IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Лоши банки - Добри банки

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• според КРИБ който коментираха антикризисната си програма се получава нещо леко намекващо за твърдо неизпълнение на бюджет 2009 точно както и бюджет 2008 се издъни за пръв път от бая години насам. Застраховката на тоя риска да вземеш толко пари от банка колкото си вкарал е около 13.5% в момента, което прави инвестициите в България невъзможни, освен ако очакваната рентабилност значително надвишава 13.5% ,а това е невъзможно защото при насран бюджет за 2009 и прогнозата за 5.2 млрд евро чужди преки инвестиции у нас през 2009 става неизпълнима.За платежния баланс липсата ще е много по-голяма което значи, че валутния резерв ще се свие рязко което влече след себе си и по-малък внос на ДДС, приходи от ДОД и още по-слаб бюджет от тоя който е заложил бате ви Серго като капан за наивници.

икономическите му съветници настояват за преразглеждане, но бате Серго каза : щото сме социалисти и седна та написа бестселър за 5 нощи и 1 ден после изви опашка за афтографи на книгата си...народа е прост та дрънка!

и кво сега Инсайдърко ...коя банка викаш прави ремонт с цел по добро обслужване показвайки солидно благосъстояние на пазара за ремонти по време на криза ???

ако незнаеш...да ти помогна ?

заповядай в новия реновиран офис на ПИБ на ул. Златовръх в София
    духът на времето...уникален филм за банкерите, изкуствените фалити и още нещо

Коментар

• Някои хора продължават да ръсят глупости. Въпреки че други им обясняват, че когато иде реч за банковата ни система, само числа и отчети важат, а не неконструктивни слухове!
      Последният такъв отчет е до третото тримесечие за 2008г, т.е. до септември месец вкл.
      Освен, че на сайта на всяка банка има публикуван подробен такъв отчен заедно с прикрепени към него анализи и план за развитие, на сайта на БНБ, а именно: http://www.bnb.bg/ има публикуван "Баланс и отчет за доходите на търговските банки и клоновете на чуждестранни банки", в който се съхраняват отчетите за последните 2 години. Та точно там има едни екселски файлчета, в които за всяка от ТБ има описание на привлечените средства, разходите им за лихви, кредити и т.н. Така че, ако се съмняваш в стабилността на някоя банка, просто изчисли ликвидността и(включва точно 3 аритметични операции) и си направи сам класацията. Ама да подтикваш ентусиазирани лаици да ти правят класация на базата на слухове за това, че една банка щяла да купува друга или пък че някой чакал с брадвата или щял да взвриви динамита, това наистина си е престъпно. Така няма да достигнеш никаква истина. Банковото дело не е за кръчмарски спорове от тип "ЦСКА" vs "Левски"...
      Забележка: Горният пост не е препоръка за инвестиционни или спекулативни действия!

Коментар

• Re: Класация за надежност

Първоначално изпратено от HuKu
        това за банковите печалби е вярно има ръст, но според мен тепърва ще им лъснат ....
        а аз ще добавя : ЗАДНИЦИТЕ

има време..скоро ще има един отчет...чакаме го с огромен интерес той ще е още един индекс за ОПТИМИЗЪМ нали Инсайдърко

Ники благодаря ти за уточнението...мноо ясно че преценяваме банките и ги класираме съобразно техните красиви или не чак до толкова офиси и услуги....някой да не си помисли друго ? От де толко акъл за друго...

