IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Лоши банки - Добри банки

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Лорда Разгледай мнение
    Извинявай, но според мен тезата ти е НАПЪЛНО безумна.
    Защо ЕС налага банкови регулации? Нима мислиш, че всеки един клиент от корпорацията до свиневъда, трябва да са толкова финансово грамотни колкото кредитния инспектор в банката за да изтеглят кредити?!
    Регулациите в България са каквито и в Европа. това че някой е финансово неграмотен не го оправдава. Ако се чувства неграмотен да си наеме грамотен човек. като не иска да дава пари за акъл ще си яде плодовете от собствения си акъл.

Защото както е добре известно в България всеки разбира от всичко. До момента в който не загуби всичко - след това другата страна по съвсем законен договор му е виновна.

Коментар

• Първоначално изпратено от Лорда Разгледай мнение
      еми пенсионерите бюрократите плюскачите си искат пенсиите , заплатите. полицайте искат да си получат заплатите дет са били гадни към шофьори писали актове.., така е .

ако не върви банковата престъпна каста , нема пари и за плюскачите.
      робчетата изнемогват. ама плюскачите си искат доходите. плюскачети ги е страх. щото боко разбра , че ако продължава да дърпа ушите на робчетата , нема да го изберат. и остави власта на станишката да охлаби примката на робчетата.
      и веднага разбраха плюскачите че ако се охлаби примката на робчетата нема да има кинти за плюскачите. и веднага плюскачите защитават долните банкови отрепки.

каква е коалицята? пенсионери бюрократи политици банкери цигани

против предприемачи, работещи , . това провокира робчетата да търсят чрез подкуп да им се намали задълженията.
      други предприемачи прибягват до съюз с циганите. циганите и българите крадят продават на предприемача и той им узаконява кражбата. това е модела при старо желязо.
      демек предприемача обявява война на държавата. държавата като иска да ме кради , аз ще крадя хората.

така че държавата принуждава предприемачите да крадят от хората. дойната крава на държавата предприемача почва да кради от хората за да се изплъти на държавата.
      това е схемата за унищожаване на всяко предприятие. и това генерира друг бизнес а това е охранителния. и накрая българските предприятия не са конкурентноспособни.
      Last edited by aprilzi; 01.10.2013, 22:41.

Коментар

• Цяла тема има във форума. Банката прави каквото намери за добре, нарушава собствените си договори, български (!) съд я осъжда. Въобще даже не говорим за неравнопоставеност. Ти фалирай, па се съди ... с банката !
        Що за нелепица ?!

Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
        Не виждам какъв е проблема банките да си вземат обезпечението. Още повече пък това действие да се демонизира. Имало си е договор, имало си е закони и двете страни са длъжни да се съобразяват с тях.

А в договорите си е описано че лихвата подлежи на промяна, а в закона си е казано че продажбата на обезпечението не води до отмяна на задължението.

Така че който не си е направил сметката да плаща. Никой не му е виновен. И аз лично дори и в този форум същите тези неща за които сега реват една камара народ вързали се с кредити съм ги писал и то не един път. Ефекта бе никакъв - имотите само ще растат, доходите само ще растат, лихвите само ще падат. Ами кьорав карти не играе. А дълговете трябва да се плащат.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
          Не виждам какъв е проблема банките да си вземат обезпечението. Още повече пък това действие да се демонизира. Имало си е договор, имало си е закони и двете страни са длъжни да се съобразяват с тях.

А в договорите си е описано че лихвата подлежи на промяна, а в закона си е казано че продажбата на обезпечението не води до отмяна на задължението.

Така че който не си е направил сметката да плаща. Никой не му е виновен. И аз лично дори и в този форум същите тези неща за които сега реват една камара народ вързали се с кредити съм ги писал и то не един път. Ефекта бе никакъв - имотите само ще растат, доходите само ще растат, лихвите само ще падат. Ами кьорав карти не играе. А дълговете трябва да се плащат.
          Защо ЕС налага банкови регулации? Нима мислиш, че всеки един клиент от корпорацията до свиневъда, трябва да са толкова финансово грамотни колкото кредитния инспектор в банката за да изтеглят кредити?!

Коментар

• До една година няма да е останала една добра банка. Всички ще са лоши

Коментар

• Не виждам какъв е проблема банките да си вземат обезпечението. Още повече пък това действие да се демонизира. Имало си е договор, имало си е закони и двете страни са длъжни да се съобразяват с тях.

