Никой поръчител не знае какви да рисковете на поръчителството. Това само някой добър икономист може да ти разтълкува и обясни какво пише в договора. За съжаление банките злоупотребяват с това.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Схема - поръчителство в Пощенска банка
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от BOHO Разгледай мнениеОпасна схема с поръчителство в Пощенска банка. Преди две години станах поръчител на човек който искаше потребителски кредит от Пощенска банка тогава банката беше отказала потребителски кредит на дадения човек защото според нея човек е бил несигурен. За голямо мое учудване след няколко месеца Пощенска банка отпусна втори потребителски кредит на същия човек. В последствие разбрах че банката е дала и кредитна карта на този човек. А сега две години по-късно този човек има вече не един кредит общо три кредита защото и кредитната карта се явява като Трети кредит. Сега тези три кредита са в просрочие. Аз като поръчител на човека трябва да връщам кредита му. По този начин дадения човек и Пощенска банка ме вкараха в опасна схема. Никой не е питал мен за моето съгласие дали желая да бъде отпускам втори потребителски кредити и да бъде давана кредитна карта на този човек. В момента вноските по тези кредити на човека са колкото заплатата му. Заплатата му е под 600 лв. Пиша тази тема за да запозная хората случая и да ви предпазя от подобни схеми В никакъв случай не се съгласявайте да ставате поръчител в която и да е банка А още по-малко в Пощенска банка защото не знаете в каква схема може да ви забърка банката. Моля за вашата помощ какво мога да направя в този случай.
Съветът е отиди в банката, поискай копие от договора, по който си гарант, ако откажата, обясни им, че има КЗП, БНБ и брат ти и 2-ма съседи от входа са адвокати, жадни за дела и виж какво ще станеIM d best
Коментар
-
Първоначално изпратено от night_lord Разгледай мнение
Тук проблема е че самата система е така измислена че човек може да влезе в тази схема без дори да подозира.
То даже банката не е длъжна да го информира че е отпуснала още два кредита и т.н.................
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от prectical Разгледай мнение
Значи работата е ясна, прецакан си от приятеля ти. Възможно е да си жертва на измама от страна на твоя човек който с парите който ти трябва да връщаш да е замесен в някакви схеми или пък да си купи с тях кола, нз. Болен народ
То даже банката не е длъжна да го информира че е отпуснала още два кредита и т.н.................advokatfilipova.eu
Коментар
-
Първоначално изпратено от BOHO Разгледай мнениеДо Атанасов:
Имам договора. Чел съм го няколко пъти.
Нищо не пише по въпроса ако кредитополучателя изтегли втори и трети кредит.
Този по който съм поръчител е изтеглен първи.
Никъде на пише че вноските по първият трябва да се платят първо.
Сега се оказа че този плаща вноските по другиъе два кредита не плаща само вноската по тозо който аз съм поръчител.
- 1 like
Коментар
-
До Атанасов:
Имам договора. Чел съм го няколко пъти.
Нищо не пише по въпроса ако кредитополучателя изтегли втори и трети кредит.
Този по който съм поръчител е изтеглен първи.
Никъде на пише че вноските по първият трябва да се платят първо.
Сега се оказа че този плаща вноските по другиъе два кредита не плаща само вноската по тозо който аз съм поръчител.
Коментар
-
До автора:
Колега, какви са тези заглавия... Ти си станал поръчител по договор за потребителски кредит. Най-вероятно си подписал и следва да имаш екземпляр на отделен "Договор за поръчителство". Ако нямаш екземпляр, значи не си го взел от Банката, но той със сигурност стои и те чака в офиса, от който е изтеглен кредита. Как банката е отпуснала кредита? - ами много лесно, клиента е отговарял на условията за кредитиране... Защо банката е отпуснала още един кредит и кредитна карта? - за кредита е имало искане от страна на кредитополучателя(без значение какво ти казва той, кредит без искане от страна на кредитополучателя - НЯМА). По отношение на кредитната карта, в повечето банки, кредитните карти са бонус към кредита, по този начин служителя си изпълнява плана за продажби а лимита на картата не е висок, кредитните карти са без обезпечение!!! Абсолютно всичко, което се е случило е регламентирано в "Договора за поръчителство", знам че на никой не му се четат 2-3стр., но когато се опариш веднъж, разбираш колко е важно да се чете всичко и то навреме.... В твоя подкрепа, ще кажа, че е било задължение на служителя да ти обясни всички тези неща, а твое задължение е било да си прочетеш Договора и ако нещо не ти е било ясно - да попиташ, но преди да подпишеш. Съветът ми е следния - Отиди до служителя на Банката, който се занимава с просрочените кредити и поискай информация, защо трябва да отговаряш за целия дълг, а не само за първия кредит? Тогава със сигурност ще ти обяснят, аз мога само да гадая....
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
Банката да Ви покаже и двата договора, на които сте се подписали. И нека това да е в присъствие на адвокат. Не вярвам да са ви проблем 30 - 40 лева.Last edited by BOHO; 03.08.2017, 12:04.
Коментар
-
Първоначално изпратено от BOHO Разгледай мнение
Само един съм подписал но в банката ми каза че на нея излизало че и по двата съм поръчителПриятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от terza maiorna Разгледай мнениеВъпрос ?
На колко договора си се подписал в качеството си на поръчител един или два ?
Кредитната карта е без поръчителLast edited by BOHO; 02.08.2017, 17:47.
Коментар
Коментар