IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Приятел залага 70% от акаунта при ливъридж 10 пъти, кога ще фалира?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Алонсо,
    като сме тръгнали да се обиждаме на „господин“, длъжен няма да остана.

    Mr. Alonso,
    считам че съм неподходящ събеседник по тази тема, с оглед на времевата рамка по която взимам речения. Тука като гледам сте все инвеститори, а в това отношение аз съм кьорав – виждам само под носа си.

    Единственото нещо, което мога да направя в контекста на темата, е да синтезирам по-долната си теза в едно кратко изречение : Късмет в границите на прагматизма.

    Коментар


    • Темата се превърна в доста интересна за мен. Та искам да те попитам господин Анонимен комарджия следното нещо?
      - Ако приемеш че не е късмет а всичко зависи от теб какво ще загубиш? Ако имаш късмет пак ще си печелиш така или иначе. Както беше казал Любен Дилов май : И да се гордея че съм българин и да не се гордея все тая, така че по-добре да се гордея.
      Моята истина е че и малкото камъче обръща колата и има значение дали си го забелязал това камъче преди "обръщането" или не.

      Първоначално изпратено от equal Разгледай мнение
      Компанията оператор на гръмналата АЕЦ в Япония е добър пример в тая посока

      http://www.bloomberg.com/quote/TKECF:US
      Примерът е много добър. Движението е голямо и сигурно. Тоест при лост 1:10 може да се реализира една доходност от 1000 %. При другият пример купуваш евтино и осредняваш и в крайна сметка докарваш някаква прилична доходност от 30-тина процента на година и се радваш. В един прекрасен момент виждаш черният лебед, обаче кеша ти е затворен в нещо дето си го чакаш с години да му дойде времето и единственото което може да направи човек е да гледа умно и да мига. Чисто математически една такава ситуация като японската АЕЦ носи доходноста на 15 години треперене и рискуване. Единият инвеститор е ловец, който 15 години се е трудил и хабил нерви и време да обикаля и да търси плячката а другият е ловец скрит в храстите. Търпелив, седи си чака си и дебне. Аз не знам къде е истаната и кое е по-правилното от двете и най-вероятно отговорът е в баланса между двете неща, но все пак за мен този дето дебне има предимство понеже може да си избере мястото на което да чака, така че да има максимално широк поглед. Когато не търгуваш активно имаш време да следиш много повече инструменти. Та има случаи в което е оправдано ползването на голям лост и не е задължително човек да фалира ако го ползва според мен. Зависи кога и как го ползва.
      Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
        То тогава какво излиза? Да не търгуваме и да не се мъчим защото рано или късно ще фалираме така ли? Да играем тото ли? Аз вярвам че човек може да успее стига да иска.
        Добре. не е само късмета. Много много по-важни са знанията, дисциплината. Често късмета те довежда до някакви нива на успех, по пътя обаче не си ли научил уроците, следва крах.
        Първо знание после практика също е възможно, но най-добър учител е практиката. Не е само късмет като в тотото, определено

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
          Наистина малко нерабираемо съм писал. Понеже се споделяха разни правила за ливъридж и едва ли не излезе че успеха в търгуването зависи от това какъв лост ползваш
          Разликата е че залагащият разчита на късмета си, а търгуващият разчита на знанията и преценката си. Явно и колегата не ме е разбрал......
          Идеално те разбирах и първия път , ти явно си инвеститор.
          Мен черни лебеди не ме гонят. защото за себе си съм приел, че правилната преценка е по-скоро близко до късмета, а не до логиката.

