Първоначално изпратено от desperado
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE (архив до 19.06.2013 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от desperado Разгледай мнениеТука напоследък имаше много оптимисти... и от оптимизъм счупуха клона. Сега има 2 варианта... да пропаднем още много ако С§П пропадне под1546 или ако удържи ще започне да прави фигура триъгълник. Днес много хора сигурно гръмнаха яко в Епъл и ги удариха марджин колове. Аз затворих 1/3 от късите преди малко
Коментар
-
Тука напоследък имаше много оптимисти... и от оптимизъм счупуха клона. Сега има 2 варианта... да пропаднем още много ако С§П пропадне под1546 или ако удържи ще започне да прави фигура триъгълник. Днес много хора сигурно гръмнаха яко в Епъл и ги удариха марджин колове. Аз затворих 1/3 от късите преди малко
Коментар
-
Първоначално изпратено от snaky Разгледай мнениеНякаква идея кога ще публикуват? Ще взема и аз да хвърля едно око на книгите им, може пък да ми харесат Макар, че вече имам 3 банки в портфейла, което не е на хубаво...При майката тези 10% дивидент са все едно си на БФБ-то
А за перспективите пред Мексико и според мен са добри. Това, че заплатите в Китай скочиха много е важен фактор, но има и един друг, които е много готин и това е, че могат да се възползват от евтиния американски шистов газ, за да си развиват индустрията. 1 000 000 BTU от газ се търгуват околко $3-4 в Щатите, $7 в Европа и $13-14 в Азия около китайско. Това си е сериозно конкурентно предимство. А и самите те и сега си помпят стабилно нефтец и газчица. За транспортни разходи на стоките да не говорим.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеЩе взема да рскувам да взема преди да им излезе отчета в мексико. А за майката, там цената се крепи само от бруталния дивидент, който дават. Като ти дават 10% дивидент не ти се иска да продаваш, дори и да смяташ че скоро ръст на печалбата няма да има. но все пак аз се целя в нещо от което по-бързо да се направят пари
А за перспективите пред Мексико и според мен са добри. Това, че заплатите в Китай скочиха много е важен фактор, но има и един друг, които е много готин и това е, че могат да се възползват от евтиния американски шистов газ, за да си развиват индустрията. 1 000 000 BTU от газ се търгуват околко $3-4 в Щатите, $7 в Европа и $13-14 в Азия около китайско. Това си е сериозно конкурентно предимство. А и самите те и сега си помпят стабилно нефтец и газчица. За транспортни разходи на стоките да не говорим.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ajax4o Разгледай мнениеГоляма част от генерираните приходи на Banco Santander и BBVA и огромна част от печалбата им идва от латинска америка в последните 4 години. В Испания няма да има раздвижване на пазара на труда, а от там и на имотите скоро. Те тепърва навлизат в икономико-социална криза след като избегнаха финансова, която е много по-лесна за решаване!
Така че, не мисля че SAN ще продава нещо в латинска Америка скоро. Особено в Мексико, който е огромен развиващ се пазар!
Ако ти трябва нещо конкретно ми пиши, мисля, че може и да мога да ти помогна.
Коментар
-
Първоначално изпратено от snaky Разгледай мнениеИ аз си мисля, че Сантандер няма да продава повече дялове в Мексико. Банката е добре капитализирана и едва ли ще има нужда от продажба на допълнителни стратегически активи. Ако им се наложи по-скоро ще продадат някой по-второстепенен такъв. Всичките европейски банки направиха това, като визирам най-вече БНП и Дойче Банк, защото те са горе-долу и от техния ранг, а не някакви избушеняци...да не цитирам имена. Според моментния P/B пазара казва, че не се очакват големи сътресения, по-скоро страдат от общата конюнктура, която не е от най-оптимистичните.
Иначе и аз не знам испански, което си е пречка За майката специално консенсуса на анализаторите е по-скоро никакъв - "дръж"
Коментар
-
Първоначално изпратено от ВУЙЧО Разгледай мнениеОстаии.. дано скъсат шортите на Насдакчето ми , щото ме хваща яд
Ама къде тръгвам и аз да скъсявам печатари срещу спестовнициАко един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.
Коментар
-
Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнениеАх,на Даксито му......
Голем кеф-у парите съм,но не затварям ще суркаме още
Ама къде тръгвам и аз да скъсявам печатари срещу спестовнициМнението ми води до фалит !
Коментар
-
И аз си мисля, че Сантандер няма да продава повече дялове в Мексико. Банката е добре капитализирана и едва ли ще има нужда от продажба на допълнителни стратегически активи. Ако им се наложи по-скоро ще продадат някой по-второстепенен такъв. Всичките европейски банки направиха това, като визирам най-вече БНП и Дойче Банк, защото те са горе-долу и от техния ранг, а не някакви избушеняци...да не цитирам имена. Според моментния P/B пазара казва, че не се очакват големи сътресения, по-скоро страдат от общата конюнктура, която не е от най-оптимистичните.
Иначе и аз не знам испански, което си е пречка За майката специално консенсуса на анализаторите е по-скоро никакъв - "дръж"
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеДа, направиха двойно листване в мексико и САЩ. И ми се струва че е евтина защото очакват че испанския сантандер ще продава още от нея. Което не е сериозна причина банка с рое от 19% и значителен ръст на приходи и печалби да се продава на ПЕ 13 към очакваната печалба за 2013. но все пак не съм сигурен че само това тежи на цената, информацията на английски е силно ограничена, а аз испански не разбирам.
но ако е само очакването за разпродажба от майката, то в момента, в който стане сигурно че Сантандер в испания е достатъчно добре капитализиран и мексиканския ще направи добра доходност. може да направи едни бързи 50-60% за година. А според мен Испания вече удари дъното или поне е много близо до него и шанса испанския сантандер да продава на пожар са минимални. но пък и растеж в Испания скоро няма да има и недвижимите им имоти ще продължават да им тежат в кредитите, така че предпочитам да взема дял всъщност от една от най-печелившите му инвестиции. Но липсата на свястна информация леко ме възпира.
Така че, не мисля че SAN ще продава нещо в латинска Америка скоро. Особено в Мексико, който е огромен развиващ се пазар!
Ако ти трябва нещо конкретно ми пиши, мисля, че може и да мога да ти помогна.From Tokyo, to London, to the New York Stock Exchange - We Trade The World!!!
България Над Всичко
Коментар
-
Първоначално изпратено от snaky Разгледай мнениеДа не е онази дето Сантандер продадоха? Нямаше ли нещо такова миналата година - листване на техен филиал на NYSE или ми изневерява паметта?
но ако е само очакването за разпродажба от майката, то в момента, в който стане сигурно че Сантандер в испания е достатъчно добре капитализиран и мексиканския ще направи добра доходност. може да направи едни бързи 50-60% за година. А според мен Испания вече удари дъното или поне е много близо до него и шанса испанския сантандер да продава на пожар са минимални. но пък и растеж в Испания скоро няма да има и недвижимите им имоти ще продължават да им тежат в кредитите, така че предпочитам да взема дял всъщност от една от най-печелившите му инвестиции. Но липсата на свястна информация леко ме възпира.
Коментар
Коментар