IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Лоши банки - Добри банки

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• “УниКредит”, къде е моралът?
    http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=445760

Коментар

• Не се учудвай приятелю...това е Националната Банка на гъРция! И да ти кажа по тези супер изгодни кредити лихвите и таксите са като при ТБЙ или Джета смазващи около 30-35% годишно. Лихварите пасти да ядат с византийците.Аз избягах от тях през глава щото знаят да вземат ама не и да дават.

Първоначално изпратено от asen
      Здравейте,

Имам въпрос към някой който ползва продукта О кей кредит на ОББ. Приятелката ми ползва този продукт.

Окрих че при използвани 200 лева от него на нея и пускат СМС за вноска от 32 лева което приятелката ми мисли за лихви. Разбира се няма как таква сума да бъде лихви върху използваните 200 лева, предположих че е годишна такса за 2010г. но тя ми казва че такава такса вече са и удържали в началото на годината.

Днес е питала в ОББ и от там са дали смазващото обяснение че "понеже имали проблем в системата за 2009г. не са и взели таксата" и един вид чак сега и начислили такса за 2009г.

Разбира се това звучи малоумно - още повече са казали че много такива такси са пропуснали едва ли не на всичките си клиенти. Като знам какви са правилата за вътрешен одит в една банка подобно обяснение ми се струва нелепо.

Така или иначе аз съм и казал да си вземе извлечения за 2009г. за да видим дали гърците не са решили да се правят на хитри в стил " ако мине номера" и все пак ако някой от Вас също е получил подобно обяснение моля да сподели или тук или на ЛС.

Коментар

• Здравейте,

Имам въпрос към някой който ползва продукта О кей кредит на ОББ. Приятелката ми ползва този продукт.

Окрих че при използвани 200 лева от него на нея и пускат СМС за вноска от 32 лева което приятелката ми мисли за лихви. Разбира се няма как таква сума да бъде лихви върху използваните 200 лева, предположих че е годишна такса за 2010г. но тя ми казва че такава такса вече са и удържали в началото на годината.

Днес е питала в ОББ и от там са дали смазващото обяснение че "понеже имали проблем в системата за 2009г. не са и взели таксата" и един вид чак сега и начислили такса за 2009г.

Разбира се това звучи малоумно - още повече са казали че много такива такси са пропуснали едва ли не на всичките си клиенти. Като знам какви са правилата за вътрешен одит в една банка подобно обяснение ми се струва нелепо.

Така или иначе аз съм и казал да си вземе извлечения за 2009г. за да видим дали гърците не са решили да се правят на хитри в стил " ако мине номера" и все пак ако някой от Вас също е получил подобно обяснение моля да сподели или тук или на ЛС.

Коментар

• Nabludatel777

В понеделник ако в българския парламент се заговори че ще излезем от евровия борд , във вторник ще имаме помощ от милиарди евра на които мастилото им ще цапа. Това е истината. Не Гърците , а в Европа всички топят ръката в кацата с мед до раменете и най много я топят тези които си изграждат силна икономика - Германишя , Франция....Никога няма да допуснат да вземаме долари в заем , защото после ще трябва да връщаме долари и да плащаме лихвите в долари.Нещо от което те най много се страхуват. Това е голата истина.С едни 50-70 милиарда евро могат да ни финансират и ще се намерят тези пари.Гърците никога , никога няма да клекнат , гръцките банки имат - те у нас са се напасли с реални неща - собственост която им е заложена.Ще си я купим обратно от тях на куково лято , като вземат да цъфтят налъмите ..никога няма да имаме толкова пари да се откупят тези неща щото те ще станат на едни цени и в едни пари дето въобще ги няма и не съществуват такива пари.Мислех година , най много две и ще се наситят да лапат обаче не знам докога ще е
          D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от badboy333
            Да,да ама не:

Един от водещите и най-сериозни аргументи за приватизацията на банковата ни система бе, че когато тя стане собственост на чужди банки, те ще приложат ноу-хау, съвместимо с разбирането за съвременно банкиране в страните от ЕС и ще повишат нивото на обслужване. Противно на всяка логика, това просто не се случва, въпреки че 90% от системата е приватизирана, предимно от институции с произход страни от ЕС. Когато дойдоха в България и видяха правната рамка и изпълнението й, вместо да приложат своето ноу-хау, те бързо възприеха българския подход
            http://www.corruption-bg.org/bff_sofia/OB_manager1.htm
            +1!

