IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Интернет банкиране - коя банка да избера ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Виждал съм на 4 банки. Ако ОББ е в каменната ера на Флинстоун, ти какво препоръчваш ?

Коментар

• ПИЧ, извинявай но виждал ли си други интернет банкирания, това на ОББ е от ерата на Флинстоун, на човек му липсва само един по-големичък камък да вземе и да си представи, че това му е компютъра.

Коментар

• Най добро е интернет банкирането на ОББ, обаче там има друг проблем, ако искаш да теглиш пари от сметката си на каса имаш винаги 0.2% при мин.2 лв.
        Пощенска, с които малко съм работил също са добри.

Коментар

• Преди дни реших да си открия една сметка в ПИБ хвали се хвали викам си хайде да не изоставам .Изчетох всички условия такси тарифи и според мен са много по високи от много банки .Да ме забравят за сега като "спонсор"
          "Бог е създал човека, а Самуел Колт ги направи равни"...

Коментар

• Ще си позволя да се намеся в темата, защото това е доста болна тема.
            Ще започна с това кои да Не са. Най-ужасния вариант е Райфайзен банк. Специално виртуалният им клон е под всякаква критика. В негативната класация са дори преди ОББ, която съм признала за най-размотаващата клиентите си банка.
            Пощенка банка също не е препоръвам. Една идея по-добре са Булбанк, но наистина само една идея. Там някъде е и ДСК.

От тези, с които съм работила, най-добър е виртуалния клон на ПИБ. Netware5, не знам как са новите им служители,
            А сега сериозно: ПИБ е готина банка, но както вече съм казвал има проблеми с растежа... В много офиси назначават куцо и сакато, защото всичко по-свястно се издига нагоре и не смогват да ги обучат
            но от всички банки те са най-експедитивни. Както отбеляза BGN те са на светлинни години пред другите банки в България.
            Е-банкирането на ЦКБ също е ок, доволна съм била и от Прокредит, но да си призная не съм работила с тях от 1.5 години, така че сега не знам на какво ниво са.

Коментар

• Първоначално изпратено от CSKAREV
              nasco_3 само 2 отметки за банкирането на ПроКредит:
              1 - списъка ти е с 50 тан кода, всеки е уникален, но с един ТАН можеш да пуснеш до 100 платежни,т.е. ако днес имаш 10 транзакции спокойно можеш да си ги пуснеш с един код
              2 - документите се съхраняват, дори и да нямаш пари по сметката, а когато има средства нареждането се изпълнява
              и аз ползвам интернет банкиране на Прокредит и съм много доволна,досега не е имало проблеми

Коментар

• [quote="netware5"][quote="BGN"][quote="BGN"]
                Първоначално изпратено от netware5
                BGN,

А сега сериозно: ПИБ е готина банка, но както вече съм казвал има проблеми с растежа... В много офиси назначават куцо и сакато, защото всичко по-свястно се издига нагоре и не смогват да ги обучат Мъчно ми е за теб ако си контактувал с някой от офис Народно събрание например... Както и да е, проблемите с растежа не им пречат да са пак от най-добрите... особено ако ги сравняваш с Булбанк, ОББ и ДСК....

Cheers!
                В студентските ми години бях на стаж за кратко в тази банка и впечатленията ми бяха, че обслужването е на ниво. Става въпрос за русенския клон. Обаче тук в София са ужасни... Иначе въобще не може да се прави сравнение с Булбанк и ДСК..., ПИБ е на светлинни години.

Коментар

• мисля че това което търсиш за преводи през банки, няма да намериш, до 1000 евро няма значение дали ще е банков превод или western union, таксите са горе долу еднкави, независимо от коя банка са. за изходящи валутни предоди таксите на всички банки са около 25-30 евро. за входящите е по различно, но мисля, че ОББ са най ниски за физически лица - 16 лева до 5000 евро. по кредитните карти пак се таксува като входящ валутен, така че няма как да се избегнат комисионните.

