IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Приятел залага 70% от акаунта при ливъридж 10 пъти, кога ще фалира?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Имам познат на който му дадоха акт 16 за 1000лева за 1 или 2 месеца не си спомням точно. Как да не плати човек ако си направил голяма инвестиция ще плащаш та гъза ше ти пука. В бг без стимул нищо не се върши.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от kostas19 Разгледай мнение
      Алонсо ако каеш, че си завършил меито ща уважавам ного Аз съм от там и също много ми е инт икономиката въпреки , че съм завършил автоматика
      Точно него. Единственото което научих е как да влизам под кожата на хората да ми дават изпитите
      Навремето строях една кооперация и имаше там някакъв проблем с някаква земя и общината. Искали са ми там някакви пари за нещо и съм ги дал. За да мога да строя блока. После на секундата съм забравил че съм ги дал. Та срещам един приятел дето е съдия тука във Варна. И той ме пита защо съм дал пари, като не е било правилно. И че трябва да си търся правата и че не е честно. Първо ми трябваше половин час да се сетя въобще че съм плащал някакви пари.И като се сетих му му викам:
      - Ами заради МЕИ-то Не знам какво са ви учили там по право, ама нас ни научиха да ги гледаме в очите, да ги разберем какво искат, да им го дадем и да минаваме в по-горен курс Ако взема много да се чудя и да разсъждавам кое правилно и кое не никога няма да построя блока и все в първи курс ще си стоя
      Та така за нашето образУвание дето вика Асен. Все се научават някои неща. Може да не са точно тези които си отишъл да учиш, ама после стават полезни. Дето викаше Стив Джобс за курса по калиграфия след време се срещат линиите и ти става ясно какво и защо си правил и учил
      Учебници не съм чел, защото там ако пишеше нещо важно то всеки, който ги е прочел да е станал най-малкото милиардер вече.
      Last edited by Alonso; 10.12.2011, 20:43.
      Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

      Коментар


      • Алонсо ако каеш, че си завършил меито ща уважавам ного Аз съм от там и също много ми е инт икономиката въпреки , че съм завършил автоматика. Meждо другото съм чел учебниците на унсс по икономика и менижмънт и мога да кажа, че са написани много повърхностно.
        Last edited by kostas19; 10.12.2011, 20:32.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от acen1975 Разгледай мнение
          за тва и се подразних,като ми каза,че не разбираш за кво говоря.не ме разбирай погрешно-не се подразних на теб,подразних се на мен,защото падам до нивото на бг АКАДЕМИК от унсс ,на преподавател с кокоши мозък . понеже горе долу знам знам какво ти знаеш,аз трябва да намеря начин да асоциирам в мозъка ти абстрактни понятия.ако не го направя,не ти си виновен,че не ме разбираш,аз съм виновен,че калпаво обяснявам.
          Всъшност няма за какво да се ядосваш, защото аз те разбирам за какво говориш. Никога не съм бил отличник, обаче незнайно защо все мен пращаха по олимпиадите по математика и физика навремето Освен всичко съм и инженер и дори и висша математика съм учил Всъщност точно заради това икономиката е толкова интересна. Това е задача с много неизвестни, като всяко едно от тези неизвестни е взимносвързано с останалите. Това за мен е една математика, в която всеки сам си измисля негова си математика и кои неизвестни да вкарва в уравненията си. Да си създава собствени теореми и аксиоми и да ги променя с времето. Ако имаше универсални формули като в обикновената математика, търговията щеше да спре, защото всички щяха да смятат еднакво и като на всеки формулата му казва да купува, няма да има никой от другата страна който да продаде. Като цяло е важно дали накрая получаваш верният отговор или не. И то от два възможни - нагоре или надолу. Та респект ако имаш формула за изчисляване на риска като честота и амплитуда, която работи.Та защо казвам че не те разбирам? Защото моята математика не е като твоята. Моята математика се стреми да маха колкото се може повече неизвестни и да опростява максимално уравнението. Не търся и не изчислявам рискове, защото се опитвам само тогава когато риска е близък до нула по моята математика. Разбрал съм че на пазарите не се печели толкова от акъл, колкото от глупостта на противниците ( тези дето са от другата страна на сделката ) Навремето си спомням как не купувах форд на 2 долара защото си викам тука има нещо дето не го знам и че е невъзможно да има идиоти да продават на тази цена без риск от фалит ако няма нещо.
          Костас, друго имах предвид под хеджиране. Обирането на препродадени рискове в двете посоки. Прост пример Имаш две компании и двете с еднаква пазарна капитализация и еднаква цена на акция. Едната има много кеш и е подценена поради страха от инфлация с 50% а другата има големи дългове и е подценена поради страха от дефлация пак с 50%. Та вземаш си и от двете по еднакъв брой акции и инфлация и дефлация да стане все прибираш 25% профит. Понеже събитието е сигурно може да си позволиш да ползваш и лост за повдигане на печалбата. Дори и да няма нито инфлация нито дефлация разчиташ че рано или късно глупците ще се осъзнаят и цената и на двете ти компании ще стане реална и пак ще спечелиш. Нещо подобно смята и Асен с неговата делта, само че той търси с колко е препродаден риска само за едната компания и залага по-сигурно
          Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

