IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Лоши банки - Добри банки

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Коя е банката с най-добро обслужване в България?

Банка ДСК (8.57%)
    Райфайзенбанк (8.57%)
    MKB Юнионбанк (7.35%)
    ПроКредит Банк (6.12%)
    Пощенска Банка (5.31%)
    ОББ (7.35%)
    Уникредит Булбанк (5.71%)
    ПИБ (19.59%)
    СИБАНК (20.41%)
    ЦКБ (4.08%)
    друга банка (6.94%)

Profit.bg

Коментар

• Предлагат sms известяване. А иначе обслужването тука също не е за подценяване. Не са навсякъде барбита, но със сигурност са доста информирани и далновидни.

Коментар

• Финансови институции, банки и ИП

Ползвам ПИБ от февруари 2008. Стават, не са много зле, но не са и нещо особено. Най-удобно е че може онлайн да попълниш искане за дебитна карта (имам една Виза Електрон) и няма нужда да ходиш лично до техен офис за това - просто попълваш една форма онлайн и посочваш откъде да си вземеш картата; до 5 дни отиваш да си я вземеш на посочен от теб банков клон. Имах и една депозитна сметка на 8% годишна лихва, която изтече и си прибрах левовете на падеж с добра сума отгоре. Спомням си че имаше банкова паника през пролетта на 2008 че щели да фалират - нещо не успяха . Доколкото знам таксата за теглене от друг банкомат, различен от този на ПИБ е 0.60ст, за други БГ банки удря 1.00лв. - доста пари се трупат и от това като се замислиш и разни други там такси - проверка на салдо, промяна на дании (ПИН и др.). Незнам дали предлагат SMS услуги - SMS известяване непосредствено след всяко извършено плащане или теглене с карта.

Най- добрата банка за мен си остава FleetBoston Financial, понастоящем ги няма, през 2004г. Банк ъф Америка ги глътна. Имаха клон в Норт Уайлдууд през лятото на 2004г. когато бях там - обслужването беше типично по американски - едни ухилени руси барби служителки, доволни да те видят сякаш тия долари им ги даваш на тяхна лична сметка.
        SMS услуги

Коментар

• ЦКБ купува втора македонска банка за 5.9 млн. евро

Централна кооперативна банка (ЦКБ) купува 100% от македонската Статер банк. Българската кредитна институция е получила разрешение за сделката от македонския финансов надзор, съобщи SeeNews.
          ЦКБ купува банката от мажоритарния й собственик Milestone Group за 5.9 млн. евро. Българската банка купува 339 178 обикновени акции на македонската банка. ЦКБ ще купи акциите на цена 1070 динара (23.9 долара, или 17.3 евро, 1 евро е 61.7237 македонски динара) за акция, се посочва в съобщение на Македонската комисия по ценни книжа.
          ЦКБ вече е депозирала 5.9 млн. евро (8.1 млн. долара) в македонския централен депозитар. Това е необходимо, за да се приключи сделката по придобиването. Транзакцията е била одобрена по-рано от гуверньора на македонската централна банка Петър Госев. Статер банк се намира в Куманово. Това е втората банка, която ЦКБ купува в Македония - тя е собственик на Силекс банк, която придобива през февруари 2008 г. Освен това българската банка има клон и в Никозия в Кипър. ЦКБ е единайстата банка в България според размера на активите й към края на декември 2009 г.
          Осен ЦКБ други български компании със задгранично представителство в Македония са "Алфа финанс холдинг", която придоби местната Капитал банк през октомври 2007 г., и двама от акционерите на ПИБ - Цеко Минев и Ивайло Мутафчиев. Те купиха през 2003 г. Балканска банка Скопие, която след това преименуваха на Унибанк. Освен това ПИБ присъства и в Албания, където първоначално има само клон в Тирана, а от началото на септември 2007 г. получава пълен банков лиценз и се казва First Investment Bank Albania Sh.a.
          Дневник

Коментар

• Е Жан нали бачкаше в дир-а. А бамката от къде да знае, че мега компанията един център не може да си обезопаси по стандартите за тия съоръжения.

Коментар

• Я кажете сега дали има нещо общо между ДИРА, банката и ЖАН???

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5
                www.fibank.bg го няма, но e-fibank.bg го има. Което е важното...... Всъщност не вярвам ПИБ да са колокирали дори нещо маловажно каквото е корпоративния сайт, в такъв съмнителен колокационен център....
                Много ясно, че това са глупости...тези дето правят банков одит да не пасат трева....

Коментар

• www.fibank.bg го няма, но e-fibank.bg го има. Което е важното...... Всъщност не вярвам ПИБ да са колокирали дори нещо маловажно каквото е корпоративния сайт, в такъв съмнителен колокационен център....
                  He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• То ще се разбере какво е станало, но аз си мисля ...
                    Задимил е някой UPS и охраната се е панирала. Обадила се е на пожарната и като дошли наследниците на ББ са се развихрили...Вместо със сух пожарогасител са изсипали 5 кубика вода и са преебали техника за 1млн....
                    Само че са за оправяне дир.бг- тата.За 30к лева икономия от пожарогасене за инфоцентър, сега ще го духат - даже и застрахователите няма да им платят...

БГ картинка !!!

Коментар

• В тоя център да не са пазили стенограмите на ловеца
                      То пожари на важни сгради как стават току така. Ама то тука е страната на неограничените невъзможности.

Коментар

• Първоначално изпратено от punch
                        www.fibank.bg i www.dir.bg защо ги няма от вчера. Да не са забравили да си платят нещо.
                        http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=411463
                        http://www.linux-bg.org/forum/index.php?topic=37431.0

Коментар

• Първоначално изпратено от punch
                          www.fibank.bg i www.dir.bg защо ги няма от вчера. Да не са забравили да си платят нещо.
                          Първоначално изпратено от netware5
                          Така наречения "колокационен център" на БТК се е запалил и бил гасен с ..... вода! Щото нямал гасителна система......

Та затуй сега няма dir.bg, а сигурно и други български сайтове, които са се хоствали там .....

Боже, Боже-е-е, колко мъка има по тоя свят Боже-е-е!

Коментар

• www.fibank.bg i www.dir.bg защо ги няма от вчера. Да не са забравили да си платят нещо.

Коментар

• Re: ПИБ

Първоначално изпратено от Dali
                              Да, съгласен съм, че с това си действие ПИБ е пример за добра банка. Забелязвам, че те продължават да бъдат последователни в социално отговорната политика, която следват и мисля, че други банки биха могли само да се учат от това.
                              Забелязвам, че ПИБ са наели не един, а няколко платени писатели в интернет пространството. Напълно съм съгласен, че и другите банки трябва да се поучат от това толкова социално-отговорно дело.

Коментар

• ПИБ

Да, съгласен съм, че с това си действие ПИБ е пример за добра банка. Забелязвам, че те продължават да бъдат последователни в социално отговорната политика, която следват и мисля, че други банки биха могли само да се учат от това.

Коментар

Working...
                                X