IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Приятел залага 70% от акаунта при ливъридж 10 пъти, кога ще фалира?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от acen1975 Разгледай мнение
    безмислица е в твоя мозък.нещо,което има смисъл , но не можеш да го разбереш ,за теб е безсмислица,за теб няма логика.... това е определението за безсмислцакакто и за смислица:

    и кво? предпазил си се? дали е така?
    пример:
    есандпи мини е 1200 ,залагаш,че есандпи ще стане 1250,слагаш стоп на 1190.
    есандпито пада до 1190,удря ти стопа и после се качва до 1250 ... и кво става?
    ами хем си познал,хем си ЗАГУБИЛ!
    та,в този случай,ако НЕ БЕ СЛАГАЛ СТОП ,щеше да направиш 2500$ ,а за тва,че си сложил стоп,хем си ПОЗНАЛ,хем си загубил 500$ !!!! разликата е 3000 $ !
    кой ще ти брои като риск тези загуби при ПОЗНАВАНЕ?
    толкоз ли ти е трудно да разбереш,че стопа е рисков ТОЛЕРАНС,а НЕ ОГРАНИЧАВАНЕ НА РИСКА,както ти пишат по книжките?
    тва е слагане на параметри,а не ОГРАНИЧЕНИЕ! дори и неслагането на стоп е параметър,където границата на функцията ти е фалит на компания при НЕлевъридж ,или зануляване (марджин кол) при левъридж .

    виждането на безсмилица в нещо,в което има смисъл в повечето случаи е свързано с нещо,за което ти спомена по надолу- в случая това е линейното ти мислене..... прочел си някъде за това,но не си разбрал и то кво е...
    връзката на линейното с фракталното НЕ е обяснение за линейно мислене,за тва и не си рабрал за кво иде реч. това е обяснение за ДОГМАТИЗЪМ,наложен ни за представите ни за природата от майстърите на догматизма- триото сократ/платон/аристотел.....
    това е доказателство за догматизъм ,НЕ обяснение на линейно мислене,на което ние сме жертви - повече ти,по малко аз!
    да пък примера ти със снежинката дори не е и доказателство за догматизъм,каму ли за линейно мислене,защото тя е линеен фрактал-демек при нея и мендълброд е прав и платон е прав!

    проблема на линейното мислене е в следствие на две неща- измерения (доменции) в системата (домейна) и тяхната РЕЛАТИВНОСТ.....
    мислине линейно,защото си УЖКИМ знаеме,че живееме в 3 измерение,а всъщност реалността е,че живееме в 4 измерение.....
    но това не е големия проблем. големия проблем е,че МИСЛИМЕ,че разбираме 3те измерения ,а всъщност разбираме само 2 измерения!
    тук с подробности няма да те заливам,защото трудно мозъка ти ще ги пробие- не е комплексна математика,а прости ФАКТИ,които ще ти се видят поредната БЕЗсмислица.
    другия ЛИНЕЕН проблем-релативността -той в случая е и "виновен" за това да виждаш безсмислица в това,за което говоря.

    или за теб х=х ,което е напълно вярно,проблема е,че почти никъде ,освен на георги кирков нямаш х=х ,а имаш х -п+п=х ... това също е вярно... докато не промениш количеството на х ! защо?
    защото п е константно число и се самоунищожава в даден момент на наблюдение и НЕ ГО ВИЖДАМЕ,нито броиме..... но това константно число е еднакво като математическа единица,НО различно ако дериватив на Х .... и като промениш Х ,тогава Х влияе ПО РАЗЛИЧЕН НАЧИН на - п и + п и накрая Х ПОЧТИ НИКОГА НЕ Е РАВНО НА Х от другата страна на равенството
    или релативния проблем е в това,че приемаме константни числа ,които са константни САМО В МОМЕНТА НА НАБЛУДЕНИЕ,за постоянни константи,А ТЕ НЕ СА ,освен в този момент ... и за това не ги виждаме.
    в твоя случай,ти не виждаш флуктуацията и амплитудата,защото в момента залагаш на движение.
    "ограничаването" на риска е главата ти е в следствие на ЛИНЕЙНА ЛОГИКА,защитаваща нулиране на акаунта,но НЕВИЖДАЩА НОВОПОЕТИЯ РИСК от следствието на стопа..... риска от загуба при познаване,което не само ще доведе до пропуснати ползи от 2500$ , но и констатирана загуба от 500 $ .
    по принцип не е нужно да знаеш математиката на риска,за която ти говоря,за да РАЗБЕРЕШ тази математика ..... това е ефекта на наблюдение спрямо интелект !
    тва е ефекта на емипризма,спрямо ДЕФЕКТА на академизма !
    или това,което ти обяснявам го знае всеки ,учил повече риск мениджмънт.
    ама,че го знае не значи,че го разбира .... обаче човек с опит и интелект може да го усеща подсъзнателно, благодарение на добър и дълъг емпиризъм .....
    в случая САМО мариян ме разбира,въпреки,че не знае математическото представяне на логиката .... защо мисля така ?
    ами защото единствено той каза,че нищо смята , че трябва да си използват стопове , нито смята,че не трябва да се използват.други казаха,че са съгласни с мен,но го избиха да мъдрост назаем - извадиха си съвсем други НЕрелативни заключения.само мариян , който НЕ каза,че е съгласен , знам , че е РАЗБРАЛ за кво говоря,дори и да не е вникнал в знанието , той РАЗБИРА смисъла , в следствие на емпиризма му .
    тва е ефекта на емипризма -може да РАЗБИРАШ без да знаеш,а ДЕФЕКТА на академизъма е ,че може да знаеш ,БЕЗ ДА РАЗБИРАШ....
    тва е като карането на кола,което е нищо повече от приложна физика.... или наистина не е нужно да си завършил МЕИ,за да караш кола....
    парадоксланото е в това ,че ако отидеш в БАН при физическото " крило " ,ще останеш учуден колко много АКАДЕМИЦИ НЕ МОГАТ ДА ШОФИРАТ !
    Марияне, това е целият пост на Асен. Този проблем го имате от поне 2-3 години. Преди 2-3 месеца пак ви бях писал за това в темата "До инвестор.бг", даже ви казах и какъв е проблема и кога става грешката - много символи един до друг, които не са разделени със интервал!, но резултат - никакъв.
    Last edited by itso78; 09.12.2011, 16:20.

