IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Злато,Сребро и Скъпоценни метали - Технически анализ

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
    Да де, ама има една тънка разлика. Сега Бернанке е пуснал печатницата на 3 смени и най-важното... НЯМА КАК ДА Я СПРЕ! Защото в момента в който я спре САЩ ще обявят фалит!
    Така е мастъре, ама това е дългосрочният тренд за което говориш. Да не мислиш, че доларът се е обезценили два пъти и половина от август? Нормално е среброто като растеше така да има дълбока корекция и ако погледнеш историческите цени, такива корекции при среброто има през една-две години. Като завърши сериозните купувачи пак ще влязат. Просто сме в корекция, не е краят на тренда...
    "Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."

Коментар

• хмммм много интересно преглеждайки балансите на онзи фонд... дето е на JPMorgan... оказва се, че на 29 Април са продали 10 млн унции сребро, на 2 Май са продали още 10 млн унции сребро, и на 3 Май са продали още 10 млн унции сребро.. т.е. само за последните 3-и работни дни са продали 30 млн унции сребро, което почти 10% от портфейла им . Много ми е интересно колко са продали днес ... утре ще видим .

Ей големи тарикати са тия JPMorgan... продавайки така... всеки ден по 10 млн унции сребро ще набутат среброто на "инвеститорите" съвсем скоро и тогава да видим дали ще има спирка по пързалката към 20$ или не
      Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• http://www.investor.bg/news/article/116397/338.html

Схема, направи си скъсяването, жив и здрав да си, ама дългосрочния план изглежда по-друг

Не знам колко е компетентна нашата централна банка, ама тия на Китай, Русия, Индия и Мексико явно са гола вода

Коментар

• Гари,

тия нива 30-20$ ще ги достигнем много бързо (Аз мислих и мисля, че до края на годината без проблем ще го видим около 20$ ако не и по-надолу). Но след нещо което забелязах вчера... има вероятност до месец среброто да го видим под 30$.

Относно производствената стойност. Не само, че няма значение, а е един от най-важните фактори. За това даже в Иконмическите ВУЗове при оценка на активи/акции/ компании Cost Basis Analysis e един от най-изучаваните и най-главните. Когато бях студент навремето... по Financial Markets и Risk Mgmt това беше един от основните 4-ри анализа които се учиха за оценка на активи/ компании/ акции. .

Отностно търсенето и предлагането на сребро. Аз неколкоратно споменавах Април месец относно Търсене/Предлагана на сребро. Официланите данни показват:
          Търсенето на Сребро за производството е почти постояно през последните 10 години (за индустрията има лек скок с по-около 2-3 % на година, но за фотографията има 3-и пъти спад за тези 10 години поради новите технологии). А Предлагането всяка година надвишава търсенето с по около 5%. Като 2010 Предлагането надхвърля търсенето почти с 20%, през 2009-та почти с 10% . т.ч. това си е чисто и просто казано - Свръхпредлагане на сребро!!!

Първоначално изпратено от Гари Разгледай мнение
          И няма резон да се гледа производствена цена на среброто при положение, че се добива много по-малко сребро отколкото се използва. Важно е количеството на наличните запаси.

Тия нива - 30, 20 долара ще ги стигнем само ако спрат маржин търговията със сребро и пак ще е до време само.

Коментар

• Първоначално изпратено от Гари Разгледай мнение
            Така са се справили с братя Хънт едно време и имат опит.
            Да де, ама има една тънка разлика. Сега Бернанке е пуснал печатницата на 3 смени и най-важното... НЯМА КАК ДА Я СПРЕ! Защото в момента в който я спре САЩ ще обявят фалит!
            Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнение
              е ако схемата търгува предимно с маркет ордери...как да ти го напише предварително ... все едно да ти кажа че ще продавам на 1 ,50 ,но без лимит ордер и на сутринта ако е станало 1,51 и аз там продам ти да се сърдиш и да ме наричаш лъжльо...не си прав
              ))
              Хайде, да чуем пак, какво мисли тесния специалист Има ли балон или не
              Я всегда буду твоим поводом напиться.

Коментар

• Среброто вярно се беше понадуло, ама тоя спад е само заради увеличения маржин на COMEX. Три пъти за седмица го вдигат все пак, през ден направо и явно са решени да продължат. Така са се справили с братя Хънт едно време и имат опит.
                Сега за 5000 унции сребро искат $16,200, което прави към 8% маржин. Няма да се учудя ако стане и 20% съвсем скорое. Хубавото е, че над 100% няма как да искат. И тогава среброто ще скача с $20 на ден.

