IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Лоши банки - Добри банки

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Холандският евродепутат Ауке Зийлстра заяви, че в България банките са сериозна част от организираната престъпност

http://www.blitz.bg/news/article/229297

Има ли нужда от коментари

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
      Да провери за всеки случай в Райфайзенбанк. Аз имам кредит в евро, който е на база СБР + 1.75 % надбавка.
      От тогава СБР е паднал 1.6 % , в момента е 4.3 % и има още накъде .... за разлика от Софибор , Либор ...
      Вярно, че ме скубят с 4 лв на месец за ползване на някакъв пакет „on-line банкиране” , но той ми върши работа.
      Няма други такси – разглеждане, управление, ангажимент, предсрочно погасяване, , дрън, дрън.
      Да не пропусна - разбира се, че в началото ти удържат % за усвояване на сумата. Голяма тесла....
      Доколкото ми е известно всички банки го правят.
      Не бъркай стар кредит с нов - всички, които са взели кредит преди 2-3 години и той е бил на юрибор или сбр (поне в повечето банки, че ги има всякакви - аз също имам такъв кредит и лихвата ми е 5,15% но е теглен преди 4 години в пика на кризата и лихвата се е смъкнала с 2,6%), в момента плащат по-малко. Виж офертите в момента, а там подобни кредити, с такава лихва, като на Лорда, просто немЪ, така че от тази гледна точка, може просто да се каже, че е ударил джакпота.
      П.С. Естествено в дългосрочен план кредитът му е пълно дърво с тази фискирана надбавка от 6.8, но пък в дългосрочен план всички сме мъртви така или иначе, ако мога да вкарам малко черен хумор
      Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
        лорде, аз ти го казах и преди - кредит (потребителски, необезпечен) на тази лихва от 6,83 няма да намериш никъде другаде, освен ако не е нещо хипер,ултра, мега, гига преференциално, така че вземай, ако ти трябва, и бегай.
        Наивника също е прав - невъзможно е при тези условия, дето си ги задал, гпр-то ти да е толкова високо, освен, ако кредита не е за нещо от сорта на 1 000 (нулите са 3) левчета. Успех с инвестициите или харченето, само да не ги набиеш за сирийци, че таз измет не ми требе
        Да провери за всеки случай в Райфайзенбанк. Аз имам кредит в евро, който е на база СБР + 1.75 % надбавка.
        От тогава СБР е паднал 1.6 % , в момента е 4.3 % и има още накъде .... за разлика от Софибор , Либор ...
        Вярно, че ме скубят с 4 лв на месец за ползване на някакъв пакет „on-line банкиране” , но той ми върши работа.
        Няма други такси – разглеждане, управление, ангажимент, предсрочно погасяване, , дрън, дрън.
        Да не пропусна - разбира се, че в началото ти удържат % за усвояване на сумата. Голяма тесла....
        Доколкото ми е известно всички банки го правят.
        За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Естествено другото дърво в случая е ОЛП. Да сега е 0,03, но е бил и 5, през изминалите 5 години. Ти си решаваш, но аз наистина ще съм любопитен да видя договора. Бутилката Пещера вече съм я прежалил

Коментар

• Лорде, по това което си описал, явно става въпрос за кредит 10000 лева с 60 вноски, разпределени на равни главници и лихва на неизпл. главница + 1 лев за обслужване на сметката.
            Тогава и само тогава се получават 1-ва вноска 224,58 и последна 168,62. Тогава ГПР би бил действително 8,62.
            В цялата тази схема се губи такса ангажимент и кога се вземат.
            Такса ангажимент се използва обикновено при овърдрафт. Демек отпускат ми 50000, аз тегля и плащам лихви на 20000, но за останалите 30000, също плащам нещичко, защото са ми на разположение, когато ми потрябват.
            /в твоят случай сигурно ще ги вземат еднократно като още едни 50 лева. Тогава ГПР ти става 8,86.
            И аз отново твърдя. Такъв процент могат да ти дадат само ако заложиш пари или застраховка живот., минимум на 130% и то пак трудно.
            Трябва да има други екстри по кредита, които да те натоварят поне до 11,5-12%