Коментар

• Re: Класация за надежност

Първоначално изпратено от ED
          Първоначално изпратено от stdmv
          Пусни едно търсене за all finance bg
          Първоначално изпратено от Недоверчивия
          Изчетох внимателно темата за банките. Никъде не открих след толкова казани слова някой да се е опитал да направи класация за надежност на банките у нас ? При толко отявлени специалисти тук не би било трудно да се направи такава съпоставка и тя да се подложи на обсъждане. По скоро намирам отделни постове за действия и постъпки на отделни банки. Бихте ли се наели да направите подобна класация на сигурността на банките в кризисния период и ако може разбира се и по спешно да види бял свят бих почерпил. Мисля че с подобна класация бихте помогнали на много хора в правилната им ориентация. Благодаря предварително.
          Да бе!
          тази класация ако е обективна ? )) Коментара на "Недоверчивия" е съвсем резонен. Полезно би било да се направи анализ на отчетите (примерно от БНБ) на различните банки, но за съжаление не са много хората, които компетентно и по-важното неутрално биха анализирали състоянието на банките!
          Без да съм специалист по темата щях да съм консервативен и внимателен към банки, които се надпреварват да дават все по-високи лихви по депозити - щом са готови да дават такава лихва значи им липсва ресурс!!! Това, че няма да събират такси за предсрочно погасяване изобщо няма да го коментирам

Хйаде със здраве
          това за банковите печалби е вярно има ръст, но според мен тепърва ще им лъснат не чак толкова добри отчети при положение , че кредитирането не е цветущо, финансовите пазари и те незнаят какво правят, ще има корекция като това си е мое мнение. а относно тази класация е проста така като гледам с да и не и не е насочена към разбиращи от финансови отчети хора, просто хората са оценявали по това дали са доволни или не поне така си мисля аз.
          поздрави

Коментар

• Първоначално изпратено от INSIDER-A
            Ето малко ФАКТИ: Натрупаната печалба на банковия сектор към октомври 2008 г. е 1.217 млрд. лв., а размерът й е с 253 млн. лв. (26.2%) по-висок от отчетения резултат към 31 октомври 2007 г.
            как хубаво звучи...особено написано дебелшко...пак мазане на очи !

натрупаната печалба ми дай..не като общ бенефициент, а като отделни прости числа за всяка банка отделно

е там ще лъсне и истинката....за еднаквост на стабилноста

макар че и от там...само от тия данни е трудно да се извадят окончателни изводи?

Коментар

• Първоначално изпратено от Недоверчивия
              ухааа...искаш факти, цифри, данни...и ако ги дам ? кво ли ще стане..без да съм ги дал ревеш да се трие...нали затова е форум...обсъждаме ? в спора се ражда истината...все ще стигнем някъде около нея ? Ако можеш опровергай ме де ? вместо да вдигаш лозунги за закона се опитай да ме опровергаеш...ще можеш ли обаче ?

сам знаеш че няма да успееш...

и то не защото искам класация, а затова щото банките не са еднакво стабилни..няма как да са !!!

ти нима си сляп и сам не го знаеш ОПТИМИСТЕ ?

та що ли няма подобна класация в пространството ... тя не е тайна, а продукт получен от дейноста на банкирането за всяка банка поотделно. Не всички са работили добре и не всички са преценили правилно риска от лошите вземания по раздадените кредити.

Обаче, ти като отявлен ОПТИМИСТ искаш да продължим да им вярваме сляпо ли ???

аре бееее...има ли още луди ?
              Продължаваш да повръщаш само глупости. Давай цифри и факти!
              МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

• ухааа...искаш факти, цифри, данни...и ако ги дам ? кво ли ще стане..без да съм ги дал ревеш да се трие...нали затова е форум...обсъждаме ? в спора се ражда истината...все ще стигнем някъде около нея ? Ако можеш опровергай ме де ? вместо да вдигаш лозунги за закона се опитай да ме опровергаеш...ще можеш ли обаче ?

сам знаеш че няма да успееш...

и то не защото искам класация, а затова щото банките не са еднакво стабилни..няма как да са !!!

ти нима си сляп и сам не го знаеш ОПТИМИСТЕ ?

та що ли няма подобна класация в пространството ... тя не е тайна, а продукт получен от дейноста на банкирането за всяка банка поотделно. Не всички са работили добре и не всички са преценили правилно риска от лошите вземания по раздадените кредити.

