If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
....ok, only 5mio 10 min chart SPY on the news ....they going to sell the news ...i bellive so ...
Ми, дано си прав, но не бих залагал на това. Лично мен много ме изнервят късите в момента. Просто са много опасни и нямам чувството че съм на правилната страна, или по-скоро че сравнително скоро ще съм, дори да не е днес/утре..
ЧУДЯ СЕ КАК ВИ СЕ ЗАНИМАВА С ДЪЛГИ ИНДЕКСИ.... АЗ ИМАМ ДНЕС 5% РЪСТ НА ПОРТФОЛИОТО, НЯМА ДА ЗАТВАРЯМ ЗАСЕГА, ТАРГЕТИТЕ НА МНОГО ОТ ПОЗИЦИИТЕ СА ОКОЛО 50% НАГОРЕ
ок.. Няма нужда от големи букви.... Няма спор, че някои акции имат 50% нагоре потенциал. В индексите има много информация и възможност да леверваш - Може да купиш двоен етф или futures, така пак да имаш 50% потенциал.
Въпросът е на риск. В момента корелацията на спх е 80%. Малко са наброй акциите, които наистина ще се представят много по-добре от тяхната бета към индекса. Рабира се пазара може да греши, но като цяло, казва повечето акции ще мърдат само с пазара. Както и да е успех, надявам се да си в такива акции.
Ами то и от загуби никой не умира... Говориме за максимализиране на печалбата. Няма причина за продаване в момента, друга от страх, че нещо може да стане.
Аз не знам кой го е казал това, но това е най-често сочената причина за затваряне на печеливша позиция. Точно обратното трябва да те е страх, че ше изпуснеш лудо рали. Губещите позиции затваряй бързо, печелившите- бавно.
ЧУДЯ СЕ КАК ВИ СЕ ЗАНИМАВА С ДЪЛГИ ИНДЕКСИ.... АЗ ИМАМ ДНЕС 5% РЪСТ НА ПОРТФОЛИОТО, НЯМА ДА ЗАТВАРЯМ ЗАСЕГА, ТАРГЕТИТЕ НА МНОГО ОТ ПОЗИЦИИТЕ СА ОКОЛО 50% НАГОРЕ
Както казва един, човек, който разбира малко повече от мен /подозирам и от теб/ - няма умрял от това, че е прибрал профит!
Що се отнася за ралито... туу ърли... не знам как можеш да имаш очаквания за нещо в тази обстановка /пазар+макроикономикада на света/. Или гадаеш или и аз не знам какво...
Поздрави!
Ами то и от загуби никой не умира... Говориме за максимализиране на печалбата. Няма причина за продаване в момента, друга от страх, че нещо може да стане.
Аз не знам кой го е казал това, но това е най-често сочената причина за затваряне на печеливша позиция. Точно обратното трябва да те е страх, че ше изпуснеш лудо рали. Губещите позиции затваряй бързо, печелившите- бавно.
А относно обстановката, търгувай пазара, а не каквото пишат по медиите. Големите риби се хващат в мътни води, а не когато хоризонта е беоблачен. Докато хората се решат, пазара може да е 5-10 % нагоре много лесно...
прекалено рано прибраните печалби са до голяма степен загуба... разбира се, добре е да има страх, но страха не трябва да управлява решенията...Разбира се ще има и лоши дни, но ралито едва сега започва.
Да, нивата са смешни и имахме време да свикнем с тях, като да ни се струват нормални.. Може би е добра идея да позабравя за къси, за известен период.
Коментар