IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Интернет банкиране - коя банка да избера ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Открай време ползвам само ОББ. Засега няма да го сменям защото съм доволен. Ползвал съм и на ЦКБ - не е лошо, но просто това не е моята банка. Имам и ДСК, но все още са твърде далеч от ОББ. Например още не предлагат за корпоративни клиенти, пък и функционалността е в пъти по-малка от тази на ОББ.

Коментар

• Ползвайте това на ДСК - така със сигурност ще си скъсите живота с поне 10 години

Коментар

• Ползвам интернет банкирането на ПИБ и ОББ.
        При ПИБ нямам никакви забележки, много съм доволен.
        При ОББ ме дразни че извън работно време почти нищо не можеш да направиш, което е доста глупаво.

Коментар

• Аз ползвам пощенска това значи че съм доволен от тях
          "Бог е създал човека, а Самуел Колт ги направи равни"...

Коментар

• Преди време писах за това колко е зле обслужването в ПИБ. Клиент съм на банката от 99 година и в началото всичко беше ОК.После обаче решиха да стават велика банка и нещата тръгнаха на зле....

Само като идея за търсещите. Виртуалния клон на ПИБ и ЦКБ за еднакви.

Проблемите са в хора на ръководни постове който не знаят какво да направят.

ПС:На мен техните проблеми ми изглеждат като вътрешна работа.

Коментар

• Първоначално изпратено от BankOfLame
              Излиза че няма една свястна банка за е-банкиране в България, супер!
              Тогава предлагам дайте мнение:
              - Коя банка в света предлага добро интернет банкиране ?
              - Как да си отворим там сметка ?
              Още по-добре би било ако може за отворим сметката дистанционно без да посещаваме банката.
              Предварително благодаря на всеки, който помогне с надеждна информация.
              http://www.forexmanagement.start.bg

Коментар

• Излиза че няма една свястна банка за е-банкиране в България, супер!
                --

Коментар

• Първоначално изпратено от stella23
                  Аз съм много доволна от ОББ.Имаше период когато сайтът не им работеше добре ,но от една година всичко е ок .
                  Всичко е идеално и много добре подредено.
                  Транзакциите стават бързо и няма никакъв проблем.
                  Да, само че са им хакнали сървъра и има много откраднати сертификати. Лично на мен ми спряха сертификата и ме накараха да си изкарам нов. Естествено, наложи се да си платя за новия сертификат. Обяснението им бе, че са откраднали сертификата ми от моя компютър. Само че, аз се питам: След като имам сертификати на две фирми, как е станало така, че са ми откраднали само единия сертификат, та те си седят на едно място. И освен това, защо това се е случило и на много други клиенти.
                  Така отговорът излиза наяве: Хакнатите са те и не смеят да си го признаят!
                  Успех с банкирането през ОББ, аз се махам оттам!
                  Бех мечка, сега ми се бичи нещо!

Коментар

• Първоначално изпратено от Bobi75
                    Първоначално изпратено от petarpan
                    Напълно съм съгласен
                    защо трябва да ни се натриса хипер сигурност само защото някой тъпанар е изгорял ?
                    това се натриса, не защото някой е изгорял (много банки по света имат клиенти, които горят), а защото имат дупка/бъг в системата и се опитват да я оправят.

иначе ако има сертификат и парола, то тези 5 изгорели клиенти трябва да са дали не само паролата на хакерите, но да са им връчили и личните си компютри, тъй като на тях се инсталира частния ключ на сертификата. как ти се вижда да стане това нещо 5 пъти. явно скапаната им система е зле
                    Здравейте колеги!
                    Още не мога да проумея защо така ПИБ се прецакват?!?!?
                    Вчера докато си изтеглях и последните пари имаше още 3 души, които мислеха да приключат с онлайн банкирането на ПИБ, а както са я подкарали от банката - съвсем ще се осер.т с извинение...

Всички тези приказки за сигурност и прочие, при съществуващите досега условия,а именно - парола+цифров сертификат (инсталиран на твоят личен компютър или където и да е) са ала-бала за наивници...

Както и да е, от мненията дотук съм се спрял на ОББ и Райфайзен...Сега преглеждам тарифите и отивам да подам молба...

Успех на всички и лек ден!

Коментар

• Първоначално изпратено от индианец
                      Butch,
                      на сайта им пише, че трябва да си изкараш универсален цифров подпис (сертикат на смарт карта с други думи) за да може да добавяш нови кореспонденти.
                      ПИБ ви предоставя възможност да получите във всички клонове на банката универсален електронен подпис, издаден от Инфонотари, като ползването му първата година е безплатно.

