Първоначално изпратено от Чичо Манчо
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Cashback VISA класик/обикновена?
Collapse
X
-
Това са възможностите:
1. Райфайзен дават 1,00% върху всички покупки в БГ, а за чужбина дават... 0%
2. ПИБ вече си разбрал, че дават 0,50% за покупките в БГ, а за чужбина 0,25% (0,50% минус такса 0,25%).
3. Останалите банки дават 0% за всички покупки без ограничение
Чиста работа. Избираш според това къде и как харчиш.Vanitas vanitatum...
Коментар
-
Първоначално изпратено от alexx Разгледай мнениеЯ малко да вдигнем темата.
Намалиха ми кеш-бек на 0,5% с общите условия, та се оглеждам за по-изгодна кредитна карта.
Някой би ми препоръчал карта с по-добър кеш-бек. Значение има и годишната такса. Лихвите не ме интересуват.
Райфайзен дава 1%, но само върху покупките в България, но таксата е по-висока (4,40 лв./месец), а и аз изобщо не съм доволен от банката като цяло. Да не говорим, че от 3 месеца не могат да си оправят бакиите с информационната система и не издават извлечения на клиентите си. Решил съм да се махам от там, така че същия въпрос живо ме интересува и мен.Мненията ми не са препоръка за търговия.
Коментар
-
AfterDark
Първоначално изпратено от TuoИскам да запитам, относно рекламата на ДСК Галакси картите, където кешбекът е 2% през седмицата и 4% през уикендите, това само за периода на промоцията ли важи, т.е. до 31 октомври или за целия срок на картата?
Иначе е 2% и 1% съответно.
Коментар
-
Искам да запитам, относно рекламата на ДСК Галакси картите, където кешбекът е 2% през седмицата и 4% през уикендите, това само за периода на промоцията ли важи, т.е. до 31 октомври или за целия срок на картата?
И важи ли още промоцията на Пиреус за картите с 1/2 годишна такса и 1,5% кешбек?
Коментар
-
AfterDark
Първоначално изпратено от sigmundПървоначално изпратено от AfterDarkПървоначално изпратено от sigmundПървоначално изпратено от AfterDark45 дена гратисен период /включително и парите които сте теглили кеш/.
ти къде питаш?
Освен това такива са ми спомените и от извлеченията.
Може би аз не съм прав, което много би ме зарадвало!
Ако е така, извинявай.
Коментар
-
Първоначално изпратено от AfterDarkПървоначално изпратено от sigmundПървоначално изпратено от AfterDark45 дена гратисен период /включително и парите които сте теглили кеш/.
ти къде питаш?
Коментар
-
ПИБ при плащане през банкомат имат такса в размер на 0.3 - доскоро Виза не се приемаше за плащане от регистрираните търговци в epay, като се даваше приоритет на Mastercard - от няколко месеца има тази възможност, но въобще не е изгодна - за картата на ПИБ, не мога да кажа, защото не беше на мое име и не съм пробвал, но с Визата на Пиреос плащането на комунална услуга излизаше около 3 % - изписва се преди осъществяване на плащането всяка карта се използва за там, където е най-изгодно на потребителя и - аз за плащане в epay ползвам Райкарт на Райфайзенбанк - дават 1 % кешбек на всички транзакции с тази особеност,че е максимум до размера на кредитния лимит- включително и плащане на комунални услуги - по принцип никога не се доверявайте на това какво ви казват служителите и си проверявайте операциите по възможност с интернет банкиране - в това ме увери последният ми случай - внасям на 20 август 230 лв. на каса по Визата в Пиреос - на 30 се обаждам да си провеля баланаса и се оказава че "парите не са разнесени" - след 6 телефонни разговора и 4 дена проблемът се оправи - друг случай в Райфайзен - една любезна служителка в клона до посолството на САЩ ми активира интернет банкирането, но след 4 дена ме отхвърля постоянно - минах след седмица в клона и се оказа, че услугата изобщо не е активирана.
Коментар
-
AfterDark
Първоначално изпратено от energyx@AfterDark, благодаря, но линка ти зарежда главната на epay
Според тарифата на ПИБ за револвиращите VISA карти, плащанията при търговци са без такса. Какви допълнителни такси събира epay.bg?
Коментар
-
AfterDark
Първоначално изпратено от energyx@AfterDark, какво значи "най-версатилна карта"?
Супер е, че важи за плащания в Интернет. Според мен 2000 лв за 6 месеца не е проблем да минат през картата. А как мислите, важи ли за плащанията през epay.bg за ток/вода/БТК/GSM/Интернет/Кабелна,Сателитна и т.н.? Ако важи, тогава без проблем всеки ще я натрупа тази сума
Всяка транзакция при тъговец (ПОС, интерернт) в БГ или в чужбина винаги е с 1,5% кешбек.
При картата на ПИБ трябва да натрупаш еди-колко си.
При други карти е при покупки над едиколко си лв., при трети процентите са различни за БГ и чужбина, при четвърти има разлика през седмицата и уикенда.
Ако основният приоритет ти е кешбекът, искаш да знаеш, че е фиксиран процент, това е най-удобната карта.
Иначе аз съм доволен и от Глобул МастерКард на ОББ, като сега имаше период (промоция), при който много от транзакциите ми са с 5% кешбек сумарно.
През epay.bg за много неща има допълнителни такси с кредитна карта и не си струва толкова:
https://www.epay.bg/?ex=AArfj3ti.WV75DUpR
Коментар
-
@AfterDark, какво значи "най-версатилна карта"?
Супер е, че важи за плащания в Интернет. Според мен 2000 лв за 6 месеца не е проблем да минат през картата. А как мислите, важи ли за плащанията през epay.bg за ток/вода/БТК/GSM/Интернет/Кабелна,Сателитна и т.н.? Ако важи, тогава без проблем всеки ще я натрупа тази сума
Коментар
-
AfterDark
Първоначално изпратено от sigmundПървоначално изпратено от AfterDark45 дена гратисен период /включително и парите които сте теглили кеш/.
Коментар
Коментар