          Коментар


          • Зарибих един приятел по форекса. Вкарва 50 $ слага огромна като % позиция отива на кафе и кат се връща и вижда 28 $ напред . От там сяда и до вечерта губи шечалбата и влиза на червено.. Тогава си спомних добрите стари времена 1 и 2 ми аккаунт същата история
            Last edited by kostas19; 10.12.2011, 19:19.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от anonimen komardjia Разгледай мнение

              Гледам, че във втори абзац си описал СИНДРОМА НА НОВОБРАНЕЦА, който хем е познал посоката и хем пазара го измушкал (ех колко розъви спомени нахлуха в глъвъта ми – моменти в които малко насилствено от страна на пазара, усещах ласките му ). Нормално е да му го турят, защото, за да е успешна сделката трябва да „познаеш“ и 1)мястото на входа и 2)стопа и 3)таргета – И ТРИТЕ параметъра заедно. Това, че лицето е познало таргета за мен не е достатъчно условие да се мисли, че разбира случващото се около него и видиш ли е заслужело парите си. Пазарното поведение е функция и на трите по-горе посочени компоненти на сделката.
              хах!бинго!
              значи успешната сделка не било само движението,а?намерили смислица в моите БЕЗсмислици,или още не?
              ако още ти се струва безсмислено квото говорех,опитай се сам да обясниш математически местата "вход" и "изход" .....щото самото ти твърдение,че не е само движение успеха,следва,че трябва да намериш математиката и в "скритите" параметри.а те имат цена ,както познаването на движението,така и познаването на "вход" и "изход" ..... има математика и там.
              а тва,че е невидима с ПРОСТО око,НЕ ОЗНАЧАВА,че не съществува!

              Коментар


              • Системата ми има да кажем за консервативизъм/ лесни сметки има 60% успеваемост да не каже някой, че се изхвърлям. Седмично на валутна двойка слагам средно по 10 позиции от тях според системата имам 4 губещи загуба 2 % и 6 печеливши с поне 2 към 1 печалба/ загуба. От тук може да сметнем ,че на седмица имам 2 чисти печелифши позиции от поне по 4 % печалба от сметката. Ако системата се ползва правилно и не се импровизира можеш да постигнеш мин 16% печалба на месец.
                Разбира се ние сме хора и често импровизираме така, че да кажем 16 % месечно.
                А ако ползваш огримна сума и неизкаш да рискуваш много можеш да си сложиш допълнителни филтри, но трябва да са доказани и работещи. Също много зависи дали сме в трендинг или рейнж период.. На тренд съм удвоявал за 3 месеца
                Last edited by kostas19; 10.12.2011, 19:26.

                Коментар


                • Моите трейд принципи и система

                  Много са прости и сравнително каратки затва съм си ги принтирал и съм си ги закачил над монитора да си ги гледам секи ден:

                  What not to do in trading!!!!
                  1. Don’t give up!!
                  2. Don’t trade money that you cant afford to lose (1st account has 95% probability to get wiped out )!!
                  3. Don’t start with a real account try at least 10 demo accounts / play with different strategies!!
                  4. Don’t over commit on a trade (max 2% account risk) !! You cant get rich over night!!
                  5. Wait for the right setup!! Don’t chase trades!!
                  6. Don’t overtrade (depending on the timeframe)!!!
                  7. Don’t trade if you are emotional or tired!!
                  8. Trading is a business of probabilities!! Don’t get upset when you lose money (and you will) !!!
                  9. Don’t chase 100% of the move (50- 80% is good, more is just lucky)




