IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Електрически автомобили - как започват да влияят на пазарите

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Между другото тези неща за последните 12 години тотално осраха България и идват от ЕС решения, които са толкова бездарни и създаващи условия за корупция че чудо да стане е невъзможно тя да не се случи. Електромобилите им са новата добавка пак в тази посока, народонаселението чрез данъците които плаща и и без това са безумно високи ще плаща част от цената на електромобите на тези които могат да си позволят тези ненужно скъпи автомобили, в които инженерната мисъл е изляла цялата своя некадърност и бездарие.
    D.Y.F-091066

    Коментар


    • Pyramid, 40к за хвърчикоптер който не може да покрие собствените ти нужди от ток ако примерно искаш да се отопляваш на ток. Трябва да си му благодарен че не те е набутал, не знам други имали ли са този късмет.
      D.Y.F-091066

      Коментар


      • За колко време централа с пикова мощност 5 киловатчаса ще произведе ток за 40к лева ? Ефективната и мощност ще е една трета от пиковата, макс.цена на която е купуван тока е 1.20лв, всичкия ток го сложи на тази цена който ще бъде произведен от централата и тя произвежда ток от светлина сложи 8 часа на ден което не е реалистично също защото има и периоди през които произвежда по малко. Това нещо ще се изплати след едно хилядолетие, да живее китайския народ който продава тези неща за пари в брой. А датчиците защо горят бързо, защото само етикета е произведен в България, ама може и той да е от една южна съседка дошъл. Това нещо за батерията е 100 процента истинско, ако някой си внушава че е менте просто си виси във въздуха и се самозаблуждава. В момента нещата за батериите са стигнали до полусух твърд електролит, дизайна напълно покрива изискванията всички клетки да са в един корпус и наистина добавянето на кобалт може да се сведе до минимум.
        D.Y.F-091066

        Коментар


        • Имхотеп, производството на батерии не е чак толкова сложно и най вероятно не се отдава само на богоизбрани китайци.
          D.Y.F-091066

          Коментар


          • Имхотеп, всички тежки метали от тази група са токсични особенно окисите им, ако се вдигне съдържанието им в подпочвенните води, в питейната вода тя ще бъде трайно замърсена.
            D.Y.F-091066

            Коментар


            • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
              Батерията е много по яко копче, колкото и евтина да една батерия ще струва поне 20 процента от цената на електромобил - автомобил с електрическа трансмисия или суперхибрид. Суровините са евтини, поне в момента пък и да поскъпне ще поскъпне кобалта.
              Е кобалта не беше ли опасен?
              Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

              Коментар


              • Батерията е много по яко копче, колкото и евтина да една батерия ще струва поне 20 процента от цената на електромобил - автомобил с електрическа трансмисия или суперхибрид. Суровините са евтини, поне в момента пък и да поскъпне ще поскъпне кобалта.
                D.Y.F-091066

                Коментар


                • СМ ги иска
                  D.Y.F-091066

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                    Много хубаво че се произвеждат тези копчета и у нас.
                    Хубаво е да се произвеждат микромодулите у нас, Тях WV ще вгражда в колите си
                    Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                    Коментар


                    • Много хубаво че се произвеждат тези копчета и у нас.
                      D.Y.F-091066

                      Коментар


                      • Няма много общо с темата, ама поне става въпрос за автомобили.

                        https://www.youtube.com/watch?v=5zsKbr97Xe8

                        Доста интересно видео все едно от поредицата "как се прави"

                        Коментар


                        • ... Да поясня: Нарочно, НЕ визирам фондовия пазар. Там, нещата са тежко деформирани от ЦБ и, акомима изменения, те са от субективен, а не от обективен характер.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от chan_tura_naga Разгледай мнение

                            Да, но трябва да го поставиш в особено място на ядрен реактор. Другаде не се получава.

                            А и инцидентите с Кобалт-60 въобще не са толкова фатални.
                            Ами не си в течение с възможностите на техниката. Потърси и изгледай в интернет повече от материалите за Игор Николаевич Острецов и ще разбереш. Не ми се обяснява дълго но, ще разбереш, ако внимаваш. Ако ли не, тогава - тогава, не знам. Ама и не е моя грижа.
                            Last edited by Pyramid; 03.06.2021, 20:02.

                            Коментар


                            • chan_tura_naga, в особенно място на гръмнал реактор ли имаш предвид. Виж сега, това да се сведе употребата на олово до минимум, бои да се правят на водна основа...и много други решения в този дух са хубави неща и хубаво е че се правят. Неизбежно ще е желанието и батериите да станат cobalt free, ще дойде и решението за това.
                              D.Y.F-091066

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Бързоходко Разгледай мнение

                                Да се врнем към заглавието на темата. Ето ИПО-то на СИН Карс показа как влияе Ел. Мобила на Пазарите. Хаос и Безумие. Не е случайно. Всичко окло Ел. Мобила е спекула и психоатаки. Вече няколко пъти писах, че ел Мобил с Акукулатор си е като детско автомобиле с пружинка. Става за забавление.
                                Колкото и хитър акумулатор да измислите все тая. Най-накрая ще трябва да решавате задачката - Как да пренеса и съхраня за 3 минути, енергията която ще ползвам следващите 4 часа. И идеален акумуатор да имате все тая. Не ви решава точно тази задачка. А това прецаква перспективата на ел Мобилите. Или поне перспектива за масовото им използване.
                                По-скоро, лакомията и прекалената убеденост на народа, че (всеки за себе си) е Тарикат, и че е време той да прекара другите, вместо, да направи нещо по същество.

                                Коментар

                                Working...
                                X