IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE (архив до 19.06.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Ajax4o Разгледай мнение
    The exception is that odd lots can be routed to NYSE/ARCA/AMEX, but only as part of a basket order or as a market-on-close (MOC) order.
    Ами това, потвърждава, че все пак можеш да си пускаш каквито си искаш нареждания. Пак казвам, пускал съм много такива "odd lots" и досега не съм имал никакви проблеми, нито за купуване, нито за продаване.
    Казвам го, за да направя паралел с борсата в Хонк Конг. Там тази хватка не работи. Поне за мен е така. Търгувах с едни акции на които "board lot"-а беше 500 и лотове некратни на 500 не ги приемаше по никакъв начин. На NYSE/ARCA не е така. Просто ги отклонява встрани, но всичко си минава без дерт.

Коментар

• Първоначално изпратено от snaky Разгледай мнение
      Ами преразкажи какво пише, че на мен ми излиза "Page not found". Иначе аз съм точно при Интерактив. С такива лотове по 100 или по колкото и да е, не са ми правили проблеми.
      What is an "Odd Lot" in stocks?
      Overview:
      Simply stated, an "Odd Lot" is a stock order comprised of less than 100 shares of stock. So any stock order from 1 share to 99 shares is considered to be an odd lot.

This is the pertinent information traders should know about odd lot orders:

An odd lot is a number of shares less than 100 (1-99)
      A "Round Lot" is 100 shares of stock
      Any number of shares that is a multiple of 100 is a round lot (i.e. 100, 600, 1,600, etc)
      An order for a number of shares greater than 100, but not a multiple of 100 (i.e. 142, 373, 1,948, etc) is a "Mixed Lot" (AKA PRL, or partial round lot, order)
      Odd-Lot orders are not posted to the bid/ask data on exchanges
      Odd-Lot executions are not posted to the tape (i.e. the odd-lot orders which are executed will not show up on reporting data such as Bloomberg as trades)
      Odd-Lot orders are taken into the order book at the exchange they are routed to. When the exchange is able to match an order from the other side of the book with the odd-lot, it will be filled. This could lead to delay on execution of an odd-lot.
      There are numerous guidelines for the routing of odd-lot orders: Odd-Lot orders to initiate positions will not be routed to primary exchanges; Odd-Lot orders can be routed to primary exchanges, but only if the order in question is to close out a preexisting position; IB will not direct-route odd-lot orders which initiate positions to primary exchanges, therefore these type of orders should be Smart Routed so that IB's routing system can send the order to an ECN for execution. The exception is that odd lots can be routed to NYSE/ARCA/AMEX, but only as part of a basket order or as a market-on-close (MOC) order.
      A mixed lot or PRL (i.e. 257 shares) direct-routed to NYSE/AMEX will be submitted in whole to the exchange (applies to both market and limit orders). If the order is direct-routed to NYSE/ARCA, only the round lot portion of the order will be submitted and, if it is executed, the IB system will cancel the remaining odd-lot portion of the order. If the order is routed via IB Smart Routing, all market centers are eligible to receive the order according to the Smart Routing logic (including NYSE/ARCA, but only for the round lot portion of the order).
      IB will not route odd-lot orders for HOLDRS. The odd-lot portion of a PRL order for HOLDRS will be rejected by the IB system after the round lot portion of the order is executed.
      Individual exchanges may impose certain restrictions on odd lot orders, in addition to any of the restrictions mentioned above
      From Tokyo, to London, to the New York Stock Exchange - We Trade The World!!!
      България Над Всичко

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
        http://ibkb.interactivebrokers.com/article/1062

Това ще помогне И информацията е от истински брокер
        Ами преразкажи какво пише, че на мен ми излиза "Page not found". Иначе аз съм точно при Интерактив. С такива лотове по 100 или по колкото и да е, не са ми правили проблеми.

Коментар

http://ibkb.interactivebrokers.com/article/1062

Ти го каза! : )))
          България Над Всичко

Коментар

• http://ibkb.interactivebrokers.com/article/1062

Коментар

Ами ти хубаво си го учил, ама аз пък съм плащал такси за транзакции и не говоря наизуст Търгувал съм и акции, и ЕТФ, и ЕТН. Никакъв дерт не съм имал.
              Е ти да не мислиш, че аз не търгувам? Сигурно имам по-голям оборот на ден от теб даже :P
              България Над Всичко

Коментар

Не мога да намеря факти да те оборя в момента, но аз съм го учил защото съм държал изпит и знам, че това, което твърдя е истина

Поздрави!
                Ами ти хубаво си го учил, ама аз пък съм плащал такси за транзакции и не говоря наизуст Търгувал съм и акции, и ЕТФ, и ЕТН. Никакъв дерт не съм имал.

Коментар

• Ако може конкретно с имена, а то истински не истински които тепърва започва да може да разбере за какво става дума.

Коментар

"Истински брокер" значи "не бъкет", т.е. такъв, които ползва клиърингова къща и централен депозитар.
                    А това за лота от 100 дяла мога да гарантирам, че не е вярно. Преди 2 седмици си бях купил и съответно по-късно продадох 67 бройки Боинг. Това ако не е "рошаво число", кое е?
                    Не мога да намеря факти да те оборя в момента, но аз съм го учил защото съм държал изпит и знам, че това, което твърдя е истина

Поздрави!
                    България Над Всичко

Коментар

Какво значи "истински брокер" ?
                      Прав си, че лота се определя от акцията /най-вече цената на акцията/, но за 98% от акциите на борсите в САЩ лота е 100 дяла /shares/.
                      "Истински брокер" значи "не бъкет", т.е. такъв, които ползва клиърингова къща и централен депозитар.
                      А това за лота от 100 дяла мога да гарантирам, че не е вярно. Преди 2 седмици си бях купил и съответно по-късно продадох 67 бройки Боинг. Това ако не е "рошаво число", кое е?