Коментар

• А сега сериозно: ПИБ е готина банка, но както вече съм казвал има проблеми с растежа... В много офиси назначават куцо и сакато, защото всичко по-свястно се издига нагоре и не смогват да ги обучат Мъчно ми е за теб ако си контактувал с някой от офис Народно събрание например... Както и да е, проблемите с растежа не им пречат да са пак от най-добрите... особено ако ги сравняваш с Булбанк, ОББ и ДСК....

Cheers!
                    True, true...

Коментар

• Първоначално изпратено от BGN
                      Първоначално изпратено от BGN
                      BGN,

Прочети още веднъж предишния ми постинг, защото добавих някои работи
                      Прочетох и още как...
                      Добре че ми ги казваш тия неща... Щото някой ден със сигурност щях да остана без пукнат лев. А пътувам често...
                      Онзи чиновник от банката въобще не ме пита за минимален остатък (блокирана сума) и изобщо нищо не ми обясни.
                      Писна ми от тия банки, по зле са и от чиновниците в администрацията...

Извинявай, ако работиш в банка...
                      Хи, хи, хи .... не работя в банка... Но работя в държавната администрация... Нищо свързано с финансите...

А сега сериозно: ПИБ е готина банка, но както вече съм казвал има проблеми с растежа... В много офиси назначават куцо и сакато, защото всичко по-свястно се издига нагоре и не смогват да ги обучат Мъчно ми е за теб ако си контактувал с някой от офис Народно събрание например... Както и да е, проблемите с растежа не им пречат да са пак от най-добрите... особено ако ги сравняваш с Булбанк, ОББ и ДСК....

Cheers!
                      He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

BGN,

Прочетох и още как...
                        Добре че ми ги казваш тия неща... Щото някой ден със сигурност щях да остана без пукнат лев. А пътувам често...
                        Онзи чиновник от банката въобще не ме пита за минимален остатък (блокирана сума) и изобщо нищо не ми обясни.

Извинявай, ако работиш в банка...

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5
                          BGN,

Прочетох и още как...

Коментар

• BGN,

Иначе за електронния подпис:

Ползвам електронното банкиране на ПИБ откакто съществува. Ползвам универсалем електронен подпис (УЕП) откакто те го направиха на практика задължителен от съображения за сигурност. Преди това ползвах техен сертификат. Ако правиш банкови преводи си заслужава. Ако ще ползваш виртуалния клон само за да си следиш състоянието на картовата сметка, може би е по-добре да ползваш съответната услуга на e-pay - струва само 15 стотинки на операция и със сигурност е по-евтино от годишната такса за електронни подпис.

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5
                              Първоначално изпратено от BGN
                              Първоначално изпратено от PRAKTIKA
                              Ползвам вече от 6 месеца ПИБ и съм много доволен от нейния виртуален клон. Откакто съм клиент на виртуалният клон често ползвам WEB-сайта за влизане в моята сметка. Прави ми впечатление, че сайта се развива много динамично в добра за клиентите посока.
                              С настоящето мнение изказвам само мнение по темата. Нека моята оценка да не се приема за реклама на ПИБ, а за една обективна оценка от лице, което от 35 години се занимава с компютърни технологии.
                              А като ползваш е-пиб, би ли ми казал дали има някакво изискване за минимален остатък по сметката. Защото преди седмица-две си сложих техен сертификат за електронно банкиране, ако правилно се изразявам, но днес поглеждам в "справки" и виждам, че са блокирани 150 лв.....

П.С Знам, че ще ми кажеш да си погледна в договора, но временно нямам достъп до него.

Мерси предварително!!!
                              Сметката ти картова ли е или разплащателна? Щото ако е разплащателна минималния неснижаем остатък е нещо малко от сорта на 2-10 лева (съжалявам но не помня колко е точно, ако искаш иди на www.fibank.bg и си го провери).

Ако е картова - нещата са малко по-сложни. Там се дефинира т.нар. "сума, блокирана за ползване само с картата". Това е сума, която е блокирана само за операции с картата, т.е. през банкомат или ПОС терминал. Колко да бъде тази сума зависи само от теб и можеш да я променяш със заявление в офис на банката когато си поискаш. Има два варианта - блокирана цялата сума по сметката или блокирана определена сума (например 150 лв.). Ако например имаш (1000) хиляда лева по сметката, в първи случай ще виждаш в електронното банкиране 1000 лева блокирани и 0 (нула) лева достъпни за банкови операции. Във втория случай ще виждаш 150 лева блокирани и 850 лева достъпни за банкови операции.