                  My FOREX system:
                  1. Entry points:
                  a. Pivot bounce
                  b. Candlestick setup, chart patterns (better odds)
                  c. Confirming indicators (MACD, ADX, Slow Stocastics)
                  d. Volume (don’t trade in dead money)
                  e. Before you enter a trade make sure there are no major news coming

                  2. Exit points:
                  a. In a range use envelopes or close to envelopes prices + indicators as extremes / exit points (especially when there is no pattern)
                  b. In trend use tunnel of five as an indicator for trend ending signal (candle close inside the tunnel of 5 means exit the trade)
                  c. If a move starts early in the day and/or strong momentum forms use daily pivots as targets
                  d. If a move starts mid/ late in the day and there is mid/ low momentum use the central pivot or MAs as targets
                  e. Use successful retests on Resistance or Support levels + indicators as continuations or reversals on the moves
                  f. When the price moves 20 pts in your favor move the stop loss to 0, if it hits the stop you can reenter later!!




                  Trading template
                  1. MA (moving averages): 21 Exponential MA, 50 Simple MA, 200 Simple MA
                  2. 5 Smooding average applied to the High/5 Smooding average applied to the Low (tunnel of 5)
                  3. Pivot points
                  4. ADX
                  5. Slow Stocastics
                  6. MACD
                  7. Envelopes
                  Last edited by kostas19; 10.12.2011, 18:52.

                  Коментар


                  • По принцип хеджа се ползва от компании с реална дейност за предпазване от виски цени, а не от 21 годишни пiшлемета каде си мислят, че тяхната система е най- великата. Ако имам 5 тира които разнасят стоки нонстоп и съм си напраил сметка ,че ше ми е най- изгодно да плащам до 2 лева на литър гориво при опасения по една или друга причина ,че горивото ще стане над 2 лева литър аз ще се хеджирам за определен период от време. Затова има израз hedge against something .... А не хедж да напраиш милярд..
                    Last edited by kostas19; 10.12.2011, 18:31.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
                      Добро утро

                      Тук какво търгуваш? Търгуваш очакване за воатилност нали така ? Пак залагаш на някакво знание и на някакво очакване. Ако очакваш воатилност можеш просто да отвориш две противоположни позиции с таргет 5% и стоп 1%. Какво излиза?Риска ти е да не няма никакво движение в цената или още по-лошо да ти удари и двата стопа . Комисионната е около 1 промил в едната посока. При търгуване с 1000% от акаунта, комисионната става вече 2% върху собственият капитал за откриване и закриване. Тези 2% са ми търсената месечна доходност. Та в такъв случай и поради тази причина вместо да откривам две противоположни позиции аз предпочитам да си поставя мислен стоп. Да кажем цената е 100 пари на нещо. Откривам си две мислени противоположни позиции. Тоест при 101 купувам или при 99 продавам обаче така съм си спестил 2% от акунта за откриване и закриване на едната позиция. Та това със стоповете за мен си е чист усложнен Мартингейл или нещо като нулата на рулетката Колкото повече отворени, затворени позиции толкова повече нули се трупат и толкова се вдига шанса срещу теб. Какво излиза ако човек разсъждава като мен ?
                      Излиза че единственият вариант при който може да се печели е от познаване на движението или от квалификацията и опита на трейдъра. Всяко усложняване на нещата освен да трупа комисионни друго не прави Ако самият трейдър знае и може да прави % на една сметка, това може да му носи неограничени печалби, независимо кой метод от трите изброени използва за лост.
                      повечето форекс "брокери" има хедж бутон.това е отваряне на две противоположни позиции.ужким да се играело на волатилност,а е нищо повече от нагло трупане на комисионни от некадърни трейдъри. ако се залага на такова нещо не се откриват 2 противоположни позиции със 2 стопа,а просто се поставят 2 бай ордъра на мястото на стоповете.ти си осмислил нещо,на което стават жертва камара идиотчета,мислещи се за тредъри.... имаш ли брокер ,който има "хедж" бутон е достатъчно условие,че да ГО НАПУСНЕШ. това не е защита на инвеститора,това е гавра и ПОДИГРАВКА.....