    Коментар


    • предния постинг кво и да прая ,все неще да се покаже целиоТ . но при редакция или цитат се показва ..
      мУдераторите ?

      Коментар


      • Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнение
        все по-често чувам за йога, а тази книга
        http://dl.dropbox.com/u/6139631/The_Power_of_Now.doc
        буквално уби част от лакомото у мен и редуцирах нивата на ливъридж

        Май борсовите загуби водят до търсене на нещо по- висше, тоест индийско
        а,не търся дъстификация на загуби.... просто за тия неща не пиша,защото знам,че ще бъда неразбран,а за да бъда разбран ще ми трябва да пиша не километрични постинги,а цели книги...
        но като пример ще ти дам,че например матрицата е филм,чиято мъдрост е плагиятстване на хиндуизма,представен под ъгъл,че да бъде интересен,както и асоцииран с днешните представи.....
        парадокса е НЕразбирането на този филм,или погрешното разбиране.... дори и печели оскари за всичко друго,но не и за сценария си,което показва НЕвиждането на скритото в него от американската филмова "акададемия" .
        тоя филм съм го гледал и ОСЪЗНАЛ дълго преди да почна да се занимавам с "тука има,тука нема" .
        аз съм антиматериялист,но пък съм ПРАГМАТИК!
        демек,отричам материялното,ама не съвсем...
        и тези философии не казват,че материялното е лошо нещо,просто казват,че е БЕЗсмислено..... и заробващо мозъка ни.
        ама например останах изненадан в един друг сайт,че се появи един човек,който почна да прави древноизточни асоциации и да освен да "цитира" ,демек знае,то и да осмисля ,демек,разбира- логиката му се променяше...
        и забележи-на него му казах да внимава с будизма,защото там се обръща внимание на духовното,а материялното се отрича.
        или ще се обърка,или ако осъзнае смисъла може да го доведе до живот,безсмислен в днешното общество.живот на "страдание" в очите на другите.....
        та за тва го посъветвах да обърне повече внимание на таоисма и антидемагоистичната философия,която пак ще му покаже правилния път на логиката,но и приложението й в днешния материялен свят....
        щото щастието е реаливно от отъждествяването на реалността в твоя мозък,спрямо отъждествяването на реалността в мозъка на околните (обществото в което живееш) .
        та не казвам,че тва да си хиндуист или будист е грешно,напротив... само че ще бъдеш разбран в индия или китай ,в бг не чак толкова...
        демек,когато живееш в свят на догматизъм,трябва да балансираш разбиранията си,спрямо догматизма,обкръжаващ те.... требе да си малко лицемер-най омразния ми човешки НЕДЪГ ,но в случая напълно оправдан.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от anonimen komardjia Разгледай мнение
          Aсене тази седмица сериозно те е изморила.Безсмислици – пълни безсмислици, без дори да си се постарал да вникнеш имали логика, това което казваш.
          безмислица е в твоя мозък.нещо,което има смисъл , но не можеш да го разбереш ,за теб е безсмислица,за теб няма логика.... това е определението за безсмислцакакто и за смислица:

