IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Лоши банки - Добри банки

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Пиреос

0.5% от цялата сума, при ВНАСЯНЕ по сметка

Коментар

• Първоначално изпратено от magda11 Разгледай мнение
      Абсолютно съм разочарована от банка ДСК!Това че не уведомяват клиентите си за сроковете по договорите си е най-малкия проблем.В момента продавам имот в България, а живея и работя в чужбина.Клиентите купуват с кредит отпуснат от ДСК и на проктика ето какво се случва:от банката откриват на мое име сметка, за което аз не съм въобще уведомена.Парите за продажбата щели да бъдат преведени не по-рано от 3 дни след изповядване на сделката.А аз няма да съм вече в България!Моят въпрос е на какво основание от банката откриват сметка без да уведомяват клиентите си за това?
      Нормална практика за трите дена,ще изчакат удостоверение от АВ че са първи поред в ипотеката.Удостоверението -бърза поръчка е 3 дена.Няма какво да се притесняваш,в НА това ти е описано най-вероятно и можеш да развалиш сделката ако няма пари.Мисля че няма как да открият сметка на твое име ,ако не искаш.Иначе за ДСК съм съгласен .Поздрави!

Коментар

• Нещо става или ще става с лихвите по кредити в Европа http://investments.dir.bg/_wm/librar...773127&dflid=3
        http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от magda11 Разгледай мнение
          Абсолютно съм разочарована от банка ДСК!Това че не уведомяват клиентите си за сроковете по договорите си е най-малкия проблем.В момента продавам имот в България, а живея и работя в чужбина.Клиентите купуват с кредит отпуснат от ДСК и на проктика ето какво се случва:от банката откриват на мое име сметка, за което аз не съм въобще уведомена.Парите за продажбата щели да бъдат преведени не по-рано от 3 дни след изповядване на сделката.А аз няма да съм вече в България!Моят въпрос е на какво основание от банката откриват сметка без да уведомяват клиентите си за това?
          НИКАКВО!Трявба да преведат парите по съществуваща вече твоя сметка в съответната валута,а ако нямаш такава вероятно трябва да си откриеш.Плюс това вътрешни преводи (в рамката на банката) трявба да стават незабавно.Това че е с кредит теб не те касае.Да се оправят купувачите.Не разписвай нищо преди да си видиш парите по сметка посочена от теб дори и с риск да няма сделка.А и купувачите посочват сметката по която да се преведат парите(сметката която си им посочила ти на тях) а не банката да си решава къде да ги преведе.Всичко това е просто съвет,какво ще правиш вече ще си решиш ти.А и винаги можеш да се консултираш с юрист относно покупко-продажби на имоти с кредит
          Liverpool Forever

