IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Приятел залага 70% от акаунта при ливъридж 10 пъти, кога ще фалира?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение

    Направо чете новините
    най професионалното четене на новините е НЕчетене на новините
    имаш толкова новини,които вече са следствия,имаш толкова новини,които се пускат,че НАРОЧНО да ти повлияят,че честно казано новината в повечето случаи ще ти навреди,отколкото да ти помогне......
    аз до тва заключение съм стигнал отдавна логически,а с времето съм го даказал емпирично (опит) ....
    ако не ми верваш на мен,моа да прочетеш талеб .... той мисли като мен ,или по скоро аз мисля като него.....
    според него ако прочетеш с коя мацка аштън кучър е изневерил на деми мур ,ще знаеш развитието на фючърите на царевицата по добре,отколкото ако отвориш блумбърг и прочетеш кво ти казва за цената на фючърите едикой си "професионален" АНАЛизатор.

    и пак:
    най доброто четене на новините е тяхното НЕчетене!

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
      Това е една от причините аз да не ползвам стопове.
      ми то и тва не е много убаво.
      аз не пропагандирам да не се слагат стопове.може да звучи така,защото всички си мислят,че трябва да се слагат и така пише в "професионалната литература" ,съответно изглежда,че аз съм "противник" ,а всъщност не съм. просто знам,че стопа няма нищо общо с намаляне на риска,а има общо с "фреймиране" на риска.
      демек риска е един и същ,само ще изглежда че не е.изменяш вида му,не и цената му.една ябълка като я срежеш на две не прави 2 ябълки,а прави две ПОЛИВИНКИ от ябълка.погледа на стопа като цена на риска в "професионалните книжки" е все едно режат ябълката на две и си мислят,че имат 2 ябълки,а не е така.

      ако разбереш математическото представяне на риска ,че не е само движение,но и флуктуация,чийто параметри от своя стана са честота и амплитуда,ще ти помогне да намериш кога и как да си рамкираш (сложиш в рамка) риска. това няма да ти помогне да го ОГРАНИЧИШ -той е същия ...
      примери за стоп и против стоп от гледна точка на ИСТИСНКАТА МУ ЦЕНА:

      решаваш,че интел дългосрочно ще се качват:
      супер грешно е да слагаш стоп! ако не си сигурен,че това е точното ниво за влизане и интела може временно да падне,тогава правилния ход е да си разпределиш кеша и да влизаш постепенно - сега половината, ако падне още малко,ако после падне още,пак и така,докато влезнеш на 100 % .
      ако се излетиш на 100% и сложиш стоп ,ако не познаеш моментното движение си обречен.... допълнително теоритично така игра със стопове може с времето да занули акаунта,а без стопове няма как,освен ако интел не фалират..... а до тогава си ти тече дивиденчето.......

      интел със стоп:
      идва ърнингс ,смяташ,че ще са по добри от очакваното,или пък интела е скочил преди ърнингс прекалено много и добрите новини ще бъда използвани за кеширане.
      ей тогава стопа е ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН...... защо?
      ами защото очакваш голяма амплитуда в едната посока. ако е против теб,ограничаваш риска,ако е с теб,не ограничаваш печалбата.

      тук дори ще ти покажа и цена на риска ,не диференциялен,защото няма да ме разбереш,но линеен... щото дори и много хора дори линеен риск не знаят как да изчисляват:
      залагаш за движение в интела с 5% нагоре,а ограничаваш риска със стоп на 1% падаане... или реално кеширането на печалба и стоп загуба са ЕДНО И СЪЩО.... защото интела моа да се качи само със 4 % и после да върне..... тогава пак си познал движение,но ще изгубиш
      или линейната оценка на риска е 1;5 -рискуваш 1 ,за да спечелиш 5.
      и колкото да ти е странно,дори да загубиш,реално от оценка на риска все още не си загубил 1 ,а всъщност си загубил 0.20 ,нищо,че констатираната загуба ти е 1.
      защо?
      ами защото ако поемаш същия риск при всеки ърнингс на интел,дори и само веднъж от четири пъти да познаш,ПАК ЩЕ СИ НА ПЕЧАЛБА,незавидимо ,че тоя куотър и следващия не си познал...... ето ти лийено представяне на риска,което много хора дори и не се замислят.
      и от там идва следващия проблем:
      ако познаят първия път,не оценят,че са познали 5 ПЪТИ повече, и слеващия път увеличават залозите си.и после като им се падне НЕкъсмет,заминават там,където им е мястото.
      та дори и констатираш загуба,ако риска ти е рамкиран в пъти печалба към загуба, реалността е,че пробабилистично загубата ти е по малка от реализираната..
      И ОБРАТНОТО- ако констатираш печалба от първия път във всъщия случай,тогава пробабилистично печалбата ти е в ПЪТИ по малка от това,което ти се е появило в акаунта!
      ако спреш в такъв случай-добре.... ама рядко има някой който спира,допълнително още шпо рядко има такъв,който оценя,че парите,които е направил пробабилистично са в пъти по малко и съответно с времето му се взимат ......
      тук говориме за спекулация,не за дългосрочно инвестиране ...

