IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Cashback VISA класик/обикновена?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Как е в ОАЕ

Ползвам Мастър Платинум, без годишна такса. ( за разлика от ПИБ дето иска 200лв?) Голямо звънене да ме включат. Пожелах си лимит от 25000 лв, вместо 50х., и подписах чек за толкова.
    Защо я взех- за да ходим на кино за х 2.5 лв през седмицата, вместо х 15 лв.
    След няколко месеца вдигнаха на 5 лв и условие да си похарчил поне 1000 лв, дето не би трябвало да е проблем тук )
    Точките са = пхарченото х1.5, иииии в крайна сметка е около 1.1% кешбек, (за разлика от ПИБ дето го намалиха на 0.5 % и всички плащания в чужбина се таксуват с 0.25 %)
    Плащайки всичко с нея, таксите за първия срок на 3 деца вкл., вече се събраха 400 лв кешбак, дето ги дават в друга карта , може само да се плаща с нея

Коментар

• Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение

А от няколко години лично аз си намерих и друг повод (може да съм идеалист и едва ли в този форум ще има дори още един такъв като мен, но...) - плащането с карта в някаква степен гарантира че търговеца, ще отчете този приход от продажбата и щ му плати данъците.... Малко или много човек подпомага и държавата.... поне за мен е така, никой не искам да убеждавам !
      Но навлязох в лирично отклонение - не ми е целта да промотирам ползването на кредитна карта... а да намеря търсените от мен екстри....
      Въпрос на принцип... ако мога да ползвам (до) 1 месец безлихвен период, защо да го изпускам... а както казах, този Cashback си е гъдел....
      За търговците не е много сигурно, защото мисля, че НАП не следи движението по сметките им, а за касовите апарати някои имат врътка със сървъри в чужбина (издават ти фискален бон, но той е само за теб и не влиза в отчета им към НАП).
      Иначе възстановената сума ми покрива (даже и остава излишък) размера на таксите по другите ми сметки в други банки, които са ми необходими да поддържам и така нетно в отношенията си с банките излизам на плюс.
      За кредитните карти е добре, ако се случи да нямаш годишна такса (обикновено за първата година). Някои банки имат еднократни промоции (като например 5000 точки=50лева или няколко месеца без лихва. Повечето банки имат едни специални условия, за клиенти, които мислят да се откажат от ползването на кредитната карта, но могат да се ползват само еднократно (при първото заявено желание за отказване). Те са от типа на половин такса за година, увеличен процент (2%) за определена сума (например за до 3000 лева това са 60 лева възстановени) или по-големи проценти по специалните им отстъпки (например 4% за гориво на определени бензиностанции).
      Нетно и банките са на голяма печалба и аз съм на плюс и сигурно ще възникнат въпроси, кой все пак плаща тези разлики. Търговците плащат такса за ползването на такъв платежен инструмент (не зная колко е).

Коментар

• Първоначално изпратено от toto 2 Разгледай мнение
        Какво ,да не разчитате да печелите от Cash back-a ,това е само стръвта на кукичката ...Кредитната карта е като оръжието ,трябва да се борави внимателно т.е да си плащаш навреме и изцяло ..
        Единствено поддържам кредитна карта заради удобството и онлайн разплащането
        Ами не че разчитам на него, но пък ако мога да го имам по карта, която така или иначе ползвам - по-добре да го имам, отколкото да го нямам....

Плащането си го правя редовно и в срок...

Освен за удобовство, имам и други ползи... безлихвения месец си е як, можеш да си проследяваш разходите.

А от няколко години лично аз си намерих и друг повод (може да съм идеалист и едва ли в този форум ще има дори още един такъв като мен, но...) - плащането с карта в някаква степен гарантира че търговеца, ще отчете този приход от продажбата и щ му плати данъците.... Малко или много човек подпомага и държавата.... поне за мен е така, никой не искам да убеждавам !

Но навлязох в лирично отклонение - не ми е целта да промотирам ползването на кредитна карта... а да намеря търсените от мен екстри....

Първоначално изпратено от d333 Разгледай мнение
        А защо просто не си вземеш дебитна Мастъркард или Виза?...
        Въпрос на принцип... ако мога да ползвам (до) 1 месец безлихвен период, защо да го изпускам... а както казах, този Cashback си е гъдел....

