IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Лоши банки - Добри банки

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• На мен лично Алианц ми изглежда най-сигурна. Защото са германци. Защото съм чувал от приятели как се работи там. Мисля, че ако има фалити тя ще е последната.
    Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• Първоначално изпратено от Недоверчивия
      мммдаааа....сериозна темичка е тая за "класацииките" и смута виждам е настанал из вътрешните редици повече от колкото навън. Извода е че има и защо да е така Колега Красьо и си прав и не си..."в повече банки на по малки суми с цел гаранция". Мдооообреее обаче, това ми говори за страх и в теб...тогава за каква стабилност изобщо може да говориме? В криза каквато и да е тя се правят пари....който го е страх от мечки да не влиза в гората и да си намира "дюшек буркан банка" но аз мисля да припечеля некой лев точно сега в тая кризичка докато сте се изпокрили като мишоци и кеша липсва на сцената! Сега е момента...ден година храни е казал народа. Кога ако не сега е най разумното време за игра ? Кога можеш да извиеш ръцете на банка ако не сега ? Стабилност...ликвидност и прочее куп глупости под червен байрак си е жив мазохизъм за душата. И все пак в цялата тиня има и по добри и по лоши банки. Знам че тук има хора с дълбоки познания...познавам лично такива! Но виждам страх и една дума не проронват по въпроса. Знам какво е масова психоза и истерия и не целя това. По скоро си правя сметка кви играчи имам насреща и доколко са отворени за риск. Като гледам обаче....увисили сте носовете яко

ще сложа едно подписче сега белким се сетите да го изгледате тва филмче и да уврите по бързо от ланшен боб

"духът на времето" филм за банкери и ...още нещо
      Чв си платен драскач, платен драскач си - ама що не се замислиш малко реално какво се опитваш да направиш?! Преполагам знаеш, че тези проблеми, за които намекваш, зорлем изникват там където ги няма. Добре, че такива като тебе са малко и няма кой да им се върже...

Коментар

• Идеята за разпределението на голяма маса пари измежду повече банки ти я дадох по-скоро за твое успокоение, ако се притесняваш за спестяванията си. Аз лично съм концентрирал над 80% от парите си(кешът, който не е инвестиран в нищо друго) само в една банка. Част от тях на дългосрочни депозити, част от тях на по-краткосрочни, така че точно за страх при мен няма какво да се говори. В момента има доста изгодни лихвени условия, които е добре да се използват.

От друга страна си прав, че в моменти на дълбоки кризи кешът може да се утрои, учетвори и т.н., но не мисля, че точно ръцете на банките можем да извиваме. По-скоро виждам перспектива пари да се насочат към евтини акции на добри компании, ТБ, които в момента са доста подценени, също покупка на суровини... Става въпрос за БФБ, а и за международните пазари. Рано или късно от тази криза ще излезем. Важно е кой какво ще има след като се дръпне чертата тогава.
        Някои вече започнахме да купуваме - по малко, но редовно

Не е препоръка!
        Забележка: Горният пост не е препоръка за инвестиционни или спекулативни действия!

Коментар

• мммдаааа....сериозна темичка е тая за "класацииките" и смута виждам е настанал из вътрешните редици повече от колкото навън. Извода е че има и защо да е така Колега Красьо и си прав и не си..."в повече банки на по малки суми с цел гаранция". Мдооообреее обаче, това ми говори за страх и в теб...тогава за каква стабилност изобщо може да говориме? В криза каквато и да е тя се правят пари....който го е страх от мечки да не влиза в гората и да си намира "дюшек буркан банка" но аз мисля да припечеля некой лев точно сега в тая кризичка докато сте се изпокрили като мишоци и кеша липсва на сцената! Сега е момента...ден година храни е казал народа. Кога ако не сега е най разумното време за игра ? Кога можеш да извиеш ръцете на банка ако не сега ? Стабилност...ликвидност и прочее куп глупости под червен байрак си е жив мазохизъм за душата. И все пак в цялата тиня има и по добри и по лоши банки. Знам че тук има хора с дълбоки познания...познавам лично такива! Но виждам страх и една дума не проронват по въпроса. Знам какво е масова психоза и истерия и не целя това. По скоро си правя сметка кви играчи имам насреща и доколко са отворени за риск. Като гледам обаче....увисили сте носовете яко

ще сложа едно подписче сега белким се сетите да го изгледате тва филмче и да уврите по бързо от ланшен боб

"духът на времето" филм за банкери и ...още нещо
          духът на времето...уникален филм за банкерите, изкуствените фалити и още нещо