Надявам се, че съм бил полезен.
                              Ооо, определено...,
                              Благодаря ти много!!!
                              Картова ми е сметката
                              А ти ползваш ли електронен подпис и съветваш ли ме да използвам и аз?

Коментар

Първоначално изпратено от PRAKTIKA
                                Ползвам вече от 6 месеца ПИБ и съм много доволен от нейния виртуален клон. Откакто съм клиент на виртуалният клон често ползвам WEB-сайта за влизане в моята сметка. Прави ми впечатление, че сайта се развива много динамично в добра за клиентите посока.
                                С настоящето мнение изказвам само мнение по темата. Нека моята оценка да не се приема за реклама на ПИБ, а за една обективна оценка от лице, което от 35 години се занимава с компютърни технологии.
                                А като ползваш е-пиб, би ли ми казал дали има някакво изискване за минимален остатък по сметката. Защото преди седмица-две си сложих техен сертификат за електронно банкиране, ако правилно се изразявам, но днес поглеждам в "справки" и виждам, че са блокирани 150 лв.....

П.С Знам, че ще ми кажеш да си погледна в договора, но временно нямам достъп до него.

Мерси предварително!!!
                                Сметката ти картова ли е или разплащателна? Щото ако е разплащателна минималния неснижаем остатък е нещо малко от сорта на 2-10 лева (съжалявам но не помня колко е точно, ако искаш иди на www.fibank.bg и си го провери).

Ако е картова - нещата са малко по-сложни. Там се дефинира т.нар. "сума, блокирана за ползване само с картата". Това е сума, която е блокирана само за операции с картата, т.е. през банкомат или ПОС терминал. Колко да бъде тази сума зависи само от теб и можеш да я променяш със заявление в офис на банката когато си поискаш. Има два варианта - блокирана цялата сума по сметката или блокирана определена сума (например 150 лв.). Ако например имаш (1000) хиляда лева по сметката, в първи случай ще виждаш в електронното банкиране 1000 лева блокирани и 0 (нула) лева достъпни за банкови операции. Във втория случай ще виждаш 150 лева блокирани и 850 лева достъпни за банкови операции.

При избиране на размера на блокираната сума за ползване само с картата трябва много да внимаваш, защото може да си създадеш проблеми в уикендите и особено когато се съберат 3-4 дни празници. Работата е там, че банката подава в Борика информация само за "блокираната" част от сметката. Т.е. ако имаш 1000 лева и си блокирал 150 за ползване само с картата, в Борика ще се виждат само 150 лв, т.е. всеки банкомат ще си мисли, че само това са ти парите. Когато ги изтеглиш, салдото ти в Борика остава нула до следващото обновяване на информацията, което се случва 2 или 3 пъти на ден в работни дни и не се случва в почивни дни. Тогава Борика се обръща към банката и си обновява картовото салдо, т.е ще ти дойдат нови 150 лева в картата. Ако теглиш в петък след 16:00 150 лева, може да се окаже, че не можеш да теглиш от картата до понеделник, въпреки че в сметката имаш 1000 лева. Затова трябва да си направиш добре сметката. Обикновено препоръчват да блокираш за ползване с картата 2 пъти дневния лимит на банкоматите - т.е. 2х400=800 лева. При това положение ще ти е гарантирано, че поне за събота и неделя ще си обезпечен. Не че на мен не ми се е случвало да изтегля 300 в петък от банкомат в 18:00 и после да не мога да платя в Метро на касата 600 лева в събота - явно става повече от 800. От друга страна, колкото по-голяма ти е блокраната сума, толкова повече ти пречи да извършваш банкови преводи. Представи си, че имаш 2000 лева в сметката и си блокирал 1800 от тях за ползване с картата. Тогава излиза, че не можеш да извършиш превод за повече от 200 лева.

Надявам се, че съм бил полезен.

Коментар

Working...
                                X