IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Cashback VISA класик/обикновена?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Чичо Манчо Разгледай мнение
    Това са възможностите:

1. Райфайзен дават 1,00% върху всички покупки в БГ, а за чужбина дават... 0%
    2. ПИБ вече си разбрал, че дават 0,50% за покупките в БГ, а за чужбина 0,25% (0,50% минус такса 0,25%).
    3. Останалите банки дават 0% за всички покупки без ограничение

Чиста работа. Избираш според това къде и как харчиш.
    Отново решението е няколко като при мобилните или джоб бек.Това спокойствие допринася за продължителноста на живота
    За българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него

Коментар

• Това са възможностите:

1. Райфайзен дават 1,00% върху всички покупки в БГ, а за чужбина дават... 0%
      2. ПИБ вече си разбрал, че дават 0,50% за покупките в БГ, а за чужбина 0,25% (0,50% минус такса 0,25%).
      3. Останалите банки дават 0% за всички покупки без ограничение

Чиста работа. Избираш според това къде и как харчиш.
      Vanitas vanitatum...

Коментар

• Първоначално изпратено от alexx Разгледай мнение
        Я малко да вдигнем темата.

Намалиха ми кеш-бек на 0,5% с общите условия, та се оглеждам за по-изгодна кредитна карта.

Някой би ми препоръчал карта с по-добър кеш-бек. Значение има и годишната такса. Лихвите не ме интересуват.
        Първа Инвестиционна? Много гаден номер изиграха на клиентите си. Да не говорим за 0,25% такса върху покупките в чужбина.

Райфайзен дава 1%, но само върху покупките в България, но таксата е по-висока (4,40 лв./месец), а и аз изобщо не съм доволен от банката като цяло. Да не говорим, че от 3 месеца не могат да си оправят бакиите с информационната система и не издават извлечения на клиентите си. Решил съм да се махам от там, така че същия въпрос живо ме интересува и мен.
        Мненията ми не са препоръка за търговия.

Коментар

• Я малко да вдигнем темата.

Намалиха ми кеш-бек на 0,5% с общите условия, та се оглеждам за по-изгодна кредитна карта.

Някой би ми препоръчал карта с по-добър кеш-бек. Значение има и годишната такса. Лихвите не ме интересуват.

Коментар

• Първоначално изпратено от Tuo
            Искам да запитам, относно рекламата на ДСК Галакси картите, където кешбекът е 2% през седмицата и 4% през уикендите, това само за периода на промоцията ли важи, т.е. до 31 октомври или за целия срок на картата?
            Само за промоцията.

Иначе е 2% и 1% съответно.

Коментар

• Искам да запитам, относно рекламата на ДСК Галакси картите, където кешбекът е 2% през седмицата и 4% през уикендите, това само за периода на промоцията ли важи, т.е. до 31 октомври или за целия срок на картата?
              И важи ли още промоцията на Пиреус за картите с 1/2 годишна такса и 1,5% кешбек?

Коментар

• Първоначално изпратено от sigmund
                Първоначално изпратено от AfterDark
                Първоначално изпратено от sigmund
                45 дена гратисен период /включително и парите които сте теглили кеш/.
                Това за кеша не е вярно, провери и ще видиш.
                Видях в моитепари.бг, да така е написано, но мен лично са ми го казвали в банката за това се учудвам! ще направя по подробно запитване защото това ми звучи несериозно.
                Ами понеже съм теглил, а освен това в банката ми казаха друго, си правя извода, че съответният служител те е подвел.
                драсти пак. абе питах и ми казаха, че в 45 влиза и кеша, странно!!!!!
                ти къде питаш?
                Ами като ми я издаваха, така ми казаха.

Освен това такива са ми спомените и от извлеченията.

Може би аз не съм прав, което много би ме зарадвало!

Ако е така, извинявай.