Коментар

• Към Недоверчивия:
            Наистина някои от хората малко прибързано и изнервено ти отговориха с обидни думи, но причината е, че заявката за "класация", която поставяш, действително крие много рискове от безкрайна субективност. Лошото в този евентуален сценарий(създаване на подобни класации от лаици и по-навътре в нещатата) е, че докато се изчистят пристрастията от подобна класация(ако това е възможно), могат да тръгнат и се разпространят неверни слухове за една или повече банки. Сам знаеш как работи copy/paste-a и как еди кой си чул от някой друг, на когото пък му се било сторило, че трети казал еди какво си и каква евентуална паника би последвала сред народопсихилогията. Подобно необосновано недоверие в институция от порядъка на банка би могло да и създаде проблеми дори да е в идеално ликвидно състояние. Така че наистина е добре да прекратиш подобни инсинуации за създаване на псевдо напрежение.
            Ако сериозно се съмняваш в сигурността на определена банка, в която си държиш спестяванията, разпредели ги в повече банки, така че навсякъде вложенията да са по-малки или равни на гарантираната сума, т.е. 100 000 лв.
            Още по-голяма сигурност би ти дало да ги обърнеш примерно в евро или долари. Най-сигурен е, както не веднъж се спомена, вариантът с обръщане на валута и съхранението им в банкови трезори, но това е доста крайна мярка според мен и напълно неоправдана към текущия момент.
            Преди да започнеш с евентуални контранападки, ще ти споделя, че в 1 от големите банки имам сума доста над гарантираните 100к лева(умишлено заради гореизложеното няма да цитирам конкретни суми и име на банката). В още няколко банки имам по-малки суми предимно за дребни инвестиции и оборотни пари. И след всичко казано, мога да те уверя, че няма да тръгна да си тегля парите и да ги крия под дюшека или в банкови трезори. Може би някои банки имат нужда от ликвидност, може би нямат. Ами, ако имат такава нужда, нека ние, тези с някакви пари над средното, да им я дадем. Защото необоснована паника и евентуални фалити на банки и големи компании са последното нещо, което всеки, дори и ти би желал. Замисли се и ще го осъзнаеш!
            Забележка: Горният пост не е препоръка за инвестиционни или спекулативни действия!

Коментар

не е моя статииката, но не е лоша. Отивам да свърша нещо важно в къщата на Биг Брадър...ще гепя килимчето за молитви на Самие и почвам да се моля за здравето на правителството в лицето на Серго щото видите ли кво успокоение даде с ББР некви си 10млн евра се пускат...взех си калкулатора и разделих сумата в/у броя на банките и стана една история...пукнах се от смях от резултата после си викам я да разделя за период 1 год и паднах от стола под масата ...ми с тая сума която се получи ще спрем не само нашата криза, а и Румънската. Иначе звучи помпозно...дават се едни пари, а на мен ми звучи като....мажат се едни очи
              А, не се ли отпускат кредитни ЛИНИИ до 10 млн. евро? Т. е. общата сума е по-голяма.... я сметни пак с калкулатора?

Коментар

• не е моя статииката, но не е лоша. Отивам да свърша нещо важно в къщата на Биг Брадър...ще гепя килимчето за молитви на Самие и почвам да се моля за здравето на правителството в лицето на Серго щото видите ли кво успокоение даде с ББР некви си 10млн евра се пускат...взех си калкулатора и разделих сумата в/у броя на банките и стана една история...пукнах се от смях от резултата после си викам я да разделя за период 1 год и паднах от стола под масата ...ми с тая сума която се получи ще спрем не само нашата криза, а и Румънската. Иначе звучи помпозно...дават се едни пари, а на мен ми звучи като....мажат се едни очи

Коментар

• недоверчивия тази статия ти да не си я писал Софияленд - пощенска кутия на СИК за пране на пари http://www.big.bg/modules/news/artic...?storyid=36639

Коментар

• ходя си из София и хоп..гледкам един София ленд...бая затворен и не работещ? Заставам пред него и чешам главата..коя ли банка отпусна кредита за него...и изведнъж се сещам...аууу СМУТ как ли ще си върне париците от там после чувам от едно гласче същата банка раздала едни парици къде никога няма да ги види и се замислих ми е тва е банка...стабилна за кризисен период. Гледам и рекламата и не е лоша Ах къв смях ще падне до 1 год бая задничета ще лъснат на светло...а е време и на топло да идат

Коментар

Първоначално изпратено от slavikd
                      Ако четеш ще знаеш , че Райфа водат преговори да бъдат купени от Сбербанк ... така , че незнам колко са стабилни...същото се отнася и за ОТП...но това го бяха публикували в инвестора и може да не е истина...хахахаха
                      това че някой купува някого дава ли приоритет за нестабилност ? или по скоро се продава като стабилен играч на пазара ??? Кой купува нещо ликвидно...освен ако не е индиец и се блазни от Кремиковски комин ?