Коментар

• Да,да ама не:

Един от водещите и най-сериозни аргументи за приватизацията на банковата ни система бе, че когато тя стане собственост на чужди банки, те ще приложат ноу-хау, съвместимо с разбирането за съвременно банкиране в страните от ЕС и ще повишат нивото на обслужване. Противно на всяка логика, това просто не се случва, въпреки че 90% от системата е приватизирана, предимно от институции с произход страни от ЕС. Когато дойдоха в България и видяха правната рамка и изпълнението й, вместо да приложат своето ноу-хау, те бързо възприеха българския подход
              http://www.corruption-bg.org/bff_sofia/OB_manager1.htm
              Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово ...

Коментар

• Отбелязва се, че с молба за получаването на тези 17 млрд. евро са се обърнали четири крупни банки - Националната банка, Евробанк, Алфа банк и Пиреос банк. Всяка от тях е получила около 3-4 млрд. евро. Правителството в Атина реши да удължи до юни тази година действието на своя план за подпомагане на ликвидността на банковата система, който бе валиден до 31 декември 2009 г.... "3-4" кво е един милиард за византийците...отиваш и взимаш с камиона от печатницата!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от jhivago
                  Първата банка беше Пиреос, след това Централна Кооперативна банка. В ПИБ ми поискаха комисионната за кратно число. След това следваше Булбанк, а в Пощенска банка най-накрая успях да ги купя. Не съм действал избирателно, просто влизах от банка на банка, докато успея да си свърша работата.
                  И аз се зачудих на ПИБ-а за покупка на евро с комисион. В крайна сметка взимаш го на добър за тях курс и още веднъж ти движат курса нагоре с % от сумата.
                  А банка - защото така се е случило.

Коментар

• Re: Потребителските заеми ще се увеличат с 15-20%

Тая верва ли си?! С 15-20% по потребителските заеми не знам кво ще се увеличи...или просто се намираме на приказки...