Обаче, ти като отявлен ОПТИМИСТ искаш да продължим да им вярваме сляпо ли ???

аре бееее...има ли още луди ?

Коментар

• Ето малко ФАКТИ:

Натрупаната печалба на банковия сектор към октомври 2008 г. е 1.217 млрд. лв., а размерът й е с 253 млн. лв. (26.2%) по-висок от отчетения резултат към 31 октомври 2007 г.
                  МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

• Първоначално изпратено от Недоверчивия
                    Инсайдърко, мноо ОПТИМИСТИЧНО си настроен ми се чини на фона на кризичката...на тоя принцип вероятно вярваш ОПТИМИСТИЧНО и в задгробен живот като форма на продължаване на вечността за душата ти, а ако е така имам предложение ; дай да те прасна изодзад в тоя живот, а ти ми го върни в оня

та идеята ми е : нека бъдем РЕАЛИСТИ

банковата ни системка е точно толкова стабилна колкото е стабилен раково болен пред зала за химиотерапия....не я ли вземе мре веднага...вземе ли я....мре...малко по късно
                    Много ги разбираш нещата! А факти??? Цифри??? Или няма смисъл да сме оптимисти :-)

Апропо, бих посъветвал модератора да трие мнения отностно стабилността на определена банка или банковата система по принцип, особенно когато са целенасочени и са плод на развинтена и не здрава фантазия. Закона е еднозначен и точен и е създаден точно за такива хайвани като Недоверчивия.

Коментар

• как да се спаси ли попита някой от тълпата ???

инвестирайки...то е ясно!

в българско антираково лекарство (умишлено нерегистирано) за да живее мастодонтската индустрия за лъчева и химио терапия

простичко е а ?

Коментар

• Инсайдърко, мноо ОПТИМИСТИЧНО си настроен ми се чини на фона на кризичката...на тоя принцип вероятно вярваш ОПТИМИСТИЧНО и в задгробен живот като форма на продължаване на вечността за душата ти, а ако е така имам предложение ; дай да те прасна изодзад в тоя живот, а ти ми го върни в оня

та идеята ми е : нека бъдем РЕАЛИСТИ

банковата ни системка е точно толкова стабилна колкото е стабилен раково болен пред зала за химиотерапия....не я ли вземе мре веднага...вземе ли я....мре...малко по късно

Коментар

• Първоначално изпратено от Nikola
                          Я напишете, кои държави финаснираха банки, за да избегнат ликвидна криза? OTP? Unicredit? Соц ген? Дурги?
                          Ники, бягай от тук, че ще развалиш партито на апокалиптиците :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от sentex
                            абе има хляб в тебе.....от време на време имаш проблясъци
                            нали според Инсайдърко съм "олигоферн и идиот" нема как да имам постоянни проблясъци...чат пат ще да са

Унитата ми се въртят в главата ма се чудя къде да ги прасна в класацииката ? на 7 ли 8 мо място

ще метна боб или ще чакам предаването "звездите ми го говорят", а може и онова от Азис : "дадено ми е да знам"

добре де...никой ли не смее да сложи банка номер 3 ??? Ебах ви в пичовете...иначе мноо знаете, а сега си глътнахте езиците

Коментар

• Я напишете, кои държави финаснираха банки, за да избегнат ликвидна криза? OTP? Unicredit? Соц ген? Дурги?

Коментар

• Първоначално изпратено от sentex
                                Първоначално изпратено от Недоверчивия
                                пускам класацията...нема да ви чакам да се накумите

СТАБИЛНОСТ НА БАНКИТЕ В БГ

1. Райфаизен банк

2. Социете женерал (въпреки ужилването)

3. хайде вие сте
                                Това анти-класация ли е?
                                Да може да продължи с ОББ ... ОТП ...

Коментар

Working...
                                X