      та ето ти примерчета ,където има риска на риска-това,което не го виждате... или оценката на флукуацията,а не само на движението!
      овен мнозинството,които не оценят флуктуацията математически,има малцинство,което оценя флуктуацията,но не оценя нейните производни .... а това са честотата и нейната амплитуда.
      или ако осмислиш това,което ти казвам,ще знаеш кога да използваш стопове и кога не! защото неисползването на стопове е толкова грешно,колкото и използването им..... или то не е грешно или правилно-то е релативно на флуктуацията!

      имаш ли ърингс- имаш движение ,ниска честота и голяма амплитуда- позицията ти е движение,стопа и кеширането ти се едно и също-залагане на флуктуацията.тук стопа е задължителен.

      дългосрочно и постепенно- остави ги "професионалистите" да си слагат стопове и маркет мейкърите да ги е.....ти недей да си даваш дупето,кога нема нужда.
      Last edited by mpy_yordanov; 09.12.2011, 23:30.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
        Тази графика е много некоректно поставена тук. Отразява период от време повече от година. При търговията едва ли някой държи толкова дълго време определен контракт /дори и да го прехвърля в следващ/. Обикновено затварям до 2 дена контракта. Такъв голям времеви период ми служи само за справка, нещо да проверя и съпоставя, но да тъгрувам като гледам това не става.
        Какво ще стане, ако пазарът тръгне на зле и не се върне 8-10% (фалит). Дори да върне по някое време няма да е до 0-та, а гладна кокошка 0-та сънува при губеща позиция и рядко продава на загуба (това е професионализъм). Може би трябва да си наложиш стопи ли се акаунта на 30% или 50% или на 70% да затваряш сам.
        Може би.
        Last edited by mpy_yordanov; 09.12.2011, 23:25.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от acen1975 Разгледай мнение
          демек тарикатите са я прайзнали вече във фючърите ,а "играчите" от нивото на фортис вдигат цената над/под моментния фундамент и точно тогава става обратното......

          в маркета е подобно - квантовите физици там залагат на залеза ,при вас залагате на залеза след като вече събитието е следствие
          Тези неща важат за всички пазари и дори са ми ясни дори и на мен който не търгувам зърно
          Ех де да беше толкова лесно. Направо чете новините, взема решение и прави обратното на логичното решение например. Човек винаги може да намери някаква си своя логика, която да му носи успех.А и той не е казал с какво инфо разполага и на каква база търгува. Нито ме интересува, защото няма и да го разбера. Както и да е. Уважавам, че си решил да не говориш за пазарите и няма да те занимавам повече. Приятен ден ти пожелавам
          Иначе ми се е случвало да се опитвам да помагам на приятел и в крайна сметка да го объркам и да му навредя и съм се отказал да давам акъл на който и да е. Гледам само да вземам от тези дето имат повече. Респект Фортис за да постигнатата доходност Все така да бъде, независимо дали е късмет или нещо друго.
          Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от itso78 Разгледай мнение
            Марияне, това е целият пост на Асен. Този проблем го имате от поне 2-3 години. Преди 2-3 месеца пак ви бях писал за това в темата "До инвестор.бг", даже ви казах и какъв е проблема и кога става грешката - много символи един до друг, които не са разделени със интервал!, но резултат - никакъв.
            мерси.аз 4 пъти го "коригирах" и пак не можах да го изкарам целия
            Last edited by acen1975; 09.12.2011, 22:02.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
              Той Фортис го каза много добре. Има новина "суша" има и новина "дъжд". Та сушата не означава задължително лоша реколта, защото може и да завали на другият ден, докато дъжда означава задължително добра реколта. Примерът не е много добър понеже понякога и многото дъжд значи лоша реколта. Та при новина тип "дъжд" (например японската АЕЦ или да кажем спечелване на някакво дело от някоя компания )може да се ползва по-голям лост, докато сушата трябва да се "отиграе" без лост защото е НЕСИГУРНА. Там реално цената е всякаква и зависи от врмето в което я гледаш ако ме разбираш Естествено и при двете новини трябва да се има предвид, че винаги някой човек да реши или някоя машина да пресметне чисто математически да обере стоповете и да реализира печалба от това. Това е една от причините аз да не ползвам стопове. Та точно за това те питах Асене, защо смяташ че Фортис "залага" на късмет. Странно е, че опитен трейдър като теб използва тази дума и ми стана интересно. Останалите ми въпроси нямат нищо общо с търговията. Ей така да си почешем езиците
              защо?
              ами по принцип съм решил да не говоря за трейдинг,ама това не значи,че не разбирам или че не се занимавам с това
              и понеже не само знам повече от фортис,а и разбирам повече от него,гарантирам ти,че това,което прави фортис е нищо повече от казино.....
              ето ти защо:
              1. новини .... новината е нещо,което ще стигне до вас ПОСЛЕДНО ..... демек цената на новината е нейното време... например компанията с най много брокери на чикагската борса е и най голямата компания за производство на царевица,етанол и биодизел в света!
              и те като видят,че имат проблеми с реколтата,или пък са произвели прекалено много,се намесват на фючърите мнооого преди да му се каже на фортис в инвестор.бг , капитал или дневник ква е "новината" ..... демек новината вече не само вече е следствие,но и в много случаи следствената новина се използва за обиране на андешковците ...... демек тарикатите са я прайзнали вече във фючърите ,а "играчите" от нивото на фортис вдигат цената над/под моментния фундамент и точно тогава става обратното......
              та по добре забрави за "новини" ,защото в повечето случаи е:
              "buy the rummer,sell the news"
              нео и оракула:
              -внимавай с вазата.
              -коя ваза?
              -тая ваза.
              -ама как знаеше,че ще я счупя?
              -не е важно дали знаех,важното е дали щеше да я счупиш,ако не ти бях казал внимавай с вазата ..

