IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Лоши банки - Добри банки

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Жалко, че не ти плащат. С този плам и патос, с който се пънеш да фалираш някоя банка, си направо за Нобелова награда, ако даваха и за твоята специалност.
    Интересно кои са тези компании, които ти дават дивиденти в тази криза и ако има такива, за какви проценти говорим? Считам, че иде реч за България. Ако имаш инвестиции и в чужбина, това е друга тема...
    Събраната лихва от банков депозит не може да се нарече печалба. Това е нещо като антиинфлационна мярка относно неизползвания паричен ресурс, докато се намери подходяща за инвестиция компания или изобщо някакъв допълнителен обещаващ бизнес. Така или иначе в момента съм инвестирал достатъчно. Просто винаги си държа и свободни пари за нещо още по-добро.
    Относно шумата... Борисовата градина ми е точно на 2 минути, ама мисля още да не започвам с вегетарианството, мерси за съвета все пак.
    Иначе си прав. В Софийското поле ще има доста за консумация след 1-2 години, когато потръгнат отново нещата.
    Забележка: Горният пост не е препоръка за инвестиционни или спекулативни действия!

Коментар

• Стига сте писали глупости. Банки няма да фалират. Дори това да се случи със някоя правителството ще я национализира.Като пишете имате ли представа ако фалира някой фиилал на западна банка как това ще се отрази на банката-майка.
      Така , ча най-лесното за въпросната банка ще е да спаси филиала си в БГ.Като се има предвид мащаба на банковия пазар у нас, няма да са необходими много средства.

Коментар

• Някои очевидно имат против това, че е нужно технологично време, за да се изплатят парите. Може би имате по-добро решение? Споделете го.

Между другото, съгласно ЗЗД, щом минат ви стане изискуемно вземането, може да иската всичко веднага.

Друг въпрос е, че живеем в държава без съд...

Ако можеше да се предвиди всичко, щяхме да сме милиардери...

Коментар

• Първоначално изпратено от krasi0
          Говорейки за платени писачи, които сеят паника и смут сред крехката психика на повечето българи, то slavikd определено би трябвало да е един от тях. Толкова настървено плюе помия срещу стабилността на банките - сякаш едва ли не утре ще почнат да му изплащат дивиденти за някоя фалирала банка. По-спокойно, братле, не се пени чак толкова да ровиш за съмнителни статии и да вадиш цитати от контекста.
          Не пасем букова шума. Ако все пак имаш някакво недоверие към банковите институции и случайно имаш някой закътан лев(второто силно ме съмнява), изтегли си го и си го скрий под възглавницата. Може да ти успокои малко увредения сън и да спреш да се хабиш във форума.
          Първо не ми плащат за да пиша тук! Второ очаквам дивидент от компаниите в които съм вложил! Трето не бих си направил труда да ти отговарям но много са смешни хора пишещи в инвестиционен форум и търсещи невероятните печалби от страхотните % давани от банките!!!Не се съмнявай в това какво имам за разлика от много тук!И последно е нужно да пасеш букова шума...във вашто село сигурно няма гора та това което е останало на полето него може да консумираш!!! Късмет!!!

Коментар

• vatmana kaza 4e ste zastane zad garba na vsiaka falira6ta banka . tova edinstveno moje da stane 4rez momentalen zakon za ograni4avane na tegleniata do 3000lv za godina na 4ovek.te nali zatva pratiha gotze v argentina da se poy4i ot tiahnia opit.mislia 4e 6e stane lo6o dosta barzo

Коментар

• И аз да попитам нещо хората дето го разбират.Ако съм богат евреин и ,или някакъв такъв и имам излишни 100 млрд евро и дойда в България и ги обърна в лева би трябвало БНБ да ми даде 195.4 лв при някакъв курс изгоден за нея де.После тези пари ги дам на тънка лихва от 10 пр на година и след една година отида в същото БНБ и ги продам за 214.94 /1.956 =109.9 евро.После си заминавам там в ерусалим или където и да е било ,като съм си прибрал печалбата от 9.9 мил евро . Питам се аз като прост неикономист откъде БНБ ще ги вземе тези пари.
              Извинявам се за тъпия въпрос и ако има грешки правописни ,литературите от форума да не ме апострофират,от уискито е!

Коментар

• Говорейки за платени писачи, които сеят паника и смут сред крехката психика на повечето българи, то slavikd определено би трябвало да е един от тях. Толкова настървено плюе помия срещу стабилността на банките - сякаш едва ли не утре ще почнат да му изплащат дивиденти за някоя фалирала банка. По-спокойно, братле, не се пени чак толкова да ровиш за съмнителни статии и да вадиш цитати от контекста.
                Не пасем букова шума. Ако все пак имаш някакво недоверие към банковите институции и случайно имаш някой закътан лев(второто силно ме съмнява), изтегли си го и си го скрий под възглавницата. Може да ти успокои малко увредения сън и да спреш да се хабиш във форума.
                Забележка: Горният пост не е препоръка за инвестиционни или спекулативни действия!