Коментар

• ДСК

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
              ЩЕ ПРЕСТРУКТУРИРАТ, ЗАКРИВАТ И НАЦИОНАЛИЗИРАТ БАНКИТЕ, ЗА ДА ГИ СПАСЯТ!
              * Онзи ден - на 8 май проектозаконът стана готов със срок на обсъждане само до 25 май.
              * Вложителите ще инкасират също загуби по кипърски маниер на орязване на влогове
              Когато банките закъсат, какво се прави?
              Само три неща!
              1. наливат се пари от държавата и централната банка (пример - Европейската централна банка налива пари в гръцките банки)
              2. преструктурират се - т.е. едни банки се закриват и спират да бъдат банки, други се сливат помежду си, въртят се различни финансови прийоми и комбинации и т.н.
              3. национализират се и от частни стават държавни
              Законът, който е подготвен в МФ по поръчка на правителството и БНБ, предвижда и трите способа, обаче набляга и акцентира на вариант 2 и вариант 3, понеже пари за вариант 1 няма.
              Той беше изготвен на пожар заради започналото масивно бягство на така нар. "горещи пари" от България - средства на "нерезиденти" според финансовата терминология (небългарски, чужди лица и фирми). Според анализа на финансовите данни размерът им е 6 млрд, което предизвиква дупка във финансовата ни система и Борда, по-голяма от онази в борда на кораба "Титаник".
              ----------------------------------------------
              Факт е, че последните данни за балансите на отделните банки са от ... декември 2014 г., макар че сега сме месец май и отдавна, отдавна е просрочен срокът за публикуването им!
              Факт е, че въпреки задължението си БНБ не е публикувала и обобщените данни за първото тримесечие, макар че и там отдавна е просрочила така нар. си официален календар на публикациите.
              Е, след този сензационен пост нищо чудно да бъде спретнато и едно четиво за лековерните, в което няма да има дори запетайка и число за пожара който се е разгорял.
              -----------------------------------------------
              Давам няколко картинки от проекта.
              Обърнете внимание от тях на онази с чл. 52, т. 2. Според нея при преструктуриране ЗАГУБИТЕ НА БАНКАТА СЕ ПОЕМАТ ОТ ВСИЧКИ НЕЙНИ КРЕДИТОРИ според поредността на вземанията в Търговския закон , което означава, че И ВЛОЖИТЕЛИТЕ ЩЕ ИМАТ ЗАГУБИ ОТ ДЕПОЗИТИТЕ СИ. т.е. влоговете им ще бъдат редуцирани с някакъв % (намалени - както се направи в Кипър).
              Предвидени са и инструменти за преструктуриране. Под № 4 е "ИНСТРУМЕНТ ЗА СПОДЕЛЯНЕ НА ЗАГУБИТЕ"
              Има и редица др. възможности, вкл. и национализация на банката (да не се бърка с експроприацията, което е начин за одържавяване, без да се плати на собствениците)
              Въобще 181 стр. текст на замисъла и стотици приложения трудно се преразказват в десетина реда. От онова, което прочетох, видях, че интересите на акционерите на банките - техните собственици, за които после ще викаме нарицателно КОЙ и КОИ са добре защитени, а интересите на вложителите - обикновени граждани и фирми, кучета са ги яли.
              Най-същественото обаче е онова, с което започнах: разгоря се неспасяем финансов пожар на всички етажи в къщурката ни България (поредния в банките след бюджета, здравното осигуряване, енергетиката, социалното и т.н.). Финансовите акули вече побегнаха, като си постилат пътя със нормативни замисли и закони, за да не загубят, вкл. като бъдат овъзмездени при национализацията за картонените си конструкции - банки, вече оглозгани до кост.
              Останалите за пореден път пият вече не студена, а ледена вода.
              То е ясно че сме фалирали и борда е заминал - поне на мен от година ми сжетна лапмпата
              Само им гледам сеира тук на борсаджиите как ще загубят всичко съвсем скоро

Така е като не слушат дедо си Мито

Инвестора, после искам интервю и с мен да ме питате аджаба как така сам знаел какво става
              Last edited by Mito Karamitov; 12.05.2015, 01:34.