          и кво? предпазил си се? дали е така?
          пример:
          есандпи мини е 1200 ,залагаш,че есандпи ще стане 1250,слагаш стоп на 1190.
          есандпито пада до 1190,удря ти стопа и после се качва до 1250 ... и кво става?
          ами хем си познал,хем си ЗАГУБИЛ!
          та,в този случай,ако НЕ БЕ СЛАГАЛ СТОП ,щеше да направиш 2500$ ,а за тва,че си сложил стоп,хем си ПОЗНАЛ,хем си загубил 500$ !!!! разликата е 3000 $ !
          кой ще ти брои като риск тези загуби при ПОЗНАВАНЕ?
          толкоз ли ти е трудно да разбереш,че стопа е рисков ТОЛЕРАНС,а НЕ ОГРАНИЧАВАНЕ НА РИСКА,както ти пишат по книжките?
          тва е слагане на параметри,а не ОГРАНИЧЕНИЕ! дори и неслагането на стоп е параметър,където границата на функцията ти е фалит на компания при НЕлевъридж ,или зануляване (марджин кол) при левъридж .

          виждането на безсмилица в нещо,в което има смисъл в повечето случаи е свързано с нещо,за което ти спомена по надолу- в случая това е линейното ти мислене..... прочел си някъде за това,но не си разбрал и то кво е...
          връзката на линейното с фракталното НЕ е обяснение за линейно мислене,за тва и не си рабрал за кво иде реч. това е обяснение за ДОГМАТИЗЪМ,наложен ни за представите ни за природата от майстърите на догматизма- триото сократ/платон/аристотел.....
          това е доказателство за догматизъм ,НЕ обяснение на линейно мислене,на което ние сме жертви - повече ти,по малко аз!
          да пък примера ти със снежинката дори не е и доказателство за догматизъм,каму ли за линейно мислене,защото тя е линеен фрактал-демек при нея и мендълброд е прав и платон е прав!

          проблема на линейното мислене е в следствие на две неща- измерения (доменции) в системата (домейна) и тяхната РЕЛАТИВНОСТ.....
          мислине линейно,защото си УЖКИМ знаеме,че живееме в 3 измерение,а всъщност реалността е,че живееме в 4 измерение.....
          но това не е големия проблем. големия проблем е,че МИСЛИМЕ,че разбираме 3те измерения ,а всъщност разбираме само 2 измерения!
          тук с подробности няма да те заливам,защото трудно мозъка ти ще ги пробие- не е комплексна математика,а прости ФАКТИ,които ще ти се видят поредната БЕЗсмислица.
          другия ЛИНЕЕН проблем-релативността -той в случая е и "виновен" за това да виждаш безсмислица в това,за което говоря.

          или за теб х=х ,което е напълно вярно,проблема е,че почти никъде ,освен на георги кирков нямаш х=х ,а имаш х -п+п=х ... това също е вярно... докато не промениш количеството на х ! защо?
          защото п е константно число и се самоунищожава в даден момент на наблюдение и НЕ ГО ВИЖДАМЕ,нито броиме..... но това константно число е еднакво като математическа единица,НО различно ако дериватив на Х .... и като промениш Х ,тогава Х влияе ПО РАЗЛИЧЕН НАЧИН на - п и + п и накрая Х ПОЧТИ НИКОГА НЕ Е РАВНО НА Х от другата страна на равенството
          или релативния проблем е в това,че приемаме константни числа ,които са константни САМО В МОМЕНТА НА НАБЛУДЕНИЕ,за постоянни константи,А ТЕ НЕ СА ,освен в този момент ... и за това не ги виждаме.
          в твоя случай,ти не виждаш флуктуацията и амплитудата,защото в момента залагаш на движение.
          "ограничаването" на риска е главата ти е в следствие на ЛИНЕЙНА ЛОГИКА,защитаваща нулиране на акаунта,но НЕВИЖДАЩА НОВОПОЕТИЯ РИСК от следствието на стопа..... риска от загуба при познаване,което не само ще доведе до пропуснати ползи от 2500$ , но и констатирана загуба от 500 $ .
          по принцип не е нужно да знаеш математиката на риска,за която ти говоря,за да РАЗБЕРЕШ тази математика ..... това е ефекта на наблюдение спрямо интелект !
          тва е ефекта на емипризма,спрямо ДЕФЕКТА на академизма !
          или това,което ти обяснявам го знае всеки ,учил повече риск мениджмънт.
          ама,че го знае не значи,че го разбира .... обаче човек с опит и интелект може да го усеща подсъзнателно,благодарение на добър и дълъг емпиризъм .....
          в случая САМО мариян ме разбира,въпреки,че не знае математическото представяне на логиката .... защо мисля така ?
          ами защото единствено той каза,че нищо смята , че трябва да си използват стопове , нито смята,че не трябва да се използват.други казаха,че са съгласни с мен,но го избиха да мъдрост назаем - извадиха си съвсем други НЕрелативни заключения.само мариян , който НЕ каза,че е съгласен , знам , че е РАЗБРАЛ за кво говоря,дори и да не е вникнал в знанието , той РАЗБИРА смисъла , в следствие на емпиризма му .
          тва е ефекта на емипризма -може да РАЗБИРАШ без да знаеш,а ДЕФЕКТА на академизъма е ,че може да знаеш ,БЕЗ ДА РАЗБИРАШ....
          тва е като карането на кола,което е нищо повече от приложна физика.... или наистина не е нужно да си завършил МЕИ,за да караш кола....
          парадоксланото е в това ,че ако отидеш в БАН при физическото " крило " ,ще останеш учуден колко много АКАДЕМИЦИ НЕ МОГАТ ДА ШОФИРАТ !
          Last edited by acen1975; 08.12.2011, 20:56.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от acen1975 Разгледай мнение
            неслагането на стоп всъщност е залагане на ниска противоположна амплитуда.
            Aсене тази седмица сериозно те е изморила.Безсмислици – пълни безсмислици, без дори да си се постарал да вникнеш имали логика, това което казваш.