Коментар

• Всъщност нулите са 4 щото такова е условиет за минимална сума по кредита

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                лорде, аз ти го казах и преди - кредит (потребителски, необезпечен) на тази лихва от 6,83 няма да намериш никъде другаде, освен ако не е нещо хипер,ултра, мега, гига преференциално, така че вземай, ако ти трябва, и бегай.
                Наивника също е прав - невъзможно е при тези условия, дето си ги задал, гпр-то ти да е толкова високо, освен, ако кредита не е за нещо от сорта на 1 000 (нулите са 3) левчета. Успех с инвестициите или харченето, само да не ги набиеш за сирийци, че таз измет не ми требе
                Тенкю Грую! Няма да ги набивам за сирийци или друга измет, на тях им платих по 10лв. на ден за да ми направят една дървена ограда!
                Ще ги набия в 3 до 5 инструмента от които 70% в БФБ

Коментар

• лорде, аз ти го казах и преди - кредит (потребителски, необезпечен) на тази лихва от 6,83 няма да намериш никъде другаде, освен ако не е нещо хипер,ултра, мега, гига преференциално, така че вземай, ако ти трябва, и бегай.
                  Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Взимам кредита в края на месеца. Сега е момента да отречете за пореден път съществуването на този тип кредит, както много никове се изказаха по въпроса, оборването на ГПР-то от Наивник, което за мен ще бъде много ценно защото веднага ще започна гражданско дело в съда срещу банката след като изтегля кредита , ако ГПР-то от Наивник, ако е истинското , ще ги пръсна в съда и ще платя хонорар на Наивник. Другото което ме интересува е, да ми покажете колко е скъп кредита в сравнение с други кредити? Това ще са също много ценни за мен мнения.
                    В замяна и за благодарност, аз ще ви плясна сканирания договор.

Коментар

• Първоначално изпратено от cops Разгледай мнение
                      Русенец осъди банка на първа инстанция ,,Решението на Районния съд в Русе е, че банката е надвзела от лихви неправомерно от Цоню Стоянов 6 000 лева. От своя страна банката смята, че аргументите на съда са неоснователни и неправилни, и затова ще обжалва на втора инстанция.Още инфо + видео на > http://bnt.bg/bg/news/view/110125/rusenec_osydi_banka
                      Само дето има още 2 съдебни инстации и поне още 2 години протакване на делата. До тогава банката ще му вземе кооперацията, пък той с тея 6000лв освен да си устрои едно пищно погребение, друго нема какво да направи

Коментар

• Русенец осъди банка на първа инстанция ,,Решението на Районния съд в Русе е, че банката е надвзела от лихви неправомерно от Цоню Стоянов 6 000 лева. От своя страна банката смята, че аргументите на съда са неоснователни и неправилни, и затова ще обжалва на втора инстанция.Още инфо + видео на > http://bnt.bg/bg/news/view/110125/rusenec_osydi_banka
                        Силата на свободата е в смелостта да казваш истината. Смелостта е двигателя на развитието и нейната липса е предпоставка на регреса.

Коментар

• Първоначално изпратено от dosadnik_3 Разгледай мнение
                          При това положение, е много вероятно да е отчел транзакция за 400лв па да ти е пуснал 50лв Не съм тесен специалист точно по банкомати, ама това да ти кажа, не го вервам
                          Тц, и аз като ми пусна 50 кинта изтръпнах. Но после си видях в беляжката, че са регистрирани 50

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                            Хихих, аз оня ден казвам на банкомата - Дай 400 кинта, оня ми дава 50 кинта и изгасва. Явно това са му билЕ последните кинти. Отидох на съседния изтеглих 400 от друга карта. И така, 2 такси, не по моя вина
                            При това положение, е много вероятно да е отчел транзакция за 400лв па да ти е пуснал 50лв Не съм тесен специалист точно по банкомати, ама това да ти кажа, не го вервам

Коментар

• Хихих, аз оня ден казвам на банкомата - Дай 400 кинта, оня ми дава 50 кинта и изгасва. Явно това са му билЕ последните кинти. Отидох на съседния изтеглих 400 от друга карта. И така, 2 такси, не по моя вина

Коментар

• продължение
                                В малко по-различен дух са аргументите, които получихме от ОББ.

