IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Credit Default Swap (CDS) ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от mo4itu
    Здравейте, някой може ли да каже къдe при кой посредник може да се търгуват CDS на България, търся но не мога да намеря някой да предлага търговия с CDS.
    Здравейте. Аз съм инвестиционен агент и мога да ви предложа тази услуга. Предлагам също волатилити суапс, интерест суапс и какви други суапове искате.

Коментар

• CDS пазара е за големите акули. През банките се търгуват основно.

Коментар

• Здравейте, някой може ли да каже къдe при кой посредник може да се търгуват CDS на България, търся но не мога да намеря някой да предлага търговия с CDS.

Коментар

• Първоначално изпратено от bloomberg
          http://www.dbresearch.de/servlet/reweb2.ReWEB?rwdspl=0&rwnode=CIB_INTERNET_EN-PROD$BGR_CHA&rwsite=CIB_INTERNET_EN-PROD
          Хм, може би аз гледам не където трябва, но графиката не е ли малко старичка... мисля че е до Април... горе долу периода за който последно беше постната информация тук...

нещо по-текущо ?

Коментар

• http://www.dbresearch.de/servlet/reweb2.ReWEB?rwdspl=0&rwnode=CIB_INTERNET_EN-PROD$BGR_CHA&rwsite=CIB_INTERNET_EN-PROD

Коментар

• Първоначално изпратено от trendroom
              от време на време ще пускам упдейт да цените. тренда на CDS на българия е надолу последните седмици/
              CDS - Reality check
              http://trendroom.wordpress.com/2009/...reality-check/
              Здравей,

дали можеш да пуснеш пак текущи котировки на CDS за България ?

А ако можеш и някаква история за това как се движи CDS от Април до момента ?

P.S. Естествно молбата е към всички които имат достъп до тази информация (просто се сетих че пича любезно беше предложил услугите си).... А ако някой все пак се присети за някоя страница където се публикува инфото, ще съм още по-благодарен...

Коментар

• Is credit market improving?
                http://trendroom.wordpress.com/2009/...ket-improving/

Коментар

• Първоначално изпратено от markov
                  Пълен циркъжълък е като с реитингите на много компании ААА дето са на ръба на фалита или вече са национализирани за да не фалирт.......

CDS е просто няква котировка и не отражава наличие на реални сделки!
                  Примерно ако има данни за количества сделки сключени при определени нива на CDS може информацията да има някаква инвестиционна стойност.

tva lesno moge da se aproximira- obrazuvai implied rating ot CDS i vig dali dobligava tozi na dargavnite obligacii

Коментар

• Първоначално изпратено от markov
                    Пълен циркъжълък е като с реитингите на много компании ААА дето са на ръба на фалита или вече са национализирани за да не фалирт.......

Примерно ако има данни за количества сделки сключени при определени нива на CDS може информацията да има някаква инвестиционна стойност.
                    Може и така да е (циркаджилък), но банките обясняват повешените лихви именно с него. Предполага се че когато някакъв инвеститор реши да финансира БГ компания (в частност банка) преди да сложи цената/печалбата си (надбавка над EURIBOR) си калкулира риска от невръщаме на заема, т.е би следвало механично да си слага CDS в цената...

Коментар

• cds

Да тези котировки ако питате мен ги пресмя и измисля някой скучаещ дилър в лондон.
                      Предимно това което аз мога да видя в Reurets (имам го в работата,не си плащам ) ,е че са предимно бид цени.Към момента са 5год - 397 и 10год -365.

Коментар

• Пълен циркъжълък е като с реитингите на много компании ААА дето са на ръба на фалита или вече са национализирани за да не фалирт.......

Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Първоначално изпратено от Vola
                          Първоначално изпратено от 9 малки негърчета
                          Искаш да кажеш, че Виетнам са оценени по-добре, ли ?
                          Не намираш ли, че има някакъв циркаджилък в тази работа

ne- dori spread ot 750-1000 za BG mi se vigda normalen
                          А според теб, какво би могло да го направи по-нормален, т.е да го свали в пъти и да е от порядъка на 200, да кажем ?

Коментар

• Първоначално изпратено от 9 малки негърчета
                            Искаш да кажеш, че Виетнам са оценени по-добре, ли ?

ne- dori spread ot 750-1000 za BG mi se vigda normalen

Коментар

• Искаш да кажеш, че Виетнам са оценени по-добре, ли ?

Коментар

• Това е от Mарт22,2009г

Коментар

Working...
                                X