Първоначално изпратено от turandot
                    МИЛКА ТОДОРОВА, ДИРЕКТОР "БАНКИРАНЕ НА ДРЕБНО" В ПИБ
                    Людмила КУЮМДЖИЕВА
                    Г-жо Тодорова, какво е мнението ви за промените в Закона за потребителския кредити?
                    Oт текстовете може да се заключи, че действащата в момента банкова практика в голяма степен отразява неговите изисквания. Промените в закона са изцяло в защита интересите на потребителите и са в унисон с европейското законодателство. Така че няма как да породи негативни отражения в банковия сектор.
                    Какво е състоянието на банковия сектор в момента? И какви са очакванията ви за развитието му?
                    Банковата система е стабилна, добре капитализирана и функционира гладко - видно е от данните, които БНБ публикува. Нашите прогнози са, че през тази година ще се възстанови интересът към кредитирането.
                    Какви обеми можем да очакваме през тази година?
                    Очакванията ни са през тази година да има умерен ръст на кредитира-
                    нето при всички клиенти. Реалистичната прогноза е кредитирането на домакинствата и гражданите да се увеличи с 1520% годишно. В началото на март предложихме подобри условия за потребителско кредитиране -намалихме лихвените нива средно с 2% и удължихме срока на кредитите до 120 месеца.
                    Смятате ли, че през настоящата година ще има повече хора, които ще могат да си позволят да теглят заем?
                    И в момента има търсене на кредити. Темповете не са както през 2006-2007 г., но търсенето е по-голямо в сравнение с 2009 г. Цените на някои стоки също намаляха и това стимулира хората да теглят заеми. Според нашите анализи увеличението при ипотечните кредити и при кредитните карти ще е еднакво. В момента ипотечните заеми са по-малко, тъй като наблюдаваме застой при предлагането на нови имоти. В същото време атрактивните цени на недвижимите имоти са факт и много хора искат да се възползват.
                    Лошите кредити все още продължават тенденцията за увеличение, в какви нива проблемните заеми биха били притеснителни за банковата система? Факторите, които оказват влияние върху ръста на лошите кредити, са много. Един от основните е нивото на безработицата - колкото по-голям е този процент, толкова повече той се отразява на лошите кредити. Но тук е важно да се подчертае, че банките са партньор на клиентите си и правят много, за да им помогнат, когато имат трудности.
                    Падането на лихвите е факт. Но защо, когато кризата наложи тяхното вдигане, това стана с
                    много по-бърз темп при кредитите, а сега ставките по депозити се топят по-бързо? И оттук нататък какво да очакваме?
                    Депозитите са сигурни и предоставят висока доходност - логично е да са предпочитана инвестиция за клиентите ни. Убедена съм, че и през 2010 г. интересът към влоговете ще се запази, въпреки че лихвените нива намаляват. При компаниите например свободните средства са депозирани в банка и ще останат там, докато не се променят пазарните условия, за да започнат инвестиции в нови проекти и разширяване на вече съществуващия бизнес. Не трябва обаче да забравяме, че основни спестители на пари са домакинствата.
                    Какви са приоритетите на ПИБ за настоящата година?
                    Приоритет в работата ни ще е да затвърдим позицията си в картовия бизнес, както и да продължим да сме една от водещите банки при корпоративното финансиране с акцент върху програмите, свързани с усвояване на средства от Структурните и Кохезионния фонд на ЕС.
                    в. Струма
                    Някои от новите промени наистина са в интерес на потребителите, но други като че ли са променени просто за да бъдат в унисон с европейските. Например максималната сума на кредитите вдигната до 147 хил. лв. засега не отразява действителноста, но разбира се не е изключено в бъдеще банките да започнат да отпускат по-големи заеми

Коментар

Първата банка беше Пиреос, след това Централна Кооперативна банка. В ПИБ ми поискаха комисионната за кратно число. След това следваше Булбанк, а в Пощенска банка най-накрая успях да ги купя. Не съм действал избирателно, просто влизах от банка на банка, докато успея да си свърша работата.
                      е що пък задължително от банка... Отиди в обменно бюро. Хем 99% ще има ресурс, хем по евтино ще ти излезе... Да ви се чуди човек..

Коментар

• Първата банка беше Пиреос, след това Централна Кооперативна банка. В ПИБ ми поискаха комисионната за кратно число. След това следваше Булбанк, а в Пощенска банка най-накрая успях да ги купя. Не съм действал избирателно, просто влизах от банка на банка, докато успея да си свърша работата.

Коментар

Закупуването на 200 швейцарски франка ми отне около 3 часа. В първите два банкови клона, където отидох нямаха такава наличност и ми казаха, че трябва да дам заявка и на другия ден да отида да ги взема. В третата банка ми поискаха комисионна за кратно число, неуспявайки да ми обяснят каква е тази комисионна за кратно число. В четвъртия клон пак нямаха наличност и чак в петата банка успях да закупя франковете. Егати банките, егати чудото.
                          В кои банки ходи и коя банка на финала успя да ти продаде тази колосална сума валута?
                          http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Закупуването на 200 швейцарски франка ми отне около 3 часа. В първите два банкови клона, където отидох нямаха такава наличност и ми казаха, че трябва да дам заявка и на другия ден да отида да ги взема. В третата банка ми поискаха комисионна за кратно число, неуспявайки да ми обяснят каква е тази комисионна за кратно число. В четвъртия клон пак нямаха наличност и чак в петата банка успях да закупя франковете. Егати банките, егати чудото.

