IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Електрически автомобили - как започват да влияят на пазарите

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
    Става конструкцията е перфектна, това трябва - електродите да не се огъват, електроди които са направени да имат пореста структура не може да се навиват защото ще се пречупват. Другите електроди трябва да навиваш голяма площ за да се получи капацитет, после тежат и материали много се влагат. Това нещо не е никак лесно да се направи, но въпрос на организация и желание.
    Напротив, не става.
    Например ето един въпрос който би трябвало да е в компетенциите ви:
    Защо кутийката е зелена?

    Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

    Коментар


    • X_Y,
      Компаниите BMW, VW и RENAULT , НЕ СА "заяждане".
      Last edited by Pyramid; 23.01.2022, 21:16.

      Коментар


      • Става конструкцията е перфектна, това трябва - електродите да не се огъват, електроди които са направени да имат пореста структура не може да се навиват защото ще се пречупват. Другите електроди трябва да навиваш голяма площ за да се получи капацитет, после тежат и материали много се влагат. Това нещо не е никак лесно да се направи, но въпрос на организация и желание.
        D.Y.F-091066

        Коментар


        • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
          Защо да е неприложима, никой не прояви интерес, не написа - аз направих, принтирах кутийката - корпуса за батерията.
          Никой не прояви интерес защото не става.
          Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

          Коментар


          • Защо да е неприложима, никой не прояви интерес, не написа - аз направих, принтирах кутийката - корпуса за батерията. И аз го изтрих сайта.
            D.Y.F-091066

            Коментар


            • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
              Имхотеп, горивните клетки за водород по същество са батерия, процеса е електрохимичен и като устройстройство са подобни повече отколкото различни от батериите - анод, катод, мембрана са именовани частите им. Затова се учудих като го написа че това няма нищо общо с електромобилите.
              За кръглата кутийка става въпрос. Такова нещо е неприложимо.
              Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

              Коментар


              • Имхотеп, горивните клетки за водород по същество са батерия, процеса е електрохимичен и като устройстройство са подобни повече отколкото различни от батериите - анод, катод, мембрана са именовани частите им. Затова се учудих като го написа че това няма нищо общо с електромобилите.
                D.Y.F-091066

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
                  Ми кво се пулиш, оная кръглата кутийка за нищо не става.
                  И къде пише, че е кръгла? Импотеций, спиш!

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от mitaka7 Разгледай мнение

                    Писал е в темата за биткойна. Пиши му на лични. Обиден е.
                    Аха. Добре, че е писал. Значи, е жив. Достатъчно е. А неговите "обиждания", сравнени с неговите си клевети, набеждавания и обиди, са бледа сянка. Успокоихме се, че не е погинал, все е нещо.

                    Коментар


                    • Ми кво се пулиш, оная кръглата кутийка за нищо не става.
                      Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                      Коментар


                      • D.Y.F-091066

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                          Импотеп, просто давам като пример да се види че тези неща за които говорим като се приложат ще се отиде много напред, да не би японците да стигнаха за 1 ден или една година до тази конструкция. А батерията им на последния модел за да има милиони цикли на заряд и разряд е с нищожния капацитет 1.23 киловатчаса и тежи 50 кг. там не са напреднали много, ние там искаме да ударим и няма да стане хоп..троп. А иначе със задвижване с водород много са напреднали, но пак са до под кривата круша. На по стария модел смятах - 30 киловатчаса за 100км , малко са множко в сравнение с електромобилите с батерии. Но те си работят и след години ще са напреднали..20 години може би. В сравнение с БМВ, които бяха тръгнали с двг на водород, и се оказа че той прави много азотни окиси, водорода го зареждаха в криогенен резервоар втечнен и трябваше за да не се повишава налягането с клапан да се изпуска в атмосферата..японците имат голям напредък. Сега това нещо в ограничен мащаб разбира се могат да го използват за доставка на енергия по къщите, водорода по тръби и самия стак от клетки който го обръща в електричество с тези параметри които дават за колата ако е с мощност 15 киловатчаса, ще бъде една кутия с тегло 4 килограма и обем около 4 литра. Разбира се е скъпо и пак за места примерно имат ток от ветрогенератори и го превърнат във водород. Мисля че на първия модел такава тойота стака беше 170кг и огромен като размери, сега са го направили според данните за колата които дават 32 кг. Та основното беше че такова нещо може да се направи и с батериите, може да отнеме над 15 години, но ако се направи ще се ползва, ако не се направи..
                          Суперфрик, тези неща за които говорите нямат нищо общо с електромобилите.
                          Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                          Коментар


                          • А между другото рециклирането е жестоко спестяване на енергия, цветните метали да се претопят и превърнат в готов продукт няма да погълне операцията почти никаква енергия в сравнение с това да се добият от природните суровини което е много енергия. Добива на килограм метал условно погръща 15 киловатчаса, а претопяването ще стане с 2-3..нещо такова, като дори при пълния цикъл на добив и този разход за претопяване пак го има..така че се печелят направо тези 15 киловатчаса. Рециклирането е убийственно изгодно. Смесването на анодни и катодни материали обаче с последващото им разделяне според мен е разочароващо, от тези материали качественни батерии като първичните не могат да се получат. Сравнявам съвсем обикновенните батерии цинк - въглерод - два пъти а, от тях има много които са от рециклирани суровини, съпротивлението на графита им е голямо, саморазреждат се и са много ниско качество в крайна сметка. Нито една литиева батерия в момента не направената така че да може да се рециклира по начина който описах. Т.е. говори се за рециклиране, слагат се знаци че е продукт който ще се рециклира и до там.
                            D.Y.F-091066

                            Коментар


                            • Според мен това което трябва да се направи за модулите е рециклиране с робот, който първо да отстранява корпуса и след това да отделя анодите на елементите на едно място, катодите отделно. Така като се обработят механично може да се отдели лития и графита съответно, след очистване да се използват повторно. Друг вариант за рециклиране според мен няма, това което в момента демонстрират уж са постигнали е една измама - лъжат. При рециклирането което предлагам от същите суровини ще може да се произведе нов модул като се добавят много малко свежи материали и с рециклиране живота на батериите става на практика вечен. В противен случай с батериите в един момент пак ще се приключи, този момент сега е далечен но е неизбежен.
                              D.Y.F-091066

                              Коментар


                              • Ето още един микромодулен довод: Докато загубата на капацитет в обикновена батерия, само от един-два елемента, може да изведе два модула от строя инда ограничи капацитета (условно) с 16% , бидейки забелязана бързо но, съгласно гаранциите, оставайки извън обхвата за гаранционна намеса на фирмата-производител то, ще - не ще, КЛИЕНТЪТ се налага да търпи дискомфорта на това решение. И да си трае като дори не знае каква е точната щета. С микромодулите, това е изключено: Веднага се забелязва дефектният, дискомфорт не се почти усеща, т к.щетата е минимална, ала може да се и отстрани за минути във всеки сервиз, като поетапно, дори по време и след край ма гаранцията, клиентът дори да увеличи капацитета, за четвърт цена, ползвайки микромодули от различни електрохимични системи. Съответно, който обяви, че "така не се било правело", може и да е прав но, само за момента, ъ.к.новата концепция, го позволява свъхелементарно.
                                Last edited by Pyramid; 23.01.2022, 07:34.

                                Коментар

                                Working...
                                X