IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Електрически автомобили - как започват да влияят на пазарите

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение
    Докато трбва да си зареждам телефона на ден - два Елетричките си остават скопена опция. Требва пробив при батериите до тогава само скъпи тролей за лично ползване. Това не означава че в един момент Колите с ДВГ няма да поемат пътя на парните локомотиви при пробива За сега имаме само готови платформи които чакат и абат парите на инвеститорите

Но винаги е било така.
    Ако питаш мен те вече са го поели. Който си купува автомобил с ДВГ сега все едно си купува пишеща машина или факс 1999г. единствената причина да не става по-бързо трансформацията, е че повечето производители на ДВГ са принудени да направят големи инвестиции за трансформацията на производството а складовете им са пълни със ДВГ бангии. Също така по им изнася да трявба да ходиш ня няколко месеца за сняма на масълце, ремъче и нещо друго а след 5 години да трябва да си купиш цяла скоростна кутия или нещо друго от хилядите подвижни части. който си мисли че още дълго ще си кара ДВГто много се лъже и няма реалистична предства затова на къде отиват нещата.
    https://www.vesti.bg/tehnologii/avto...2030-g-6117814
    FinancialMarkets.Zone

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

Пак не позна - Италия, бергамо 294к по диагностика (по километраж 140 .
      Залагам я че до морето ще те бия е 1 ЧАС. ЦЯЛ ЧАС смотаната ти тесла дето вдига до 100 за 3 сек ....
      Отиване и връщане аз може и 2 пъти да го направя докато ти 1 път от табела до табела.
      Мисла че може да го биеш ако въобще не ходи до морето.
      Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Докато трбва да си зареждам телефона на ден - два Елетричките си остават скопена опция. Требва пробив при батериите до тогава само скъпи тролей за лично ползване. Това не означава че в един момент Колите с ДВГ няма да поемат пътя на парните локомотиви при пробива За сега имаме само готови платформи които чакат и абат парите на инвеститорите

Но винаги е било така.
        Last edited by Todor Sabev; 30.12.2020, 21:26.

Коментар

Залагам я че до морето ще те бия е 1 ЧАС. ЦЯЛ ЧАС смотаната ти тесла дето вдига до 100 за 3 сек ....
          Отиване и връщане аз може и 2 пъти да го направя докато ти 1 път от табела до табела.
          Аз бях сигурен че е Италия, ама съвсем жалка щеше да е картинката и си викам айда да не те разобличавам. Аз на моере ходя със самолет, така че ше ти е трудно да ме биеш с таралясника
          FinancialMarkets.Zone

Коментар

• Първоначално изпратено от k_v_v_ Разгледай мнение

Нов внос от Германия, една баба я е продала, защото дядото я карал до лекаря само, но си заминал и тя сега няма какво да я прави, само я държи в гража 2003 та на 90 000 км, защо държиш да се излагаш не знам, ама давай още
            Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

ха ха кое и е по хубавото на кошляка ти.
              ДИЗАЙН - абсурд, всепризната е моята каляска за НАЙ-ДОБЪР ДИЗАЙН в света
              бързина - вдига ли твойта 250?
              Автономност - можеш ли 1000км да минеш с едно зареждане? А 500 на пълна газ?
              Удобство - може ли да натовариш куфарите на 5 човека? А 5 човека?
              Какви вибрации ве - като я запалих като я купувах со копчето я загасих че мислех че не е запалила - на отворени врати и капак !?!?!
              Смрад е за тия зад мене - боли ма, в купето смрад няма.
              Звука на 5-ка като го настъпиш прави духовна чикия.
              Всичките ми разходи са по малки от каското ти? Каква икономия, кви 5лв
              Нов внос от Германия, една баба я е продала, защото дядото я карал до лекаря само, но си заминал и тя сега няма какво да я прави, само я държи в гража 2003 та на 90 000 км, защо държиш да се излагаш не знам, ама давай още
              FinancialMarkets.Zone

Коментар

• Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

От Перник ли си?
                таквиз коли в перник не ги тачат ... Аз също не тача пелник

Коментар

Какви вибрации ве - като я запалих като я купувах со копчето я загасих че мислех че не е запалила - на отворени врати и капак !?!?!
                  От Перник ли си?
                  Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

Те сигурно и самите ти КОЛИ струват по-малко от него, но това си въпрос на избор, някой от познатите ми с електромобили, даже не ги застраховат, защото като цяло риска от кражба е доста по-малък (така ги водят и застрахователите). Аз лично не бих се отказал да си плащам за каско, според стойността на автомобила е, но си е въпрос на избор, докато ремонтите, поддръжката на ДВГ, данъците и горивото по 15 лв на 100км (средно) НЕ СА ПО ИЗБОР.
                    За удоволствието от шофирането с моментално ускорение и липса на вибрации и смрад няма какво да говорим.