              2.фундамент:
              ами напълно съгласен съм със фортис,че зърнените култури са балонирани. въпроса е това пукане на балона ли е,или просто корекция в продължаване на помпане на балона?
              що съм се нагледал на балони,които се помпат с петилетки...
              кво не знае фортис за фундамента?
              ами по принцип всички бълвания в медиите,че населението се увеличава ,а храната намаля са безпочвени... само на пръв поглед е така... истината е,че производството надхвърля с около 1/3 потреблението ,но има едно НО.
              а това НО е отново релативността ..... към петрола...
              или над 65 $ за барел ,всичкия излишък отива освен в "подарък" изкупуван от световната банка за бедната африка,то и в производство на етанол и биодизел,дори в последните години и "натурална" пластмаса - не от нефт,а от соя и царевичак.

              или фундамента не е дъжд и суша,а дъжд и суша спрямо цената на петрола,като гранцата на функцията на петрола като първи дериватив е 65$.
              кво ще рече това?
              ами това ще рече,че под 65 $ ,алтернативното използване на зърнени продукти за енергия ще се обезмисли и тогава излишъците така ще ударят маркетите ,че дори и пожари в украйна и русия няма да могат да спасят цената ....
              а над 65$ имаш релативно отношение- царевичака ще гони петрола- всичкия излишък ще влиза в алтернативна енергия ,като цената ще е функция на пертола .

              последно - няма как да се знае колко инвестиции в зърнени култури на фючърите имат мючуъл и пенсионни фондове,което не е директно еластисити (предлагане /търсене) , а спекулативно еластисити - купуване НЕ с цел ядене,а с цел бъдещо продаване и кеширане на печалба....
              нито пък се знае същите тези фондове колко пари ще вкарат в това и следващата година,вместо да продават,тепърва могат да купуват.
              или пък някой хеджфонд такава бърза амплитуда може да направи за кратко време със як левъридж ,че не е истина,истина ли е....

              те ти защо смятам,че фундамента на фортис е нищо повече от фундамент в неговата и в твойта глава,а реалността е,че е нищо повече от казино.....
              иначе съм съгласен с него,че цената дори и тия нива е колосален балон,само че за разлика от него,аз не съм сигурен дали пука,или не... демек , левъридж залагане на това нещо е нищо повече от хазард.
              дори и да има колосална реколта и цената да трябва да рухне,ако петрола скочи,ще видиш как цената на зърнените култури ще направи същото .....
              да не говорим,че наводнение или суша са също хазард- не знаеме дали ще се случат или не....
              а ако са се случили вече, има хиляди хора преди фортриса ,които ще изиграят новината -новината като стигне при фортриса вече ще е СЛЕДСТВИЕ ,прайздвано в цената .....
              тва е като залеза .... наблюдаваш залеза и си викаш колко е красив,обаче не знаеш,че наблюдаваш вече история- в момента в който набюдаваш ЗАЛЕЗА,слънцето вече е ЗАЛЯЗНО ! само че не го знаеш,ама квантовия физик го знае. той знае,че настоящето е всъщност история.
              в маркета е подобно - квантовите физици там залагат на залеза ,при вас залагате на залеза след като вече събитието е следствие