Коментар

• Първоначално изпратено от toto 2 Разгледай мнение
          А защо просто не си вземеш дебитна Мастъркард или Виза?...

Коментар

• Какво ,да не разчитате да печелите от Cash back-a ,това е само стръвта на кукичката ...Кредитната карта е като оръжието ,трябва да се борави внимателно т.е да си плащаш навреме и изцяло ..

Коментар

• Първоначално изпратено от kony Разгледай мнение
              Таксата ти се покрива от Cash back. При тези без такса 1-вата год.има такси после и за отказване ( Алианц) - т.е. е зарибявка, не печелиш нищо освен гратисния период, печели Банката.
              Абе не е точно така... има си карти, при които картата наистина си е free....
              а това с покриването на годишната такса от кешбека е доста условно - в повечето случаи трябва доста да си пазарувал, което не винаги е възможно и за всеки....

Коментар

• Таксата ти се покрива от Cash back. При тези без такса 1-вата год.има такси после и за отказване ( Алианц) - т.е. е зарибявка, не печелиш нищо освен гратисния период, печели Банката.

Коментар

• Първоначално изпратено от lareman Разгледай мнение
                  виж ДСК
                  Погледнах ги вече (дори преди да пиша тук).

Имат Cash back, но са с годишна такса за ползване (прилична от ~40 лв.)....

Коментар

• Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
                    Банк оф Америка дава 3% каш бак при зареждане с гориво, 2% за пазаруване на хранителни стоки, 1% за всичко останало. Няма годишни такси. Няма такси при изгубване, открадване, унищожаване на картата. За първата госина лихвата за неплатен баланс е 0%, след това 11%.
                    Благодаря.

Все пак, ако може да е карта от Българска банка... За съжаление на този етап нямам възможност да достигна до Bank of America...

Коментар

• Банк оф Америка дава 3% каш бак при зареждане с гориво, 2% за пазаруване на хранителни стоки, 1% за всичко останало. Няма годишни такси. Няма такси при изгубване, открадване, унищожаване на картата. За първата госина лихвата за неплатен баланс е 0%, след това 11%.
                      Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
                        Каква е ситуацията към днешна дата ?

Някой може ли да ми каже дали има Банка с оферти за преференции едновременно за:
                        * Без такса за 1-ва година;
                        * Cashback

виж ДСК
                        мненията ми не са препоръка за покупко-продажба!

Коментар

• Каква е ситуацията към днешна дата ?

Някой може ли да ми каже дали има Банка с оферти за преференции едновременно за:
                          * Без такса за 1-ва година;
                          * Cashback

Коментар

• Първоначално изпратено от Чичо Манчо Разгледай мнение
                            Това са възможностите:

1. Райфайзен дават 1,00% върху всички покупки в БГ, а за чужбина дават... 0%
                            2. ПИБ вече си разбрал, че дават 0,50% за покупките в БГ, а за чужбина 0,25% (0,50% минус такса 0,25%).
                            3. Останалите банки дават 0% за всички покупки без ограничение

Чиста работа. Избираш според това къде и как харчиш.
                            А Бабешката бамка не дава ли?
                            Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

Коментар

• Първоначално изпратено от Чичо Манчо Разгледай мнение
                              Няколко карти, означават няколко такси (от втората година естествено ...). Виж за джоб-бека съм съгласен, ама и там спокойствието не е гарантирано. А бе нито да имаш, нито да нямаш...
                              Ами като е дошло време да се еб,ме с дявола във въздуха,ползваме една година.Някои имат3-5 лева такса закриване,други нямат,пък с напрежението на кешбека за токова години сме свикнали

Коментар

• Първоначално изпратено от emos Разгледай мнение
                                Отново решението е няколко като при мобилните или джоб бек.Това спокойствие допринася за продължителноста на живота
                                Няколко карти, означават няколко такси (от втората година естествено ...). Виж за джоб-бека съм съгласен, ама и там спокойствието не е гарантирано. А бе нито да имаш, нито да нямаш...
                                Vanitas vanitatum...

Коментар

Working...
                                X