IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Лоши банки - Добри банки

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от cobos4e Разгледай мнение
    ВНИМАНИЕ ....... Alpha bank събира такса за плащане през ПОС терминалите и. Усетих го вчера при плащане с дебитна карта в магазин. ....:
    Малка корекция - не е такса POS терминал а е такса м/ду народенпревод + превалутиране!
    Мисля че преди около 3 месеца има жалба от друга банка в АББ с/щу тази практика на банката, но не знам докъде се е стигнало!
    Най-често подобни случаи има в магазините на Карфур!

От една страна БНБ забранява плащания м/ду субекти в България да се извършва в друго освен в лева, но от друга страна посовете им са свързани с VISA и от там се твърди че всъщност транзакцията е международна!

Подай жалба на тази основа в своята Банка и поискай възтановяване на таксите!
    А твойта Банка вече да си ги търси от Алфа Банк!

Коментар

• Очаквайте скоро да въведат такса "вход" в банките - при всяко влизане си плащаш... няма така безплатно да се влиза в тези храмове я...

Коментар

• Да не бъркате банките с Мастеркард, те въведоха някаква минимална такса?
        И това ще мине ...

Коментар

• Първоначално изпратено от cobos4e Разгледай мнение
          ВНИМАНИЕ ....... Alpha bank събира такса за плащане през ПОС терминалите и. Усетих го вчера при плащане с дебитна карта в магазин. Обяснението в моята банка беше, че понеже същата е клон на Гръцка банка ..... затова. Но не пропуснаха да споделят, че го правят само те. ПОС терминалите на всички др. банки в БГ са без такса. Посъветваха ме да пусна жалба. Не го направих. Просто ще избягвам ПОС терминалите им.
          В дълбока заблуда си,не са само те.Кооперативната от няколко месеца събира от всичко и в търговски обекти и в брой и на пост.Не знам само дали не взимат вече и за питан?.Не смея да попитам
          За българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него

Коментар

• ALPHA Bank

ВНИМАНИЕ ....... Alpha bank събира такса за плащане през ПОС терминалите и. Усетих го вчера при плащане с дебитна карта в магазин. Обяснението в моята банка беше, че понеже същата е клон на Гръцка банка ..... затова. Но не пропуснаха да споделят, че го правят само те. ПОС терминалите на всички др. банки в БГ са без такса. Посъветваха ме да пусна жалба. Не го направих. Просто ще избягвам ПОС терминалите им.
            Last edited by cobos4e; 27.08.2012, 15:56.
            Не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Коментар

• Райфайзен

Някой друг да изпитва проблеми с онлайн банкирането на Райфайзен?

Опитвам се да си прекратя изтичащи депозити (цяла седмица!) и постоянно ми дава грешка "System Error". От центъра за обслужване всеки път ми даваха акъл как правилно да ползвам УЕП-а си...после казваха, че да, имат технически проблеми свързани с откриването/прекратяването на депозити...

По-лошото е, че докато чакам да оправят тези проблеми исках да си открия (подновя) депозити (26.06), но не успях и с изумление видях, че дефакто лихвата на едногодишния депозит както си беше 4.9% и изведнъж стана 4.5% (100-25000)!

Нямам възможност да посетя офлайн клон идните дни и съответно банката ми преподновява депозитите но на ниската лихва...

Смятайте каквото искате, но 2 седмици да виси такъв проблем...

Коментар

• Аз лично поздравявам този учител по математика!

http://www.teacher.bg/forum/Details/36421

До управляващите на „Емпорики банк”

Открито писмо

От Иван Миронов

учител по математика от 1976 г http://www.matematikasmironov.com/

Дами и господа управляващи „Емпорики банк”

От няколко дни по националните телевизии се върти вашата реклама на „Кредити без уравнения” http://www.youtube.com/watch?v=g4Zdjz2NLb4

Като я видях обезумях до къде сте изпаднали да рекламирате дейността си, чрез отказ от образование и то използвайки ученици.

Не вярвам, че на това учите собствените си деца.

Не вярвам, че „таткото на Иван казал, че не е нужно да си математик”, освен ако това не е някаква супер нова френска (бивша гръцка) официалната политика на „Емпорики банк”…

А да сложите в устата на дете: „то и от математика май няма нужда” е цинизъм. Вземете се засрамете и я спрете.

Излишно е да Ви обяснявам, че понятията банкер и математик са почти равнозначни-знаете го по-добре от мен.

Бегло познавам и френската образователна система, но и там знанията по математика са ценност. Взет бакалуреат по математика е основание за много висок жизнен старт.