                      относно волатилността,тя има и своя цена но не и в линейния свят,а в диференциялния,демек релативния.
                      всичко има делта-това е изменение....в линейния свят ЗНАЕТЕ,че има делта,но не я РАЗБИРАТЕ .... защото тя е КОНСТАНТНА.и нито можете да я разберете,нито пък ви трябва.за тва просто ви обяснявам математиката на риска в скритото в линейния свят.можеш да рамкираш риска,но не можеш да го ограничиш.
                      ето ти го по друг начин,щото преди кажа,че не ме разбираш,а за мен няма лоши ученици,има лоши преподаватели.аз лично смятам,че няма нищо сложно,има неща,които са обяснени сложно.... или при абстрактното трудно е не математиката,а осмислянето на тази математика... и няма такова животно като ВИСША математика,освен в бг,че академиците да се перчат колко са "висши" :

                      да вземем физика:
                      движението=скоростта * времето или д=с*в
                      първо "тайните" в линейното уравнение:

                      ами скоростта НЕ е скорост,а е СКОРОСТ С ПОСОКА.... в английския това са величини с различни думи и НЕ СЛУЧАЙНО-едното е стийд,другото е велосити ..
                      в бгетовския са с едно име и НЕ СЛУЧАЙНО ,а щото имаш "висшисти" с мозъци на кокошки носачки.
                      ква е разликата? разликата е в това,спийд няма параметри,а велосити ИМА-това е са както сто пъти вече казах честота и нейната амплитуда.
                      или ако гледаш скоростта като спийд ,няма как да осмислиш стопа като математическо понятие,обаче ако гледаш на скоростта като велосити,тогава ще го разбереш!

                      д=с*в като релативно понятие:

                      ами тук ввече имаш диференциялност.... не случайно в бг няма къде да ти преподадат тези неща,дори и в бан... защо?
                      ами защото хора,които могат да смятат диференцияли с лопата да ги ринеш.... и в меи и в унсс ги изучават..... само че НЕ ГИ РАЗБИРАТ.... знаят как да решат нещо,на което не знаят смисъла......

                      в случая скоростта е нпърви дериватив на движението-релативно към времето.....
                      проблема е,че никъде нямаш такова животно като константна скорост.
                      следва,че тая също има свои параметри... и това е ускорението.
                      кво е ускорението? знаеме го,ама дали го разбираме?ами то е първи дериватив на скоростта,отново реаивно към времето.до тук добре..... ха сега малко мъдрост?или изводите на ВЯРНОТО знание,като използваме математиката за опростяване на логиката,вместо чрез математика да търсиме логика:
                      ако скоростта е първи дериватив на движението,а ускорението е първи дериватив на скоростта,кво следва? ами следва,че ускорението е втори дериватив на самото движение.

                      сега,ако погледнеш на движението на което залагаш спрямо скоростта като първи дериватив,тогава ще откриеш "цената" на скоростта-нейната честота и амплитуда.
                      тва все още е линейност-повече неизвестни имаш,които имат значение,а не самото движение по себе си.
                      обаче ако погледнеш движението от гледна точка на ускорението,тогава освен това ще откриеш,че изменението му НЕ Е ЛИНЕЙНО!!!!!
                      линейно е САМО ако нямаш ускорение,това скоростта е константна.

                      или тук вече имаш НЕконстантна делта.добре дошъл в света на реалността.в света на приридата.в света на КОМПЕКСНИТЕ деривативи.
                      движението от гледна точка на усорението не е диференциялно уравнение само по себе си,но е база за него.ако вкараш в уравнението къвто и да е друг параметър,пристигаш в света на релативността.
                      и тук вече МОЖЕШ да залагаш на волатилност.тогава тя вече има своя цена.можеш да залагаш на движение и в двете посоки и да направиш/загубиш пари,можеш да залагаш и на НЕдвижение и да направиш/загубиш пари ,можеш да залагаш на въображение и за изчисляваш как другите залагат на въображение и т.н.