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
                За написаното от теб съм съгласен на 100% - с изключение на това в червено...
                Нали банката е приела за залог панелката, която ще се купува ? Какви пари + ще дири тогава? Познай какво ще се получи при лош потребителски кредит обезпечен с вземания по трудово възнаграждение - ще му вземат на човека дедовия
                Да на човека наистина ще му звемат дедовия ама поръчителите плащат като попове.И тоя човек до края на живота си требе да е у нелегалност.Няма пенсия няма осигуровки....Банката не дири пари+.Банката е отпуснала едни пари и си ги иска с лихвата.Да кажем че длъжника е погасил част от кредита.Продават му залога и дължи разликата заедно с лихвите.Андрешковците в България са доста и андрешковщината е геройство.Този път обаче банките ги изработиха.Чудя се как така ще подписваш договор с банка без адвокат и без да го четеш и без да мислиш за последствията.Банкерите също трябва да си получат наказанието щото те са били наясно какво правят за разлика от тъпаците.Същите тези тъпаци когато теглиха кредитите ми викаха нещастник лузър див селянин и необразован неграмотник.Сега плачат и са подвили опашки...А главния виновник БНБ е невинен..палачи дете

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                  Първо да те питам знаеш ли какво е трескозъбец?Сега на въпроса.Не е задължение на БНБ да се грижи някой си да има собсвен дом.По тая логика аз искам собствена яхта вертолет самолет.Задължение на БНБ е да пази стабилността на банковата система.Според мен тя проспа нещата или нарочно си затвори очите или просто им бяха затворени очите.Та банките първо си платиха за съответните закони и после се развихриха.Ако нямаше такива закони никой нямаше да кредитира на 100%.Според мен банките трябва да си понесат отговорността и да си поемат загубите а онези които са имали неблагоразумието да раздават кредити като макарони фалит.Ти ме обвиняваш че съм комунист а искаш държавно финансиране за 40% за младите семейства.Е тук аз не съм съгласен.Не искам да плащам данъци някой да си купува жилище.На мен дуржавата не ми е дала нищо.Раздаването от държавата се нарича комунизъм.И понеже четох че онова говно министъра на енергетиката се е захванал с това искам да ти кажа да минеш на страната на червените боклуци.Щото само те раздават ей така.Всеки има глава на раменете си да мисли.Две години предупреждавах в този форум какво ще се случи и ми викаха нещастник неудачник лузър мизерник селанин на който никой не отпуска кредит.Предупреждавах че от банката са взети пари и се връщат пари а не апартаменти казвах че ще им продадат курниците за без пари ще им продадат и наследството и пак ще дължат пари.Говорех че не може панелен коптор в Младост да струва 1000 евро квадрата и хол бокс у Ливадите да струва 100000 евро насреща присмех и обиди.Е сега някой да се смее и да ме обужда?И това е само едната страна на медала.София е презастроена некачествено.При 6,5 по Рихтер ще си говорим.Тогава ще е истинската трагедия.Само се замисли откъде ще минават спасители линейки пожарни?
                  За написаното от теб съм съгласен на 100% - с изключение на това в червено...
                  Нали банката е приела за залог панелката, която ще се купува ? Какви пари + ще дири тогава? Познай какво ще се получи при лош потребителски кредит обезпечен с вземания по трудово възнаграждение - ще му вземат на човека дедовия
                  За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                    Масовият случай е на договорена лихва, която своеволно после банката е променила, защото решава да въведе коефициент надбавка, който е неконтролируем с еднозначни измерители, напр. - завишени разходи на банкери за командировки или загуби, вследсвие на лична некадърност...

Не случайно, дори....и нашият съд вече отчита това своеволие...
                    Ако мислиш, че е лесно да се бориш, дори в съда с парите на Булбанк и чара на Хампарцумян из медиите, например, и парламентарните му приятелчета.....лъжеш се
                    Хампръцомян е инженер металург.Него драгалевския мангал го направи банкер.Поведението му меко казано е отвратително.Този човек си позволява от телевизора да нарича хората глупаци и неудачници необразовани и какви ли още не.Жалко че италианците го държат на този пост.Аз бих го изритал.А хората да не теглят кредити и тогава инженера ще им захапе железата.Ще стане много сговорчив.Но когато предупреждавах тук всички ми се смееха и ми викаха комунист лузър селянин нещастник....Според мен за бой е БНБ.

Коментар

• Впрочем, не случайно през 2010 с поправката "Мартин Димитров" и ГЕРБ узакониха това своеволие, за да се попречи и на съдебните дела...

