IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Лоши банки - Добри банки

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• БНБ атакува "Биволъ" заради 4 банки. Медиите ще сбъркат, ако си мълчат http://e-vestnik.bg/15843/bnb-atakuv...ko-si-malchat/

БНБ предприе открита атака срещу медии. С официално писмо тя кани на среща и иска да наложи санкции на сайта “Биволъ”, който публикува грамите на американските посланици от София, излезли от “Уикилийкс”. В тях се говори за пране на пари и др. нелицеприятни за няколко български банки обстоятелства.

Статията във в. “Монд” за българските банки (вляво).
    http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• http://insmarket.bg/%D0%9D%D0%BE%D0%..._i.346345.html

Съдът отхвърли искането на омбудсмана срещу банките

Мнението на БНБ също е, че разпоредбата не противоречи на Конституцията
      Конституционният съд (КС) отхвърли искането на омбудсмана на Република България за обявяване като противоконституционна на разпоредбата, според която банките могат да се снабдяват със заповед за изпълнение на вземанията от свои длъжници.

"Отхвърля искането на омбудсмана на Република България за установяване на противоконституционност на чл. 417, т. 2 от Гражданския процесуален кодекс" се казва в решението на КС, което е защитено с 10 страници аргументи.

Коментар

• Първоначално изпратено от bpst Разгледай мнение
        Аз имам дебитни карти от две банки (няма да ги цитирам) които са без такси при плащане при търговец, включително и в чужбина, и при теглене от техен банкомат също е без такса.
        Четете тарифите - има ги в сайтовете и всичко е написано 1:1.
        И аз не плащам - ни по дебитни, ни по кредитни

Коментар

• Първоначално изпратено от emos Разгледай мнение
          Според тебе трябва всяка сутрин докато си пия кафето да чета сайтовете на банкит така ли?
          Точно тъй
          Това което аз построих , вие не може даже да го боядисате

Коментар

• Първоначално изпратено от bpst Разгледай мнение
            Аз имам дебитни карти от две банки (няма да ги цитирам) които са без такси при плащане при търговец, включително и в чужбина, и при теглене от техен банкомат също е без такса.
            Тя тая твоята заприлича малко на пиянската;ТИ ЛИ МЕ БУТНА ИЛИ АЗ ПАДНАХ..Ползвам 5 дебитни карти,всичките без такса месечно обслужване и такса при търговец.И изведнъж кооперативната започва да прибира такса при тъговеца по познатата схема.ПРОМЕНИТЕ СА ПУБЛИКУВАНИ НА САЙТА НА БАНКАТА ИЛИ НА НЯКОЕ ХВЪРЧАЩО ЛИСТЧЕ НА ВИДНО МЯСТО В САЛОНИТЕ.Според тебе трябва всяка сутрин докато си пия кафето да чета сайтовете на банкит така ли?
            За българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него

Коментар

• re...

Първоначално изпратено от bpst Разгледай мнение
              за това говорим

Коментар

• Първоначално изпратено от faberge Разгледай мнение
                Разбира се, че има такси - няма безплатен обяд, единственото, което можем да направим по въпроса е да следим тарифите на банката, от която ни е издадена картата поне веднъж месечно и да се пазим от излишни такси. Ако не ни устройва - махаме картата / правим нова на друго място
                "Инвестирането" в НИ с кредит е "чиста пИчалба" или "отрицателна доходност"!!

Коментар

• re..

Плащането при търговеца е с такса или без според всяка карта, моята например е без такса. Търговците не могат и нямат право да събират допълнителни такси извън тарифите на банката. В противен случай всяка стотинка, която е надвзета трябва да се възстанови и е редно да си търсите правата, ако някой е злоупотребил това е друга тема

Коментар

Разбира се, че има такси - няма безплатен обяд, единственото, ...........................
                    Че безплатен обяд няма то е ясно!
                    В случаят с POS-овете обаче таксите са за търговеца (търговският обект) - все пак той ч/з POS-овете си спестява Броене на пари (работа на касиерите) и разходи за ИНКАСО и то този начин си ги "избива"

Коментар

• Първоначално изпратено от cobos4e Разгледай мнение
                      V-pay на SG.... плащането в Карфур ..... ПОС терминала на ALPHABank
                      Ами тогава пускай жалба до г-н Мирошников да ти възтанови таксите!

Коментар

• Огромният заем от 20 милиона лева е бил отпуснат от оперираща в България банка на човек от столицата http://www.blitz.bg/news/article/150173
                        http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

Разбира се, че има такси - няма безплатен обяд, единственото, което можем да направим по въпроса е да следим тарифите на банката, от която ни е издадена картата поне веднъж месечно и да се пазим от излишни такси. Ако не ни устройва - махаме картата / правим нова на друго място
                          Ами ние това правим но не ви ли се струва малко чекиджийска работа за 1-2 лева да се разкарваш до банката.
                          За българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него

Коментар

• Хелоуууу, момчета и момичета

Коментар

• Първоначално изпратено от emos Разгледай мнение
                              ВИЗА -на кооперативна
                              V-pay на SG.... плащането в Карфур ..... ПОС терминала на ALPHABank
                              Last edited by cobos4e; 27.08.2012, 21:56.
                              Не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Коментар

• Първоначално изпратено от Вълчо-34 Разгледай мнение
                                Да не бъркате банките с Мастеркард, те въведоха някаква минимална такса?
                                ВИЗА -на кооперативна

Коментар

Working...
                                X