Първоначално изпратено от supertrader
Разгледай мнение
После,
Диелектрик ПРОБИВА от напрежение, не от ток. Т.е., при по-високо от пределно допустимото. При КС имаш СВРЪХТОК, който, води - поради надвишаващи якостта, динамични свръх-усилия - до увреждане на „плочите” на кондензатора от скъсване /прегаряне/ ѝ до внезапна рязка загуба на капацитет. КАТО СТРАНИЧНО ЯВЛЕНИЕ, САМО ПОНЯКОГА, се случва поради същите сили, ѝ да се скъса диелектрикът или опрат плочите , което бъркат някои с „пробив” ( т.е., имаме механично разрушаване на изолацията) но, кондензатори има специално за много висок импулсен ток (големи са и скъпи) които, не в „импулсно захранване”, ами в уста
новки и системи за електромагнитно наковаване / изтегляне / се използват, и то, как! Вярно, там животът им се измерва с брой разряди... ТАМ, зареждането е бавно ( до към 5 - 10 - 20 kV за десетки секунди до минути) a виж, разрядът, става за микросекунди при токове до и над 100 кА, ако усещаш порядъка, върху специален индуктор. Съответният механичен Удар от няколко хил.джаула, страхотна работа върши. Както и да е, думата ми беше, че такъв режим има и широко се използва за индустриални цели възможно, без ти да си чувал за това. В руския нет има доста публикации по „МИОМ” (магнитно-импулсна обработка на материалите), тяхно изобретение, някъде от 60-те години. Украинците са доста силни в подобни кондензатори, примерно.
Аз питах за батериите: Брой цикли, скорост на спадане капацитета им след претоварване и КС. Виж, какво плещи Импотеций, все тая, храни се от енергията на чуждата обида, паразитът...
Джокер: Въпросната тръба се предвижда да,се прави по този способ. Цялата операция по нейното производство - секунда! - и готово, с 3 до 5 пъти (така пишат експертите по МИОМ) по-висока сигма на провлачване от тази на твърдата мед, без доп.закаляване. - Оттам съм „свЕтнат”, иначе, можеше и аз да не съм чувал.
Коментар