If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
...как сте ортаци, зяпам си в уикли чарта на дедо и ей на кво прозрение ме осени! Следвайки тази логика на простата интерполация, трябва от тук нататък да видим 10 седмични бара нагоре, които да не могат да бият дъното от 10444, което движение пък точно ще съвпадне и с ралито на белобрадия старец с подаръците...само че нещо не ми се връзва...Октомври е месеца с най-големи борсови сривове в историята, а той тепърва започва...Познавайки тъмната страна, си мисля че по горната логика ще са натоварили говедцата, ще направят един резък спад до към 9500 и чак след това може да избродират едно сантаклаус рали...пък знаеш ли, може нещо ново да са измислили... http://tinypic.com/r/2uoszr4/7
Аре бе, смъкна ли сме я има 18-20% от върха, я не - това нищо не е ... (S&P става дума)... има още накъде, рано е за дълги, освен ако не се играе на по-къси времеви интервали. утре ще ви сложа малко графики, ама тия дето сте дълги - отваряйте си очите на 4...
Имам къси индекси и акции с P/E <7, че даже и една под 2 - звучи невероятно -- forward P/E e може би 3,5, P/B 0.3 и това е компания с 40 млрд Евро оборот без дългове и собственик на 40% от друга компания, която е със 100 млрд оборот. Insane!!!!
Аре бе, смъкна ли сме я има 18-20% от върха, я не - това нищо не е ... (S&P става дума)... има още накъде, рано е за дълги, освен ако не се играе на по-къси времеви интервали. утре ще ви сложа малко графики, ама тия дето сте дълги - отваряйте си очите на 4...
life is simple and clear when you make the right choices
Днес разбиха ловците на дъна, имаше капитулация при Alcoa например, споко през уикенда.... това все още не е мечи пазар... ако беше така Амазон нямаше все още да е на такава цена например при положение че имаме пресен пример от нетфликс. Не посмявам да затворя късите и мисля че ще греша
Мда..Дали е мечи или бичи пазар не зависи само от една акция.. Капитулация е когато имама някакъв "tail" и нещата се върнат.. Уви, днес не беше така, имаше продажби, но не бяха панически все още. Завършихме на най-ниските нива от днес и не е ясно как ще бъде от понеделник..
А за това дали е мечи или бичи пазара, няма значение. Дълече сме от "нормални" нива, така че логиката е да се търсят дълги какъвто и да е пазара, поне сперед мен.
Днес разбиха ловците на дъна, имаше капитулация при Alcoa например, споко през уикенда.... това все още не е мечи пазар... ако беше така Амазон нямаше все още да е на такава цена например при положение че имаме пресен пример от нетфликс. Не посмявам да затворя късите и мисля че ще греша
Моето скромно мнение е - преди да видим дългосрочно ъптренд, трябва дивидентната доходност да скочи поне двойно, при запазване на нивата в ДЦК. Не е препоръка.
Като гледам календара - предстои най-тегавата седмица за борсите:
- лихвени решения в Австралия, Япония, ЕС и ЮК - в предполагаема негативна за пазара посока
- месечна безработица в САЩ, Швейцария и Канада
- един куп ППИ, СПИ, ритейл сейлс и прочее...
- точно преди началото на отчетния сезон, който предполагаемо ще донесе облекчение...
Май единствената надежда е лошите новини вече да са прайснати в цената... Все пак борсите записаха най-драматчините си сривове от 2008 ... и като процент вече е твърде много!
Като гледам календара - предстои най-тегавата седмица за борсите:
- лихвени решения в Австралия, Япония, ЕС и ЮК - в предполагаема негативна за пазара посока
- месечна безработица в САЩ, Швейцария и Канада
- един куп ППИ, СПИ, ритейл сейлс и прочее...
- точно преди началото на отчетния сезон, който предполагаемо ще донесе облекчение...
Май единствената надежда е лошите новини вече да са прайснати в цената... Все пак борсите записаха най-драматчините си сривове от 2008 ... и като процент вече е твърде много!
Коментар