            Относно цитата.
            Ако аз очаквам ниска амплитуда срещу мен, ще сложа стопа без да се замисля, защото ако се случи обратното значи се е случило нещо което не съм очаквал – всичко извън представите ми трябва да бъде стопирано. Какъв е смисъла да залагам срещу себе си, а с горното ти правиш точно това.

            За да намериш мястото на стопа, първо трябва да намериш мястото на входа. Пардон. За да намериш мястото на входа трябва да намериш мястото на стопа.
            Стопа не е необходимо зло, а просто стоп. Както търсенето на входа не е търсене на светия граал, а просто вход.
            Last edited by anonimen komardjia; 04.12.2011, 12:07.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от acen1975 Разгледай мнение
              .......започне да се изучава таоизъм и хиндуизъм,света ще бъде по красив ,по смислен и ПО МАЛКО БОЛЕН
              все по-често чувам за йога, а тази книга
              http://dl.dropbox.com/u/6139631/The_Power_of_Now.doc
              буквално уби част от лакомото у мен и редуцирах нивата на ливъридж

              Май борсовите загуби водят до търсене на нещо по- висше, тоест индийско

              Коментар


              • Първоначално изпратено от acen1975 Разгледай мнение
                къде ще сгреши рано или късно?
                ами в това,че според мен късмета също сам по себе си е "фреймван" от един природен закон,наречен ригрешън ту дъ мийн....
                демек рано или късно късмета ще бъде заместен с НЕкъсмет..... а залаганията ще му останат процентни ..... и дори и 100 хилки да направи, после кат го подбере НЕкъсмета,ще ги изпърди за отрицателно време.
                Здравей Асене,
                Искам да те попитам защо мислиш че в случая става дума за КЪСМЕТ ? Изключваш ли възможността, че човека разбира какво прави и действията му са добре преценени ?
                С всичко останало което си написал в постовете си в темата съм съгласен, но това с Лао нещо не мога да го разбера. Според мен парадокса е в това, че за да осъзнае тези неща човек вече трябва да е богат. Тоест трябва вече да е постигнал материалните придобивки ( мерцедеса, хубавата приятелка и т.н) за да разбере че те не го правят щастлив и това да му даде повод за размисъл и да провокира различното мислене. Не случайно се твърди че клошаря е висш етап на развитие на човек. Поне в моят град всички клошари, които знам на времето са били много богати и след това са избрали съзнателно или подсъзнателно да бъдат клошари. Все пак, трудно ми е да си представя да не искам нищо и да съм щастлив. Това е природа и е заложено за да оцелява всеки вид в природата. Нормално е да иска човек хубава храна, хубава жена , успехи в някаква област за да гали егото си. Не мога да си представя какво аджеба ще правя по цял ден ако нищо не искам ? Ти представяш ли си го да не искаш нищо? Какво ще правиш цял ден, като и една мома не можеш да загледаш и да я пожелаеш? Обясни ги тези неща моля те с думи прости? Аз за себе си съм опростил нещата до там, че се опитвам да живея дълго и щастливо. Проблемът е че както и да живееш омръзва и се иска промяна от време навреме ако усещаш че нещо не е наред. Та с две думи да не е важно къде ще стигнеш ( то е ясно де къде ще стигнем всички накрая, а как ще пътуваш и дали ще се чувстваш добре докато пътуваш. Неслучайно психолозите казват, че човек всеки ден трябва да си задава ВЪПРОСЪТ. А въпросът е :
                КАК СЕ ЧУВСТВАМ ?
                Другото е суета дет се вика
                Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