Вие рекламирате „отказ от среден по математика”…

Съжалявам Ви и много ми се иска да е някакво ОГРОМНО недоглеждане.

Аз прекрасно съзнавам проблемите на българското образование и в частност моите, като учител по математика. Приемам критики от всякакво педагогическо естество. Срамувам се за всички му недостатъци. Чул съм много глупости от отделни хора, но от банка ми е за първи път. .Не вярвам да сте дело на български учители.

Моля Ви, не помагайте на „опростачването на младите”, заслепени от бъдещи приходи.

Медиите, които дават трибуна на такива пошли реклами също са забили поглед само в парите. Медията не може да излъчва всичко, още по малко да проповядва безпросветност.

Хора спрете се. Мислете какво правите и на каква цена. Възмутете се!!!

Оставам непоправим оптимист и се надявам, че ще се осъзнаете и коригирате възможно най-бързо.

Забележка: Позволявам си да споделя това писмо с моите приятели в живота и пространството и дано те със своите мнения Ви помогнат да се коригирате максимално бързо. Съзнавам, че можете да ме съдите и сигурно ще ме осъдите за уронване на доброто си име, но ще поема този риск. Аз съм просто един учител по математика, който е искал да бъде учител по математика, станал е учител по математика и всеки ден се радва, че е учител по математика.

Ето и отговора на банката:

Здравейте г-н Миронов,

Благодарим Ви за писмото и за загрижеността.

Разбираме гледната Ви точка като професионалист и Ви поздравяваме за избора да работите над развитието на математическите таланти в България.

Истината е, че рекламата, предизвикала вниманието Ви, не е плод на недоглеждане или грешка.
                Нейното послание е изцяло основано на добре известния факт, че не всеки е добър по математика.
                Като най-точната и съвършена наука, тя има безброй приложения всекидневно, както и в нашата работа. Ние перфектно оценяваме това, но знаем и, че хора с добри познания по математика не биха се справили с уравнение за изчисляване на годишния процент на разходите по един ипотечен кредит. От тази гледна точка, рекламното послание е насочено изцяло към възрастни потребители и има за цел да ги успокои пред голям житейски избор, какъвто е покупката на жилище и е свързан с големи разходи.

Рекламата е вдъхновена от българските детски филми като "Войната на таралежите" и френската поредица "Малкия Никола". В тези произведения математиката много често се представя в критичен ракурс, но това не е довело до тяхната забрана, просто защото е житейски факт - математика е трудна и не е за всеки.

Не случайно заснехме рекламата с препратка към 70-те и 80-те години и в духа на филмите, с които сме израснали. Нашите клиенти могат да открият себе си в тези деца и да припознаят своите несполуки по математика, които обаче не са пречка днес да осъществят покупката на жилище и да си спестят трудността да изчисляват сложни уравнения за вноската си по кредита.

Извиняваме се, че шеговитият тон в рекламният клип Ви се е сторил провокация и искаме да Ви уверим, че последното, което искаме е да пречим на образованието в България.

Пожелаваме Ви много успехи в работата с млади математици,

С уважение
                Генка Дакова

Ето и моят отговор на техния:

Здравейте уважаема госпожо Денкова,

благодаря за отделеното ми внимание, но не споделям вашите служебни ценности.

Банката се цели в приходите а аз в желанието за познание на децата. За мен банката е институция внушаваща доверие, взаимност, коректност и бъдеще.

Тази реклама не е просто един епизод в стар прекрасен български филм. Вие (банката) целейки се във възрастните успокоявате децата, че можейки без математика, може без трудности, може друг да мисли вместо вас, важното е да си плащате колкото кажем ние умните математици.. Това точно е лъжата и циничното на посланието ..Това ме възмущава и обижда.

В рекламата и в отговора си до мен казвате, че банкерските уравнения са трудни и не са за всички. Уравненията са си уравнения и работейки по правилата в цял свят се получава еднозначен отговор. Вие разбивате вярата на клиентите в коректността на математиката. Който не може да смята има компютри и хора за това, както има и кредитни консултанти. По добре от мен знаете, че клиентите не могат да сметнат кредите си, защото не знаят и не могат да видят описаните и неописаните в договорите стойности на услугите или динамично променящите се коефициенти от неизвестни актюерски правила и е некоректно да се оправдавате с математиката.

Вашето послание "Кредити без уравнения" не е изтървана реплика в случаен разговор на случайни хора. Ако децата запомнят, че банките могат без математика, значи може и без учители по математика, без образование и без банки, разбира се...

