bs, дебитната карта ли е факти4ески сметката с която имаш и интернет банкиране , или са две отделни сметки, една zа дебитна карта, една "нормална" раzплащателна?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Интернет банкиране - коя банка да избера ?
Collapse
X
-
здравейте,
когато става дума за пари, най-доброто е най-евтиното, но всеки си има различни приоритети.
аз ползвам интернет банкиране на ОББ, няма такси за поддръжка, преводи - вътр.банк. - 0,30лв; м/убанк. - 0,60лв. отскоро има такса мин. 1лв при теглене на каса. дават дебитна карта, с която плащаш безплатно, а теглиш от АТМ за 0,20лв, която обаче не работи с epay.bg. Попълваш бележки при внасяне/теглене, много клонове навсякъде в Републиката.
Също много са изгодни условията на Пощенска.
Иначе за фирмата - Прокредит.
Коментар
-
Poneje stana duma za PayPal. Teya sa golemi smeshnici, ne moga po nikakaw nachin da si obyasnya zashto ne priemat BG creditni karti oswen s marzela im ili neoswedomenostta im. Ako nyakoy iska da gi polzwa s BG creditna karta VISA ili Mastercard, prosto da hodi da se registrira, da pishe che e ot Turcia/provincia Bulgaria/grad Sofia, da si dade telefona i e w biznesa. Nikoy ne me potarsi, registraciata mi mina uspeshno i si pazarya nay-spokoyno plashtayki ot tam.
E naloji se da si zawra nyakade patriotizma ama wse pak nawremeto sme bili prowincia na Turcia...
Коментар
-
Това е интересна тема. Аз съм изключително доволен от Procredit bank! Таксата е само 0.5 лв. на превод. Бързи са. Имаш достъп до всички свои сметки в тази банка online, а освен това и лихвените им нива са добри. За младежи и пенсионери картовите им услуги са безплатни. Обменяш си валута. Правиш преводи във валута. В комбинация с е-pay няма нужда да мърдаш от вкъщи. трупаш килца на воля и се радваш на интерактивния си животец. Каквото и да кажем E-banking-a нещо, което пести много време. Ползвам услугите на Procredit bank от около 1 година.
Коментар
-
Първоначално изпратено от radostЗдравейте.
Тъй като много ме интересува разплащане в чужбина и пазаруване в интернет, направих доста голямо проучване на възможностите които предлагат нашите банки. И най-вече - ниски комисионни.
Тъй като във този форум на няколко места видях, че има доволни от ПИБ, съсредоточих усилията си там. Но информацията, която ми дадоха от банката беше:
При ползване на кредитна карта /напр. виза/ превода на суми ще се таксува по следния начин: до 5000 евро - таксата е 12 евро.
Господинът от интернет банкиране ми каза същото - не спестявам нищо чрез интернет банкирането. И за 200 евро, комисионната, която банката ще удържи е 12 евро + 6 евро комисионната на отсрещната страна, ако искам да я поемам.
Бихте ли ми дали съвет - по какъв начин мога да превеждам суми извън България, по чуждестранни сметки, с ниски комисионни.
Това което споделя г-н Христу е чудесно, но нещо ударих на камък.
Благодаря.
Разгледай www.moneybookers.com
Начина за разплащане е много прост от email към email
Естествено лицето или фирмата насреща също трябва да има отворена сметка там.Самото разплащане в системата е безплатно независимо каде ппращаш парите .Ако искаш да теглиш в брой трябва да наредиш да ти ги приведат кам сметката в банката.А..забравих да спомена...работят само със СИ БАНК(ГОВОРЯ за БГ)
Коментар
-
e-banking via internet
Най добри в интернет банкирането (по моите наблюдения) са в Обединената българска банка. Тяхното U-Home line дава възможност директно през интернет с един сертификат (които се взима от клона) да се извършват доста операции по сметката. Много големи фирми от ранга на ШЕЛ България, МЕТРО и други , които пускат стотици преводи го ползуват също.
таксите са ниски за интернет преводи 0.30 лв в ОББ и 0.60 лв, ако е извън ОББ
Проблема при ОББ е че са въвели такса за всяко теглене от сметка. Отиваш на каса в ОББ и теглиш 100 лв, веднага ти вземат 1 лев. (таксата е 0.1%, мин.1 лев), т.е ако вкараш пари в ОББ няма как да ги изкараш безплатно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от looser........
За кредитни карти и всякакви други банкови услуги видях на изложението в НДК някакъв сайт дето ги сравнява помежду им. Не е платено защото се спонсорира от самите банки.
Ако някой се сеща да го напише. Мисля, че ще бъде от полза за всички.
Успех!
http://www.moitepari.bg/ или
http://www.moitepari.com/
Полезен в доста отношения.
Коментар
Коментар