                Коментар


                • що се отнася до твоя познат,виновника за тази тема,аз лично не смяатам,че той поема много по голям риск,като използва левъридж.....
                  защото нетирания риск от левъриджа е равен на риска от БЕЗлевъридж.
                  просто "късмета" е прайздван по различен начин.
                  не забравяй,че той е направил 66% за 1 месец.
                  един фонд,където са събрани всякви "специялисти" в последните години повечето все са на загуба..... а малкото,които са на печалба констатират доста скромен ефект.
                  до момента твоя познат удря в земята всички бг специялисти и не в пъти а в СТОТИЦИ ПЪТИ по доходност!
                  дори и някой наистина професионален доказан фонд от цивилизацията ще ти докара средна доходност от да речем 6 % на година,за да направи некапитализирана печалба от 66% ,ще му трябват 11 години!
                  твоя човек е постигнал това за 1 месец,което го прави 11години * 12 месеца= 132 ПЪТИ ПО ДОХОДОНОСЕН от цивилизован (НЕбгетовски) професионален фонд!
                  132 ПЪТИ е 13 200 % по добър! и до момента ТОВА Е ФАКТ!
                  хора чакат десетилетия,за да постигнат това,което той е постигнал за месец!
                  или нетирания риск моа да го видиш тук- поема по голям риск при НЕпознаване,но пък прави във 100 ци ПЪТИ по висока доходност при познаване.
                  може ли да занули?ами разбира се.....обаче професионален фонд моа ли да докара 66% доходност за месец? ами разбира се,че НЕ!

                  къде ще сгреши рано или късно?
                  ами в това,че според мен късмета също сам по себе си е "фреймван" от един природен закон,наречен ригрешън ту дъ мийн....
                  демек рано или късно късмета ще бъде заместен с НЕкъсмет..... а залаганията ще му останат процентни ..... и дори и 100 хилки да направи, после кат го подбере НЕкъсмета,ще ги изпърди за отрицателно време.
                  а така ,както играе и 100 бона моа да направи,вЕрвай ми,още и другия месец,стига да има благоприятно движение + голяма честота и ниска горма амплитуда.....
                  неслагането на стоп НЕ Е БЕЗДЕЙСТИВИЕ.тук точно бездействието е ВИД действие!
                  неслагането на стоп всъщност е залагане на ниска противоположна амплитуда.
                  това НЕ е поемане на риск,а е ВИД РИСК!
                  защото със стопове също може да нулира,ако има ниска амплитуда в двеете посоки и висока честота,тогава пак ще замине,ДОРИ И ДА ПОЗНАЕ ПОСОКАТА!

                  та стоповете,както казват,че са нужни за "защита" е НЕвярна констатация, "проповядвана" във близо 100% от "книгите" на трейдъри,превърнали се в ЛИТЕРАТУРОВЕДИ!
                  стопа или липсата му е ВИД РИСК,а не ЗАЩИТА ПРОТИВ РИСК!
                  Last edited by acen1975; 03.12.2011, 20:07.

                  Коментар


                  • ако предния постинг ти се струва "леко" ОКУЛТЕН,да не вземеш да почнеш да черпиш "мъдрост назаем" от всеква литература от знахари,врачки,самопровъзгласили се мъдреци на "народната" медицина ...
                    внимавай там,че повечето от тях са по вредни и от академичната медицина.
                    такава мъдрост назаем моа да ти забият,че ще избягаш повече от реалността ,дори и от моментното си състояние....
                    достатъчно е да се позанимаваш малко с йога и медитация и ще забравиш болестите на "съвремието" ,независимо дали са психически или физически.....
                    щото тва е истинската наука- йогата е знание на душата , чрез опознаване на тялото,а медитацията е знание за тялото , чрез познание на душата.
                    а може и да прескочиш дори и това,като осъзнаеш главния враг на човека според хиндуизма... той е .... ЖЕЛАНИЕТО!
                    ето ти думи,зад които се крие много мъдрост в таоисма:

                    Be Content with what you have; rejoice in the way things are. When you realize there is nothing lacking, the whole world belongs to you.
                    Lao Tzu

