Да, пръво трябва да разбереш какво искат от теб тези. После своята реакция ще обмисляш.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Искане за представяне на документи и писмени обяснения от задължено лице
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Иван Давидов Разгледай мнениеОт НАП днес са решили да ме изненадат и са ми пратили "искане за представяне на документи и писмени обяснения от задължено лице". Искат ми данни за 6 години назад, от началото на 2012-та до края на 2017-та. Честно казано, много съм изненадан, защото за 13 години, откакто се занимавам с инвестиции на фондовите пазари, такова нещо не ми се беше случвало.
Дори не знам дали това искане от НАП е свързано с инвестиционната ми дейност. В документа, който ми пратиха, пише следното:
[ATTACH=CONFIG]n3329803[/ATTACH]
Аз не виждам някакво основание от страна на НАП да ме търсят за каквото и да било, а и в самия документ, както се вижда от screenshot-а, не пише нищо в тази връзка.
Имам много сериозно питане - познавате ли свестен адвокат и/или счетоводител, които да ми помогнат с комуникацията от/към НАП по случая?
Предварително благодаря на всички за съветите и насоките!
Послеслов.
Ситуацията е направо иронична даже смешна , но не и за теб. Ако погледне комуникацията между нас двамата в темата инвестиционно злато. Мисля че не бъркам човека. Мисълта ми в изразения пост беше е как можем да се защитим чрез анонимно притежание на злато. За да не бъдем налазени от престъпници или държавни чиновници. А относно данъците всеки трябва да си ги плаща. И въобще не казвам че ти не си изряден платец. След тази случка вече си разбрал за какво иде реч. Успех с решаването на проблема, надявам се да не е нещо сериозно.
Иван Давидов
Junior Member 04.03.2018, 15:41
Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение
Как стои проблема с анонимността при покупко продажба. Вариант ли да придумаш някой непознат , примерно бездомник да сключи сделката вместо теб. Малко разсъждавам като престъпник , но не се знаем какво ще е бъдещето.
Иван Давидов
Вариант ли е да не си плащам данъците? Да не декларирам нищо в данъчните декларации? Да си получавам заплатите брутно, а не нетно? А вариант ли е да не плащам в ресторанта, примерно ако накарам някой бездомник да седи с мен и после внезапно си тръгна?Last edited by Todor Sabev; 04.05.2018, 11:59.
Коментар
-
Искане за представяне на документи и писмени обяснения от задължено лице
От НАП днес са решили да ме изненадат и са ми пратили "искане за представяне на документи и писмени обяснения от задължено лице". Искат ми данни за 6 години назад, от началото на 2012-та до края на 2017-та. Честно казано, много съм изненадан, защото за 13 години, откакто се занимавам с инвестиции на фондовите пазари, такова нещо не ми се беше случвало.
Дори не знам дали това искане от НАП е свързано с инвестиционната ми дейност. В документа, който ми пратиха, пише следното:
Аз не виждам някакво основание от страна на НАП да ме търсят за каквото и да било, а и в самия документ, както се вижда от screenshot-а, не пише нищо в тази връзка.
Имам много сериозно питане - познавате ли свестен адвокат и/или счетоводител, които да ми помогнат с комуникацията от/към НАП по случая?
Предварително благодаря на всички за съветите и насоките!Тагове: Отмаркиране на всички
Коментар