IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Злато,Сребро и Скъпоценни метали - Технически анализ

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Да почнеш да играеш контра на тренд още от самото начало на тренда е стратегия/тактика равносилна на харакири.
    Май доста хора искат да фалират покрай спада на Златото и Среброто. По-голямата част ще фалират, т.к. нямат никаква визия какво търгуват и защо. Да търгуваш без анализ .... рано или късно води до фалит.
    Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• И аз така мисля някой залага на креш в момента и изкуствено панират инвеститорите в метали, цената пада всички разпродават ония тарикати купуват евтино знаейки че хартията няма стойност спрямо металите и в един момент се оказва че пак притежават всичкото злато а световното население се радва на тоалетна хартия на квадратен километър
      Last edited by valk; 05.05.2011, 09:37.

Коментар

• Първоначално изпратено от Гари Разгледай мнение
        Среброто вярно се беше понадуло, ама тоя спад е само заради увеличения маржин на COMEX. Три пъти за седмица го вдигат все пак, през ден направо и явно са решени да продължат. Така са се справили с братя Хънт едно време и имат опит.
        Сега за 5000 унции сребро искат $16,200, което прави към 8% маржин. Няма да се учудя ако стане и 20% съвсем скорое. Хубавото е, че над 100% няма как да искат. И тогава среброто ще скача с $20 на ден.
        Я виж ти - излъгал съм за трите увеличения на маржин изискванията на SME. Всъщност са 5. От днес сумата за 5000 унции скача от $16 200 на $18 900, а от 9 май - $21 600. При сегашните цени ($39) маржина вече отива на 11%.
        Last edited by Гари; 05.05.2011, 08:15.

Коментар

• Първоначално изпратено от Tuktam Разгледай мнение
          прави много резки движения надолу , но след това си прави бавни и сигурни нагоре обикновенно със нов връх
          Това е характерно за всеки бичи тренд.
          "Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."

Коментар

• Първоначално изпратено от newcastle Разгледай мнение
            то и да няма QE3 достатъчно е долара да отслабва
            Да, достатъчно е китайците или японците да си продадат доларовите резерви
            "Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."

Коментар

• Първоначално изпратено от Optic Разгледай мнение
              Нямаш достатъчно опит със среброто. Виж 2008 как за три дни падна от 21 на 17,50 и как за два месеца падна от 19 на 9 долара.
              Optic замислих се доста над тези твои думи и прерових миналото малко и незнам дали си внушавам или е така но среброто от около 2 години прави много резки движения надолу , но след това си прави бавни и сигурни нагоре обикновенно със нов връх и си мисля ,че сега ще направи движение до ~42.5$ след това малко назаде до ~40 $ и летим яко нагоре Какво мислите

Коментар

И аз мисля, че QE3 няма да дойде веднага. Трябва първо да има як краш по борсите за да може Фед да излезе и да каже, че без QE3 ще изпаднем пак в положението след фалита на леман. Тогава ще е златният момент за купуване на сребро във всичките му форми (най-добре опции), веднъж на три години
                то и да няма QE3 достатъчно е долара да отслабва

Коментар

• Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнение
                  Миналата седмица ФЕД пропука балона на 27-и Април А в Събота и Неделя с "убийството" на Осама бин Ладен ....направо пръснаха балона. Това за мене беше нещо ново....

т.ч. тренда вече е от ясен по ясен --- много надолу!!!
                  Търсиш причини да пада и естествено намираш такива. Ако гледаш от другата страна и търсиш причини да расте пак ще намериш.

Аз поне в момента в който усетя че почна да градя представите си на някаква история, колкото ще да ми изглежда истинска, винаги имам едно наум че тази история е моя история и далеч не е задължително да е вярна.

Все едно, и аз мисля че е балон, и че е по-верятно тренда да е надолу. Но при тези колебания все пак има вероятност още утре да вземе да връща нагоре.

Коментар

• Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнение
                    Optic,

аз по-скоро мисля, че няма повече печатане на пари

QE1 свърши
                    QE2 свършва в края на другия месец.

QE3... ако щеше да има, то Бернанке щяха да го оповестят на срещата на 27 Април, а той хем не каза нищо за QE3 ...хем на конференцията след срещата каза че "QE3 is unlikely"... Т.е. това беше печатането на пари... свърши . Но Бернанке още каза, че ще реинвестират лихвата от ценните книжа които държи ФЕД, което мисля не е толкова обезпокояващо от гледна точка на увеличаване на паричната маса, т.к. и да има увеличаване на паричната маса ще е незначително . Но кое е доста интересно... в Сряда на 27 Април Бернанке каза, че ФЕД ще запази своя Balance Sheet за известен период след изтичането на QE2, докато икономиката се почуства още по-стабилна ... НО!!! Голямото НО!!! В петък 29 Април 2011 излезна Balance Sheet-a на ФЕД за Ню Йорк... интересното беше, че беше намалял с около 3-4 млрд$ (не помня точно) от общо около 30 млрд $. Което показва, че ФЕД почва не само че да не печата пари повече... ами точно обратното, а именно да тегли пари от икономиката . Разбира се, че първо от Ню Йорк... т.к. това е едно от първите места което излезна от рецесията в САЩ, т.ч. нормално първо от такива места като Ню Йорк, Чикаго и т.н. които първи излезнаха от рецесията и се развиват доста добре вече, да се почне с тегленето на пуснатите напечатани пари от спасителните програм => т.е. това беше също доста показателно за престоящия спад на Златото и Среброто .
                    И аз мисля, че QE3 няма да дойде веднага. Трябва първо да има як краш по борсите за да може Фед да излезе и да каже, че без QE3 ще изпаднем пак в положението след фалита на леман. Тогава ще е златният момент за купуване на сребро във всичките му форми (най-добре опции), веднъж на три години