"Операцията, при която с дебитна карта на банката се теглят пари на каса от клона й, всъщност е теглене на пари в брой на каса. В този смисъл тегленето в клон с дебитна карта от ОББ е операция, която се извършва като теглене от сметка. За тази операция има такса в тарифата на банката (0.3% върху стойността: минимално 1 лв., максимално 100 лв.)."

"Банка ДСК" също събира такса, когато собствениците на дебитните й карти теглят пари от ПОС-терминал в нейни клонове и тя е в размер на 0.50 лева.

"С тази такса банката покрива частично разходите по осигуряване на инфраструктура за предлагане на услугата, обслужването на ПОС-терминалните устройства и обработката на транзакциите. Тъй като тези разходи не зависят от вида на ползваните средства - собствени или привлечени под формата на кредит, банката събира такава такса при тегления на пари в брой и с дебитна карта", се казва в изпратения до в. "БАНКЕРЪ" отговор.

В "Societe Generale Експресбанк", ако клиентът тегли от картовата си сметка, се прилага тарифата за теглене в брой от сметката - до 3000 лв. без такса, а при по-голяма сума се удържа процент от взетата сума.

"Първа инвестиционна банка събира комисиона за теглене на пари в брой чрез ПОС-терминал в офис на банката - 0.2% (минимум 1 лв.). Аргумент за събирането е техническата поддръжка на ПОС-овете, както и разходите, свързани с обслужване на клиента от страна на банков служител. Тези операции са изключително редки" , твърдят от кредитната институция.

"Райфайзенбанк (България)"също има свое обяснение: "Таксата за теглене на пари в брой от разплащателна сметка в офис на "Райфайзенбанк (България)" е в размер на 1 лв. (на транзакция) за суми до 2000 лв. и е в сила от 1 септември 2013 година. Банката е уведомила клиентите си предварително в законоустановените начини и срокове.

"Клиентът може да ползва парите от собствената си сметка с банкова карта напълно безплатно. Ако плаща с банковата си карта на ПОС-терминал при търговец" - допълват от "Райфайзенбанк".

В България активно работят близо 60 000 ПОС терминала, което дава възможност на клиентите да плащат безналично, без да се налага първо да изтеглят пари в брой и след това с тях да заплащат в търговските обекти. Ако клиентите предпочитат предварително да изтеглят пари в брой от офис на банка, таксата за предоставената услуга е най-общо за персоналното обслужване на място в банката и обработката на банкнотите.

Таксата за теглене на пари на каса е по-висока от таксата на банкомат по принцип, най-вече тъй като има лично обслужване. От друга страна, клиентите имат възможност да изберат по-евтино или дори безплатно ползване на парите си съответно чрез теглене на банкомат или безналично разплащане на ПОС-терминал. Виждате, че клиентът има възможност за избор и достатъчно добре развита инфраструктура от ПОС- и АТМ-терминали в страната.

Когато клиент на банката тегли от банкомат на същата банка, таксата е по-ниска спрямо тази при теглене от банкомат на друга банка - от една страна, защото банката стимулира ползването на своята АТМ мрежа, като поема част от разходите за услугата, и от друга, защото при теглене на банкомат от друга банка съществуват и междубанкови такси."

Изводът е, че когато банките имат разходи за предлагането на една услуга, по един или друг начин те ги покриват с таксите, които удържат от клиентите. Тук веднага възниква въпросът, а не е ли редно БНБ да въздаде справедливост, като въведе някаква регулация на размера на банковите такси? Краткият отговор е: "Не." Законите не дават право на БНБ да се меси в търговските взаимоотношения между банките и техните клиенти - особено когато става дума за ценообразуване.
                                http://www.banker.bg/?Channel=3&Cate...Article=484758
                                Силата на свободата е в смелостта да казваш истината. Смелостта е двигателя на развитието и нейната липса е предпоставка на регреса.

Коментар

Working...
                                X