          Коментар


          • Старая се да намеря начин, за да реализирам знанията си от зърнените пазари при търговията с ДЗР върху пшеничени фючърси.
            В начина ми на действие има и доста слабости, част от които с ваша помощ ще отстраня.
            Имах предвид, че досега само Равновесие не ме попита въз основа на какво вземам решения. По това съдя, че всички останали вземат решения само и единствено от графиките.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
              Е добре де. То тогава какво излиза? Да не търгуваме и да не се мъчим защото рано или късно ще фалираме така ли? Да играем тото ли? Аз вярвам че човек може да успее стига да иска. Винаги го има риска от лошият късмет вярно е. Обаче когато се случи събитието зависи кой как реагира и как се измъква от ситуацията. Риск има навсякъде и във всичко. Дори и наемните работници рискуват всеки ден. да не ги уволнят или да катастрофират докато пътуват за работа. Както каза Стив Джобс навремето: Когато осъзнаеш че един ден ще умреш, осъзнаваш че всъшност няма какво да губиш. Най-големият риск е да не рискуваш и да не опитваш. Риска обаче трябва да е добре пресметнат. При реалният бизнес например риска е много по-голям защото при лошо развитие на ситуацията излизането от инвестицията е много по-трудно а по някога дори и невъзможно.
              ПП мерси за комплимента но за жалост не че не съм алчен. Просто съм много страхлив, което обикновенно ме води до сигурни но малки печалби. Купувал съм компании с повече кеш от пазарната си капитализация и сега има такива обаче мен все ме е страх и после все съжалявам. Знам че всеки успял човек е рискувал за да успее. Избора всеки си го прави сам за себе си.
              Ако знаеш колко си прав???
              Но според мен няма да се промениш!!!Защото няма да си ти!!!
              А и Мариан също!!!

              Коментар


              • Е добре де. То тогава какво излиза? Да не търгуваме и да не се мъчим защото рано или късно ще фалираме така ли? Да играем тото ли? Аз вярвам че човек може да успее стига да иска. Винаги го има риска от лошият късмет вярно е. Обаче когато се случи събитието зависи кой как реагира и как се измъква от ситуацията. Риск има навсякъде и във всичко. Дори и наемните работници рискуват всеки ден. да не ги уволнят или да катастрофират докато пътуват за работа. Както каза Стив Джобс навремето: Когато осъзнаеш че един ден ще умреш, осъзнаваш че всъшност няма какво да губиш. Най-големият риск е да не рискуваш и да не опитваш. Риска обаче трябва да е добре пресметнат. При реалният бизнес например риска е много по-голям защото при лошо развитие на ситуацията излизането от инвестицията е много по-трудно а по някога дори и невъзможно.
                ПП мерси за комплимента но за жалост не че не съм алчен. Просто съм много страхлив, което обикновенно ме води до сигурни но малки печалби. Купувал съм компании с повече кеш от пазарната си капитализация и сега има такива обаче мен все ме е страх и после все съжалявам. Знам че всеки успял човек е рискувал за да успее. Избора всеки си го прави сам за себе си.
                Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
                  Със сагата в Япония не съм много запознат, обаче ако теоретично вземем някоя компания с един завод. Та в случай че този завод се е разпаднал при земетресение или пък например компанията е осъдена да плати непосилни за мащабите и суми, дали ще се възстановят акциите и след големият срив? Едва ли. Нещо такова съм имал предвид.
                  Компанията оператор на гръмналата АЕЦ в Япония е добър пример в тая посока

                  http://www.bloomberg.com/quote/TKECF:US
                  |^^^^^пиво^^^^\\|""\\_,_
                  |___________||__|___|)
                  (@)(@)""*|(@)(@)**(@)

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
                    Все пак историята е пълна с хора забогатяли от трейд и това че аз нямам необходимите знания да търгувам на с висок лост не означава че няма хора способни да печелят по този начин.
                    Еми като милиард души са се пробвали, все няколкостотин хиляди са извадили късмет, а един е върха на сладоледа - Уорън Бъфет. Знаете че той се счита за аномалия. Нещо като да уцелиш в тото 6 от 49.

                    Аз никога не ползвам лост и не само това ами и винаги съм на минимум 30-40 % КЕШ, точно защото винаги може да стане по-евтино. Веднъж бях инвестирал на 100% и ми стига за цял живот преживяването
                    Браво за нелакомията.