Коментар

• Миналата седмица ФЕД пропука балона на 27-и Април А в Събота и Неделя с "убийството" на Осама бин Ладен ....направо пръснаха балона. Това за мене беше нещо ново....

т.ч. тренда вече е от ясен по ясен --- много надолу!!!

Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение

...
                      А и вече изобщо не съм сигурен че основния тренд нагоре е в сила. 20% надолу за толкова кратко време обезсмисля всякакви представи за сила на тренд.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                        Волатилността при среброто излезе извън всякакви исторически сравнения. Това за мен е луд пазар. А както може да се печели много така и може да се губи много.
                        А и вече изобщо не съм сигурен че основния тренд нагоре е в сила. 20% надолу за толкова кратко време обезсмисля всякакви представи за сила на тренд.
                        Нямаш достатъчно опит със среброто. Виж 2008 как за три дни падна от 21 на 17,50 и как за два месеца падна от 19 на 9 долара.

Коментар

• Optic,

аз по-скоро мисля, че няма повече печатане на пари

QE1 свърши
                          QE2 свършва в края на другия месец.

QE3... ако щеше да има, то Бернанке щяха да го оповестят на срещата на 27 Април, а той хем не каза нищо за QE3 ...хем на конференцията след срещата каза че "QE3 is unlikely"... Т.е. това беше печатането на пари... свърши . Но Бернанке още каза, че ще реинвестират лихвата от ценните книжа които държи ФЕД, което мисля не е толкова обезпокояващо от гледна точка на увеличаване на паричната маса, т.к. и да има увеличаване на паричната маса ще е незначително . Но кое е доста интересно... в Сряда на 27 Април Бернанке каза, че ФЕД ще запази своя Balance Sheet за известен период след изтичането на QE2, докато икономиката се почуства още по-стабилна ... НО!!! Голямото НО!!! В петък 29 Април 2011 излезна Balance Sheet-a на ФЕД за Ню Йорк... интересното беше, че беше намалял с около 3-4 млрд$ (не помня точно) от общо около 30 млрд $. Което показва, че ФЕД почва не само че да не печата пари повече... ами точно обратното, а именно да тегли пари от икономиката . Разбира се, че първо от Ню Йорк... т.к. това е едно от първите места което излезна от рецесията в САЩ, т.ч. нормално първо от такива места като Ню Йорк, Чикаго и т.н. които първи излезнаха от рецесията и се развиват доста добре вече, да се почне с тегленето на пуснатите напечатани пари от спасителните програм => т.е. това беше също доста показателно за престоящия спад на Златото и Среброто .

Първоначално изпратено от Optic Разгледай мнение
                          ...

...

Коментар

Пазарът не е луд, просто е волатилен. За такива пазари хората отдавна са открили топлата вода и това е когато цената е ниска да увеличаваш, когато е висока да олекотяваш позицията -- докато основният тренд е нагоре. При волатилни пазари се печели много повече от заспалите, ако знаеш как.
                            Волатилността при среброто излезе извън всякакви исторически сравнения. Това за мен е луд пазар. А както може да се печели много така и може да се губи много.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                              В момента пазара е луд, както може да падне до 20 така и може да се качи до 50. Ако продължи да пада с тези темпове, без да върне нагоре значи балона е бил грандиозен - поне като движение на цената.

Аз поне ако играех на среброто бих затворил всички къси - ей така за сигурност. Макар че както казах в една друга тема в такъв пазар съм просто зрител.
                              Пазарът не е луд, просто е волатилен. За такива пазари хората отдавна са открили топлата вода и това е когато цената е ниска да увеличаваш, когато е висока да олекотяваш позицията -- докато основният тренд е нагоре. При волатилни пазари се печели много повече от заспалите, ако знаеш как.

Коментар

• В момента пазара е луд, както може да падне до 20 така и може да се качи до 50. Ако продължи да пада с тези темпове, без да върне нагоре значи балона е бил грандиозен - поне като движение на цената.

Аз поне ако играех на среброто бих затворил всички къси - ей така за сигурност. Макар че както казах в една друга тема в такъв пазар съм просто зрител.

Коментар

Working...
                                X