеница ще му изяде акаунта, защото не търгува пшеница. При този ливъридж си е чист хазарт. Това просто не е пшеница, както си мисли. Това е хазарт.
Коментар
-
Браво на колегата!!!
Поздрави за точните му сделки и успех за напред!!!
п.с. не мога да разбера защо повечето му завиждат и искат да фалира и си правят сметки как ще загуби. Хора, пазете си своите пари...като почнете вие да печелите тогава давайте акъл на хора, които печелят!!!
Още един път - шапка му свалям на колегата щом е успял да направи толкова добра печалба!!!Мнението ми не е препоръка!!!
Коментар
Коментар