Разговорът може да бъде дълъг и той се води в целият свят-за морала в банкирането и чия е отговорността за кризата, както и за смисълът и качеството на от обучението по математика.

Пак Ви моля, не използвайте безпросветното детско бъдеще за целите на печалбата. Изгубете вложените в рекламата пари, спасете знанието. Пък и не е проблем да я промените, като добавите например, че " с банката ще си решите уравненията".

Ще чакам вашето разрешение да публикувам във фейсбук отговорът ви.

Ако желаете можете да следите какво мислят моите приятели по този въпрос http://www.facebook.com/ivan.mironov...3?notif_t=like.

Бъдете здрави и успешни и не се плашете да се коригирате.

С добро чувство.

Иван Миронов

забележка: Можете да погледнете два мои реални урока за лихва в 10 клас, на базата на реална банкова оферта http://www.youtube.com/watch?v=xVPRLEGmTGU и http://www.youtube.com/watch?v=eCrpRfteGsE, съгласно държавните образователни стандарти. Ще се радвам да ми изпратите реални банкерски задачи, които да показвам на учениците си. Приемам препоръки и становища

Коментар

• За новите новоотпуснати към днешна дата - 6,2 % и без такса за предсрочно погасяване.А кажете сега това коректно ли е ?!
                  Кви са тия 6,2%???
                  Не вярвай на рекламите!
                  Сега им разглеждах сайта...
                  Техните депозити са на 5,95, а има и на 6,2%.
                  Аз депозит в лева под 6,5% нямам, е в други банки са...
                  За какво работи тая банка? Как си представяш, да дават лихва 6% по депозити и същите пари да дава на кредит пак на 6%? За какво да го правят?
                  Та споко и тия новите с 6%, ще бъдат изклецани като са го направили и с вас..

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
                    Кобосче, и аз съм там съдлъжник! Дай да се обединим няколко недоволни клиенти и да ги атакуваме. Те са пълни идиоти и от нищо не разбират!
                    И с какво ще ги атакувате със сопи ли?Или с прашки?Като гледам как са ви нахендрили явно си разбират от работата.

Коментар

• Първоначално изпратено от COBOSCHETO Разгледай мнение
                      За старите клинети в Пошенска ДЪРВО - 10,5 % на годишна база при ипотечен кредит !
                      И продължават да държат нивата на завареното положение кредити да речем вземани 2005, 2006 година !
                      За новите новоотпуснати към днешна дата - 6,2 % и без такса за предсрочно погасяване.А кажете сега това коректно ли е ?!
                      Ти вече си вързан там, ще те цедят колкото могат, а за 6.2% за новите, ами нали трябва да привлекат нови шаранчета. Този проблем прилича доста на проблема с новите и старите клиенти на моб. оператори

Коментар

• Първоначално изпратено от COBOSCHETO Разгледай мнение
                        За старите клинети в Пошенска ДЪРВО - 10,5 % на годишна база при ипотечен кредит !
                        И продължават да държат нивата на завареното положение кредити да речем вземани 2005, 2006 година !
                        За новите новоотпуснати към днешна дата - 6,2 % и без такса за предсрочно погасяване.А кажете сега това коректно ли е ?!
                        Кобосче, и аз съм там съдлъжник! Дай да се обединим няколко недоволни клиенти и да ги атакуваме. Те са пълни идиоти и от нищо не разбират!

Коментар

• Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение
                          Хората си казаха, че са млада банка и привличат клиентела

Коментар

• Първоначално изпратено от dosadnik Разгледай мнение
                            Хехе тея не раздаваха ли потребителски кредити на куцо кьораво и сакато . Манго и Айше са потрошили хАмстердамските капитали и са се чудят от де да запълват дупката
                            Хората си казаха, че са млада банка и привличат клиентела

Коментар

• Първоначално изпратено от dosadnik Разгледай мнение
                              Хехе тея не раздаваха ли потребителски кредити на куцо кьораво и сакато . Манго и Айше са потрошили хАмстердамските капитали и са се чудят от де да запълват дупката
                              Те тези са във всеки МОЛ и те преследват едни голлобради момченца и девойки (а може и да са непълнолетни) да ти предлагат разни покупки на кредит.Особенно срещани във веригите магазини за бяла и черна техника нема споменавам кои да не им правим реклама че едните от тях са пълни дебили

Коментар

• Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение
                                Спрях се на това горе, дайте малко инфо за TBI, честно казано не знаех че имат банка мислех си че са лизинг само Някой ползвал ли е банковите им услуги

Коментар

Working...
                                X