IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Интернет банкиране - коя банка да избера ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Ползвал съм на СИБ и Корпоративна .
    Стават горе долу и двете програмки . В Корпоративна няма нужда от инсталиране на сертификат. И в двете банки няма такси за услугата, а СИбанк за момента нямат такси за физ. лица и за самия превод, във Корпоративна май беше 1лв.
    За битовите сметки e-pay e доста удобно заради известията чрез e-mail и справките за платени суми.

Коментар

• Имаше някаква подобна тема. Аз лично ползвам електроннотао банкиране на ПИБ и Пощенска Банка. Много съм доволен.
      Споменаха за Epay. Не го ползвам защото не ми е било необходимо досега но знам, че има много предимства. Всякакви битови сметка плащам от банкомат на този етап.
      За кредитни карти и всякакви други банкови услуги видях на изложението в НДК някакъв сайт дето ги сравнява помежду им. Не е платено защото се спонсорира от самите банки.
      Ако някой се сеща да го напише. Мисля, че ще бъде от полза за всички.

Успех!
      Keep walking ...

Коментар

• On-line banking

В никакъв случай Булбанк. Имат лични сертификати, но е цяла наука инсталирането им. Също са и доста скъпи - 0.85 лв. на платежно към други банки, 2 евро на месец поддръжка и от тоя род дървета. За ПИБ съм чувал добри думи.

Коментар

• Общинска банка АД - съвсем нов софтуер, прости и ясни условия,
          0.60 лв. на платежно, 10 лв. на месец, висока сигурност.

Коментар

• zhivik, изпратих ти лично съобщение

Коментар

• Радост, мисля че изпускаш нещо много съществено - темата всъщност е за online banking, а не за пазаруване по Интернет. С други думи, тук се обсъждат условията, които банките предлагат, за да може да си извършваш стандартните банкови операции (преводи, откриване на сметки, обмен на валута, плащания към бюджета) от твоя компютър, без да висиш по гишетата. Условията, които банките предлагат по международните си карти са съвсем друг въпрос. Все пак, явно човекът от ПИБ не ти е обяснил точно, или не те е разбрал точно какво искаш, защото на сайта на ПИБ си пише съвсем ясно че разплащания чрез Visa или Mastercard към търговци в България или чужбина (включва и Интернет пазаруване) е без такса. Файлът с таксите и комисионните можеш да го изтеглиш от тук:

http://www.fibank.bg/data/files/Tariff_14-6.pdf

Коментар

• Това което описах по-долу е за ПИБ. Ако нещо пропускам, моля да ми кажете.

Коментар

• ПИБ

Коментар

• Здравейте.
                    Тъй като много ме интересува разплащане в чужбина и пазаруване в интернет, направих доста голямо проучване на възможностите които предлагат нашите банки. И най-вече - ниски комисионни.
                    Тъй като във този форум на няколко места видях, че има доволни от ПИБ, съсредоточих усилията си там. Но информацията, която ми дадоха от банката беше:
                    При ползване на кредитна карта /напр. виза/ превода на суми ще се таксува по следния начин: до 5000 евро - таксата е 12 евро.
                    Господинът от интернет банкиране ми каза същото - не спестявам нищо чрез интернет банкирането. И за 200 евро, комисионната, която банката ще удържи е 12 евро + 6 евро комисионната на отсрещната страна, ако искам да я поемам.
                    Бихте ли ми дали съвет - по какъв начин мога да превеждам суми извън България, по чуждестранни сметки, с ниски комисионни.
                    Това което споделя г-н Христу е чудесно, но нещо ударих на камък.
                    Благодаря.

Коментар

• FIBank & PostBank

FIBank sa mi favoriti - polzwam gi ot 2003-ta godina. PostBank syschto sa OK - na tiah sa im mnogo izgodni usloviata za mejdunarodni prevodi. Na FIBank menuto e po-lesno, dokato na PostBank maj e malko izlischno pretrupano. FIBank polzwat personalni elektronni sertifikati, koeto e edna idea po-sigurno ot towa na postbank, koito polzwat publichni sertifikati. Da obesnia - razlikata e che kogato si s personalen sertifikat, moje da polzwasch elektronnoto bankirane samo ot kompyutar na kojiot si go slojil .. abe ako se plashtali DDS po internet - principa e saschtia.

Paypal e zabranen za bylgari. Moje da si naprawite akaunt, no po smetka w niakoia ot `razreschenite` darjavi. Ne moje da se otreche che i dalech po-poliarno i po-sugurno ot MOneyBrokers. Wyobschte Moneybookers.com e w druga kategoria (nared s e-gold, e-bullion i t.n.)