                      сега,чрез тази физична формула се опитвам да помогна мозъка ти да направи асоцията и разбере смисъла,защото си карал кола и имаш представата кво е скорост и кво е ускорение,просто трябва да го приложиш математически,за да го осмислиш при трейдинга.
                      както ти казах,тва НЕ е сложна математика .на тоя свят няма нищо сложно,има неща,които са представени сложно!нямаш лоши ученици,имаш лоши учители.....
                      знаеш ли защо в бг не се изучават комплексни деривативи?ами защото нямаш капацитета на академици,които могат да усмилят уравненията които знаят.те ги знаят,но не ги РАЗБИРАТ.те знаят да ги смятат ,но не незаят кво смятат......
                      за тва и се подразних,като ми каза,че не разбираш за кво говоря.не ме разбирай погрешно-не се подразних на теб,подразних се на мен,защото падам до нивото на бг АКАДЕМИК от унсс ,на преподавател с кокоши мозък . понеже горе долу знам знам какво ти знаеш,аз трябва да намеря начин да асоциирам в мозъка ти абстрактни понятия.ако не го направя,не ти си виновен,че не ме разбираш,аз съм виновен,че калпаво обяснявам.

                      Коментар


                      • Асене,
                        Влезеш ли, трябва да излезеш – успешно или безуспешно,трябва да излезеш- не може вечно да стоиш в пазара. Най големия майтап е че хората не могат да свикнат с мисълта, че не може вечно успешно да излизат от пазара. Печелившите изходи от сделката са фиксидея сигурно на едно 90% от въвлечените. Мен лично ме боли ку*а, че съм направил 3-4-5 последователни лоши входа, ако а с 6 съм хванал посоката и със 7 добавил. Предпочитам да си мисля, че при мен нещата няма да се случат при първия опит и по тази причина съм чувствителен на тема РАЗМЕР на стопа. Загатвам, че в залозите съществуват следните опции 1) ръчен изход- преди стопа 2)стоп преместен на нула и 3)редуциране на риска посредством обемите.

                        Гледам, че във втори абзац си описал СИНДРОМА НА НОВОБРАНЕЦА, който хем е познал посоката и хем пазара го измушкал (ех колко розъви спомени нахлуха в глъвъта ми – моменти в които малко насилствено от страна на пазара, усещах ласките му ). Нормално е да му го турят, защото, за да е успешна сделката трябва да „познаеш“ и 1)мястото на входа и 2)стопа и 3)таргета – И ТРИТЕ параметъра заедно. Това, че лицето е познало таргета за мен не е достатъчно условие да се мисли, че разбира случващото се около него и видиш ли е заслужело парите си. Пазарното поведение е функция и на трите по-горе посочени компоненти на сделката.

                        В последствие гледам си станал по конкретен и си споменал обемите. Вярно е че стопа не намаля риска, въпреки, че е необходим колкото въздуха и водата за живите същества. Съществения момент е редукцията на риска посредством обемите, както и божествения пазарен момент на добавките към печелившите позиции. Спирам до тук, защото трябва да се чертае, за да си изразя мисълта.

                        Относно линейното мислене.
                        Имах предвид друго, различно от 3D-то.
                        На Никулден в един друг форум си говорим. Един от участниците реши да ми оплюе сделката, а тя си бе виртуозна – една единица от обема (2х1/2 през 5 мин) разположени с 5 пипса стоп. Била в разрез с някакви си правила – според него.
                        Дойде време и той да се похвали и вади паунда – изпълнена като по учебник. Аз направих 30 и кусур пипса профит, а той 20 писа минус. В неговия случай, след перфектно направения вход цената се върна, ударения стоп (с малко) и КУРса се обърна в неговата посока.
                        Ей това е линейното мислене. Човека реши, че щом всичко е по учебник (желязната логика), може да се изреже с 20 писов стоп, без да съобрази, че е възможен още един фрагмент, който да донареди фигурата, без това да наруши статуквото въпреки падналото дъно (където му бе и стопа).
                        Пример за линейно мислене е да влизаш по пробива, защото е пробив. Грешката на учебниците Асене е че посочените в тях примери са някакви натъкмени частни случаи, които читателите им ги приемат за аксиоми, без да се замислят да ли при същата конфигурация може да се случи обратното.
                        Същия този мой приятел от горния пример, петък се справи отлично. Покрай успеха си не пропусна за пореден път да ни нареди мен и останалите пак до стената - обясни ни, че хич ни няма, щом не спазваме някакви писаници И с това задълбочи още повече линейното си мислене. Казвам, че го задълбочи, защото в този ден еврото правеше едно специфично за него движение – бавно и уверено в едната посока и от там сделката му бе обречена на успех, независимо да ли е спазил инструкциите за точен вход ..... а същия този, защо ли е сложил в подписа си „Всичко работи, когато сме в тренд“... предпочитам с това да завърша.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
                          Добро утро
                          Ще започна малко по-отдалеч.
                          Как според мен трябва да разсъждава един професионален трейдър?
                          Имам например 100 000 лева. На година трябва да си приспадна лихвата 6% и ако съм реализирал да кажем 30% годишна доходност ми остават 24 000 лева печалба или заплата от 2000 лева. Ако тази заплата не ми стига или искам да се разраствам имам три варианта. Вземам заем от още 100000 лева и по този начин си удвоявам заплатата или създавам фонд управлявам чужди пари срещу % от печалбата. Първите два варианта си имат плюсове и минуси които няма да разглеждаме. Третият вариант, който предмет на тази тема е ползването на лост при самите сделки. Вземаме за пример търгуване със 100% от капитала при лост 1:10. Тогава реално търгуваме с 1000 % на сделка или с 10 пъти над собственият си капитал. Както се вижда търсената възвръщаемост е 2,5% на месец. Защо не ползвам стоп? Да вземем този пример:

                          Тук какво търгуваш? Търгуваш очакване за воатилност нали така ? Пак залагаш на някакво знание и на някакво очакване. Ако очакваш воатилност можеш просто да отвориш две противоположни позиции с таргет 5% и стоп 1%. Какво излиза?Риска ти е да не няма никакво движение в цената или още по-лошо да ти удари и двата стопа . Комисионната е около 1 промил в едната посока. При търгуване с 1000% от акаунта, комисионната става вече 2% върху собственият капитал за откриване и закриване. Тези 2% са ми търсената месечна доходност. Та в такъв случай и поради тази причина вместо да откривам две противоположни позиции аз предпочитам да си поставя мислен стоп. Да кажем цената е 100 пари на нещо. Откривам си две мислени противоположни позиции. Тоест при 101 купувам или при 99 продавам обаче така съм си спестил 2% от акунта за откриване и закриване на едната позиция. Та това със стоповете за мен си е чист усложнен Мартингейл или нещо като нулата на рулетката Колкото повече отворени, затворени позиции толкова повече нули се трупат и толкова се вдига шанса срещу теб. Какво излиза ако човек разсъждава като мен ?
                          Излиза че единственият вариант при който може да се печели е от познаване на движението или от квалификацията и опита на трейдъра. Всяко усложняване на нещата освен да трупа комисионни друго не прави Ако самият трейдър знае и може да прави % на една сметка, това може да му носи неограничени печалби, независимо кой метод от трите изброени използва за лост.
                          +1
                          и аз в общи линии това правя

