Първоначално изпратено от Mateev
Разгледай мнение
Благодаря ти за любопитния линк. Отделих му 20-тина минути и не съм оптимистично настроен.
Идеята принадлежи на покойния самоук изобретател Ken Shoulders. Самоуки изобретатели правещи открития във фундаменталните науки винаги са ме плашели. От една страна формалната неграмотност като че ли дава известни предимства, но пък от друга създава огромни спънки. Работил е върху най-различни проекти с различно ново на абсурдност и май никой не е достигнал завършек. Официалната наука многозначително мълчи, а финансирането е идвало от богат лихтенщайнски принц.
Фирмата от линка е дело на група руснаци, взели патент за вакуумен супер-кондензатор. В патента не се споменава и дума за принципа на действие, но пък доста добре е описана конструкцията. Изглежда като нещо, което дори и аз мога да сглобя за няколко часа като твърдението е че се държи подобно на съществуващите супер кондензатори, но вместо с 5v може да се зарежда до десетки и дори стотици волтове. Ако това е истина, то е революционно по отношение на суперкондензаторите. Доколкото знам няма официално физическо обяснение защо подобна конструкция би работила.
Естествено, конструкцията, точно както е описана в патента може и да не работи - работоспособността не е изискване за издаването на патент.
https://patentimages.storage.googlea...A2773393A1.pdf
Коментар