що ли ми се върти из главата че имено тая банка е с най добър сервитут в момента?

подметнах и нещо за Асет банк...и неква тишинка настана може би щото нема международни писания за нея и нема как да се чете кой кво прави там? Инсайдъре нали си вътрешен...отвори ме моля те? Айде че подкарах Алфа банк и защо в Гърция е единствената банка на която банкоматите не работят с ВИЗА И МАСТЕР
                      Това за Асет банк....към кого беше? Може пък ти да си с вътрешната информация

Коментар

• Asene, aide stiga znaharstva, prostotiyata si lichi otdaleko

Коментар

• Първоначално изпратено от slavikd
                          Ако четеш ще знаеш , че Райфа водат преговори да бъдат купени от Сбербанк ... така , че незнам колко са стабилни...същото се отнася и за ОТП...но това го бяха публикували в инвестора и може да не е истина...хахахаха
                          това че някой купува някого дава ли приоритет за нестабилност ? или по скоро се продава като стабилен играч на пазара ??? Кой купува нещо ликвидно...освен ако не е индиец и се блазни от Кремиковски комин ?

що ли ми се върти из главата че имено тая банка е с най добър сервитут в момента?

подметнах и нещо за Асет банк...и неква тишинка настана може би щото нема международни писания за нея и нема как да се чете кой кво прави там? Инсайдъре нали си вътрешен...отвори ме моля те? Айде че подкарах Алфа банк и защо в Гърция е единствената банка на която банкоматите не работят с ВИЗА И МАСТЕР

Коментар

• ББР отпуска кредити за развитие на търговските банки

news.bg

Българската банка за развитие (ББР) ще отпуска кредитни линии в размер до 10 млн. евро на търговските банки с цел да се стимулира достъпът до финансиране на малките и средни фирми в страната. Това беше съобщено днес на пресконференция в централата на банката.

Кредитните линии са целеви - за средносрочно и дългосрочно инвестиционно кредитиране, предекспортно финансиране, както и финансиране на проекти по структурните фондове на ЕС, предаде БНР.

Средствата ще се предоставят за срок до 10 години с до 5 години гратисен период.

По тези кредитни линии търговските банки ще могат да предоставят заеми на малките и средни фирми с максимален размер до 1 млн. евро и максимална лихва в размер на 6 месечен Юрибор +4 пункта.

За обезпечение и собствено участие ще се прилагат стандартните за българската банкова система изисквания, посочи изпълнителният директор на ББР Димитър Димитров.

Председателят на Управителния съвет на Асоциацията на банките в България Виолина Маринова поясни пред журналисти, че търговските банки ще получават кредитните линии с лихва в размер на 6 месечен Юрибор + 1 пункт.

Рефинансирането на търговските банки е последица от приетия от правителството пакет мерки "Пазарна гъвкавост" за минимизиране на негативните ефекти от световната финансова криза върху българската икономика.

Част от мерките предвиждат поетапно капитализиране на Българската банка за развитие с 500 млн. лв. Средствата са за целево рефинансиране на търговските банки и улесняване достъпа на малки и средни предприятия до финансиране.

До момента 17 търговски банки са заявили интерес към получаване на кредитна линия от ББР.

Разпределението на ресурса по първия транш ще става след класиране на търговските банки по критерии, съгласувани с Асоциацията на банките в България.

Коментар

• Първоначално изпратено от sentex
                              Смут няма...народа вярва че ще си вземе 100 000 лв от държавата

незнаят обаче че това ще стане

..."НЯКОГА" когато евентуално са обезценени и можеш да си купиш само въже за да се обесиш Инсайдърко

не се занимавайте с глупости, а да си спретнем класацииката :

1. Райфайзен банк /стабилна/ някой да каже нещо против ???
                              2. ..................... вие сте
                              Е тука вече почна да говориш глупости [/quote]

Коментар

• Инсайдъре ти нали не си ? Кво се притесняваш....все пак ти БЛАГОДАРЯ за мнението, то е особено полезно за определяне статута на стабилността на банките в кризисен период. А пък и изказано от теб направо е със силата на закон! Кажи ми кога е рождения ти ден да ти подаря едно огледалце да се видиш къв балък си в него Ако си играч на борса с/у мен ще те изсмуча като вампир да знаеш!!! Толко са ти познанията в банкирането...

Коментар

Working...
                                X