IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Транскарт (5T5 / TRCRD)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Здравейте участници във форума,
    По повод притесненията ви, че давате комплекта с документи на "някой бензинджия", бих искала да знаете, че както е написано в заявлението- договор, Издателят декларира, че ще третира предоставените лични данни в пълна конфиденциалност и ще ги използва само за целите на договора. Транскарт Файненшъл Сървисис ЕАД като регистриран администратор на лични данни по смисъла на Закона за защита на лични данни съхранява и обработва данни при строго спазване на операционни правила и процедури. "Бензинджията", както вие го наричате (а това е човека на когото имате доверие да ви сипе бензин, да ви огледа колата за недостатък, от който може да пострадате на пътя) по отношение на документите има само едно задължение - да провери дали сте си попълнили полетата и дали сте приложили исканите документи. От там нататък, всичко се опакова и в запечатани пликове се доставя в офиса на Издателя. Ако имате недоверие в персонала на бензиностанциите, това не е защото Транскарт Файненшъл Сървисис ЕАД не е взело мерки за защита на вашите данни. Принципно вие може да имате недоверие и към служител в банка, на пощенски клон и т.н., но моля ви, не призовавайте да не се посещават бензиностанциите, защото това няма нищо общо с взетите мерки за опазване на вашите лични данни, нито пък с добронамереността на служителите на „Петрол” АД. Позволих си да напиша този отговор до вас като адвокат, до който Транскарт Файненшъл Сървисис ЕАД се е обърнало за правен съвет по отношение на мерките за защита на лични данни, утвърждаването на вътрешни процедури и уговарянето на ангажименти в това отношение и към трети страни, с които встъпва в договорни взаимоотношения (в случая с "Петрол" АД). Ако имате съмнения, моля заповядайте в офиса ни, може да се убедите как идват при нас документите, как се обработват и как се съхраняват. До сега нямаме случай да е "изтекла" информация или случай на злоупотреба с такава. С уважение и готовност да отговоря на вашите въпроси: Миглена Димитрова, адвокат

Коментар

• Към Борса,
      Абсолютно си прав за личните данни.Само едно уточнение:При преиздаване не си длъжен да попълваш никакви данни в заявлението.Само подписваш договора отзад.Така или иначе там ти има ЕГН-то и трите имена,но поне можеш да си спестиш всички други подробности като заплати,заеми,имущество и т.н.Най-интересното е че самият бензинджия ги разглежда и ми каза че трябва да ги попълня!Отговорих му че мога да чета много добре какво се изисква от мен и че ще ги пратя само подписани.Така и стана.Та за данните си много прав.Съвет:НЕ ПОПЪЛВАЙТЕ НИКАКВИ ДАННИ АКО ВИ ПРЕИЗДАВАТ КАРТАТА И ЩЕ ОСТАВЯТЕ КОМПЛЕКТА НА БЕНЗИНОСТАНЦИЯ!

Коментар

• Аз затова я занесох директно в централния им офис на бул. "Челни връх" 43, а и защото имаше един случай на който не се даде гласност, а случайно разбрах какъв е случая - когато си извадих първата кредитна карта Виза от ОББ през август 2003 след един месец при опит за плащане ми тказа транзакцията, а всичко си беше наред -обадих се в центъра и ми казаха, че поради технически проблем всички карти ще бъдат преиздадени - случайно от един мой приятел, който работи във фирма за платки, която доставя част от оборудването им разбрах, че някои от курирерите носейки карттие са изкопирали част от информацията и е имало източени картии затова всички са били преиздадени и оттогава не ползвам услуги на куриери и веднагам сменям пин кодовете[/u]

Коментар

• Транскарт

Към Ювиги:
          Картата ми е Голд с 3 000 лв лимит. Изпратиха ми я преди десетина дни и в писмото към нея пишеше, че докато не се получат в офиса им попълнени и подписани от мен договор и заявление с копие от личната ми карта, няма да я активират. Това, че ПИН-овете бяха директно в писмото не беше много умно, но при условие, че картата няма да е активна до изпълняване на горните условия, не е чак такъв проблем. По-странно е, че множеш да оставиш всички тези документи на всяка бензиностанция на Петрол! Вярно, удобно е, но от гледна точка на защита на личните данни е меко казано странно. Не мисля, че е редно всеки бензиджия да знае моите данни от личната ми карта, доходи и друга лична и служебна информация.
          Наистина можеха всичко това да го направят по-цивилизовано, но явно още се учим как се обслужват клиенти.

Коментар

• Това не съм си го измислил а е било казано от БНБ на Петрол, тъй като те вече не бяха собственици на двете организации - преди година, както преди две години- Пощенска банка закупиха Euroline и затова при тях такъв проблем не съществува - Visa и Masstercard не се подчиняват на режима на нашето законодателство - съответната банка, за да бъде издателна тази карти трабва да покрие съответните изисквания на тези две организации, за да има право да ги издава - доскоро ЦКБ имаха право да издавата само Mastercard, а Евробанк преди приватизацията нямаше сертификат изобщо за издаване на нито една от двете кредитни карти - от вчера моята страта я разблокираха след обаждане по телефона на 77

Коментар

• Първоначално изпратено от n.dimov
              ... и доколкото си спомням или Транскарт трябва да има своя собствена банка, или самата организация да предоставя кредитния лимит
              Виза и Мастеркард също нямат собсвенни банки в БГ нали ?
              Euroline смениха логото на BRS с Postbank, но не блокираха картите на клиентите си.

