И БЕЗ кои свойства на златото ще мине електрониката ? Аз като по-прост твърдя, че МНОГО СИЛНО , ще осакатее, примерно.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Електрически автомобили - как започват да влияят на пазарите
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнениеЕлектрониката или електротехниката няма да умрат без златото. В момента го ползват, защото го има, но може да се разминат и без него. Има много алтернативи.
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеДобре за разлика от теб ще се съглася че не съм прав, и златото никога няма да се изчерпи, откъдето и да изкопаеш един кубик пръст в него някакви атоми злато ще присъстват.
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеlevi_desni, много си е цял лев, ако се направи производство както трябва вложените материали в един топлообвенник за корито за душ кабина едва ли ще са повече от 2 лева.
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеИмхотеп, електролита е общ, херметизацията е колкото и между отделните клетки на оловните акумумулатори. Те не са перфектно херметични, това което Матеев компетентно заяви че с ултразвук се запояват капаците на оловните акумулатори е вярно, с тази подробност че се запояват по периферията а вътре тънките прегради между отделните клетки по тази технология с ултразвук или ток с висока честота не могат да се запоят понеже се изисква силно притискане, а те преградите са тънки и биха поддали така че да не се получи необходимото притискане.
Какво ли още има да видим?Last edited by levi_desni; 29.05.2021, 02:38.
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеДобре за разлика от теб ще се съглася че не съм прав, и златото никога няма да се изчерпи, откъдето и да изкопаеш един кубик пръст в него някакви атоми злато ще присъстват.
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеНе знам, но според мен идеята е супер и верния път е да се правят и да се влагат от сега в електромобилите, например два модула такива и останалите по старата концепция за която има производственни мощности. Идеята ми е големия ток, пиковите токове да удрят в такива модули, регенерацията също подава голям ток към батерията. Защото за да се получи цена която да е много добра си е необходимо време да се разработи самото им производство. Електромобилите никога няма да станат масови, но могат да предизвикат недостиг и липса дори на някои суровини което да се отрази доста трайно. Поне автомобили с ел.трансмисия ако се случат по трайно няма да е никак зле а за тях ще трябват батерии като буфер за ток.
Просто сметка без кръчмар. Дори бих казал, че никакви сметки не си правил ти и твоя кумир Пирамид, и всичките ви твърдения се измислят само с чесане зад врата и гледане в тавана.
Коментар
-
Имхотеп, електролита е общ, херметизацията е колкото и между отделните клетки на оловните акумумулатори. Те не са перфектно херметични, това което Матеев компетентно заяви че с ултразвук се запояват капаците на оловните акумулатори е вярно, с тази подробност че се запояват по периферията а вътре тънките прегради между отделните клетки по тази технология с ултразвук или ток с висока честота не могат да се запоят понеже се изисква силно притискане, а те преградите са тънки и биха поддали така че да не се получи необходимото притискане.Last edited by supertrader; 29.05.2021, 01:13.D.Y.F-091066
Коментар
-
А за който не е разбрал идеята не е да се произвеждат стоки с програмиран живот за да не спре производството им, идеята вече е да се разработват нови стоки с такава скорост че производството да върви дори още по добре, а старите стоки да се рециклират и да не се унищожават суровини.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от levi_desni Разгледай мнение
Ох. "Общият електролит" - повтарям за сетен път - е сбъркана формулировка на Матеев.
На теб цялата ти работа е такава.
Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
А какво общо има това с общия електролит на измамника?
Коментар
Коментар