И няма резон да се гледа производствена цена на среброто при положение, че се добива много по-малко сребро отколкото се използва. Важно е количеството на наличните запаси.

Тия нива - 30, 20 долара ще ги стигнем само ако спрат маржин търговията със сребро и пак ще е до време само.

Коментар

• хехе... виж... мене мечката не ме гони...т.к. съм в къси.

А относно тези Азиатки... . много бих се радвал ако ме подгонят ...или аз тях също бих подгонил.

Първоначално изпратено от oblachko Разгледай мнение
                  Схема много си лош не може ли това да ни гони:

...

Коментар

• Първоначално изпратено от newcastle Разгледай мнение
                    добре ве ако го бяха намалили маржина с 50% место да го увеличат дали нямаше среброто да е 100$ ей ся

Коментар

• Схема много си лош не може ли това да ни гони:

Ако затвори над 40$ ще е много добре. Може и през нощта да скочи 4-5$ ама вече ще съм нахален доволен съм че стигна 39,50 да отворя още малко. На тези от комекс им остана още малко време за спекулации тик так.

едит: Това за заравянето който е разбрал разбрал.
                      Last edited by oblachko; 04.05.2011, 22:50.

Коментар

• добре ве ако го бяха намалили маржина с 50% место да го увеличат дали нямаше среброто да е 100$ ей ся.ти секи път ако така праиш пари евала баавангенската
                        Last edited by newcastle; 04.05.2011, 22:48.

Коментар

• oblachko,

миналата седмица пуснах във форума линк на тази тема...която е типичен пример на хора купили на върха и станали дългоооооосрооооочнииии инвеститори! Т.ч. се замисли докато още спада на Златото и Среброто е малък дали искаш и ти да станеш такъв

виж как мислиха хората през 2007-а когато балона на акции почна да се пропуква на БФБ

http://m.investor.bg/forum/showthread.php?t=7356&page=3

сега е същото, но вместо акции - злато и сребро... Но май има доста мераклии да държат дълго сребро и злато...купено на върха и да чакат с години. Май доста хора искат да почустват тръпката балона да се спука и ти да държиш падащ актив... който не знаеш колко далече може да падне...

Първоначално изпратено от oblachko Разгледай мнение
                          Дам нека всеки избере да си зарови в двора 1000лв или 10 монети и след 10 години да ги изрови. Иначе на мен си ми харесват даже ей така да си ги пипам само.

Коментар

• Първоначално изпратено от oblachko Разгледай мнение
                            Дам нека всеки избере да си зарови в двора 1000лв или 10 монети и след 10 години да ги изрови. Иначе на мен си ми харесват даже ей така да си ги пипам само.
                            За заравянето на пари има една хубава притча в библията, прочети я -- Матей 25:14-30
                            "Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."

Коментар

• май Бернанке успя да спука балона

Май Мечката подгони купилите Злато и Сребро... и то доста сериозно...

Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнение
                              27.04.2011, 23:26

Колега newcastle,

човек трябва да е малко по-търпелив. Няма магическа пръчка на света, която може да направи нещо веднага . Т.ч. и аз не съм очаквал днес Бернанке да излезе, да говори и веднага след срещата Златото да стане 1400 $ и да тръгне към 1000$ и среброто да стане 40$ и да тръгне към 10$. Всяко нещо иска малко време. Но балона е на пукане .

Първоначално изпратено от newcastle Разгледай мнение

27.04.2011, 21:39

напрао го пукна бернанке.аз ти казвам ипотекирай къщата и пускай късите

Първоначално изпратено от shemata Разгледай мнение

27.04.2011, 13:20

На пукане е. Чакай да мине срещата на ФЕД и ще видим дали ще го спукат или ще задържи още малко . Може и в Петък Бернанке да го спука, или началото на другата седмица. Но пукането на балона е много много вероятно да стане тия дни.

Коментар

• Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнение
                                NewCastle,
                                т.к. аз съм мечка на Златото и то сигурно най-голямата във форума......

Какво искаш да кажеш за Дефлация/та?
                                За да поевтинява златото.долара трябва да поскъпва а това е симптом на намаляща ликвиднос(дефлация) или deleveraging.Недопустимо е защото имотите в щатите не са спрели да падат а банките имат най-вече имоти в балансите си.Долара трябваше да поскъпне доста по време на размириците т.е вече не е смятан за safe haven

Коментар

Working...
                                X