Коментар

• Аз полза от JCB не виждам след като имам Visa и съм доволен от нея - от местата в интернет, който ползвам за разплащане не мога да се сетя някъде, където се приема тази карта - иначе от картовия център ми казаха, че трябва да се подаде отделна молба за такава карта -аз лично не намирам връзка за влошаване на услугите във връзка с продажбата на Евробанк - големият проблем е разширяването на търговските обекти и убеждаването на самите търговци за ползата от картови разплащания - преди бяха бавни ПОС устройствата сега също - това за чип картите за момента е нещо като комунизма и сега Европейския съюз - много е хубаво, ама никой не го е виждал - аз от 4 години имам две карти Виза и досега измама не е имало - ако Транскард по някакъв начин подобрят бързината на ПОС устройствата мисля, че ще бъде досттатъчен напредък и най-накрая да бъдат включени в системата за онлайн плащане Столично енергоразпределение и Естнет- относно законодателните промени бях чувал за тях от месец май, но бяха длъжни да ги обяват поне две седмици по-рано, а не на2 октомври, но от 1 се спира подръжката - другия не банков оператор - Euroline от една година е собственост на Пощенска и там заотва няма такива проблеми, докато преди беше същото и с Транскарт и Евробанк -и двете компании бяха собественост на Петрол и доколкото си спомням или Транскарт трябва да има своя собствена банка, или самата организация да предоставя кредитния лимит

Коментар

• ... Транскарт ?

Беше време когато Транскарт беше много добра карта. Но това беше отдавна. Откакто продадоха Евробанк май нещата стават все по зле. Какво стана с JCB чип картите ?
                  А сега и такава изненада. Не вярвам че Пиреос или някой друг им е виновен. И какви са тези законодателни промени, само за Транскарт ли се отнасят. Не им е чиста работата. Не им вярвам изобщо вече. А като се замислиш и кои са собствениците ...
                  И за да няма други неприятни изненади по добре да не си подновявам картата.
                  А тези от вас които са си подновили картата получиха ли копие на договора който е подписан и подпечатан от Транскарт ?

Коментар

• Не е точно да не е пишело. Законът беше приет отдавнаи от Транскарт много добре са знаели дори от преди това какво им предстои. Затова имат и Транскарт Файненшъл Сървисис от миналата година (другият вариант е да са го създали, за да направят неконсолидирания си отчет безсмислен ). При всички положения са имали предостатъчно време да уведомят клиентите си и да организират процеса по-гладко.
                    Коментарът е с аналитичен характер и не представлява препоръка по смисъла на ЗПЗФИ.

Коментар

• В ДСК, ОББ И Пиреос Транскарт имат разкрити банкови сметки по които всеки си погасява задълженията - аз ползвам централния клон на Пиреосбанк защото няма такса - в ОББ се опитах един път но ми дадоха герешен IBAN - с две цифри по-малко, настана суматоха между служителките - пратиха ме при Транкарт, а и искаха 3 % такса върху внесената сума - мен задължението ми е около 1300 лв и какво излиза да им подаря 39 лв. лихва - с ДСК не искам да имам никакви взаимоотношения - на старите карти пишеше Eurobank - т.е. това беше карта издавана с кредитен лимит от бившата Евробанк, като тогава и банката и Транскарт бяха собственост на Петрол, докато сега не е така - не съм го чел този закон, но може и да е така - Сlassic e радновидност на кредитната карта с лимит до 1500 лв. другата е Gold - доколкото съм говорил по телефона 77 - ми каезаха, че се запазват сметките в тези банки - Инвестбанк за мен не е много добър избор, защото нямат много клонове - за тази промяна имаше писано единствено във вестник "Банкер" и то през месец май, като не беше споменат точния закон, а само че докрая на годината това трябва да стане, като един от подуправителите на БНБ е обяснил на Събев, че трябва да притежава своя банка или дружеството само да издава кредитния лимит - в този смисъл под партньор аз разбирам банка, където Транкарт има сметкаи по нея се погасяват задълженията - кредитния лимит по новите карти се определя на база движението по нея през последната година - дали редовоно е погасявана изпълзваната сума, влизано ли е в лихвен период и какъв е оборотът по картата -аз подадох заявление миналия понеделник в сградата на бул. "Черни връх" 43 и преди малко ми казаха, че е активирана със същия кредитен лимит, като условието за увеличаване било в 3 поредни месеца да е използван креидтния лимит по картата и да е погасяван редовно

Коментар

• В БФБ-София АД е постъпила следната информация от Транскарт АД-София /TRCRD/:
                        В отговор на изискванията на Закона за електронните парични инструменти и кредитните карти Транскарт вече се издават единствено от дъщерната компания "Транскарт Файненшъл Сървисис" ЕАД, която е небанкова финансова институция. Именно затова започна подмяна на кредитните карти, издадени с финансов ресурс от Евробанк АД (понастоящем "Банка Пиреос България" АД). На 35 000 картодържатели беше изпратена нова кредитна карта Транскарт, която им осигурява допълнителни предимства. В желанието си да улесни своите клиенти Транскарт АД-София привлече за партньор "Инвестбанк" АД, които заедно с "Петрол" АД /РЕТ/, чрез всичките си локации, ще обслужват картодържателите на кредитни карти Транскарт за внасяне и теглене на пари в брой.

Не пише нищо за ДСК

Коментар

• и на моето пише само ДСК
                          а по телефона ми казаха, че или в техния офис или в Петрол
                          Всеки може да спечели от борсата, но не всеки може да печели от борсата

Коментар

• Според мен не могат да имат две обслужващи банки,но не съм сигурен.Моята е Класик.

Коментар

• В моето пишеше ДСК. Картата ми беше Gold

Коментар

• Гари,
                                в моето писмо пише ИНВЕСТБАНК.Провери там, и аз мисля че ДСК нямат общо.

Коментар

Working...
                                X