Можете да заявите универсален подпис от Инфонотари ЕАД и офис, в който да го получите, на следния линк https://gate.infonotary.com/reg/fibank/.

==> Т.е. ползването на подписа е безплатно, но не и самата смарт карта и четец, които струват 42лв. Доколкото рабирам Инфонотари са направили много хитра схема за увеличаване на продажбите, като са сключили договори с ЦКБ, Алианц, ПИБ и Общинска банка. Това обаче не е изгодно за крайните клиенти, защото транзакционните разходи скачат доста.
                      --

Коментар

• Според мен, никакво преточване не е имало. Нали е-банкирането на ПИБ работи по HTTPS. По-скоро причината е друга. Не съм много наясно, но в БГ фирмите дето издават е-подписи са много малко и просто на тях им трябва клиентела. В началото имаше някакви статистики, как ще расте потреблението на е-подписи, с ръст от над 100% годишно, обаче електронното правителство се забави и на практика на хората не им трябват никакви такива подписи.

Коментар

• Преди време ползвах ПИБ, но след последните нововъведения, мисля да се насоча към Пощенска.

---
                          www.luximoti.bg - Луксозни имоти в България и чужбина.

Коментар

• Butch,
                            на сайта им пише, че трябва да си изкараш универсален цифров подпис (сертикат на смарт карта с други думи) за да може да добавяш нови кореспонденти.

Коментар

• Първоначално изпратено от petarpan
                              Напълно съм съгласен
                              защо трябва да ни се натриса хипер сигурност само защото някой тъпанар е изгорял ?
                              това се натриса, не защото някой е изгорял (много банки по света имат клиенти, които горят), а защото имат дупка/бъг в системата и се опитват да я оправят.

иначе ако има сертификат и парола, то тези 5 изгорели клиенти трябва да са дали не само паролата на хакерите, но да са им връчили и личните си компютри, тъй като на тях се инсталира частния ключ на сертификата. как ти се вижда да стане това нещо 5 пъти. явно скапаната им система е зле

Коментар

• Първоначално изпратено от Butch
                                Досега (повече от 6 години!) използвах интернет банкирането на ПИБ!
                                Едни от пионерите в областа,въобще банката беше в тази област иновативна. За съжаление от половин година насам нещата само се ВЛОШАВАТ. И във виртуалния клон и в реалният такъв (ползвам този на Драган Цанков).

До преди седмица можеше да си правя преводи (валутни/бгн) от виртуалният клон към други банки,да си откривам сметки и прочие,но вчера бях максимално затруднен и прецакан заради 'новите правила на сигурност' - за да на направя превод трябва да отида до някой клон...да напиша платежно на ръка и така...лично аз не мога да проумея - е за какво ми е тогава този виртуален клон щом трябва да ходя на крака за всеки превод!?!? Освен паролата,има си и цифров сертификат...както е при всички други банки по света,какъв е проблема със сигурността не мога да разбера?! Да не говорим че откакто почнаха да назначават някакви бутафорно изглеждащи 'служителки' работата съвсем се спъна.
                                Питам там една засукана мома,как ще се процедира оттук нататък за виртуалния клон-след като съм дошъл на място,направил съм превод - казва ми след дълго мигане - еми следващият път ще може да си го направите превода от виртуалния клон..да,ама не - днес пак съм прецакан - пак не може!!! Е какво е това - никой в голям клон си няма представа въобще! Да не говорим, че тази бутафорна служителка с курвенски вид се опитваше да въведе многократно ИБАН номера на бенефециента с буквата "О" вместо "0" и ми се кара че съм сбъркал номера!!! Представям си по какви критерии вече назначват там...Ужас.
                                Лично аз следващата седмица си изтегям и малкото ми останали там пари...ползвах ПИБ най-вече заради удобството на виртуалния клон, и сравнително доброто обслужване..ама не става само с курвенски вид - трябва и акъъъъл!!!
                                това е така, защото хакери са намерили дупка в системата им и са преточили сметките на 5 техни клиента. научих го от писмо дето ни разпратиха дето пише, че уж тези клиенти си били дали паролите. ха ха ха
                                аз не ги ползвам от години, защото там програмистите управляват, не са бизнес ориентирани и ако имаш проблем не ти го решават. от тогава ми стана ясно, че ще закъса това он-лайн банкиране и верно така стана.

Коментар

Working...
                                X