Elektronno bankirane i kreditni karti - FIBank e idealno za towa. Az imam kreditna karta, koiato polzwam glavno za online razplaschtania (izwan BG) i poprincip ia darja s ne poweche ot 100$. Kogato mi triabwa po-solidno plaschtane, wlizam w elektronnoto bankirane i si pehwarliam nujnata suma na kartovata smetka. Hem Lesno Hem Sigurno

ePay e boza No e dobre che go ima.

Коментар

• Re: Интернет банкиране - коя банка да избера ?

Първоначално изпратено от BigBoss
                        Решил съм да мина на интернет банкиране, а нямам опит и наблюдения към тази услуга на отделните банки. Споделете и ми препоръчайте банка която сте ползвали за тази услуга . Аз в момента за фирмата си използвам услугите на Пощенска банка.
                        BigBoss,здравей,
                        от две години използвам виртуалния клон на Първа Инвестиционна Банка(fibank.bg).Засега съм доволен,събират такса един лев на месец и 0.30 лева на транзакция в същата банка.Превода го извършват между 5 и 10 минути.Има възможност за преводи за държавния бюджет и т.н.
                        Също можеш да правиш преводи и в чужбина.

Правят реклама,че работят денонощно,но след 19 часа оставят преводите за следващия ден.
                        „Няма значение, колко пари правиш на пазарите, важното е да успееш да ги запазиш”
                        Джеси Ливърмор

Коментар

• Първоначално изпратено от 118500ml
                          internet bankirane na postbank za sega e mnogo dobro ostanalite banki izostavat. kolkoto do epay bih kazal 4e e izpolzvaemo donqkade za sega no e mnogo sme6en variant na paypal. mnogo po dobre e e-bankink v sravnenie s epay. epay sa6testvuva za6toto sistemata v BG e nerazvita. bankovata i kreditna sistema napravi taka 4e horata vmesto da kupuvat i pla6tat avtomati4no hodqt po bankite i se redqt da izpla6tat krediti i bankite stanaha kato gi6e za toka ili telefona. dnes ne vijda6 hora koito otivat za bankova usluga a vijda6 hora koito sa si kupili pe4ka ili televizor i vseki mesec se redqt da vnesat po 13.57lv za euroline ili transcard. NQMA BANKI V NORMALNITE DARJAVI KOITO VZIMAT KOMISIONNI ZA PREVOD VNASQNE TEGLENE I T. N. ONLY BG
                          118500ml, изказването ти ме кара да си мисля че нещо не си в час или си се изказал неподготвен ;-)

Колкото до PayPal, има доста по-евтини алтернативи. Хвърли едно око на Moneybookers.com и сам ще се убедиш.

А за Транскард и Еуролайн - те не са нито дебитни, нито кредитни карти и въобще не мога да разбера защо ги намесваш - какво общо имат те с банкирането? Ако те дразнят хората, които се редят на опашки за вноските, позамисли си защо това е така. Има и жокер - позаинтересувай се кой отпуска парите за кредитите и ще разбереш защо използва чужди мрежи. И освен това, тези хора могат да си спестят висенето по опашките в банките и да внесат парите чрез ePay с няколко щракания с мишката :-)

Коментар

• internet bankirane na postbank za sega e mnogo dobro ostanalite banki izostavat. kolkoto do epay bih kazal 4e e izpolzvaemo donqkade za sega no e mnogo sme6en variant na paypal. mnogo po dobre e e-bankink v sravnenie s epay. epay sa6testvuva za6toto sistemata v BG e nerazvita. bankovata i kreditna sistema napravi taka 4e horata vmesto da kupuvat i pla6tat avtomati4no hodqt po bankite i se redqt da izpla6tat krediti i bankite stanaha kato gi6e za toka ili telefona. dnes ne vijda6 hora koito otivat za bankova usluga a vijda6 hora koito sa si kupili pe4ka ili televizor i vseki mesec se redqt da vnesat po 13.57lv za euroline ili transcard. NQMA BANKI V NORMALNITE DARJAVI KOITO VZIMAT KOMISIONNI ZA PREVOD VNASQNE TEGLENE I T. N. ONLY BG

Коментар

• napredak 6te ima kogato napravqt tranzakziite bezplatni,kakto e navsqkade.na men 6te mi e mn interesno koq banka parva 6te go vavede.no 6te mine vreme na svalqne na zenite dokato pazara kaje-DOTUK!!!

Коментар

• За бизнес нужди ми трябват, но ще го имам предвид това за ePay. не знаех че не взимат такси за плащането на сметките.

Коментар

Working...
                                X