Коментар

• Потребителските заеми ще се увеличат с 15-20%

МИЛКА ТОДОРОВА, ДИРЕКТОР "БАНКИРАНЕ НА ДРЕБНО" В ПИБ
                              Людмила КУЮМДЖИЕВА
                              Г-жо Тодорова, какво е мнението ви за промените в Закона за потребителския кредити?
                              Oт текстовете може да се заключи, че действащата в момента банкова практика в голяма степен отразява неговите изисквания. Промените в закона са изцяло в защита интересите на потребителите и са в унисон с европейското законодателство. Така че няма как да породи негативни отражения в банковия сектор.
                              Какво е състоянието на банковия сектор в момента? И какви са очакванията ви за развитието му?
                              Банковата система е стабилна, добре капитализирана и функционира гладко - видно е от данните, които БНБ публикува. Нашите прогнози са, че през тази година ще се възстанови интересът към кредитирането.
                              Какви обеми можем да очакваме през тази година?
                              Очакванията ни са през тази година да има умерен ръст на кредитира-
                              нето при всички клиенти. Реалистичната прогноза е кредитирането на домакинствата и гражданите да се увеличи с 1520% годишно. В началото на март предложихме подобри условия за потребителско кредитиране -намалихме лихвените нива средно с 2% и удължихме срока на кредитите до 120 месеца.
                              Смятате ли, че през настоящата година ще има повече хора, които ще могат да си позволят да теглят заем?
                              И в момента има търсене на кредити. Темповете не са както през 2006-2007 г., но търсенето е по-голямо в сравнение с 2009 г. Цените на някои стоки също намаляха и това стимулира хората да теглят заеми. Според нашите анализи увеличението при ипотечните кредити и при кредитните карти ще е еднакво. В момента ипотечните заеми са по-малко, тъй като наблюдаваме застой при предлагането на нови имоти. В същото време атрактивните цени на недвижимите имоти са факт и много хора искат да се възползват.
                              Лошите кредити все още продължават тенденцията за увеличение, в какви нива проблемните заеми биха били притеснителни за банковата система? Факторите, които оказват влияние върху ръста на лошите кредити, са много. Един от основните е нивото на безработицата - колкото по-голям е този процент, толкова повече той се отразява на лошите кредити. Но тук е важно да се подчертае, че банките са партньор на клиентите си и правят много, за да им помогнат, когато имат трудности.
                              Падането на лихвите е факт. Но защо, когато кризата наложи тяхното вдигане, това стана с
                              много по-бърз темп при кредитите, а сега ставките по депозити се топят по-бързо? И оттук нататък какво да очакваме?
                              Депозитите са сигурни и предоставят висока доходност - логично е да са предпочитана инвестиция за клиентите ни. Убедена съм, че и през 2010 г. интересът към влоговете ще се запази, въпреки че лихвените нива намаляват. При компаниите например свободните средства са депозирани в банка и ще останат там, докато не се променят пазарните условия, за да започнат инвестиции в нови проекти и разширяване на вече съществуващия бизнес. Не трябва обаче да забравяме, че основни спестители на пари са домакинствата.
                              Какви са приоритетите на ПИБ за настоящата година?
                              Приоритет в работата ни ще е да затвърдим позицията си в картовия бизнес, както и да продължим да сме една от водещите банки при корпоративното финансиране с акцент върху програмите, свързани с усвояване на средства от Структурните и Кохезионния фонд на ЕС.
                              в. Струма
                              Някои от новите промени наистина са в интерес на потребителите, но други като че ли са променени просто за да бъдат в унисон с европейските. Например максималната сума на кредитите вдигната до 147 хил. лв. засега не отразява действителноста, но разбира се не е изключено в бъдеще банките да започнат да отпускат по-големи заеми

Коментар

• имам карта на ПИБ,когато тегля от банкомат на ОББ не ми начислява комисионна

Коментар

Working...
                                X