              Коментар


              • Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнение
                Да включим в разговора и графиката
                http://futures.tradingcharts.com/cha...che=1323453526

                като гледам и нагоре и надолу бая движения си прави
                дали тези силни движения са дъжд и суша или нещо друго не знам, но много волатилност и в двете посоки има тук

                Поздрави
                Тази графика е много некоректно поставена тук. Отразява период от време повече от година. При търговията едва ли някой държи толкова дълго време определен контракт /дори и да го прехвърля в следващ/. Обикновено затварям до 2 дена контракта. Такъв голям времеви период ми служи само за справка, нещо да проверя и съпоставя, но да тъгрувам като гледам това не става.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
                  Абе всичко това е много хубаво, ама смяташ ли че на 99% от пазарните участници им дреме за дъжда и сушата
                  Ако иска да им дреме. Всеки да си преценява пазарните сигнали.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнение
                    Да включим в разговора и графиката
                    http://futures.tradingcharts.com/cha...che=1323453526

                    като гледам и нагоре и надолу бая движения си прави
                    дали тези силни движения са дъжд и суша или нещо друго не знам, но много волатилност и в двете посоки има тук

                    Поздрави
                    Преди години имахме спор с Джей дали пшеницата се влияе от техника или фундамента е от основно значение. За мен си, стигнах до извода че ако имаш дебел гръб за позицията която си заел, тоест достатъчно време, е важно да прецениш фундамента и ще си напред. Обаче при голям ливъридж, този рекъл онзи казал може спокойно да те фалира както си бил прав за фундамента и общия средносрочен тренд.

                    Поздрви и много успехи на пича желая.

                    Коментар


                    • Да включим в разговора и графиката
                      http://futures.tradingcharts.com/cha...che=1323453526

                      като гледам и нагоре и надолу бая движения си прави
                      дали тези силни движения са дъжд и суша или нещо друго не знам, но много волатилност и в двете посоки има тук

                      Поздрави

                      Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
                      Ами и аз това имам предвид. Променя се бързо пазара при дъжд, точно защото събитието е сигурно и пазара реагира на промяната. Много хора търгуват при суша и разчитат само и единствено на късмета да завали или да не завали, защото например миналата година по-това време било валяло или съответно не било валяло.Исках да кажа, че ако търгуваш при дъжд за мен е оправдано ползването на голям лост и въобще не е задължително да фалираш, както гледам че мислят повечето колеги. И то при положение че имаш знанията и дисциплината.
                      Лоста само забързва фалита или увеличава печалбата, но ползването му не е гаранция за печалба или загуба.
                      Темата наистина е от малкото смислени напоследък.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                        Бях решил да не пиша, но само да поясня нещо, понеже виждам конструктивни постове. С дъжда и сушата имах предвид следното - дъжд се появява за ден /или няколко дена предварително/, т.е. много бързо се променя картината. Сушата се формира със седмици, дори и с месеци. При нея картината се променя много бавно.
                        Моето разбиране е, че късмет има, но в основата на успеха са знанията - конкретно в областта и икономиката като цяло. Отделно е дисциплината.
                        УСПЕХ на всички, особено на тези, залагащи на зърнените пазари!!!!!!!!!!
                        Абе всичко това е много хубаво, ама смяташ ли че на 99% от пазарните участници им дреме за дъжда и сушата