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                ЩЕ ПРЕСТРУКТУРИРАТ, ЗАКРИВАТ И НАЦИОНАЛИЗИРАТ БАНКИТЕ, ЗА ДА ГИ СПАСЯТ!
                * Онзи ден - на 8 май проектозаконът стана готов със срок на обсъждане само до 25 май.
                * Вложителите ще инкасират също загуби по кипърски маниер на орязване на влогове
                Само три неща!
                1. наливат се пари от държавата и централната банка (пример - Европейската централна банка налива пари в гръцките банки)
                2. преструктурират се - т.е. едни банки се закриват и спират да бъдат банки, други се сливат помежду си, въртят се различни финансови прийоми и комбинации и т.н.
                Законът, който е подготвен в МФ по поръчка на правителството и БНБ, предвижда и трите способа, обаче набляга и акцентира на вариант 2 и вариант 3, понеже пари за вариант 1 няма.
                Той беше изготвен на пожар заради започналото масивно бягство на така нар. "горещи пари" от България - средства на "нерезиденти" според финансовата терминология (небългарски, чужди лица и фирми). Според анализа на финансовите данни размерът им е 6 млрд, което предизвиква дупка във финансовата ни система и Борда, по-голяма от онази в борда на кораба "Титаник".
                Факт е, че последните данни за балансите на отделните банки са от ... декември 2014 г., макар че сега сме месец май и отдавна, отдавна е просрочен срокът за публикуването им!
                Факт е, че въпреки задължението си БНБ не е публикувала и обобщените данни за първото тримесечие, макар че и там отдавна е просрочила така нар. си официален календар на публикациите.
                Е, след този сензационен пост нищо чудно да бъде спретнато и едно четиво за лековерните, в което няма да има дори запетайка и число за пожара който се е разгорял.
                Обърнете внимание от тях на онази с чл. 52, т. 2. Според нея при преструктуриране ЗАГУБИТЕ НА БАНКАТА СЕ ПОЕМАТ ОТ ВСИЧКИ НЕЙНИ КРЕДИТОРИ според поредността на вземанията в Търговския закон , което означава, че И ВЛОЖИТЕЛИТЕ ЩЕ ИМАТ ЗАГУБИ ОТ ДЕПОЗИТИТЕ СИ. т.е. влоговете им ще бъдат редуцирани с някакъв % (намалени - както се направи в Кипър).
                Предвидени са и инструменти за преструктуриране. Под № 4 е "ИНСТРУМЕНТ ЗА СПОДЕЛЯНЕ НА ЗАГУБИТЕ"
                Има и редица др. възможности, вкл. и национализация на банката (да не се бърка с експроприацията, което е начин за одържавяване, без да се плати на собствениците)
                Въобще 181 стр. текст на замисъла и стотици приложения трудно се преразказват в десетина реда. От онова, което прочетох, видях, че интересите на акционерите на банките - техните собственици, за които после ще викаме нарицателно КОЙ и КОИ са добре защитени, а интересите на вложителите - обикновени граждани и фирми, кучета са ги яли.
                Най-същественото обаче е онова, с което започнах: разгоря се неспасяем финансов пожар на всички етажи в къщурката ни България (поредния в банките след бюджета, здравното осигуряване, енергетиката, социалното и т.н.). Финансовите акули вече побегнаха, като си постилат пътя със нормативни замисли и закони, за да не загубят, вкл. като бъдат овъзмездени при национализацията за картонените си конструкции - банки, вече оглозгани до кост.

Уха... как още не си взел цензура се чудя!

Коментар

• И аз го четох Лилов ...

Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                  Това не ми се вярва да е така ...

Коментар

• ЩЕ ПРЕСТРУКТУРИРАТ, ЗАКРИВАТ И НАЦИОНАЛИЗИРАТ БАНКИТЕ, ЗА ДА ГИ СПАСЯТ!
                    Само три неща!

Коментар

• Първоначално изпратено от Mammita Разгледай мнение
                      Аз на тези не им вярвам вече. Даваха сипер високи рейтинги на фирми и банки зад океана само часове преди да се сгромолясат. Така че да си пишат, едва ли някой го интересува вече.
                      На мои познати дъщерята се прибира от щатите където работеше за КПМЖ, започва в Бг клона в софия със заплата малко на 4000лв+ осигуровки+ кола. Така че който плаща той поръчва музиката

Коментар

• ОКОНЧАТЕЛНО! Бившата касиерка на ЦКБ в Дупница влезе за 3 години в затвора
                        fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• Първоначално изпратено от Mammita Разгледай мнение
                          Аз на тези не им вярвам вече. Даваха сипер високи рейтинги на фирми и банки зад океана само часове преди да се сгромолясат. Така че да си пишат, едва ли някой го интересува вече.
                          Те даваха, ама и Банките сами не знаеха колко бяха зле...

Коментар

• Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
                            Standard & Poors като инфо към 4/29/2015> http://www.tradingeconomics.com/bulgaria/rating

Коментар

• http://www.capital.bg/politika_i_iko...=komentirano24

Обир чрез наивен (или корумпиран) съдия - изберете сами

По скандална схема Софийският апелативен съд "опрости" 9 млн. лева на Инвестбанк

Коментар

• Standard & Poors като инфо към 4/29/2015> http://www.tradingeconomics.com/bulgaria/rating
                                Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

Working...
                                X