IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Интернет банкиране - коя банка да избера ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Re: ОББ

Първоначално изпратено от rururu
    Първоначално изпратено от Lotus
    платформа за търговия на БФБ. Условията са изгодни за по големи сумички.
    Какви по-точно са комисионните за посредника?
    За сделки с корпоративни ценни книжа, компенсаторни инструменти, права и дялове осъществени чрез “U - Брокер”
    0.5%, min. BGN 2

За сделки с корпоративни облигации осъществени чрез “U – Брокер”
    0.1%, min. BGN 4

Предполагам, че не са включени комисионните на БФБ. Освен това 2 лв. са 0,5% от 400 лв. Но е изгодно, защото нямаш годишна такса. Аз лично искам всичките ми финансови активи да достъпни от едно място. Щеше да е супер.

Коментар

• Re: ОББ

Първоначално изпратено от Lotus
      платформа за търговия на БФБ. Условията са изгодни за по големи сумички.
      Какви по-точно са комисионните за посредника?

Коментар

• ОББ

Съвсем естествено е, че всеки ще спомене своето банкиране. Аз съм в ОББ и съм много доволен. Предполагам, че и другите банки предлагат транзакции и извлечение от кредитна карта, но се съмнявам другите банкирания да съдържат платформа за търговия на БФБ. Условията са изгодни за по големи сумички.

Коментар

• Мoneybookers е добре за превод в чужбина.
          Иска се account да има човека на които 6те пра6та6 прехварлиа6 парите коства 0,90 еуро после тои ги тегли на банковата си сметка за около 3 еуро и до 2 дена са на разположение/ за бг банка е 3,50 лева бачкат с всички банки техните сметки са в Reiffesenbank i SI bank/.

Коментар

• Добро банкиване има ДСК аз съм доста довелен от него ауторизацията е парола и сертификат като сертификата може да е и на повече пс=та поне моят е на 2 инсталиран и няма проблем.Наред със всичко това има възможности за плащане на доста неща мобилни телефони , интернет, кабелна телевизия, ток, вода и др Също така получаваш цялата информация за използваните банкови услуги като кредити спестявания (това последното е може би излишно ) и др такива! Банкирания на др банки почити не съм използвал знам че на ПИБ е доста добро също!
            ТОВА НЕ Е РЕКЛАМА а просто мнение!

Коментар

• е то все пак си има парола за да влезеш в сметката си, пък и ако ходиш на бар не ти трябва листа с тановете да е у теб.

Коментар

• И аз ползвам Прокредит, но не мисля че е удобно разнасянето на листчето с ТАН кодове
                А при ПИБ, удобството приключва с компютъра, на който е инсталиран сертификата.

Знаете ли някоя банка в Б-я с по-удобни/мобилни/ начини за електронно банкиране?Нещо от рода на идентификаторите на ABN Amro,например.

Коментар

• За мен ДА .Но по принцип ако има друг достъп до твоя комп . научи ти паролата , копирати сертификата може .На днешно време всичко е възможно .
                  "Бог е създал човека, а Самуел Колт ги направи равни"...

Коментар

• Първоначално изпратено от mvr0306
                    е аз не съм голям компютърен спец, но все пак тия сертификати надеждни ли са? Ако имам напр. троянец на компа, или друг човек има достъп до компа? А ТАН-а е един лист хартия, който стои вкъщи на сигурно място!
                    С ТАН-ове работи ПРОкредит банк. Но, вероятно защото собствениците им са немски инвестиционни фондове и прилагат техните стандарти. Аз ги ползвам и засега съм много доволен, за разлика от ПИБ. За другите нямам наблюдения.

Коментар

• е аз не съм голям компютърен спец, но все пак тия сертификати надеждни ли са? Ако имам напр. троянец на компа, или друг човек има достъп до компа? А ТАН-а е един лист хартия, който стои вкъщи на сигурно място!

Коментар

• Аз ползвам Пощенска банка доволен съм сертификата се поставя много лесно .За тези сметки като ток вода телефон плащам през ePay там ти излиза както го искаш /като фактурата ти /и по евтино разбира се .По тези сметки не държа големи суми .
                        "Бог е създал човека, а Самуел Колт ги направи равни"...

Коментар

• Тъкмо извърших първото си плащане по интернет от разплащателната сметка в ДСК. Малко ме притеснява как стои въпроса със сигурността! Значи цялата защита се крепи на една парола за вход. Плащане за ток и др. може да се прави без да е необходимо нещо повече. Понеже съм живял доста години в Германия и съм ползвал интернет банкиране там мога да ви кажа че немската система е като че ли по-добре измислена, а именно с ТАН-ове. А това със сертификатите, четох в хелпа, свалях допълнителни файлове за интернет експлорера, регистрирах разни dll - файлове, голяма играчка.....поръчах си сертификат, някакъв код трябваше да дойде по мобилния ми телефон, а нищо не получих, абе не останах очарован. Не разбирам защо всичко е толкова сложно? Толкова ли не може ако не могат да дават ТАН номера на хартия, което за мен е най-сигурния и прост начин за гарантиране на сигурността, поне да пращат ТАН номера като смс?

Пък и друго ми направи впечатление, малко настрани от интернет банкирането. Не можах да разбера ако си платя тока чрез интернет банкиране как ще получа информация колко ток съм изгорил, дневна, нощна, това го пише на квитанциите които то дават на касата...Енергото дали пращат по пощата разпечатка?

Коментар

• Първоначално изпратено от VNM
                            just a trader : Най-лошия вариант е Райфайзен. Ама наистина най-лошия.
                            Минимум възможности , максимум затруднения .
                            Примр - за Всяка сметка която искаш да добавиш към "електронното" им банкиране трябва да се разтъпчеш до техен клон да им подпишеш документ. Контрапункт - в ЦКБ си откриваш НОВА сметка от бюрото си !

ДСК имат едно интересно предложение - виртуална Виза карта, вършеща работа за много интернет разплащания ( все -пак говорим за електронно банкиране) свързана с виртуална сметка салдото по която (след плащането де )можеш да нулираш и така нулираш и риска на да ти хакнат картата.

Това е единственото което липсва при моя фаворит - ЦКБ!

А това пък изобщо не го разбрах - даже ме развесели :
                            PS: on-line banking a navsqkude po sveta ....
                            На ОББ е много добро, покупко продажба на валута, завка за покупко продажба на ценни книжа на фондовата борса, и стандартните валутни и левови преводи. Не се налага досадното теглене на билетчета и да чакаш на опашки. Единствено не може да се откриват сметки

Коментар

• V Balgariq vlogovete do 40 000 lv sa zashtiteni ot darjavata, taka che spokoino moje normalem chovek da se vazpolzva ot lihvata 8.5% .

Коментар

• И аз съм доволен от Пощенска. Имат и добра оферта за разплащателна сметка с лихва 4%. Е, по-малко от КТБ, но ми се струва по-сигурно (макар че са гърци).

Иначе и интернет банкирането на Райфайзен не е лошо, а и сигурността е добра. Може да са досадни в някои отношения, но ако търсиш сигурност - може да се разчита на скучните австрийци, според мен поне.

Коментар

Working...
                                X