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                          Бях решил да не пиша, но само да поясня нещо, понеже виждам конструктивни постове. С дъжда и сушата имах предвид следното - дъжд се появява за ден /или няколко дена предварително/, т.е. много бързо се променя картината. Сушата се формира със седмици, дори и с месеци. При нея картината се променя много бавно.
                          Моето разбиране е, че късмет има, но в основата на успеха са знанията - конкретно в областта и икономиката като цяло. Отделно е дисциплината.
                          УСПЕХ на всички, особено на тези, залагащи на зърнените пазари!!!!!!!!!!
                          Ами и аз това имам предвид. Променя се бързо пазара при дъжд, точно защото събитието е сигурно и пазара реагира на промяната. Много хора търгуват при суша и разчитат само и единствено на късмета да завали или да не завали, защото например миналата година по-това време било валяло или съответно не било валяло.Исках да кажа, че ако търгуваш при дъжд за мен е оправдано ползването на голям лост и въобще не е задължително да фалираш, както гледам че мислят повечето колеги. И то при положение че имаш знанията и дисциплината.
                          Лоста само забързва фалита или увеличава печалбата, но ползването му не е гаранция за печалба или загуба.
                          Темата наистина е от малкото смислени напоследък.
                          Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
                            Той Фортис го каза много добре. Има новина "суша" има и новина "дъжд". Та сушата не означава задължително лоша реколта, защото може и да завали на другият ден, докато дъжда означава задължително добра реколта. Примерът не е много добър понеже понякога и многото дъжд значи лоша реколта. Та при новина тип "дъжд" (например японската АЕЦ или да кажем спечелване на някакво дело от някоя компания )може да се ползва по-голям лост, докато сушата трябва да се "отиграе" без лост защото е НЕСИГУРНА. Там реално цената е всякаква и зависи от врмето в което я гледаш ако ме разбираш Естествено и при двете новини трябва да се има предвид, че винаги някой човек да реши или някоя машина да пресметне чисто математически да обере стоповете и да реализира печалба от това. Това е една от причините аз да не ползвам стопове. Та точно за това те питах Асене, защо смяташ че Фортис "залага" на късмет. Странно е, че опитен трейдър като теб използва тази дума и ми стана интересно. Останалите ми въпроси нямат нищо общо с търговията. Ей така да си почешем езиците
                            Бях решил да не пиша, но само да поясня нещо, понеже виждам конструктивни постове. С дъжда и сушата имах предвид следното - дъжд се появява за ден /или няколко дена предварително/, т.е. много бързо се променя картината. Сушата се формира със седмици, дори и с месеци. При нея картината се променя много бавно.
                            Моето разбиране е, че късмет има, но в основата на успеха са знанията - конкретно в областта и икономиката като цяло. Отделно е дисциплината.
                            УСПЕХ на всички, особено на тези, залагащи на зърнените пазари!!!!!!!!!!

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от acen1975 Разгледай мнение
                              пример:
                              есандпи мини е 1200 ,залагаш,че есандпи ще стане 1250,слагаш стоп на 1190.
                              есандпито пада до 1190,удря ти стопа и после се качва до 1250 ... и кво става?
                              ами хем си познал,хем си ЗАГУБИЛ!
                              та,в този случай,ако НЕ БЕ СЛАГАЛ СТОП ,щеше да направиш 2500$ ,а за тва,че си сложил стоп,хем си ПОЗНАЛ,хем си загубил 500$ !!!! разликата е 3000 $ !
                              кой ще ти брои като риск тези загуби при ПОЗНАВАНЕ?
                              толкоз ли ти е трудно да разбереш,че стопа е рисков ТОЛЕРАНС,а НЕ ОГРАНИЧАВАНЕ НА РИСКА,както ти пишат по книжките?
                              Той Фортис го каза много добре. Има новина "суша" има и новина "дъжд". Та сушата не означава задължително лоша реколта, защото може и да завали на другият ден, докато дъжда означава задължително добра реколта. Примерът не е много добър понеже понякога и многото дъжд значи лоша реколта. Та при новина тип "дъжд" (например японската АЕЦ или да кажем спечелване на някакво дело от някоя компания )може да се ползва по-голям лост, докато сушата трябва да се "отиграе" без лост защото е НЕСИГУРНА. Там реално цената е всякаква и зависи от врмето в което я гледаш ако ме разбираш Естествено и при двете новини трябва да се има предвид, че винаги някой човек да реши или някоя машина да пресметне чисто математически да обере стоповете и да реализира печалба от това. Това е една от причините аз да не ползвам стопове. Та точно за това те питах Асене, защо смяташ че Фортис "залага" на късмет. Странно е, че опитен трейдър като теб използва тази дума и ми стана интересно. Останалите ми въпроси нямат нищо общо с търговията. Ей така да си почешем езиците
                              Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от itso78 Разгледай мнение
                                Марияне, това е целият пост на Асен. Този проблем го имате от поне 2-3 години. Преди 2-3 месеца пак ви бях писал за това в темата "До инвестор.бг", даже ви казах и какъв е проблема и кога става грешката - много символи един до друг, които не са разделени със интервал!, но резултат - никакъв.
                                Благодаря

                                Коментар

                                Working...
                                X