Коментар

• Първоначално изпратено от AfterDark
                  Първоначално изпратено от sigmund
                  Видях в моитепари.бг, да така е написано, но мен лично са ми го казвали в банката за това се учудвам! ще направя по подробно запитване защото това ми звучи несериозно.
                  Ами понеже съм теглил, а освен това в банката ми казаха друго, си правя извода, че съответният служител те е подвел.
                  драсти пак. абе питах и ми казаха, че в 45 влиза и кеша, странно!!!!!
                  ти къде питаш?

Коментар

• http://realcash-realdeal.blogspot.com/

Коментар

• ПИБ при плащане през банкомат имат такса в размер на 0.3 - доскоро Виза не се приемаше за плащане от регистрираните търговци в epay, като се даваше приоритет на Mastercard - от няколко месеца има тази възможност, но въобще не е изгодна - за картата на ПИБ, не мога да кажа, защото не беше на мое име и не съм пробвал, но с Визата на Пиреос плащането на комунална услуга излизаше около 3 % - изписва се преди осъществяване на плащането всяка карта се използва за там, където е най-изгодно на потребителя и - аз за плащане в epay ползвам Райкарт на Райфайзенбанк - дават 1 % кешбек на всички транзакции с тази особеност,че е максимум до размера на кредитния лимит- включително и плащане на комунални услуги - по принцип никога не се доверявайте на това какво ви казват служителите и си проверявайте операциите по възможност с интернет банкиране - в това ме увери последният ми случай - внасям на 20 август 230 лв. на каса по Визата в Пиреос - на 30 се обаждам да си провеля баланаса и се оказава че "парите не са разнесени" - след 6 телефонни разговора и 4 дена проблемът се оправи - друг случай в Райфайзен - една любезна служителка в клона до посолството на САЩ ми активира интернет банкирането, но след 4 дена ме отхвърля постоянно - минах след седмица в клона и се оказа, че услугата изобщо не е активирана.

Коментар

• Първоначално изпратено от energyx
                        @AfterDark, благодаря, но линка ти зарежда главната на epay

Според тарифата на ПИБ за револвиращите VISA карти, плащанията при търговци са без такса. Какви допълнителни такси събира epay.bg?
                        Ами от там отиваш на Тарифа и после на плащане през epay.bg. Мисля, че за повечето неща е 0.65%.

Коментар

• @AfterDark, благодаря, но линка ти зарежда главната на epay

Според тарифата на ПИБ за револвиращите VISA карти, плащанията при търговци са без такса. Какви допълнителни такси събира epay.bg?

Коментар

• Първоначално изпратено от energyx
                            @AfterDark, какво значи "най-версатилна карта"?

Супер е, че важи за плащания в Интернет. Според мен 2000 лв за 6 месеца не е проблем да минат през картата. А как мислите, важи ли за плащанията през epay.bg за ток/вода/БТК/GSM/Интернет/Кабелна,Сателитна и т.н.? Ако важи, тогава без проблем всеки ще я натрупа тази сума
                            Ами най-удобна е по отношение на кешбека.

Всяка транзакция при тъговец (ПОС, интерернт) в БГ или в чужбина винаги е с 1,5% кешбек.

При картата на ПИБ трябва да натрупаш еди-колко си.

При други карти е при покупки над едиколко си лв., при трети процентите са различни за БГ и чужбина, при четвърти има разлика през седмицата и уикенда.

Ако основният приоритет ти е кешбекът, искаш да знаеш, че е фиксиран процент, това е най-удобната карта.

Иначе аз съм доволен и от Глобул МастерКард на ОББ, като сега имаше период (промоция), при който много от транзакциите ми са с 5% кешбек сумарно.

През epay.bg за много неща има допълнителни такси с кредитна карта и не си струва толкова:

https://www.epay.bg/?ex=AArfj3ti.WV75DUpR

Коментар

• @AfterDark, какво значи "най-версатилна карта"?

Супер е, че важи за плащания в Интернет. Според мен 2000 лв за 6 месеца не е проблем да минат през картата. А как мислите, важи ли за плащанията през epay.bg за ток/вода/БТК/GSM/Интернет/Кабелна,Сателитна и т.н.? Ако важи, тогава без проблем всеки ще я натрупа тази сума

Коментар

• Първоначално изпратено от sigmund

Коментар

Working...
                                X