и за БНБ - това е институцията, която е задължена да следи за лошите практики на банките - но отказва да го прави
                      Last edited by съни(тя); 01.10.2013, 17:47.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                        ...Почти всички кредити имат една или две години по ниска лихва от птомоции.После му хакнат истинската лихва и той реве вдигнали я без причина.Ми като е неграмотен що тегли кредит и що си спестява 150кинта за адвокат?...
                        Масовият случай е на договорена лихва, която своеволно после банката е променила, защото решава да въведе коефициент надбавка, който е неконтролируем с еднозначни измерители, напр. - завишени разходи на банкери за командировки или загуби, вследсвие на лична некадърност...

Не случайно, дори....и нашият съд вече отчита това своеволие...
                        Ако мислиш, че е лесно да се бориш, дори в съда с парите на Булбанк и чара на Хампарцумян из медиите, например, и парламентарните му приятелчета.....лъжеш се

Коментар

• Първоначално изпратено от kefal Разгледай мнение
                          Ами всичко опира до процента покрит от ипотекирания имот. Ако нивото е до 60% е добре, тогава банката в повечето случаи няма да има проблем с продажбата на имота да закрие кредита. Обаче у нас кредити се дават и за 80% от стойността на имота, и за 90% дори, че имаше и банки финансиращи 100% от имота + кредит за обзавеждане. В тези случаи очевидно само имота не може да погаси кредита, освен по изключение някакво.
                          Ако обаче БНБ сложи лимит от 60% например, тогава много хора ще останат без свой дом, защото ги нямат останалите 40% спестени. Което не е добре. Може да се направи една държавна социална програма за безвъзмездно държавно финансиране на тези 40% за младите семейства например, тогава положението ще е добре.
                          Първо да те питам знаеш ли какво е трескозъбец?Сега на въпроса.Не е задължение на БНБ да се грижи някой си да има собсвен дом.По тая логика аз искам собствена яхта вертолет самолет.Задължение на БНБ е да пази стабилността на банковата система.Според мен тя проспа нещата или нарочно си затвори очите или просто им бяха затворени очите.Та банките първо си платиха за съответните закони и после се развихриха.Ако нямаше такива закони никой нямаше да кредитира на 100%.Според мен банките трябва да си понесат отговорността и да си поемат загубите а онези които са имали неблагоразумието да раздават кредити като макарони фалит.Ти ме обвиняваш че съм комунист а искаш държавно финансиране за 40% за младите семейства.Е тук аз не съм съгласен.Не искам да плащам данъци някой да си купува жилище.На мен дуржавата не ми е дала нищо.Раздаването от държавата се нарича комунизъм.И понеже четох че онова говно министъра на енергетиката се е захванал с това искам да ти кажа да минеш на страната на червените боклуци.Щото само те раздават ей така.Всеки има глава на раменете си да мисли.Две години предупреждавах в този форум какво ще се случи и ми викаха нещастник неудачник лузър мизерник селанин на който никой не отпуска кредит.Предупреждавах че от банката са взети пари и се връщат пари а не апартаменти казвах че ще им продадат курниците за без пари ще им продадат и наследството и пак ще дължат пари.Говорех че не може панелен коптор в Младост да струва 1000 евро квадрата и хол бокс у Ливадите да струва 100000 евро насреща присмех и обиди.Е сега някой да се смее и да ме обужда?И това е само едната страна на медала.София е презастроена некачествено.При 6,5 по Рихтер ще си говорим.Тогава ще е истинската трагедия.Само се замисли откъде ще минават спасители линейки пожарни?

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                            Стойността на имота много трудно може да се контролира, оценителя ще се съгласи с много по висока стойност, продавача ще се разбере с купувача да надуят цената пред банката и този механизъм няма да работи, а ще произвежда корупция и..
                            Корупция ще има ако се приеме да може човек да остави имота си на банката и това да покрие всичко, независимо от стойностите. Ела да гледаш какви схеми мога да ти врътна, имот реално за 100хил.лв. ти го минавам с оценка за 200хил.лв., купуваме, делим каквото делим и оставяме банката да се оправя. Е разбира се, банките си имат свои оценители от много време, но и те са хора ...

Коментар

• kefal

Стойността на имота много трудно може да се контролира, оценителя ще се съгласи с много по висока стойност, продавача ще се разбере с купувача да надуят цената пред банката и този механизъм няма да работи, а ще произвежда корупция и..
                              D.Y.F-091066

Коментар

• kefal

Много е просто - финансовите кредитни институции трябва да съблюдават баланс между раздадените кредити и набраните средства. Те създадоха дупка в която попаднаха техните клиенти, след като преминаха от раздавателен в събирателен режим.Това е нещото, което трябва да се забрани със закон и централната банка да ги контролира. Ако имаше такъв закон нямаше да се получи и кредитен балон и срив.Кризата е прста и като прозиход и като причини, елементарна е.
                                D.Y.F-091066

Коментар

Working...
                                X