Коментар

Не разбирам изобщо к'ви са тез лотове и глупости Търгувал съм различни ЕТФ-и и съм си купувал точно толкова, колкото ми е кеф. Ако има някакви ограничения, те ще са от бъкета. Аз лично ползвам истински брокер и не съм имал такива проблеми. Купувал съм си всякакви "рошави" бройки. Говорим за NYSE, разбира се.
                        Иначе вярно е, че има места, на които има такива ограничения, например Хонк Конг. Доста се зачудих 1вия път като не ми мина ордера. Там всяка акция си има минимален обем на търговия. Точно тези лотове, за които говорите, но това се нарича "board lot". Това зависи от съответната борса и обикновено е индивидуален обем за акциите на всяка отделна компания.
                        Това, за което говори Тони "Min. Quotation Volume" според мен е минималния обем, които се задължава да осигури маркет мейкърът, за да може да влезеш/излезеш от позиция без да повлияеш на цената, ако пазара не е много активен за сесията. Все пак ЕТФ-а се търгува като акция, но не е точно акция. Да не говорим за ЕТН, които по своята същност си е дългов инструмент - обещание да ти се плати дадена сума в бъдеще без значение какъв е подлежащия актив.
                        Какво значи "истински брокер" ?
                        Прав си, че лота се определя от акцията /най-вече цената на акцията/, но за 98% от акциите на борсите в САЩ лота е 100 дяла /shares/.
                        България Над Всичко

Коментар

• Не разбирам изобщо к'ви са тез лотове и глупости Търгувал съм различни ЕТФ-и и съм си купувал точно толкова, колкото ми е кеф. Ако има някакви ограничения, те ще са от бъкета. Аз лично ползвам истински брокер и не съм имал такива проблеми. Купувал съм си всякакви "рошави" бройки. Говорим за NYSE, разбира се.
                          Иначе вярно е, че има места, на които има такива ограничения, например Хонк Конг. Доста се зачудих 1вия път като не ми мина ордера. Там всяка акция си има минимален обем на търговия. Точно тези лотове, за които говорите, но това се нарича "board lot". Това зависи от съответната борса и обикновено е индивидуален обем за акциите на всяка отделна компания.
                          Това, за което говори Тони "Min. Quotation Volume" според мен е минималния обем, които се задължава да осигури маркет мейкърът, за да може да влезеш/излезеш от позиция без да повлияеш на цената, ако пазара не е много активен за сесията. Все пак ЕТФ-а се търгува като акция, но не е точно акция. Да не говорим за ЕТН, които по своята същност си е дългов инструмент - обещание да ти се плати дадена сума в бъдеще без значение какъв е подлежащия актив.

Коментар

Лотът е 100, но няма проблем да минават и по-малък брой, както и некратен на 100 по-голям.
                            Демек ако пуснеш 25 акции, пак ще получиш изпълнение. Както и за 123.
                            Възможно е някои брокери да не разрешават търговия некратна на 100. Но това вече е проблем при Ябълките и гуглето например, както и при паяци и диаманти.
                            Говоря само и единствено за акции и ЕТФи, не говоря изобщо за договори за разлика върху тях. Там всеки бъкет си ги цъка както си иска.
                            Лично моят съвет е да предпочита българското винаги, но не и при избор на брокер извън БГ.
                            Оф, ами честни казано аз съм купувал не кратна на 100 бройка, ако съм имал акции преди това и са били од-лот, демек, ако имам 373 акции, допълвам с 127 до 500. Но за откриване на нова позиция с 127 не съм сигурен, че ще мога...
                            ДЗР-тата са друга работа - не съм барал с години такива неща
                            Последното изречение ми звучи нещо от сорта "бялото е бяло, ако не е черно"
                            България Над Всичко

Коментар

Аз търгувам само в САЩ и там лота си е 100 дяла на лот - стандартно! Не знам как да му помогна! : ) Знаеш на теб съм ти споделял някои изумително щури акции... В тоя ред на мисли FSLR изживява ренесанс
                              Лотът е 100, но няма проблем да минават и по-малък брой, както и некратен на 100 по-голям.
                              Демек ако пуснеш 25 акции, пак ще получиш изпълнение. Както и за 123.
                              Възможно е някои брокери да не разрешават търговия некратна на 100. Но това вече е проблем при Ябълките и гуглето например, както и при паяци и диаманти.
                              Говоря само и единствено за акции и ЕТФи, не говоря изобщо за договори за разлика върху тях. Там всеки бъкет си ги цъка както си иска.
                              Лично моят съвет е да предпочита българското винаги, но не и при избор на брокер извън БГ.

Коментар

Имам важни финансови дела изискващи мобилизиране на всеки лев. Евентуално на есен, но ми се ще истински брокер, а няма пари. Но ти не помагаш на Тони. Какво искаше да кажеш с "Къде търгувате"
                                Имам предвид, помогни му с брокер, защото действително от Еврофинанс може и да му искат 3000 бройки за търгуване
                                Аз търгувам само в САЩ и там лота си е 100 дяла на лот - стандартно! Не знам как да му помогна! : ) Знаеш на теб съм ти споделял някои изумително щури акции... В тоя ред на мисли FSLR изживява ренесанс
                                България Над Всичко

Коментар

Working...
                                X