                    къде е скрита мъдростта тук?ами тя е,че желанието е най големия враг на човека...
                    или какво е истинското щастие е въпрос , на който всеки се е опитвал да си отговори и почти никой не е намерил правилния отговор....
                    богатия човек материялно е релативно понятие .. все се стреми да е по богат ... има желание,което е ПОДСЪЗНАТЕЛНО НЕУДОВЛЕТВОРЕНИЕ,въпреки богатството му.
                    независимо дали е материялност,власт,самодоказване от вида "да ме види съседа" , навсякъде ,където има желание има неудовлетвореност....
                    или лао казва ,че света ще е твой тогава и само тогава,когато НЕ искаш света да е твой...... искаш ли (желаеш ли) ,тогава НЯМА да го имаш.
                    за кво ти казвам това,когато говориме за медицина?
                    ами то е мноооого свързано.... сигурно си чул някой доктор във временен "проблясък" да е заключил,че притеснението,злобата ,завистта или физическите-затлъстяването,цигарите,наркотиците и т.н. са в основата на по сериозни физически заболявания.... ами това е вярно ,но имаме отново знание,без мъдрост.
                    а ква е мъдростта? ами,че всичките тези неща НЕ са ПРИЧИНИ,А СЛЕДСТВИЕ на само едно нещо-ЖЕЛАНИЕТО,водощо до НЕУДОВЛЕТВОРЕНОСТ!
                    съседа ти има мерцедес,искаш и ти ,ама караш голф.... желание,водещо до неудовлетвореност ,макар и че наистина няма значение....
                    състудента ти,от който знаеш повече , изкарва по висока заплата от теб.... яд те е ... не е честно.... яда води до завист и неудовлетвореност в следствие на "несправедливост" в тоите очи..... моа ли да промениш нещата? ами не,ама ако в мозъка си намериш "справедливост" ,тогава вместо злоба и завист,ще намериш щастие..... едно и също събитие,водещо до различен психологичен ефект.
                    брат ти са му завещали по голямо наследство от на теб..... същото -яд ..... кво моа да направиш? нищо..... ама ако превърнеш "несправедливостта" в справедливост ,въпреки,че не е така , вместо злоба и завист ще намериш щастие и удовлетвореност.
                    ти си по убав от ваньо,обаче ваньо има по убаво гадже от твойто..... същата история.
                    прости примери на които ние може да станеме жертва или на желание,или на "нечестност" ....... от където следват ИСТИНСКИТЕ БОЛЕСТИ,родени от НЕУДОВЛЕТВОРЕНИЕ......
                    или достатъчно е да осъзнаеш тези 2 реда на лао ,че да намериш истинското щастие:

                    за да имаш целия свят,можеш да го имаш САМО ,ако НЕ ИСКАШ ДА ГО ИМАШ.

                    интересно средство за самозащита на НЕудовлетворения човек е злорадството .
                    аз лично това не го приемам във хората като негативна черта,а по скоро като комплекс в следствие на природна защита.... или търсене на "справедливост" ...

                    искаш ли да си здрав,трябва да си щастлив.щастието е удовлетвореност а тя е нищо повече от погледа ни за "справедливост" ,демек всичко ни е в мозъка ,незвисимо допамин,адреналин,сератониум или незнамсиквоси .... медицината е открила биохимичния процес,ама още не е открила кво СТИМУЛИРА тези процеси.... а лао преди 2500 години го е обяснил с едно изречение....... а това,че малко хора го разбират е нищо повече от догматизъм,набиван в чутурите ни в продължение на хилядолетия...... грешната мъдрост.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнение
                      Благодаря
                      беше ми много полезно

                      Има ли нещо безобидно, към което да насочи човек допамина?

                      Например вместо комар да играе компютърни игри?
                      целта ми бе да ти покажа как знането може да е по лошо и от незнанието... в следствие на ефекта на вратовръзката.....
                      що се отнася до допамина,това е проблем на науката,наречена медицина.... те имат знанието,но нямат мъдростта.
                      кво ще рече това:
                      инфото е нещо,което сетиватата ти констатират- дали чрез очите,дали чрез ушите,дали чрез кожата .... инфото се превръща в знание в мозъка като "отъждествяване" на това инфо....
                      пример:
                      имаш котлон.това е инфо. пипаш котлона,той пари-вече имаш знание.....
                      грешки от обсервацията(знанието):
                      тва,че пари не значи,че вечно пари ... знание на заем :
                      професора от харвард ти казва,че котлона не пари,защото той е открил това-пипал го е,не се е опарил.
                      кво е мъдрост-тва са заключенията от обзервацията ,или знание на знанието:

                      грешна мдрост:
                      прУфесУра заключава:
                      това не е котлон ,а парче желязо или диск за ъглошлайф,защото НЕ пари.

                      къде е връзката на това с допамина и медицината? :
                      ами това,че обясняват биохимическите реакции в организма и са открили,че допамина е наркотика на хазарта е знание,но не и мъдрост....
                      мъдростта е в това,как да контролираш този допамин... както и всички останали психически или физически болести,които са следствие на нищо повече от твоето съзнание.... ей тва медицината не го е открила.....
                      физически болести- да речем грипа..... медицината е открила ,че всичко зависи от имунната ти система... моа жена ти да е грипава,да спите знаедно и ти въобще да не се разболееш... има хора,които никога или много рядко се разболяват,аз съм един от тая група,и никога в последните 24 години НЕ съм пил хапче,независимо дали е антибиотик,аспирин или витамин....
                      ей тва медицината ще го обясни като:
                      добра имунна система..... ама това е само знание.НЕ И МЪДРОСТ.
                      мъдростта е когато медицината обясни защо имунната система на някои хора е силна,а на други е слаба......
                      същото и с допамина... ще ти обясни защо има комарджии,като ти каже за допамина-това е знание,НИКОГА няма да ти обясни как да контролираш този допамин,което е мъдрост.
                      от тук идва и научния догматиизъм,който винаги върви за ръка с мъдростта ,в следствие от знанието:

                      пий витамини,че да не се разболееш.... болен си-пий витамини,че да оздравееш
                      депресия или апатия-спи ти се- пий хапче,че да се "оправиш"
                      не ти се спи от превъзбуда- пий хапче ,че да ти се доспи и да се "оправиш" .
                      болен си,пий хапче,че да оздравееш
                      не си болен,пий хапче,че да се не разболееш
                      сега требе да чакаме и деня,че да направят хапче "антихазарт" ... с реклама:
                      " три пъти на ден ,докато сте във лас вегас,1 път на ден ,когато не сте ,ей така,за сигурност и ПРОФИЛАКТИКА"

                      това марияне е медицината- знание ,което води не само до мъдрост ,но и до грешна мъдрост,демек заблуда...

                      истината е в нашето СЪЗНАНИЕ- как да го контролираме,защото ТО стимулира или подтиска допамина,ТО стимулира апатията или възбудата,ТО стимулира имунната система.....
                      а АКАДЕМИЧНАТА медицина само съсипва организма,защото праи "помощ назаем" . вместо да оставиш организма сам да се пребори с тези биохимични процеси и да се настрои,те друсат със токсични заместители,които освен,че те тровят,допълнително "даунгрейдват" имунната ти система за физическите болести и прсихичната ти нагласа за психическите болести....
                      а психическото и физическото са едно,което медицината не го знае,или когато го знае ,не го осмисля..... мъдростта марияне е в древните философии .... най вече в таоисма,будизма или предшевственика на будизма- хиндуизма....
                      те там мнооооого отдавна са открили,че материята и енергията са едно и също... демек душата може да я лекуваш физически, а физическите си болести може да ги лекуваш със психиката си..... за да опознаеш душата си (енергията си) ,трябва да знаеш физиката си (материята си) и обратното- да контролираш физиката си (материята) ,трябва да контролираш душата (енергията) ....
                      ей тва няма да ти го кажат никога в АКАДЕМИЧНАТА МЕДИЦИНА,въпреки,че го знаят,те НЕ ГО РАЗБИРАТ!
                      защо има хора,които не се разболяват,независимо какъв начин на живот живеят?
                      ами защото по някакъв начин са намерили връзката между енергията и материята си.... те знаят подсъзнателно как да влияят на имунната си система.....

                      една от големите заблуди в медицината е,че ако си болен трябва да почиваш и да спиш,че да се възтановиш,защо е заблуда:

                      защото тогава енергията ти напуска тялото,вместо да се бори и влияе на материята..
                      за това един от ефектите на всяко заболяване е болката-тя не ти дава да заспиш,което не е случайно......
                      а като си грипав и се надрусаш със успокоителни против главоболие,затъпяват болката ти,приспива ти се и става дори и по лошо.....
                      ще забележиш,че един болен,когато се събуди след дълъг "здравословен" сън ВИНАГИ се чувства по зле,отколкото преди да заспи.това е "случайно" само на пръв поглед...... а иначе не е! тва е ефекта на душата (енергията) ,която те лекува-стимулира имунната ти система и защитава болката с естествен наркотик-в случая адреналин.

                      знаеш ли кога един болен престава да бъде болен?къде е мъдростта?
                      ами тя е в това,че един болен оздравява когато ПОВЯРВА,че не е болен.независимо дали е психическо,или физическо заболяването.
                      един комарджия спира да е комарджия когато разбере болестта си.медицината наистина не моа да му помогне с това,че е открила биохимичния процес..демек знанието НЕ Е мъдрост.
                      същото с останалите психологични болести:
                      депресии,апатии,свръх възбуда ( байполар и абсесив къмпалсив дисордърс) , социопатщина и патологична лъжа ( дянковите болести) и т.н.
                      дянков може да НЕ бъде хроничен лъжец и социопат,ако се лекува .... как ще се излекува?с медицина? ами не- просто трябва да осъзнае болестта си и така с времето ще се пребори .... демек един психопат престава да бъде такъв когато ОСЪЗНАЕ,че е такъв......
                      тва са болести на съзнанието ..... същото е и с физическите болести .... проблема в днешно време идва в голяма част от триото догматици,които се броят за големите философи и се изучават навсякъде .. това трио е:
                      сократ,платон,аристотел
                      колкото и странно да звучи,тва трио е нанесло повече щети,отколкото полза за днешната ни представа да живота.... и е коствено свързано дори и с академичната медицина.
                      ако тва трио се забрани и вместо него започне да се изучава таоизъм и хиндуизъм,света ще бъде по красив ,по смислен и ПО МАЛКО БОЛЕН

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                        мисля повече да не пиша в тази тема
                        колега,

                        недей пиши, но се надявам да прочетеш каквото ще ти напиша.