                    Коментар


                    • Със сагата в Япония не съм много запознат, обаче ако теоретично вземем някоя компания с един завод. Та в случай че този завод се е разпаднал при земетресение или пък например компанията е осъдена да плати непосилни за мащабите и суми, дали ще се възстановят акциите и след големият срив? Едва ли. Нещо такова съм имал предвид.
                      Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнение
                        точно черния лебед на земетресението не беше добър пример, защото пазарите после направиха силно възстановяване, защото разходите по възстановяването щели да задвижат икономиката

                        а началния момент често е неуловим, защото пазарите отварят с гап

                        Примерът с форд на 2 долара ми хареса
                        скоро имаше такъв пример с Yahoo, където цялото Yahoo, струвало колко поделението в Япония.... каза един приятел, който го следеше (или колкото дела в Alibaba, не помня, аз не го следях

                        Но да, какво като Yahoo струва само колкото дъщерното в Япония (или дела в Alibaba беше), пак можеше да падне още...
                        Опитвах се да намеря пример който да оправдае висок ливъридж, но май не ми се получи
                        Аз никога не ползвам лост и не само това ами и винаги съм на минимум 30-40 % КЕШ, точно защото винаги може да стане по-евтино. Веднъж бях инвестирал на 100% и ми стига за цял живот преживяването Все пак историята е пълна с хора забогатяли от трейд и това че аз нямам необходимите знания да търгувам на с висок лост не означава че няма хора способни да печелят по този начин. Та затова питах за квалификацията на колегата на пазара на зърно
                        Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
                          Примера с черният лебед е нещо което се е случило и което ще доведе до сравнително сигурни резултати. Исках да кажа че при такива ситуации е добре човек да се възползва максимално и да използва голям лост. Не казвам че съм прав ама с две думи моето право за ливъриджа е че няма правила а се действа спрямо ситуацията.
                          точно черния лебед на земетресението не беше добър пример, защото пазарите после направиха силно възстановяване, защото разходите по възстановяването щели да задвижат икономиката

                          а началния момент често е неуловим, защото пазарите отварят с гап

                          Примерът с форд на 2 долара ми хареса
                          скоро имаше такъв пример с Yahoo, където цялото Yahoo, струвало колко поделението в Япония.... каза един приятел, който го следеше (или колкото дела в Alibaba, не помня, аз не го следях

                          Но да, какво като Yahoo струва само колкото дъщерното в Япония (или дела в Alibaba беше), пак можеше да падне още... с 50%...
                          Last edited by mpy_yordanov; 21.11.2011, 21:53.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от anonimen komardjia Разгледай мнение
                            Alonso,
                            каква е тази бира, какви са тези черни лебеди и каква е тази разлика между търгуването и залагането ..... чудя се.
                            Наистина малко нерабираемо съм писал. Понеже се споделяха разни правила за ливъридж и едва ли не излезе че успеха в търгуването зависи от това какъв лост ползваш
                            Разликата е че залагащият разчита на късмета си, а търгуващият разчита на знанията и преценката си. Явно и колегата не ме е разбрал, понеже точно над моя пост в който го питам каква му е квалификацията да търгува на тези пазари и че от нея зависи резултата му, той казва че никой не е питал това Примера с черният лебед е нещо което се е случило и което ще доведе до сравнително сигурни резултати. Исках да кажа че при такива ситуации е добре човек да се възползва максимално и да използва голям лост. Не казвам че съм прав ама с две думи моето право за ливъриджа е че няма правила а се действа спрямо ситуацията.
                            Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                              Това е първото мнение в дискусията, което да съвпада с вижданията ми.
                              Явно някой не чете внимателно. Същото като Равновесие съм писал по-долу.

                              Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнение
                              С едно изречение, самочувствието, че разбира от пшеница ще му изяде акаунта, защото не търгува пшеница. При този ливъридж си е чист хазарт. Това просто не е пшеница, както си мисли. Това е хазарт.
                              Равновесие написа:

                              Това просто няма значение. Има значение само ако играеш без ливъридж и държиш достатъчно дълго за да се реализират фундаменталните прогнози върху които правиш влизанията и излизанията. При висок ливъридж всичко това е ирелевантно.Човек съвсем спокойно може да фалира въпреки че е прав за фундамента.
                              Открий 10-те разлики.
                              Моля прочети темата отначало.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
                                Ако колегата "залага" ще фалира независимо от това колко маржин ползва. Ако търгува вече е друга бира.
                                Alonso,
                                каква е тази бира, какви са тези черни лебеди и каква е тази разлика между търгуването и залагането ..... чудя се.

                                Коментар

                                Working...
                                X