Коментар

• Относно самоуправляващите се коли хората са казали че ще им повярват ако са 4-5 пъти по-сигурни от хората. Т.е. не е достатъчно да са толкова сигурни като хората.

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32202821/

Коментар

Колко ти е каското?
                        Щото аз по малко от него харча за КОЛИТЕ СИ. А тази година десетки пъти по малко
                        Те сигурно и самите ти КОЛИ струват по-малко от него, но това си въпрос на избор, някой от познатите ми с електромобили, даже не ги застраховат, защото като цяло риска от кражба е доста по-малък (така ги водят и застрахователите). Аз лично не бих се отказал да си плащам за каско, според стойността на автомобила е, но си е въпрос на избор, докато ремонтите, поддръжката на ДВГ, данъците и горивото по 15 лв на 100км (средно) НЕ СА ПО ИЗБОР.
                        За удоволствието от шофирането с моментално ускорение и липса на вибрации и смрад няма какво да говорим.
                        FinancialMarkets.Zone

Коментар

А тази година десетки пъти по малко
                          Именно, ти няколко пъти каза че не караш. Така че не си фактор, ако караш по 1 резервоар на година си карай. Нито замърсяваш чак толкова нито нищо. Какво си дошъл тука да бълваш глупости да ти се смеят хората?
                          Аз пътувам доста и градско и извънградско и за мене лично ЕВ-то пести пари, дава комфорт и най-вече удоволствие че съм с най-бързата кола буквално в Б-я.

И междудругото маслото се сменя независимо дали си карал или не, ама това ти го обяснявахме вече...

Коментар

Хаха, наистина ли, трудно ми е да си обясня, какво може се случва в главата на някой написал нещо такова.
                            Добре супер, честно казано колкото по малко хора се светнат за офертат толкова по добре за мен, че не ми се чака на опашки. Друго си е 8 на 100 х 2.50 лв литърчето, на всеки 10к км, масълце, филтърче, ремъче, някоя гарнитърка х няколко стотачки или скоростна кутийка х няколко хилядарки, данъче, смсче за паркиране, ех че сме шарани, да изпускаме тази далаверка хаха
                            Колко ти е каското?
                            Щото аз по малко от него харча за КОЛИТЕ СИ. А тази година десетки пъти по малко

Коментар

• Най-тихата кола на 2020 не е електрическа

В теста за шум Tesla е близо до дъното, а на върха е... дизел

Екип Automedia26.12.2020 17:48Прочитания: 90319

В съзнанието ни електромобилите са почти идеално тихи превозни средства - без грохота и вибрациите от двигателя с вътрешно горене. Но едно доста детайлно проучване на австралийското WhichCar показа, че всъщност някои конвенционални автомобили са по-тихи от електрическите, и то с немалка разлика. А най-тихата тествана кола даже е... дизелова.

Австралийците тестваха 31 модела в рамките на ежегодния си конкурс за Кола на годината. Едно от изпитанията бе на специалното трасе за измерване на шума на Holden. Автомобилите го минаха с изключени климатик и информационна система, и при зададена на темпомата скорост от 80 км/ч. Екипът измери шума вътре в купето върху гладък асфалт, върху грапава настилка и накрая изчисли среден показател за всеки модел.

За доста голямо учудване и на самите изпитатели, електромобилите далеч не показаха превъзходство в този тест. Nissan Leaf например се класира горе-долу в средата на таблицата, а двата варианта на Tesla Model 3 се оказаха почти на дъното. Единствено Mercedes EQC отсрами електрическото задвижване, като се класира втори, но и той бе изпреварен от един дизелов модел.

Коментар

Безплатно само сиренцето в капана за ел. шарани
                                И не само ЕЛ.

Коментар

Working...
                                X