                          Коментар


                          • Добро утро
                            Ще започна малко по-отдалеч.
                            Как според мен трябва да разсъждава един професионален трейдър?
                            Имам например 100 000 лева. На година трябва да си приспадна лихвата 6% и ако съм реализирал да кажем 30% годишна доходност ми остават 24 000 лева печалба или заплата от 2000 лева. Ако тази заплата не ми стига или искам да се разраствам имам три варианта. Вземам заем от още 100000 лева и по този начин си удвоявам заплатата или създавам фонд управлявам чужди пари срещу % от печалбата. Първите два варианта си имат плюсове и минуси които няма да разглеждаме. Третият вариант, който предмет на тази тема е ползването на лост при самите сделки. Вземаме за пример търгуване със 100% от капитала при лост 1:10. Тогава реално търгуваме с 1000 % на сделка или с 10 пъти над собственият си капитал. Както се вижда търсената възвръщаемост е 2,5% на месец. Защо не ползвам стоп? Да вземем този пример:
                            Първоначално изпратено от acen1975 Разгледай мнение
                            интел със стоп:
                            идва ърнингс ,смяташ,че ще са по добри от очакваното,или пък интела е скочил преди ърнингс прекалено много и добрите новини ще бъда използвани за кеширане.
                            ей тогава стопа е ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН...... защо?
                            ами защото очакваш голяма амплитуда в едната посока. ако е против теб,ограничаваш риска,ако е с теб,не ограничаваш печалбата.
                            Тук какво търгуваш? Търгуваш очакване за воатилност нали така ? Пак залагаш на някакво знание и на някакво очакване. Ако очакваш воатилност можеш просто да отвориш две противоположни позиции с таргет 5% и стоп 1%. Какво излиза?Риска ти е да не няма никакво движение в цената или още по-лошо да ти удари и двата стопа . Комисионната е около 1 промил в едната посока. При търгуване с 1000% от акаунта, комисионната става вече 2% върху собственият капитал за откриване и закриване. Тези 2% са ми търсената месечна доходност. Та в такъв случай и поради тази причина вместо да откривам две противоположни позиции аз предпочитам да си поставя мислен стоп. Да кажем цената е 100 пари на нещо. Откривам си две мислени противоположни позиции. Тоест при 101 купувам или при 99 продавам обаче така съм си спестил 2% от акунта за откриване и закриване на едната позиция. Та това със стоповете за мен си е чист усложнен Мартингейл или нещо като нулата на рулетката Колкото повече отворени, затворени позиции толкова повече нули се трупат и толкова се вдига шанса срещу теб. Какво излиза ако човек разсъждава като мен ?
                            Излиза че единственият вариант при който може да се печели е от познаване на движението или от квалификацията и опита на трейдъра. Всяко усложняване на нещата освен да трупа комисионни друго не прави Ако самият трейдър знае и може да прави % на една сметка, това може да му носи неограничени печалби, независимо кой метод от трите изброени използва за лост.
                            Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от acen1975 Разгледай мнение
                              най професионалното четене на новините е НЕчетене на новините
                              имаш толкова новини,които вече са следствия,имаш толкова новини,които се пускат,че НАРОЧНО да ти повлияят,че честно казано новината в повечето случаи ще ти навреди,отколкото да ти помогне......
                              аз до тва заключение съм стигнал отдавна логически,а с времето съм го даказал емпирично (опит) ....
                              ако не ми верваш на мен,моа да прочетеш талеб .... той мисли като мен ,или по скоро аз мисля като него.....
                              според него ако прочетеш с коя мацка аштън кучър е изневерил на деми мур ,ще знаеш развитието на фючърите на царевицата по добре,отколкото ако отвориш блумбърг и прочетеш кво ти казва за цената на фючърите едикой си "професионален" АНАЛизатор.


                              и пак:
                              най доброто четене на новините е тяхното НЕчетене!
                              И от новини не се влияя и не чета много. Включително се опитвам да не поглеждам позициите си повече от веднъж на ден ей така информативно и дали е достигнало цената която съм си набелязал за усредняване. Иначе почвам да се изкушавам да правя глупости.Направил съм си собствен математически модел и поне си мисля че съм защитен че каквото и да стане все ще съм на + Доволен съм от себе си обаче не правя по 66% на месец и едва ли някога ще направя
                              Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от acen1975 Разгледай мнение
                                решаваш,че интел дългосрочно ще се качват:
                                супер грешно е да слагаш стоп! ако не си сигурен,че това е точното ниво за влизане и интела може временно да падне,тогава правилния ход е да си разпределиш кеша и да влизаш постепенно - сега половината, ако падне още малко,ако после падне още,пак и така,докато влезнеш на 100 % .
                                Е те точно това правя аз и затова не слагам стопове и не ползвам лост никога. Ама затова и не правя по 66% на месец я Тези неща за които пишеш не ги разбирам, всичките ама тук имаме едно предаване "сделка или не" Сигурно и в Америка имате някакво подобно. Много ми е интересно. Има например две кутии. В едната има 40к в другата 10к. Банкера му предлага да кажем 20 за да се откаже. И те почват да мислят ако ги вземат тези 20к какво ще ги направят, ако вземат 10 и съответно 40 и вземат решение на тази база. Досега един не съм видял да каже ами 40+10=50. Делено на 2 е 25. Значи ако ти предлагат под 25 не се навиваш, ако ти дават повече ги вземаш защото така шанса е на твоя страна . Пък ти за висша математика говориш Днес четох някаква статия в инвестора и не се учудвам че за миналата година най-висока доходност са реализирали хеджфондове, които търгуват на базата на собствени математически модели. Това е нещо като сделка или не, залагащо всички възможни варианти на развитие и правещо комбинация от активи, така че като цяло портфейла да излиза на + независимо от събитията.
                                Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

                                Коментар

                                Working...
                                X