Първоначално изпратено от Forex Master
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Злато,Сребро и Скъпоценни метали - Технически анализ
Collapse
X
-
"Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."
-
хмммм много интересно преглеждайки балансите на онзи фонд... дето е на JPMorgan... оказва се, че на 29 Април са продали 10 млн унции сребро, на 2 Май са продали още 10 млн унции сребро, и на 3 Май са продали още 10 млн унции сребро.. т.е. само за последните 3-и работни дни са продали 30 млн унции сребро, което почти 10% от портфейла им . Много ми е интересно колко са продали днес ... утре ще видим .
Ей големи тарикати са тия JPMorgan... продавайки така... всеки ден по 10 млн унции сребро ще набутат среброто на "инвеститорите" съвсем скоро и тогава да видим дали ще има спирка по пързалката към 20$ или неМнението ми не е препоръка!!!
Коментар
-
http://www.investor.bg/news/article/116397/338.html
Схема, направи си скъсяването, жив и здрав да си, ама дългосрочния план изглежда по-друг
Не знам колко е компетентна нашата централна банка, ама тия на Китай, Русия, Индия и Мексико явно са гола вода
Коментар
-
Гари,
тия нива 30-20$ ще ги достигнем много бързо (Аз мислих и мисля, че до края на годината без проблем ще го видим около 20$ ако не и по-надолу). Но след нещо което забелязах вчера... има вероятност до месец среброто да го видим под 30$.
Относно производствената стойност. Не само, че няма значение, а е един от най-важните фактори. За това даже в Иконмическите ВУЗове при оценка на активи/акции/ компании Cost Basis Analysis e един от най-изучаваните и най-главните. Когато бях студент навремето... по Financial Markets и Risk Mgmt това беше един от основните 4-ри анализа които се учиха за оценка на активи/ компании/ акции. .
Отностно търсенето и предлагането на сребро. Аз неколкоратно споменавах Април месец относно Търсене/Предлагана на сребро. Официланите данни показват:
Търсенето на Сребро за производството е почти постояно през последните 10 години (за индустрията има лек скок с по-около 2-3 % на година, но за фотографията има 3-и пъти спад за тези 10 години поради новите технологии). А Предлагането всяка година надвишава търсенето с по около 5%. Като 2010 Предлагането надхвърля търсенето почти с 20%, през 2009-та почти с 10% . т.ч. това си е чисто и просто казано - Свръхпредлагане на сребро!!!
Първоначално изпратено от Гари Разгледай мнениеИ няма резон да се гледа производствена цена на среброто при положение, че се добива много по-малко сребро отколкото се използва. Важно е количеството на наличните запаси.
Тия нива - 30, 20 долара ще ги стигнем само ако спрат маржин търговията със сребро и пак ще е до време само.Мнението ми не е препоръка!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Гари Разгледай мнениеТака са се справили с братя Хънт едно време и имат опит.Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнениее ако схемата търгува предимно с маркет ордери...как да ти го напише предварително ... все едно да ти кажа че ще продавам на 1 ,50 ,но без лимит ордер и на сутринта ако е станало 1,51 и аз там продам ти да се сърдиш и да ме наричаш лъжльо...не си прав
Хайде, да чуем пак, какво мисли тесния специалист Има ли балон или неЯ всегда буду твоим поводом напиться.
Коментар
-
Среброто вярно се беше понадуло, ама тоя спад е само заради увеличения маржин на COMEX. Три пъти за седмица го вдигат все пак, през ден направо и явно са решени да продължат. Така са се справили с братя Хънт едно време и имат опит.
Сега за 5000 унции сребро искат $16,200, което прави към 8% маржин. Няма да се учудя ако стане и 20% съвсем скорое. Хубавото е, че над 100% няма как да искат. И тогава среброто ще скача с $20 на ден.
И няма резон да се гледа производствена цена на среброто при положение, че се добива много по-малко сребро отколкото се използва. Важно е количеството на наличните запаси.
Тия нива - 30, 20 долара ще ги стигнем само ако спрат маржин търговията със сребро и пак ще е до време само.
Коментар
-
хехе... виж... мене мечката не ме гони...т.к. съм в къси.
А относно тези Азиатки... . много бих се радвал ако ме подгонят ...или аз тях също бих подгонил.
Първоначално изпратено от oblachko Разгледай мнениеСхема много си лош не може ли това да ни гони:
...Мнението ми не е препоръка!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от newcastle Разгледай мнениедобре ве ако го бяха намалили маржина с 50% место да го увеличат дали нямаше среброто да е 100$ ей сяМнението ми не е препоръка!!!
Коментар
-
Схема много си лош не може ли това да ни гони:
Ако затвори над 40$ ще е много добре. Може и през нощта да скочи 4-5$ ама вече ще съм нахален доволен съм че стигна 39,50 да отворя още малко. На тези от комекс им остана още малко време за спекулации тик так.
едит: Това за заравянето който е разбрал разбрал.Last edited by oblachko; 04.05.2011, 22:50.
Коментар
-
oblachko,
миналата седмица пуснах във форума линк на тази тема...която е типичен пример на хора купили на върха и станали дългоооооосрооооочнииии инвеститори! Т.ч. се замисли докато още спада на Златото и Среброто е малък дали искаш и ти да станеш такъв
виж как мислиха хората през 2007-а когато балона на акции почна да се пропуква на БФБ
http://m.investor.bg/forum/showthread.php?t=7356&page=3
сега е същото, но вместо акции - злато и сребро... Но май има доста мераклии да държат дълго сребро и злато...купено на върха и да чакат с години. Май доста хора искат да почустват тръпката балона да се спука и ти да държиш падащ актив... който не знаеш колко далече може да падне...
Първоначално изпратено от oblachko Разгледай мнениеДам нека всеки избере да си зарови в двора 1000лв или 10 монети и след 10 години да ги изрови. Иначе на мен си ми харесват даже ей така да си ги пипам само.Мнението ми не е препоръка!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от oblachko Разгледай мнениеДам нека всеки избере да си зарови в двора 1000лв или 10 монети и след 10 години да ги изрови. Иначе на мен си ми харесват даже ей така да си ги пипам само."Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."
Коментар
-
май Бернанке успя да спука балона
Май Мечката подгони купилите Злато и Сребро... и то доста сериозно...
Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнение27.04.2011, 23:26
Колега newcastle,
човек трябва да е малко по-търпелив. Няма магическа пръчка на света, която може да направи нещо веднага . Т.ч. и аз не съм очаквал днес Бернанке да излезе, да говори и веднага след срещата Златото да стане 1400 $ и да тръгне към 1000$ и среброто да стане 40$ и да тръгне към 10$. Всяко нещо иска малко време. Но балона е на пукане .
Първоначално изпратено от newcastle Разгледай мнение
27.04.2011, 21:39
напрао го пукна бернанке.аз ти казвам ипотекирай къщата и пускай късите
Първоначално изпратено от shemata Разгледай мнение
27.04.2011, 13:20
На пукане е. Чакай да мине срещата на ФЕД и ще видим дали ще го спукат или ще задържи още малко . Може и в Петък Бернанке да го спука, или началото на другата седмица. Но пукането на балона е много много вероятно да стане тия дни.
Мнението ми не е препоръка!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнениеNewCastle,
т.к. аз съм мечка на Златото и то сигурно най-голямата във форума......
Какво искаш да кажеш за Дефлация/та?
Коментар
Коментар