                        От личен опит ти казвам - има сериозна опасност да 'прегориш'. Хубаво си хванал цаката на зърното, НО ако искаш да видиш някой лев от това трябва да приемеш, че ще си тук за дълго. Не се сърди, но в момента търгуваш сякаш борсата ще затвори до седмица - не се безпокой пазара няма къде да избяга. За да си успешен дългосрочно освен с материята..трябва да се пребориш със себе си, което е неимоверно по-трудно. Какво бих те посъветвал.. просто е, но не е хич лесно за изпълнение.

                        1. Ако от начален капитал 5К си ги направил 8-10 - веднага изтегли профита. Знам, че ще кажеш защо да не използвам лоста и да повдигна света...не бързай има време. След като изтеглиш сумата я сложи пред теб и колкото и тъпо да звучи я преброй, пипай...абе радвай и се. После вземи и с профита си купи нещо хубаво или някоя дивидентна акция. Постояно си повтаряй ' бързи печалби - бърз фалит ' и прави схемата с тегленето на профита (дай боже да го има повечко) всеки месец в продължение на година (поне!)

                        2. Намали лоста двойно...а след това тройно...

                        3. В даден момент може да спреш да теглиш профита, но направи лоста 1:1 или 1:1.5 максимум.. прави пари без да поемаш големи рискове.


                        за да изпълниш тези точки не ти трябва да четеш книги, да ходиш на курсове и тн... трябва ти единствено да победиш алчността и егото си, а направиш ли го..смятай, че си извървял 85% от пътя.

                        2007-ма година имах една серия от почти 100 поредни сделки (договори за разлика и кросове на йената) на + .... изтрити от точно 3 сделки , защото бях допуснал грешката да оставя егото си да взима решенията...
                        В момента не ползвам лост и много по-тегави моменти имаше, но не успяха и 10% да навредят на сметката ми от това , което прекомерния риск стори 2007.

                        жив и здрав бъди и успех
                        това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

                        Коментар


                        • Пожелавам късмет
                          за мен дискусията беше полезна.
                          Конструирах си дългосрочно успешна стратегия, защото досега не беше.
                          Last edited by mpy_yordanov; 03.12.2011, 15:05.

                          Коментар


                          • мисля повече да не пиша в тази тема

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнение
                              Наистина доста самохвално.
                              "нямаше как да катери повече"
                              отначало дори да е шорт скуиз, после изведнъж става тренд ако има суша някъде или инфлация от действията на централните банки или бог знае какво и айдее, дотам с "нямаше как"

                              Прилича ми на изявления на човек, който не е ял бой от пазара.
                              А добре знам, че си ял бой на БФБ.

                              В крайна сметка, не си струва да се печели, ако само едно движение от 8% (така е формулиран контракта, ливърдиж от 12,5) ще резне 70% от сметката.
                              Движения от 8% на графиката се вижда, че има доста често.
                              Така е, една погрешна преценка може да ми нанесе значителни загуби. Акаунта винаги мога да го увелича с още средства поради тази причина не ми пиши за големи загуби. За БФБ няма защо да спорим Марияне. Сега мога да живея макар и скромно само с дивидента от акциите, които имам.
                              Нещо да уточня от анализа - понятията инфлация и суша не стават за 1 ден и цените не се покачват за 1 ден от тези фактори. Обратното - валежи - това може да стане за 1 ден и цените да спаднат поради тази причина.
                              Пак пожелавам успех на всички залагащи на зърната по световните пазари!!!!!

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                                но нагоре при сегашните фундаментални условия нямаше как да катери повече, което аз бях прогнозирал предварително
                                Наистина доста самохвално.
                                "нямаше как да катери повече"
                                отначало дори да е шорт скуиз, после изведнъж става тренд ако има суша някъде или инфлация от действията на централните банки или бог знае какво и айдее, дотам с "нямаше как"

                                Прилича ми на изявления на човек, който не е ял бой от пазара.
                                А добре знам, че си ял бой на БФБ.

                                В крайна сметка, не си струва да се печели, ако само едно движение от 8% (така е формулиран контракта, ливърдиж от 12,5) ще резне 70% от сметката.
                                Движения от 8% на графиката се вижда, че има доста често.
                                Last edited by mpy_yordanov; 02.12.2011, 23:12.

                                Коментар

                                Working...
                                X