Айде авторекламата започна..
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кой е най-добрият обществен банков трезор в България?
Collapse
X
-
Re: сугорнст в сейф
Първоначално изпратено от A4kaЗдравейте, и аз се интересувам от сигурността на сумата си в сайф в Булбанк-в договора пише 20 000-човекът от банката ми каза, че това е условно и обир в трезор може да се случи само по филмите, но бих искала да Ви попитам какво всъщност ми е гарантирано
Коментар
-
Re: сугорнст в сейф
Първоначално изпратено от A4kaЗдравейте, и аз се интересувам от сигурността на сумата си в сайф в Булбанк-в договора пише 20 000-човекът от банката ми каза, че това е условно и обир в трезор може да се случи само по филмите, но бих искала да Ви попитам какво всъщност ми е гарантирано
Коментар
-
Има наплив към трезорите и банките не са щасливи от това.
При Булбанк Пловдив цените от днес са 320 лв на година при цена досега 1,25 лв а до преди година 45 лв.
Очевидно е че банката с тези цени се опитва да не подстрекава ползването на касети.
ЦКБ Пловдив няма свободни касетки незнам какъв им е капацитета.
Коментар
-
Re: Кой е най-добрият обществен банков трезор в България?
Първоначално изпратено от ivandavidovИмам изключително огромно-феноменално-голямата сума от 500 лева, обърнати в няколко валути. Не искам тези пари да ги държа у нас, тъй като тенденцията е чуждестранните банкноти у нас да се умножат с течение на времето и си търся сейф в банка. Имам обаче изисквания - да е сравнително евтин и да се намира на централно място в града. Под "централно" разбирам от НДК (и близките околности) надолу по бул. Витоша и близките околни улици/булеварди.
Засега излиза, че най-евтино е предложението на ЦКБ и за 24 кубически дециметра тарифата за една година е малко под 100 лева с включено ДДС. Да, ама не искам да използвам услугите на ЦКБ, тъй като имам достатъчнио открити сметки при тях и ми се иска за трезор да ползвам някоя друга банка.
Най-искрено моля да не ми препоръчвате да си вложа парите в депозит или да ги дам на разплащателна сметка, вече съм обмислил този вариант. Мисля да използвам сейфа и за други неща, освен банкноти.
Ще се радвам ако някой ползва сейф в някоя банка да сподели впечатленията си.
... В ДСК от край време предлагат подобни услуги. Сега особено акуални, там спроед мен цените са най - добри и сигурността е на много виско ниво.!
Коментар
-
Много любопитна тема сте подхванали според мен. Това е услуга за която никой никога не говори и човек рядко се сеща за съществуването и. В софия мисля, че има 3-4 обществени трезора, поддържащи се от небанкови организации. Нещото, което ми е безкрайно интересно е с какъв брой касетки приблизително разполагат именно те и каква е заетостта ми. Смятам, смятам аз, но като им гледам цените май ще вземе да излезне, че работят на загуба. Има ли изготвено маркетингово проучване на този пазар защото както казах и по-горе, освен трезора на БНБ (разполагащ с около 3500 касетки), другите май реализират смешни приходи и съществуването им не блазни никого. Погледнато пък от малко по-друг ъгъл, произлизайки дори от част от вашите коментари, хората май предпочитат точно небанковите организации за съхранение на ценните си вещи. А от къде се пръкват толкова хиляди клиенти желаещи да използват подобна услуга за мен ще си остане загадка със сигурност. А съществува ли някаква международна комисия, която да изготвя обследване на обекта и след това да каже "Да, това е най-сигурният трезор в България!", че говорите така за БНБ? ... И още хиляди въпроси, но друг път...
Поздрави!
Константин
Коментар
-
Първоначално изпратено от acen1975Първоначално изпратено от anon6706Напоследък се намират много трудно свободни касети в трезорите. Защо ли? Станишев днес почти ви го обясни.....
След това някои банки (напр. ОББ) си затвориха обществените трезори и предлагането намаля допълнително. Като добавим евентуално повишено търсене в момента, нищо чудно да има и недостиг.
Коментар
Коментар