Коментар

• Първоначално изпратено от stdmv
                  Чети първо - 45 дни след като банката е с отнет лиценз от БНБ

Първоначално изпратено от sentex
                  Смут няма...народа вярва че ще си вземе 100 000 лв от държавата

незнаят обаче че това ще стане

..."НЯКОГА" когато евентуално са обезценени и можеш да си купиш само въже за да се обесиш Инсайдърко
                  Колеги ка(олко от вас са работили с банки 96 год? Между отнемането нна лиценза и ПРАКТИЧЕСКОТО спиране на работа на банката маже да има ВРЕМЕ.отделно 45 дни.
                  Абе Анион го беше обяснил достатъчно ясно в другя подобна тема .Четете.....

ако има грешки, правописни, от водката е .Но схемата е вярна.....
                  Наздраве.!!!!
                  А целите на тоя с класацията са много прозрачни ........
                  аз мога да изкарам за всяка банка негатив- от медийни публикации , която да я изкара едва ли не пред фалит
                  Той чака някой да му се върже и да отприщи лавината-вижте как подхвърля имена.....
                  НЕ МУ СЕ ВРЪЗВАЙТЕ!!!!!
                  Всеки може да си действа според вижданията ,ако ще и в градината да копае кеша, но НЕ и да предизвиква паника за нечии чужди цели.

Коментар

• Тогава започва изплащането , а кога приключва ??? Помниш ли колко врме се изплащаха предишните кинти на фалиралите банки ??? 2 години... на по 6 месеца!!! Дано не се налага и дано не е така... както беше!

Коментар

• Чети първо - 45 дни след като банката е с отнет лиценз от БНБ

Първоначално изпратено от sentex
                      Смут няма...народа вярва че ще си вземе 100 000 лв от държавата

незнаят обаче че това ще стане

..."НЯКОГА" когато евентуално са обезценени и можеш да си купиш само въже за да се обесиш Инсайдърко

Коментар

• НАЙ ПО НАЙ СМЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ !!!! СТИГА ЗЛОНАМЕРЕНИ СЛУХОВЕ !!! ВЕРВАЙТЕ ДЕ !!!

Коментар

• Лихвите по кредити нямало да падат
                          БТА - 02 Декември 2008, 14:58

В момента рискът при кредитиране е много голям, особено в отрасли като строителството, които няма да се развиват занапред със същите темпове. Това коментира днес пред журналисти председателят на управителния съвет (УС) на Асоциацията на банките в България Виолина Маринова, която присъства на представянето на новите кредитни линии, отпускани от Българската банка за развитие. Българската банка за развитие осигурява допълнителен ресурс за финансиране на малки и средни предприятия, от който банките имат нужда, посочи Маринова. Отделно всяка банка има своите клиенти и също финансира такива предприятия, каза Маринова. Трябва ни свеж финансов ресурс, банките се опитват да привлекат средства, но и цената на ресурса се увеличава, коментира Маринова. Въпреки, че влоговете до 100 000 лв. са гарантирани от държавата, хората са притеснени и теглят парите си от банките, каза тя. Маринова отчете в същото време известен ръст при депозитите, но добави, че той не е съществен. Трябва да бъдем балансирани и да не очакваме, че ще се развиваме със същите темпове както пред няколко месеца, каза председателят на УС на банковата асоциация. Българската банкова система е най-регулираната, най-подредената и най-работещата от всички бизнеси в страната, каза още Маринова. Тя прогнозира, че мерките, предприети от БНБ за намаляване на минималните резерви на банките, няма да доведат до намаляване на лихвите по кредитите.

Коментар

• Сбербанк няма да купува Райфайзен или ОТП
                            Investor Bg - 02 Декември 2008, 16:36

Руската Сбербанк не възнамерява да купува европейски банки и по-конкретно австрийската Raiffeisen и унгарската OTP Bank, пише РИА Новости, позовавайки се на информация от Сбербанк. Според съобщението от банката, „появилата се вчера информация в някои медии не отговаря на действителността”.
                            В съобщения вчера на руски медии се казваше, че най-голямата финансова институция на Русия възнамерява не само да купи Raiffeisen или OTP Bank, но да създаде с тях стратегически алианс или да обмени акции.
                            От Сбербанк припомнят, че това е поредният слух за тази година, според който руската банка ще изкупи чуждестранна. Например през април е имало информация, че Сбербанк възнамерява да придобие инвестиционното подразделение на Dresdner Bank – Dresdner Kleinwort.
                            С опровержението на тази информация тогава лично се е бил заел президентът на Сбербанк Герман Греф, заявявайки: „Аз съм много пестелив човек и за нищо не искам да надплащам”, припомня РИА Новости.

Коментар

• Аз съм за Токуда банк защото няма банка майка а има само баща татко ТОКУДА на който основния бизнес не е банкиране а верига от болници и като банка съществува само в България.

Коментар

• Бихте ли ми казали, коя според вас е най-скапаната банка? Имам предвид, коя би се огънала най-много в кризътъ ?

Коментар

Working...
                                X