Г-н Давидов, при кой ИП сте (ако не е тайна) Допускам, че може от там да са тръгнали нещата въпреки изрядните според вас данъчни декларации. Ако ИП са подали на НАП данни за Ваши активи и не са съвпаднали на 100% може това да е предизвикало нещата според мен.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Искане за представяне на документи и писмени обяснения от задължено лице
Collapse
X
-
Въпреки, че колегата Давидов затвори темата, споделям с две думи и моя опит- може да е полезно и за други. Преди около месец ми поискаха от НАП с писмо по пощата доказване на доходи като физ. лице за период преди..... 10 години. Причината беше описана - даден от мен тогава заем на стойност.... 10 000 лв. Не се шегувам нито за годините, нито за сумата! Изпратих им данъчни декларации и извадки от осигуровките в НОИ( мои и на съпругата) за 4-5 години преди това, които мноооогократно превишават тази сума. Надявам се да не ме занимават повече. Даже си мисля, че имат някаква давност тия неща, ама не ми се занимаваше да се интересувам и разправям, защото се страхувах да не навредя на човека, на който бях услужил.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от vankel Разгледай мнение
След като е за 5 години е на физ. лице
А вероятно е проверка , така се започва ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнение
Ревизия на физическо лице ли ти правят. да не е некоя насрещна проверка
А вероятно е проверка , така се започва ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Иван Давидов Разгледай мнениеВиждам, че някои хора цитират някакви мои писания, ама извън всякакъв контекст.
Ама хайде, това е форум и хора явно има всякакви. Ако някой тръгне да цитира мои отделни думи, може да се сглоби изречение, което никога не съм го казвал.
Ей, ако нямате намерение да помагате, поне цитирайте нещата в правилния им контекст, хора! Аз винаги съм бил **ЗА** декларирането и плащането на данъците. И тъй като винаги съм бил изряден, много ми е интересно как така сега от НАП се сетиха да ме търсят.
Благодаря на всички, които се свързаха с мен вчера и ми дадоха насоки. Получих ценни съвети как да процедирам. За мен темата тук приключи.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнениеАлександър Стамболийски 205 на тоя адрес има ли офис на НАП?
http://www.nap.bg/page?id=546
Коментар
-
Виждам, че някои хора цитират някакви мои писания, ама извън всякакъв контекст.
Ама хайде, това е форум и хора явно има всякакви. Ако някой тръгне да цитира мои отделни думи, може да се сглоби изречение, което никога не съм го казвал.
Ей, ако нямате намерение да помагате, поне цитирайте нещата в правилния им контекст, хора! Аз винаги съм бил **ЗА** декларирането и плащането на данъците. И тъй като винаги съм бил изряден, много ми е интересно как така сега от НАП се сетиха да ме търсят.
Благодаря на всички, които се свързаха с мен вчера и ми дадоха насоки. Получих ценни съвети как да процедирам. За мен темата тук приключи.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от vankel Разгледай мнение
Нещо сериозно си направил . На мен ми правиха пълна проверка и след това ревизия с доказване на начално салдо което хич не е проста работа .
Но при мен беше с висша резолюция . Ако искаш акъл какво да правиш пиши на лично и ще те осветля .
Коментар
-
Първоначално изпратено от Иван Давидов Разгледай мнениеОт НАП днес са решили да ме изненадат и са ми пратили "искане за представяне на документи и писмени обяснения от задължено лице". Искат ми данни за 6 години назад, от началото на 2012-та до края на 2017-та. Честно казано, много съм изненадан, защото за 13 години, откакто се занимавам с инвестиции на фондовите пазари, такова нещо не ми се беше случвало.
Дори не знам дали това искане от НАП е свързано с инвестиционната ми дейност. В документа, който ми пратиха, пише следното:
[ATTACH=CONFIG]n3329803[/ATTACH]
Аз не виждам някакво основание от страна на НАП да ме търсят за каквото и да било, а и в самия документ, както се вижда от screenshot-а, не пише нищо в тази връзка.
Имам много сериозно питане - познавате ли свестен адвокат и/или счетоводител, които да ми помогнат с комуникацията от/към НАП по случая?
Предварително благодаря на всички за съветите и насоките!
Но при мен беше с висша резолюция . Ако искаш акъл какво да правиш пиши на лично и ще те осветля .
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Иван Давидов Разгледай мнениеОт НАП днес са решили да ме изненадат и са ми пратили "искане за представяне на документи и писмени обяснения от задължено лице". Искат ми данни за 6 години назад, от началото на 2012-та до края на 2017-та. Честно казано, много съм изненадан, защото за 13 години, откакто се занимавам с инвестиции на фондовите пазари, такова нещо не ми се беше случвало.
Дори не знам дали това искане от НАП е свързано с инвестиционната ми дейност. В документа, който ми пратиха, пише следното:
Аз не виждам някакво основание от страна на НАП да ме търсят за каквото и да било, а и в самия документ, както се вижда от screenshot-а, не пише нищо в тази връзка.
Имам много сериозно питане - познавате ли свестен адвокат и/или счетоводител, които да ми помогнат с комуникацията от/към НАП по случая?
сигурно са прочели и това:
Първоначално изпратено от Иван Давидов Разгледай мнениеВариант ли е да не си плащам данъците? Да не декларирам нищо в данъчните декларации? Да си получавам заплатите брутно, а не нетно?!НЕ РАЗБИРАМ НИЩО ОТ ФУТБОЛ!!!
Коментар
-
Коментар
Коментар